Anne ve evladı sarılıp ölmüşler rabbim ne olur dayanma gücü ver😭😞sen bizlere yardım ettt

Anne ve evladı sarılıp ölmüşler rabbim ne olur dayanma gücü ver😭😞sen bizlere yardım ettt
Çok zor.. Hiç bir şey olmamış gibi yaşamamış gibi olmayacağız.. Ben yetişkinleri ebeveynleri düşünmüyorum o çocuklar bu durumu nasıl atlatacak.. Bu korkuyu nasıl yenecekler.. Deprem olduğu zamandan itibaren çocuklarım ayrı uyumak istemiyor.. Sizin kadar zorlanmasakta hepimiz için zorlu bir süreç Allah yar ve yardımcımız olsun..
Geçmiş olsun..
Gaziantep /İslahiye kuzenim için yardıma gittiğimde enkazlardan gelen o yardım çığlıkları, çıkarılan cesetler, kağıt parçası gibi olan binalar hala beynimin içinde o uğultular.. eskisi gibi olmaz ama inşallah bu felakette en kısa zamanda sarılır..🤲
Hiç bir şey olmamış gibi yaşayamam ama tabi ki hayat devam ediyor insan her şeye alıştığı gibi buna da alışır alışmak zorunda. çünkü hayat devam ettiği için bir şekilde hayata dönmemiz gerekiyor. yani olaylardan ders almak ve unutmamak yeterlidir. ama bir şekilde biz de kendimiz ve insanlık için yaşamalıyız.
Deprem bölgesindeyim, bunun gibi manzalar gördüm. İçim yanıyor ama vatandaş etkilenmesin diye içine akıtıyorum gözyaşlarımı.5 yaşındaki oğul oturur vaziyette annesine sarılmış, sanki doğrulup birazdsn çıkacaklar o lanet kirişin altından. .. Gördüklerim ve yaptıklarım ben rüyada mıyım
Cevap
40Cevap
Bu goruntuler benim kalbime bıcak sapliyor bakamiyorum bakmiyorum bu kafayla daha cok acı yaşariz. Dün depremzedelerin oldugu bir konaklama yerine gittim cocuklar evimizd ne zaman gidicez diye soruyor abinin biri 150 akrabami gomdüm öyle geldim diyor ahh kii ne ahhh
Elimizden geldiğince unutmak unutturmamak lazım maalesefki Türk toplumu balık hafızalı bir ülke ne acilardan nede yaşananlardan ders çıkarmiyor ve bir müddet sonra hiç birsey olmamış gibi sanki bizim başımıza gelmeyecekmiş gibi hayatına devam ediyor bazıları
Evimizib sıkımtıları vardı zaten kimse para verip aparrmanı düzeltmiyordu mesela en büyük sorun inşaattayken borular ucuz mal herzaman bir yerde su akar ve evin duvarları nemerir evin tavanından su akıyor siz düşünün evin halini şimdi can derdine düştüler ev böyle rutubetli çürük olursa yıkılır dediler şimdi herkes elini cebine atar da yaptırırız Onun haricinde hiç bir yakınımı kaybetmedim etrafımda yıkık evde yok benim hayatımda fazla bir şey değişmez sadece artçı depremler ve bu 7.5 depremi bizi biraz korkuttu oneydi la ayajta duramıyorduk unutamam o anı zaten ama hayatımda bir şey değişmez arada bu artçılarla sallanırız o kadar
İnan içimiz yandı.
Belki burada olmadı ama o gördüğümüz videolar ve resimler bizi de oraya soktu.
Ömür boyu böyle gitmez. Hayata bir şekilde devam edicez.
Umarım Antep de dahil diğer şehirler de kime oy VERMEYECEĞİNİ daha iyi anlamıştır
Her şeye olduğu gibi zamanla alışacağız. Zaman akıyor, günlük rutine devam edeceğiz. Fakat bunun etkisi uzun sürecek ve hemen geçmeyecek. Zaman zaman dilimizde yer edinecek, tekrar tekrar konuşacağız.
Diğer depremlerde çok etkilemişti ama bu depremin sonucu gerçekten çok kötü. Gördüklerim, duyduklarım, şahit olduklarım.. bilmiyorum.
Geçmiş olsun diliyorum.
Her ne kadar yaşayan kadar bilemesekte, yaşayanların çektiklerini hissedemesekte... kalbimiz acıyor, yüreğimiz yanıyor...
Bugünden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak...
Unutmak mümkün değil bana göre ;
Ama bizim insanımız herşeyi 3-4 ayda unutuyor, bu ölenler deprem nedeniyle ölmedi ihmal nedeniyle kaliteli bina olsaydı böyle olmazdı ya da çok az kişi ölebilirdi. Kader değil ihmal diyorum.
