Ülkemizi derinden sarsan ve 10 ilimizde büyük yıkıma yol açan deprem sonrasında vatandaşlar olarak elimizden gelmeye yapmaya çalışıyoruz. Direkt olarak orada arama kurtarma çalışmalarına katılamasak bile, yaptığımız yardımlarla depremzedelere yalnız olmadıklarını hissettiriyoruz. Peki bağış yapmak için güvenilir kurumlar hangileri?
Bağış İçin Güvenilir Kurumlar
1- AFAD
“DEPREM” yazıp 1866'ya mesaj atarak AFAD'a 20 TL bağışta bulunabilirsiniz. Yapmak istediğiniz bağış miktarına göre sms sayısını arttırabilirsiniz. AFAD bağış yapmak için en güvenilir kurumlar arasında yer alıyor.
2- Türk Kızılay
Türk Kızılayı da bağış yapmak için en güvenilir kurumlar arasında yer alıyor. İlk günden beri deprem bölgesinde yaraların sarılması konusunda rol oynuyorlar, depremzedelere destek oluyorlar. ‘AFET’ yazıp 2868'e göndererek 15 TL tutarında destek olabilirsiniz.
3- AKUT
AKUT ekibi de ilk günden itibaren deprem bölgesinde faaliyet göstermekte. Dilerseniz havale-eft seçenekleri ile, dilerseniz de kredi kartı ile AKUT'un sitesinden bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Faturalı hattınız varsa "AKUT" yazıp 2930’a kısa mesaj yazıp gönderebilirsiniz.
4- Ahbap Derneği
Haluk Levent'in kurucusu olduğu Akut Derneği ile de bağışlarınızı depremzedeler için kullanılmak üzere gönderebilirsiniz. Bağışlarınızı Twitter hesaplarında paylaştıkları İban bilgilerinden gönderebilir, dilerseniz WhatsApp üzerinden iletişime geçerek de bağışta bulunabilirsiniz. https://twitter.com/ahbap
11 Yorumla- +1 yıl
? Bunlari bizde biliyoruz, copy paate yapmana ne gerek var
En İyi Cevaplar
Ahbap kurumu...
Benim oğlum doğuştan kalp hastası. Küçükken ameliyatlar oldu ve en büyük ameliyatı da açık kalp ameliyatı yani bypass oldu...
Hastanenin başhekimi 6 ünite sıcak kan istedi. Ve diğer kanlar. İstanbul'daki Şehremini çapa Kızılay'ı bilmeyen kimse yoktur...
Akşam olmamıştı ve elimde hastanenin başhekim mührü ile kan istedim kızılay'dan. Bana dedikleri şu kan vermeyiz takas yapmayız... Biz sadece kan alırız dediler... Bir baba olsanız nasıl davranırsınız orada... Güvenlik bizi çıkardı...
Ben sabahın dördüne kadar kan ararım çünkü 2 saat sonra ameliyat başlayacaktı.
Kızılay'ı soruyorsanız lanet olsun bu kuruma... Tanıdığınız sağlıkçı varsa Kızılay'ın hastanelere kanları yani sizin kanınızı kaça sattığınıda söylesinler...
Ben söyleyeyim Birkan ünitesi 1000 TL
AAz önce bir soruya yorum yaptım. Afad'ın başındaki adam bir ilahiyatçı. Ben namaz kılan bir insanım ama liyakat olmayan bir kurumu da desteklemem İmam da olsa Müslüman da olsa...
Yurt dışına çıkacak bir afet koordinasyon merkezinin başındaysanız ilim sahibi olmak zorundasınız. Bir ilahiyatçının o kurumun başında ne işi var. Git cami imam ol git bir sempozyumda islam üzerine söyleşiler yap araştırmalar yap...
AAkut'un başındaki adama bir bakın. Adam da liyakat yok kurumu yönetecek marifet de yok. Eski akut'un başkanı Tazmanya büyükelçi atanmıştı. Şimdi bu eski başkanı şu an Türkiye'ye getirdiler inanabiliyor musunuz...
İşte Devlet aile kabilesi gibi yönetilirse bu kurumlarda böyle yönetilir...
BBizim bir köy derneğimiz var ve ertesi gün tır ulaştı oraya. Ama devlet ve başındakiler oraya kaç gün sonra gittiler ya da kaç saat sonra bir düşünün...
