Biz kat olarak 12 de oturuyoruz ohal bölgesindeyiz 7.7 büyüklüğündeki depremde yan binalardan yıkılanlar oldu baya sallandık bazı dolaplar kırıldı döküldü odamdaki kitaplık yıkıldı ama sonra bina kontrolü yapıldığında hasarsız dediler ama bodrum katı rutubetliymiş ve biz 10 gündür disardayiz artık çok yorulup eve girdik sizce bu sebepler depremi tetikler mi sağlam olmadığı anlamına mı gelir?
Güncellemeler
+1 yıl
Depremi tetikler mi değil binanın yıkılmasını tetikler mi dicektim kafam çok dolu yanlış yazmışım
Evin bodrum katının rutubetli olması ve yüksek katlı olması depremde yıkılmasını tetikler mi?
Geçmiş olsun. Adana'da okudum. Jeolojisini de biliyorum. Şimdi verilere de baktım. Orada binaların yıkılmaması lazımdı, artık nasıl yaptılar sen düşün.
Bir süre bu denli büyük deprem olmaz bölgede. Ama Adana'nın zemini biraz gevşektir, o yüzden binanızda zemn iyileştirme yapışmıi mı, onu öğren. İlgili ilçe belediyenizden dilekçeyle bu konuda bilgi alabilirsin.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet haklısın bizim arka bina yıkıldı ve bizim semtteki binaların çoğu 2010 ve sonrası yapım yani çoğu yeni ve pahalı satılan binalar arka binanin yıkılma sebebi aşağıya dişçi açmak için kolonu kesmişler bu yüzdenmiş duyunca çok üzüldüm insanların canına mâl oldu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Geçmiş olsun.
Adana'da okudum. Jeolojisini de biliyorum. Şimdi verilere de baktım. Orada binaların yıkılmaması lazımdı, artık nasıl yaptılar sen düşün.
Bir süre bu denli büyük deprem olmaz bölgede. Ama Adana'nın zemini biraz gevşektir, o yüzden binanızda zemn iyileştirme yapışmıi mı, onu öğren. İlgili ilçe belediyenizden dilekçeyle bu konuda bilgi alabilirsin.
Evet haklısın bizim arka bina yıkıldı ve bizim semtteki binaların çoğu 2010 ve sonrası yapım yani çoğu yeni ve pahalı satılan binalar arka binanin yıkılma sebebi aşağıya dişçi açmak için kolonu kesmişler bu yüzdenmiş duyunca çok üzüldüm insanların canına mâl oldu
Bu kolon kesme sevdası yüzünden hep böyşe sıkıntılar çıkıyor. Yazık insanlara. Telrar geçmiş olsun
Rutubet duvarı yiyip bitirir
Çözüm yolu bulmaları lazım o zaman mecbur eve girdik hasarsız dediler
Hangi şehir
Adana
Bişi olmaz tatlım