Japonya'da Şili'de 9 büyüklüğünde depremler meydana geldi, onlara asrın felâketi denmiyor da 7,7 büyüklüğündeki Maraş depremine neden asrın felâketi deniyor? Çürük ve kaçak binalar yapıp büyük yıkımın faturası neden depreme kesiliyor? Türkiye'nin deprem bölgesi olduğu zaten biliniyordu. Depreme hazırlık yapmayıp asrın felâketi demek saçmalık değil mi? Dünyanın başka yerlerinde daha büyük depremler olmadı mı?
spastik falan mısın sırf onlar temeli iyi yapmadılar diye depremi yaşayanlar mı suçlu oluyor inşallah beterini yaşarsın diyorum bir bitmedi sizin gibiler depremi yaşayan etkisinde kalan biziz millet kafasına göre uyduruyo acıyorum cidden size ayrıca o deprem bölgesinde bir gün kal da ben senin neler dediğine şahit olayım boş konuşan sizsiniz
Hayırdır yeğenim kafan güzel mi senin? Yazdıklarımı iyi oku, Ben depremi yaşadım zaten ve depremin büyüklüğünü küçümsemiyorum. Aynı deprem Japonya'da olsaydı bu kadar bina yıkılır mıydı? Biraz özeleştiri yapsak olmaz mı milletçe? O binalar sağlam olsaydı bölgedeki yıkım bu kadar büyük olmazdı
Benim kafam gayet iyi sana ya da başka birine düşmedi sorgulamak asıl senin mi güzel sana hayırdıri? Ve ben de zaten fark edersen o insanların ölmesinden bahsediyorum merak etme senin kadar ben de tepkiliyim ama şöyle düşün şuraya biri deprem abartıldı falan diyor ve benim evim ağır hasarlıydı başka eve çıkana kadar üni yurtlarında kaldım şehir şehir dolaştım sırf yani japonya depremi daha büyük diye maraş depremi küçümsemişsin gibi duruyo doğruca yazsaydın keşke yorumlarda yazdıklarını görünce o konuya çıkıyo yani ben napayım sen yazdıklarını iyi oku ve depremi senin yaşadığını görmemiştim dediğim gibi çok sinirliyim depreme laf atanlar hakkında geceleri uyuyamadığım olmuştu deprem olur yeniden diye arabalarda yattım ben 3-5 kuruşluk insanlar yüzünden kimsenin acıma laf atmama izin veremediğimden yazıyorum yani böyle olunca da abartılıyo falan yazınca ona çıkıyo kendin kafan güzelken yazmışsın herhalde neyse
ve ben merak etme beni tanımadan da özeleştiri deme bu konuda yorum yapamazsın çünkü ben onlar yüzünden ölen insanlar için diyorum zaten ben de sövdüm temelini iyi yapmadıkları için çünkü benim evim ağır hasarlıydı bir zahmet derim yani blmeden konuşma. Ve bilmem farkında mısın bana diyeceğine dediklerimi iyi oku
Bir de büyüklük konusunda da aşağıda yorumlar yapmışsın ona dedim ben yazdığını unutmuşsan ya da üstte yanlış demişsen ben napabilirm? Senin kafan güzl sinirlerim bozuluyo artık yok seçim yok şu bu nerede görsem ağızlarının üstüne yapıştırasım geliyor susun artık
Bak kızım Japonya'da deprem oluyor binalar sapasağlam ayakta duruyor, benim ülkemde büyük bir deprem olunca şehirler dümdüz oldu haritadan silindi Neden böyle oldu? Bazı binaların duvarları bile çatlamazken birçok bina yerle bir oldu Vefat eden yaralanan zor durumda kalan insanlar için çok üzüldüm fakat ihmallere de tepkiliyim. Beni anlıyor musun?
