Oy çalma muhabbeti zarfla seçim yaparken de oluyor zaten. E devlet üzerinden 10 saat sürecek bir anket şeklinde seçimi yapılsa ve 10 saatin sonunda en çok oy alan taraf başkan olsa?
E devlete zaten TC ile giriliyor, bu da herkes sadece 1 oy kullanabilir demek oluyor. Fikrim saçma gelebilir ama şu şekilde :
Seçim sabah 08.00da başlar...
- 08.00 - 08.59 arası : TC kimlik numarasının son hanesi 0 olanlar oy kullanır.
- 09.00 - 09.59 arası : son hanesi 1 olanlar
- 10.00 - 10.59 arası : son hanesi 2 olanlar
Ya da :
- 08.00 - 09.59 arası : TC kimlik numarasının son hanesi 0 ve 1 olanlar oy kullanabilir
- 10.00 - 11.59 arası : son hanesi 2 ve 3 olanlar
Bu şekilde son hanesi 9 olanlara kadar devam eder veya 2şer saat verilir ve yine son hanesi 9 olanlara kadar devam eder.
- E devlete girilir.
- Direkt ara yüz ekranında "2023 Cumhur Başkanı Seçimleri" yazan bir ikon olur ve tıklandığında anket ekranına yönlendirir.
- İkona tıklayınca ilk önce bir bilgilendirme ekranı gelir ve "Okudum anladım, onaylıyorum." Butonu olur. Bu butona tıklayınca seçim anketi ekranına yönlendirir.
- Seçim ekranında sol üstte 5 dakikalık bir sayaç, sayfanın ortasında cumhurbaşkanı adayı olan kişilerin yüzleri olan seçenekler bulunur ve fareyi adayın üzerine getirince adayın adı soyadı, yaşı, nereli olduğu, hangi partiden geldiği gibi bilgiler olur.
- Seçilen adayın üzerine tıklanır, sağ altta "Onayla" butonu olur. Basıldığında "Seçiminiz : Bilmemne Bilmemne, onaylıyor musunuz?" Diye bir uyarı gelir. Ve Onaylama tuşu 10dan geriye sayaçla bloklanır. Sayaç bitince tekrar onaylanır ve "Oyunuz, seçim kuruluna gönderilmiştir. xx/xx/xxxx tarihinde saat 20:00'da sonuçlar açıklanacaktır." Diye ekran çıkar ve biter gider yani.
Yani olamaz mı? Seçim dijital ortamda gerçekleşemez mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer