Son 1-2 günlük depremlere bakıyorum. Marmara'da mikro ölçekte deprem dahi yok.
Neden duraklama olabilir?
Son 1-2 günlük depremlere bakıyorum. Marmara'da mikro ölçekte deprem dahi yok.
Neden duraklama olabilir?
Asıl sorun da olmaması zaten. Birikmiş enerji var.
Maraş'da da olmadığı için büyük deprem bekleniyordu ve oldu.
Belli aralıklarla deprem olması gerekiyor diyor uzmanlar ve maalesef haklı çıkıyorlar.
Cevap
3Cevap
Faylar bağlantılı değil sanırım
Evet değil. Fakat Marmara fayındaki 2 gündür sessizlik dikkatimi çekti.
Asıl duraklamalardan korkcaksın. Çünkü enerji biriktirince daha büyük sarsıntı olur.
Nerden bakıyorsun kandilliden mi
Faylar bağlantılı değil. Depremler genelde en beklenmedik anlarda oluyor zaten.
Bu depremde 3 lü fay olduğu için daha çok arap yarımadasına doğru yöneldi. O yüzden hatay tarafına doğru artçılar devam etti zaten. Yani tabi öğrendiğim kadarını söylüyorum Celal hoca bu şekilde şuanlık bir şey yok dedi.
Evet benim meteoroloji konusunda öğrenmişliğim var. Fakat deprem konusunda yeterli bir şey öğrenmiş değilim. Fakat hem meteoroloji hemde sismoloji konusunda bazı tanıdıklarım büyük deprem hususunda bu sefer Lübnan ve Mısır'a dikkat çekiyor.
Ayrıca Kahramanmaraş'ın çevresinde 6.0 civarı yeni sallantılar gerçekleşebilir.
Artçılar 2 sene daha devam edebilirmiş, dediğim gibi aşağı yönlü devam edecek muhtemelen. Marmara depremi bir açıdan daha sıkıntı hem nüfus çok yoğun ayrıca tsunami tehlikesi de var.
O taraflar en sağlam bölgelerden birisi, Celal hoca öyle söyledi. En tehlikeli yerler avrupa yakası ve anadolu yakası tren yolunun altı.
Evet, bende kartaldayım buradaki birçok bina çürük. Hatırlarsan geçmiş senelerde Cevizli de bir bina yıkıldı onun sebebide kolonların kesilip tekstil atölyesi yapılmasıydı. Oflu müteahhitler kırpıyor malzemeleri çürük bina zaten bir de kolonlarını kesiyorlar. İnsan hayatına hiç değer verilmiyor bu ülkede.
Sende kardeşim sağolasın.
olmucak niye zorluyorsun :D
olmuyabilir olabilir de normal bir ara bnde bakmıştım arada öyle oluyor
Ne o deprem mi arıyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?