12 Yorumla- +1 yıl
Oncelikle gecmis olsun da Akutun kurucusu yillardir Akutun basinda eskisi ya da yenisi yok kurdugundan beri basinda liyakat vs ne alaka dogru seyden bahsettgne emin misin sen ne tazmanyasi neden bahsediyorsun?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
- Gündem konusunda 27b cevap paylaştı.
u +1 yılAhbap derneğini güvenilir buluyorum
10 Yorumla
+1 yılYapılan yardımları faturasına kadar kimin yaptığına kadar şeffafca gösterdiği/ göstereceği için Ahbap benim için güvenilir dernek. 1999 Gölcük depreminden sonra "geçici" diye başlayıp 2002 yılında kalıcı hale gelen "deprem vergisi" 66 milyar 143 milyon lira para nerede? Devletin bazı kurumlarında alakasız insanlar var. AFAD genel müdürü İsmail Palakoğlu ilahiyat mezunu ve doğal afetlere ilişkin hiç bir bilgi sahibi değil ve hiç bir doğal afette bi açıklama yaparken görmedik. Çünkü bu konuda bilgi sahibi olan birisi değil. Diyeceksiniz ki Haluk Levent de müzisyen. Kardeşim devlet bünyesinde olan bi kuruma atanmak ayrı, herhangi birinin kurduğu özel dernek farklı. Yardım toplamak ayrı, olaya müdahale etmek ayrı.
20 Yorumla
+1 yılKızılay gibi liyakatsız bir kurumun bu kadar oy alması beni şaşırttı. Ensar vakfına bunca para akıtmışlarken.
Ahbap'a şaşırmadım ama Akut'a çok şaşırdım. Depremzedeler için kurulan koskoca Akut'un aldığı oya bakar mısınız, halbuki en çok işe yarayacak ekip onlardı bu senaryoda. Üzücü..
11 Yorumla- +1 yıl
Umarim sana hak vermislerdir su saatten sonra cadirlari para karsiligi satmasina ragmen hala guvenilir buluyorlarsa ben daha ne deyim ki
Hiçbiri değil. Hiçbirine güvenmiyorum. Çok yüksek meblağlarda yardim toplandı. Şu an eminim hepsi ile yıkılan tüm evlerin yenisi yapılır. Kontrolü çok zor para akışı var. Eminim ki bu yardımlar yüzde yüz ulaşmayacak. O yüzden yardımların dernekler haricinde birebir veya farklı bir yolla yapılması taraftariyim.
33 Yorumla- +1 yıl
Kızılay ve Afad dışındakilere yatırıp başınıza bela almayın sonuçta yetkisiz yardım toplayanları tek tek toplarlar sonra :D
- +1 yıl
en güzeli mümkünse doğrudan alana gidip ihtiyaç sahibine elden teslim etmek aracısız ve tam destek
- Gündem konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılburada yazan hepsine güveniyorum. Ek olarak babamın arkadaşı arama kurtarmada görevli ve babama "gittiğim heryerde Beşir derneğini görüyorum" demiş. Daha önce birinden daha duymuştum adını ama kimin bilmediğim için pek emin olamamıştım. Demek ki onlar da baya güvenilir.
20 Yorumla Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ahbap tabiki, bak sana devlete güven kalmamış o kadar olay yaşandı hala neden güvenelim verdiğimiz yardım parası ile yandaşlardan pahalıya yardım malzemesi alsınlar diyemi..
Oluk oluk para akıyor şu an nasıl kullanacaklar çok merak ediyorum42 Yorumla- +1 yıl
Sana katiliyorum
+1 yılYa arkadaşlar Ahbap tamam yardım için uğraşıyor da , iş makinası mı var AFAD gibi profesyonel ekipleri mi var AFAD Devlet kuruluşu her türlü imkanları var.. Ahbabı sanki Devletten üstünmüş gibi lanse etme çabalarınızı anlayamıyorum.. Bu yaptığınız Ahbaba olan sempatilerimizi ancak antipatik yapar
26 Yorumla- +1 yıl
Kızılay ve Afad dışındakilere yatırıp başınıza bela almayın sonuçta yetkisiz yardım toplayanları tek tek toplarlar sonra :D
- +1 yıl
- +1 yıl
@HuseyinnBulutt16 hala kizilay diyo musun merak ettim..
- +1 yıl
evet diyorum :D en azından cezasını kesersin kimse de gıkını çıkaramaz ahbapın cezasını kim kesecek :D
- +1 yıl
@HuseyinnBulutt16 ne deyim allah akil fikir versin
- +1 yıl
size de feraset basiret ve akıl versin :D
Gündem konusunda 532 cevap paylaştı. Devlet kendi kurumlarına bile gerekli desteği göstermezken ben neden göstereyim. Ne kadar doğru iş yaptıklarını bilmesemde Ahbap diğerlerine nazaran daha iyi gibi duruyor
31 Yorumla- +1 yıl
Ahbapa attım ben açıkçası. Diğer türlü içim rahat etmeyecekti.