2004 te Sumatra depreminde 200 binden fazla insan öldü Sen bu depreme asrın felaketi dediği zaman son yüzyıldaki en büyük felaket demiş oluyorsun. Marşta bu büyüklükte deprem bekleniyordu zaten. Sen önlem almayıp bu depreme asrın felaketi dersen ben buna kızarım O yıkılan şehirleri gördüğüm zaman hem üzüldüm hem sinirlendim
Devletimiz enkaz altında kalanları kurtarmak için seferber oldu, yıkım büyük olduğu için her yere yetişmek mümkün değildi. Ben buna bir şey demiyorum yalnız ihmallere kızdığım için deprem bölgesinde bu kadar insan zor durumda kaldığı için bu soruyu sordum Seçim malzemesi yapıp birini günah keçisi ilan etmedim, bedava ev yapacağız diyenleri daha çok eleştirdim. Yorumlarım sitede duruyor
Bana diyorsunuz ama ben de aynı şeyi demeye çalışıyorum zaten neyin anlayıp anlamaması bu beni anlamayan sizsiniz ama nerede ben de zaten ona tepkiliyim ve benim önlem almadığımı sen nereden biliyorsun da böyle konuşuyorsun demek almayan sensin ben kızarım asıl buna ben geçen senelerden beri deprem çantası hazırlıyorum ayrıca evime de sağlam demişlerdi ben ne yapabilirim hatayı bende değil kendinizde arayın biraz ayrıca yorumlarda da bu felaketi küçümsemişsiniz gibi durduğunu söyledim ben deprem etkisinde çok kaldım zaten aynı dediğim şeyi tartışıyoruz ne var bunda ben sadece felaketin küçük olmadığını söyledim ayrıca o yapanlar yüzünden ölenlerin de suçu olmadığını dedim ama anlamak nerede ciddiyim ya benim evim ağır hasarlı zaten niye kendim bunu yapanlara aferin bravo deyim bana diyeceğinize kendinize bakın
Kardeş depremde önlem almadın demedim sana, senin burada bir suçun yok, olamaz da Yukarıda yazdığımı üzerine alınmışsın Sen önlem almayıp buna asrın felâketi dersen... Burada ihmali bulunan kişileri kastettim
Senin ne suçun olacak kardeşim Denetim yapmayanları binayı sakat yapanları diyorum 19 yaşındaki bir kızı veya sarılı çizmeli Mehmet Ağayı suçlamak mallık olur
bilmiyorum öyle yazınca ben de öyle anladım ne yapabilirim ki zaten mallık olur ben başta yanlış anladım çünkü asrın felaketi falan denmesine yani depremi küçümsemiş gibi oluyor ben de buna tepkili oldum
ben bu dediğine katılmıyorum şahsen çünkü bunlar bambaşka konular dediğini şu cümleden dolayı yanlış anlamış olabilirim "neden bu deprem bu kadar abartılıyor" mesela ortada yanlış anlaşılma olmuş ben buna tepki gösterdim zaten ve bu depremin büyüklüğü de ihmallerin aklanmasını kolaylaştırmaz çünkü onu yapanlar zaten şerefsizdir bahane bulan her türlü bulur bu depremin büyüklüğü çok alakasız bu konuyla ve neyse ki evim hafif hasarlıymış o yüzden rahatım artık
ve şu bana hakaret eden çocuk da engellemiş cevap veremiyorum demek istediğimi yazabilir misin aptal mı ne ya herkesi kendi gibi havlıyo sanmasın lama derdim lamaya hakaret
Bence kolaylaştırır, yüz yılın en büyük depremi oldu binalar o yüzden yıkıldı diyebilirler Tartıştığın kişiyle aranıza girmeyeyim ben senin yerine yazarsam işin içinden çıkılmaz
Sana göre öyle olabilir ama ben şunu demek istiyorum bahane bulmak isteyen her türlü bulur yani hafif bir depremden dolayı olup binalar yıkılsa bile deprem büyüktü derler maraşta artçılar daha yazdan başlamıştı zaten diyen o zamanda gene dedi yani ve o binayı yapan adamlarda emin ol şerefsizliklerinin farkında benim bir tanıdığım öyle inşaat şeyleriyle falan uğraşıyor o adamın biri burada bir deprem olsa tüm bina gider hiç temelini sağlam yapmadık demiş ve gerçekten de o bina yıkılmıştı canlı bir şekilde gördüm yani sadece dışarıya öyle diyolar içten içe onlar da yaptığının farkında. Ve tamam yazma zaten çünkü ben fake açıp yazarım o slağa kimseye laf atıp kaçamaz ben de yorumlarımı sen siliyorsun sandım
önemli olan depremin şiddeti değil depremin hissedilen büyüklüğü çünkü depremin olduğu yerin zemin yapısı çok önemli. bu deprem kayalık bir zeminde olsaydı hissedilen deprem büyüklüğüyle aynı (7.6) olacaktı. ama zemin alüvyon olduğu için deprem 9-10 şiddetinde hissedilmiş bunu çinli uzmanlar söylüyor. örnek verecek olursak maraşa 200 km olan kayseri de kayalık zeminlerde tek bir bina zarar görmedi fakat alüvyon zeminlerde hasarlı binalar var.
Ve ayrıca şili depreminin merkezi sahil kesimiydi depremin yarısı karayı etkilediyse diğer yarısı okyanusu etkiledi ve yerin 35 km altındaydı. maraş depremi ise yüzeye çok yakındı 7 km idi. tabi bu kadar yıkımın olmasının tek sebebi üç kuruş için maldan kaçan müteahhitler umarım o paraları yemek nasip olmaz
Zemin etüdünü ya hiç yapmamışlar ya da doğru düzgün yapmamışlar ve yıkılan kaçak çürük binalar, fay hattının üzerinde yapılan yüksek katlı apartmanlar Hatalar zincirinin acı sonucu oldu bu deprem
Asrın Felaketi demek saçma. Bence buna felaket demek de saçma.
