Özellikle kamu kurumlarında çalışanlar için yazılar geliyor. Degisik meslek ve sanat kolundan insanlara ihtiyaç olduğu yönünde.
Arama kurtarma bitti, ne yapacağım orada, salgın hastalık riski var gibi söylemlerle gönüllü gitmek isteyenler artık azaldı ama yıkımın boyutu büyük olduğundan halen daha orada gönüllü insanlara ihtiyaç var. Yeme içme, elektrik, tesisat, sağlık gibi sayısız meslek grubundan insanlara ihtiyaç var. Ben 10 yıldır yapmadığım mesleğim için bölgeye gönüllü gitmeye karar verdim. Herhangi bir sağlık sorunu olmayan ve çalıştığı kurumlara yazı gelen herkesinde gitmesini rica ediyorum. Halen daha yardımlara çok ihtiyacı var bu insanların.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bilmiyordum
İlk yardim egitimim olsaydi hiç düşünmeden giderdim afada gönüllülük başvurusu yapıp egitimimi almam gerekiyor
Kamu çalışanları için kurumlarına geliyor bu yazı, şu an doğrudan yapılan gönüllü olma başvurusunu reddediyorlar sanırım. Depremin ilk günü bende valiliğe gitmiştim gönüllü olmak için bir cevap vermediler.
Evet dönüş yapmazlar o şekilde
japonyada bir ara 9 şiddetinde depram olmuştu ama sadece 612 sanırsam kişi ölmüştü...
Japonya'nın ana karasinda aktif bir fay yok,100 km den daha fazla bir açığında, okyanusta dalma batma zonu var ve 9 şiddetinde depremlerin merkez üssü genelde bu zon oluyor, buda tsunami üretiyor ve can kayıpları genelde bu şekilde oluyor. Tam altında gerçekleşen 7 lık bir deprem yerine 100 km uzağımda gerçekleşen 9 şiddetinde depremi tercih ederim. Turkiye deprem riski açısından, Japonya dan daha zorlu bir coğrafya, üçlü eklemler,3-4 tane tektonik levha, fay hatları üzerinde şehirler vs vs daha Arap levhası güneyden sıkıştırır, Avrasya levhası güneyden, Afrika levhası batıdan ve bunlar yüzünden birçok küçük segment var, mesela ana fay olmamasına rağmen İzmir'deki deprem bu küçük çatlaklardan biri yüzünden oldu. Bu tür mukayeseler doğru olmaz ama deprem yönetmeliklerine tam uyulsa elbette daha az can kaybıyla atlatilabilir bu depremler.
aldıkları önlem ve yaptıkları binalarla kıyaslıyorum
Bu konuda kesinlikle haklısın, bizim Japonya'dan daha sıkı tutmamız bile gerekli bu işi.
Çok zor abi ya valla çok zor 😭😭😭