İstanbul depremi Kırklareli'ni etkiler mi? Mersin büyük depremi hissetti mı?
Araştırmaya giren arkadaşlar öğrendiklerinizi yazar mısınız?
İstanbul depremi Kırklareli'ni etkiler mi? Mersin büyük depremi hissetti mı?
Araştırmaya giren arkadaşlar öğrendiklerinizi yazar mısınız?
Tektonik levhalar var, onların en merkezi yerleri güvenlidir. Baska deyişle adına fay denen, bu levhaların birbirleri ile çarpıştığı noktalar ve oralara yakın noktalar en riskli yerdir. kirklareli yüksek riskli bir yer değil mesela Ankara 'da değil, Trabzon da değil, neden çünkü yakınından geçen bir fay yok.
Abi Ankaya yakın var diye biliyordum. Üstünden geçiyor
Eyvallah abi
@Furkoş Binalarda gelişti bu süreçte,7 lik bir deprem artık tam merkez üssü değilse bu binaları yıkamiyor. Mesela Gölcükte 17 Ağustos depremi gibi bir deprem daha olsa eskisi gibi büyük bir yıkım olmaz. Binanin kirişinin hasar alması ile tuz buz olması arasında çok fark var. Önemli olan yıkılmaması
Masif arazi dediğimiz yaşlı araziler var. Bu ne demek diye sorarsan; masif araziler oluşumunu uzun süre önce tamamlamış ve sert kayaçlardan oluşan alanlardır. Buralardan fay hattı da geçmez. Yıldız dağları tarafı , Menteşe , Alanya -Anamur , Kırşehir , Bitlis. Kastamonu -Daday-Devrakani, en güçlü alanlar
Bakmam lazım. Sağ ol
Menteşe dedigin Muğla mı
@erkekyhaaa evet
@Shogun46 👍🏻
Düzce depremini bile hissetmiş kırklareli etkilenmiş yani İstanbul daha yakn ve deprem olursa tabiki etkilenir Silivri'de deprem oldgnda hissetmistm bn. Deprem bilimcilerinin verdg bilgilere göre konya ya yakn bı kaç il ve Karadeniz güvenli gösteriliyor.
Teşekkür ederim
Cevap
16Cevap
Aksaray bence
Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara , Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman'dır. İnternet böyle yazıyor
Yer etütüyle kayaçları bulman gerekli. Celal şengör bir videosunda deprem bölgesi olmasına rağmen şamdanım mum bile düşmemişti dedi.
birde evini sağlam yapmadın mı hiç biyerin önemi yok.
Konya da hiç bir bina yıkılmadı şu an tehlikede en yakın 106 km uzaklıkta en uzak 226 km uzaklıkta biz sadece sarsıntı hissediyoruz depremzedeler ise konyaya göç ediyorlar Allah yardımcıları olsun evleri onlara mezar yapanlar da cezasını çekmeli.
Ya İstanbul'u bir şekilde onarmaları lazım
İstanbula tedbir alın dediler dinleyen yok yıkılırsa şehir komple yıkılcak o zaman işte nüfus aşırı derecede azalcak Türkiye güçsüzleşcek 9 gün bile olsa millet ölmüştür diyip kepçeyle toplıycaklar milleti bak Nihat Hatipoğlu dedi ki kader bu değildir kader beynini kullanmaktır yani ihmal var çoğunluk demek istiyor adam. Allah Yardımcımız olsun
Sinop ve mersin. Bu sebeple santraller kurulmak isteniyor
Teşekkür ederim. Bilmiyordum
Karaman. Türkiye deprem haritasını incele. Bir de Doğu Karadeniz.
Abi inceledim. Karaman bana kalırsa
Artvinden fay hattı geçmiyor diye biliyorum ben üniversiteyi orada okudum öyle diyorlardı araştırmadım ama bir bak istersen
Bakarım. Tesekkurler
Şöyle bir gerçek var , İstanbul'da bir deprem olursa hemde 7.8 filan biteriz yerine taş üstüne taş kalmaz..
Artık enkazdan en iyi ihtimalle 1 haftada filan çıkarırlar herhalde.
Allah korusun :((
Konya, Aksaray oralar deprem bölgesi az olan yerler
Kırklareli deprem ihtimali en az illerden birisidir, için rahat olsun endişe etme.
mersin depremi hissetmiyorum demek nedir ya alt yapı adanaya göre daha iyi olduğundan fazla yıkıcı bir etkisi olmadı ama adanayla aynı şiddetliydi
Ben öyle söylemedim ki..
Doğu karareniz ve konya çevrecidir..
Doğu Karadeniz fayyı var. En kuzeyi diyorsan oralar sakin gibi
Doğru 👍🏻 ben yanlış hatırladım
Türkiyenin hepsi aynı
Öyle görünüyor
maalesef öyle
Bu büyük afetin ardından sadece Karaman kaldı
Evet Karaman ve Mersin akla yatıyor
Edirne çevresi riskli mi sizce
Riskli
İlçe ama apartman değil yeni yapıldı müstakil
Müstakil her türlü iyidir ama çatısı hafif olmalı. Köylerde müstakil evde vefat eden yurttaşlar var
Buyuk deprem olursa Kırklareli de sallanır
Banada öyle geliyor
Konya da fay hattı bulunmuyor sanırım
Konya.. Jeofizikcilere göre
Niğde Konya Aksaray Ankara başta geliyor
Edirne en temiz yer 😉
Depremden kaçan bir adam yangında ölmüş. Bilemedim
Deprem değilde stresi mahvediyor
Maalesef
Deprem haritasina bak
Mersin'de karar kıldım ama oranın zemini kötüymüş. Büyük bir deprem orayı etkiler mi bilmiyorum
Banada bildirin her neresiyse arkadaşlar
Mersin, Karaman, Ankara , Konya ve Kuzey illeri. Yorumlardan anlaşılan bunlar
Çok sağoll
Konya
Orada mısın?
Karaman ölüm her yerde bulur
Evet ama stresten uyuyamıyorum
İç Anadolu
İç Anadolu bence
İç Anadolu
Niğde'de fay varmış Celal Şengör dedi
karaman
Bende Karaman ya da Mersin düşünüyorum ama başka bir deprem orayı ne kadar etkiler?
şanlı Urfa kadar etkiler yani birkaç bina yıkılır
Anladım
Bilmem ki
Konya
elazig
N'aptın kardeşim tam bölgesi
KONYA
bilecik şırnak
Konya
Konya
Karaman
aksaray