Şu hale bak milletin devlete güveni sıfırlanmış.
30 YorumlaYardımların doğrudan doğruya anında ulaşılması için AHBAP. Diğerleri hem oyalıyor hem de sonradan antin kuntin halleri ortaya çıkıyor
10 Yorumla- Gündem konusunda 525 cevap paylaştı.
+1 yılAhbap derneğini güvenilir buluyorum. Ama ben yardımlarımı bir arkadaşımın başkanı olduğu ahde vefa derneği adında bir kuruluşa yaptım.
14 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@HuseyinnBulutt16 Boş yapma. Bunların hepsi yasal çerçevede kurulmuş yardım dernekleri. Deniz feneri gibi şerefsizler uzak dursun yeter.
- +1 yıl
bu işler biter o hesaplara para gönderenler kayda girdiğiyle kalır siz bilirsiniz :D
- +1 yıl
@HuseyinnBulutt16 boş yapma uza!
Gizli Üye(25-29)+1 yılDevletin kurumlarına güvenmiyorum. Ahbap deprem ve deprem dışı tüm olaylara hızır gibi yetişiyor. Ahbap en güveniliri.
50 Yorumla
+1 yılBence en güvenilir kurum Ahbap tüm harcamaları belgesiyle açıklıyor.
50 YorumlaGündem konusunda 334 cevap paylaştı. Ya arkadaşlar Ahbap tamam yardım için uğraşıyor da , iş makinası mı var AFAD gibi profesyonel ekipleri mi var AFAD Devlet kuruluşu her türlü imkanları var.. Ahbabı sanki Devletten üstünmüş gibi lanse etme çabalarınızı anlayamıyorum.. Bu yaptığınız Ahbaba olan sempatilerimizi ancak antipatik yapar
611 Yorumla- +1 yıl
İmkanlariyla yardimin ne alakasi var para gondermesek yapmayacaklar mi?
- +1 yıl
Dedigim gayet acik senin soylediginden alakasiz birsey sormadim sen sorumu trolleme asil, bagisla yazdigin alakasiz seyler
- +1 yıl
Ahbap nerede mi? Afad dediğin devlet kurumu yılların organizasyonu ve depremden andan saatler sonra gidemilmiş, müdahale de geç kalınmış ben demiyorum depremzedeler diyor bunu. A haber izlemeyi bırak görürsün. AFAD önemli bir kuruluş, olması da desteklenmesi de gereken bir kurum ancak geldiği nokta içi boşaltılmış gibi duruyor, riyaakat ve güven yeniden oluşturulup, düzenlenmeli. , Düşünsene Kızılay gibi halk sağlığı için çok önemli bir kurumun başına torpille kendi akrabalarını koyuyorlar, her şey de yaparsın da bunda yapmassın. gerçi kan sattıklarına yönelik bir çok haber var. Neyse işin özü devlet biziz millet biziz. mesele Afad bizim kurumumuz ama mesele AFAD değil riyaakat ve güven.
- +1 yıl
Ve oturduğun yerden ahbap gibi çok güzel ve organize bir STK yi eleştirip. Onlar orada depremzedeler için bir şey yapmaya çalışırken, bilip bilmeden sallanan. Unutma orada akp Chp v. s seçmeni hepsi depremze de oldu, öldüler. Birgün Türkiye de isen senin de başına gelir böyle bir durumda çaresiz yardıma muhtaç olman an meselesi her an olabilir. O zaman anlarsın ama işte empati yoksunu sen gibi adamların iş o noktaya kimsenin başına gelmeden anlaması için yazıyoruz. nafile
- +1 yıl
AHBAP için makina lazım değil ihtiyacı olan ailelere parasal yardım yapsın yeter
makina kurtarma işi devlerindi oda ne oldu gördük.. - +1 yıl
devlet zten sadece çalışırken gösteriyor, inanıyor musun cidden hâla haberlere
- +1 yıl
@Muratdemrr körmüsünüz 10 ilde gayret gösterenleri göremiyorsunuz, bütün tv leri geziyorum ahbab şunu kurtardı diyeni duymadım
- +1 yıl
Arkadasim sen anlamiyosun olayi, maddi yardim ayri kurtarma ayri seyler AFAD a da gondersen bagisi depremzedeler icin kullanmak zorunda neyden bahsediyosun daha kurtariyo kurtarmiyo diye kurtarip kurtarmamasiyla bagisin ne alakasi var yahu
+1 yılAy yanlislikla akuta bastim ama kesinlikle afad ve ahbap
10 YorumlaAhbap o paraları AFAD'a göstermek zorunda. Aynı yere gidecek sonuçta. Ama ne kadarı orası mühim. Ben Ahbap denilen oluşuma 5 kuruş vermem çünkü güvenmiyorum. Ben devletime güvenirim.
