Resulullah (sav) buyurdular ki:
"Şu ümmetim rahmete mazhar olmuş bir ümmettir. Ahirette azaba maruz kalmayacaktır. Onun azabı dünyadadır: Fitneler, depremler ve savaş."
📚[Kütüb-i Sitte; Ebu Davud, Fiten, (4277)]
Resulullah (sav) buyurdular ki:
"Şu ümmetim rahmete mazhar olmuş bir ümmettir. Ahirette azaba maruz kalmayacaktır. Onun azabı dünyadadır: Fitneler, depremler ve savaş."
📚[Kütüb-i Sitte; Ebu Davud, Fiten, (4277)]
Uzmanı elbette değilim. Şunu biliyorum. Kul hakkının affı yok. Ayrıca bu veya benzeri müjdeler için en azından imanlı ölmek lazım. Ölüm anında imanlı kalabilmek için de ona göre yaşamak lazım. Dinin bütününü ele almadan bir iki cümleye bakıp yanlış sonuca varabilir ve yanlış yaşayabiliriz.
Bu imtihanlara sabreden mü'minler görmez, görecekse bile azabı hafifler. Mü'minin başının ağırması ve ona sabretmesi bile günahlarını siler. Acıdan inleyen bir hasta bu hastalığa sabredip isyan etmiyorsa her öksürmesi onun günahlarını siler.
Hayır. Ona bakılırsa hadisler de diyor ki kim bu gece de (özel gecelerde) şu namazı kılarsa, şu sureyi okursa 100 yıllık günahları tamamen silinecek diyor. O kadar basit mi cidden o zaman ben dilediğimi yapayım bazı günler o sureleri okuyayım günahlarım sıfırlansın hoop cennete :D
Cevap
1Cevap
Seni kastedmiyor yalnız burada
Ne alaka yaaaaa “şu ümmetim” diyor. Bende peygamberin ümmetiyim. Tekfircilik yapmanın lüzumu yok. Aynı Kabe’ye secde ettiğiniz kimseye “kafir” demeyin diyor Peygamber.
Ben kafir falan demedim boş konuşma, Edirnedeki insanlar depremi hissetmedi ya da zarar görmedi bu hadis onlar içinde geçerli mi?
Ayrıca başka bir hadiste de zina yayılınca deprem çoğalır diye bir hadis var.
Ne anlatıyorsun ya Edirne ne alaka hsjshdhsha. Zina yayılınca deprem çoğalır diye bir hadis var mi bilmiyorum, varsa da bence şu anlama gelir: zina artınca Allah bizim günahlarımıza kefaret olsun diye bu dünyada bizi fitneler depremlerle sınar. Çektiğimiz acılar günahlarımıza kefaret olsun diye.
Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: "Mü’min kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık, bir üzüntü hatta ufak tasa isabet edecek olsa, Allah onun sebebiyle mü’minin günahından bir kısmını mağrifet buyurur."
Biliyorum yani herkes geçerli değil kastım depremden zarar görmeyenler bu hadisten alakası yok.
Ne anlattığım açık belli zaten, diyorum ki sen o enkazın altında kaldın mı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?