Bu depremlere dini falan alet etmeyin. Çok dindar kesimin yaşadığı yerde de , ya da dindar kesimin az bulunduğu yerde de deprem olabiliyor. Ayrımda yapmayalım, tek suçlu denetimsizlik
Ne kadar ağlasakta yaz gelcek mesela herkes gülmeye başliycak unutulcak sadece sohbet aralarinda belki akla gelcek depremzedeler bile gulecekki bir kaç aya doğanın kanunu bu Annesini kaybetmiş olarak ben bile gülyorum alisiyosun unutmasanda acı diniyor
Elbette bugünler geçecek fakat bu yaşanılanlar coğrafya ders kitaplarına konu olarak işlenecek. Çünkü bu yaşanılan olay hatırlanacak acaba bizler bu konuda kendimize ders çıkaracakmıyız?
ben bu fotoğraflardan çok etkilendim ya 🥺 birde eşiyle sarılıp ölen bi çift vardı
Tabiki yalnız ders alıp daha akıllıca. Bunca ölüme sebep olanları bilerek mesela. Birde hayatın ve imkanların değerini bilerek. Elektriğin olmadığı yerde cep telefonu işe yaramaz. Her zaman şükür gerekir
Valla deprem olan yerleri bilmem de diğer illerde hiçbir şey olmamış gibi davranıyorlar zaten.. sokakta kahkaha atanlar son ses müzikli arabada gezenler..
Hayır tabiki hepimiz 10 kat daha tetikteyiz İstanbul depremi paniğide var oldu olacak diye aklımız çıkıyor deprem çantasının şart olduğunu bir kez daha anladık
Bu maalesef herkes için mümkün olmayacak çünkü yeri dolmayacak kayıpları olan insanlar var. Lakin hayat bi şekilde normale dönecek. Uzun bir süre olacak biraz ama olacak.
Psikoloji alt üst.. Bırak çocukları, yetişkinler bile evlere girmeye korkuyor.. Gece uyuyamıyoruz, yemek yiyoruz ama acıktım demeye utanıyoruz.. Üşüyoruz ama şikayet etmeye yüzümüz yok..
Nasıl aynı şekilde devam edilir yaşamaya..
99'da yalovada depremi gördüm yeni yeni atlattım sayılır çok zor bir dönemdi kolay değil. Sağlam pozitif kalmak zorundayız
Eğer hayata kaldığımız yerden devam eder isek yani bu canların hesabını sormasak, yazıklar olsun bizlere.
Çok çabuk gaza gelen ve balık hafızalı bir toplumuz 3 ay sonra herkes normale döner taki Allah korusun bir dahaki depreme kadar.
Şu an ki 99 depremine bakışımız nasılsa öyle olacak yani öyle bir felaket oldu diyeceğiz ama bu kadar sadece
Öyle olacak zaten. İstanbul depremi, ya da Erzincan taraflarında yine aynı şeyler yaşanırsa ben şaşmam..
Özellikle depremzedeler çok uzun bir süre etkisinden çıkamayacaklar, hayat onlar için çok daha acılı ve zor geçecek.
Tabii ki böylesine büyük bir felaket hepimizin ruhunda derin izler bırakacak fakat unutmasak da zaman içerisinde alışacağız
Çünkü hayat devam ediyor
Umarım böyle felaketler yaşamadığımız güzel günlere hep birlikte kavuşuruz 🙏
inşallah hersey normale dönecek tabi ama zamanla bu.
Zamanın hiç bir şeyi unutturmadığı yok. Tabi hep hatırlanacak. Öyle hikayeler varki baktıkça yara derinleşir kaçıyoruz maalesef
Mümkün mü? Imkansız aklımızdan çıkmayacak yaralar açtı bu afet bizlerde
Unutulur unutulur. Gündem değişecek saçma sapan bi haber bulunur
Bizim millet yaşar çünkü o kadar gamsız ve duygusuz
Tabi ki hayır. Ne kadar zaman geçse bile psikolojik etkileri devamlı kalacak
Eksikleri hataları görüp ders almasını bilelim bu etkidende ulus olarak çıkmasını bilmeliyiz
Umarım bu sefer hiçbir şey olmamış gibi yaşamaya devam etmeyiz...
Hiçbir zaman geriye dönemeyeceğiz kaybedilenler hep orada kalacak ne yazık ki.
Unutmak mı ne depremin ardı kesilecek ne çeşitli salgınların
Hoc birsey olmamış gibi olmaz ama duzelecegiz
hayır maalesef hep izi kalacak
Evet abla ne olacak ki 🥰😂
Evet unutur gider millet
Haziran'dan sonra belki olabilir.
Evet, çünkü insanız ve unutuyoruz
2 ay sonra unutulur kesin biz neleri unuttuk 😕
Acısını hep hatırlayacağız
Unutmayacağız ama zamanla alışacağız..
Tabiki çok zor toparlanicaz
Kim yaşarki