50 Yorumla
+1 yılBen Youtube'dan bağış yaptım. Ama o da bildiğim kadarıyla ya Ahbap'a ya da Afad'a gidiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAhbap derneği varken gerisine bakmam, diğerleri para fazla olunca farklı yerlere aktarma yapıyor, bu dernek her zaman her yere koşuyor.
20 Yorumla- Gündem konusunda 414 cevap paylaştı.
+1 yılAfad seçmenim sebebi kızılay sağlık olarak daha iyi olduğudur dağıtımlar tek elden düzenli bir şekilde yapılabileceğine inanıyorum !!
20 Yorumla
+1 yılHaluk Levent haricindekilere eşek emanet etsem kasaba satarlar
13 Yorumla- +1 yıl
Hahaa super 👍
- +1 yıl
Cidden öyle ama
- +1 yıl
Haklisin
- Gündem konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılHiçbirine güvenmiyorum açıkçası imkanım olsa kendim giderdim bizzat bölgeye
00 Yorumla Gündem konusunda 507 cevap paylaştı. Gidip kendim yardım ettim kimseye güvenmediğim için
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAFAD boş bir ekip arama anında sadece reklam yapmak amaçlı fotoğraf çekiyorlar köpek getirip biraz koklatıp fotoğraf çekiyorlar ve birkaç gün sonra geldiği için çpk kişi öldü
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBen oradaydım kendi gözüm ile gördüm tabii ki TV de size en iyi yanlarını gösterecekler
+1 yılAhbap güvenilir diğerleri taraflı olduğu için hep yeme peşinde
20 YorumlaTabiki afad a güveniyorum. Ahbap gibilere güvenmiyorum
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunlarin hepsi güvenilir, rahat olun, yardima engel olmak icin yanlis algilar yayiyorlar, kaygisiz dördünede yapabilirsiniz
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılinsan olan heryerde hep bi çakallık çıkıyor. ama kızılay fazla güven sarstı afad ya da ahbap olabilir ikisinede eşitim
00 Yorumla Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. AKUTu bitirdiler.
16 Yorumla- +1 yıl
Neden?
- +1 yıl
Bilmedigimden soruyorum, adamlar canla basla calisiyor sonucta gonullu bir dernek
- +1 yıl
Okuduum ama sacmalamissin akut gonullu bir kurulus afad devlet kurulusu, bence bi ogren ne olduklarini..
+1 yılAfad ve ahbap daha güvenli sanki
20 Yorumla
+1 yılTek kelimeyle ahbap
10 Yorumla
+1 yılAfad ya da kişinin kendisine göndermek
10 Yorumla- Gündem konusunda 905 cevap paylaştı.
+1 yılBen AHBAP diyorum...
30 Yorumla Ahbap elbette
#Hükümdar10 Yorumla- Gündem konusunda 852 cevap paylaştı.
+1 yılAfad da olabilir ahbap ta
10 Yorumla Ahbap daha güvenilir geliyor bana
10 Yorumla
+1 yılDoğrusunu istersen hiçbirine güvenmiyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Ahbap iyi olsa bile gönderdiği yardımlar afad kontrolünde
+1 yılAFAD için yaptım
00 Yorumla
+1 yılAhbap'a daha çok güveniyorum
00 YorumlaAFAD'a yapıyorum
10 Yorumla
+1 yılKızılay ve afad güvenilir
00 Yorumla
+1 yılAhbap daha samimi ve güvenilir
00 Yorumla
+1 yılAFAD ahbap
10 Yorumla
+1 yılAhbap & Afad
10 Yorumla
+1 yılAhbab
10 Yorumla
+1 yılAfad ve Ahbap.
10 Yorumla
+1 yılAfad
10 Yorumla
+1 yılAhbab daha iyimi bilmiyorum
10 Yorumla- Gündem konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılAhbap
10 Yorumla
+1 yılafad
10 Yorumla
+1 yılAhbap'a güveniyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Yolladın o halde
Afad.
10 Yorumla- Gündem konusunda 733 cevap paylaştı.
+1 yılAfad hanımefendi
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle ahbap
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHükümetin elinde olanlara güvenemiyorum...
00 YorumlaEn güvenlisi ahbap.
10 Yorumla
+1 yıl13 yıldır Beşir.
00 Yorumla
+1 yılBen Ben diyom
00 YorumlaAhbap daha güvenilir
00 Yorumla
+1 yılAfad.
00 Yorumla
+1 yılAhbab
00 Yorumla- Devamını Gör (4)
Detaylı bilgi