Dediğiniz gibi, Japonya 6 dakika boyunca sallandı. Şiddeti ise 9.1
Japon uzman çıkıp da, Japonya bu iki depremden etkilenmezdi diyorsa, bu felaketin tamamen insanlarımızdan kaynaklı bir felaket olduğunu görebiliriz. Yani ihmaller, çöken ahlak sistemi, rantlar, gerekli ve yapılması gereken hiçbir şeyin yapılmaması sebebiyle bu kadar can verildi.
Ben anlamıyorum nasıl bir kafaya sahipsiniz diye bir depremzedeyim ve böyle yorumları görünce sinirden çıldırıyorum nasıl abartıldı diyebiliyosunuz ne niyetle yazdığını bilmiyorum ama kötü niyetleyse başına gelir umarım ayrıca o ölen insanlara abartı demek ve felaket değil demek de ayrı bir terbiyesizlik
Ne niyetle yazdığımızı anlayacak kafaya sahip değilsin. Yazdığımı iyi oku, niyeti anlarsın. Senin yaşadığın depremi ben 25 sene evvel yaşadım. 25 yıldır hiçbir şey değişmemiş. Burada sorumlu doğa mı yoksa halen çürük bina yapan müteahhitler mi? O kadar canın sorumlusu deprem değil, buna sebep olan, o binaları yapan insanlar..
Boş yorumları kaldırdığı için soru sahibine teşekkürler. Zira daha iki kelime Türkçe konuşamayan bir birey yorumları görüntü kirliliğinden öteye geçmiyordu.
Ben yorum kaldırmadım, sitedeki moderatörler kaldırmış olabilir. Bu kız bizim ne dediğimizi anlamayamamış ne yazık ki. Asrın felâketi diye diye suçu depreme atıyorlar Suç binaları çürük yapanlarda Binayı çürük yaparsan felaket olur sağlam yaparsan evinde güvenli şekilde oturursun
Liyakat sorunu ülkenin genelinde var, sadece siyasi partilerden kaynaklanmıyor. Muhalefet daha iyi durumda değil bu konuda Depremde millet suçu birbirine atma peşindeydi
Puahahha boş boş konuşan ve 2 kelimeyi bir araya getiremeyen sensin kaldı ki bir parti tutmadığımı belirttiğimi düşünüyorum çünkü hiçbir şeyi savunmuyorum kaldı ki kimsenin yorumumu kaldırmasına da izin falan vermek istemem asıl senin 50 yıllık yol kat etmen lazım bu kafayla daha çok yaşamazsın zaten dediklerine bakılırsa. Anca boş konuş zaten makarnacı olan sensin diye suçu bana at. Ayrıca asıl siz ne demek istediğimi anlamamışsınız çünkü ben zaten sitede diyorum ki YAPANLARDA DA SUÇ VAR VE CİDDEN BU FELAKETTİ DAHA NE DEMEK istediğimni anlamıyorsunuz bile asıl sizin 50 yıllık yol kat etmeniz lazım cidden komik
Ayrıca görüntü kirliliği ve artıdan insan kirliliği olanın sen olduğunu anlamamak da çok acınası gerçi daha kendini ifade edemeyen bir mültecinin bana türkçe konuşamıyorsun demesi de ayrı bir ironi olurdu ağlanacak halinize gülün haahahha size gülerim sadece destan yazabilirsiniz yanıt olarak doğruları tükürmeye devam edeceğim
Orası öyle de o depremlerde yıkımın çoğu tsunamiden oldu, şehirler yerle bir olmadı. Bir ilçede tek bir bina bile yıkılmayıp başka yerlerde yıkılmadık bina kalmıyorsa binaların çürük yapıldığını ve ihmallerin olduğunu anlarız
Elbistan da ikamet ediyorum sorun çok saçma abi Japonya depremi yerin 70 km altında okyanus da gerçekleşti bu iki deprem de karada ve 7 km derinlikte meydana geldi bilimsel olarak bakıldığında Kahramanmaraş depremleri Japonya depreminden daha şiddetliydi aynısı başına gelirse abartıyor muyuz görürsün inşaallah gelmez ama bu sorun çok üzücü Allah kimseye göstermesin diyip noktayı koyuyorum
Japonyadaki 9 büyüklüğündeydi Onu neden demiyorsun? Kaç bina yıkıldı Japonya'da? Deprem çok büyüktü diyordun, peki bir tane bile TOKİ binası neden yıkılmadı? Depremi ben de yaşadım. Deprem büyüktü ama yıkımın büyük olması binaların çürük olmasıyla doğrudan alakalı Gerçekleri görelim, mazeret üretmeyelim
9 büyüklüğündeki deprem yerin 70 km altında olsa bile etkisi daha fazla olur 9 büyüklüğündeki depremle 7.7 arasında dağlar kadar fark var Anlamayan sensin
ya bi uza başına gelsin de sorumluluk almaktan çekinen kim görürüz onu sağlam diye kandırılan sonra depremde ölen insanlar şu mesajlarınızı görse yüzünüze tükürürdü utanın biraz