Geçiyor maalesef kırmızı bölgedeyim Amasya Merkez de Yaşıyorum memleketim ikinci dereceye geliyor pempe bölge yani keşke beyaz olsa karaman örnek en şanslı il en düşük risk orada bakıyorum da Türkiye nin tamamı deprem bölgesi maalesef
Fay hattının üzerinden geçiyor Hatta Bayraklı depreminde de bu durumu yaşadık çok şükür evde hasar olmadı ancak onun vermiş olduğu korku bile yetti Bugün bile saat 10.30'da Yunanistan merkezli İzmir'de hissedilen bir deprem oldu diye okumuştum hissetmedim ama ufak ufak sarsıntılar olabiliyor
İstanbul'da yaşadığım sen içinde kayalık olduğu söyleniyor, 99 depremini gördük şükür 1 tane bile ev yıkılmadı ama bir sonrakinde ne olacağını bilemeyiz.
Evet hep kayalık diyorlar ama ev 99 depremini görmüş bi ev mesela. Hiçbir yerinde çatlak vs. yok. Zamanında adam kendisi ve ailesi için yaptırmış ustaların başında durmuş hep ama Allah bilir ne olacağını
99 Depremini görmüş bir bina yine de uzmanlar tarafından kontrol edilmeli. En azından kolonlardan ve kirişlerden numune alınmalı. Çünkü beklenen deprem 99'dan daha büyük, daha şiddetli ve daha uzun süreceği tahmin ediliyor. Zemin çok sağlam olsa bile, bina sıkıntı çıkarabilir.
@Mavi_Dondurma eyvallah kardeşim Susurlukta çok çalıştım eskiden elektrik tesisat işi yaparken köfteci vardı göbekte sonra araya taşındı çok köftesini yemisimdir abinin bence kim susurluga gitse orada köfte yemeli sadece tostu değil kofteside mesur bence Yörsanin kafeterya bölümün doğalgaz tesisat işinide yaptık elektrikciden ayrılınca doğalgaz tesisat işinde çalıştım yapmadığım meslek kalmadı desem yeri var şimdi merkezdeyim özel bir şirkette yönetici kadrosunda çalışıyorum nereden nereye inşaat ameleliginden doğalgaz tesisat elektrik tesisat işlerinden sorma kardeşim hayat bir mücadele yani takip atıyorum bir ara reeldede tanışırız çay kahve sohbet ederiz
Muhtemelen öyle olucak bro artık yeni binaya taşınmak istesek bile Onlarada güven yok Kendi binamızı yapicak parada yok Ölürsem adima fatiha okur musun