Binanın yarısı köpük yarısı beton taşıyıcı bloklara köpükle doldurmuşlar bu kişiler yargılanmalı.
Süleyman mutlu apartmanı - früz mutlu apartmanı
Odabaşı mahallesi.. antakya/hatay

1 yıllık 10 yıllık bina nasıl bu hale geliyor anlamış değilim peki bu yapımda belediyelerden izin alınmıyor mu kontrol edilmiyor mu?
Bu depremin sorumluları müteahhitler mi yoksa belediyeler mi?
İkisi de hem ihmal hem doğal afettir. yani mesela diğer ülkelere bakın daha şiddetli depremler olmasına rağmen binaları sağlam oluyor. bu yüzden de genel olarak yeterli dikkat etmediklerinden kaynaklanıyor yani binalar sağlam değil. bununla birlikte tabi ki de deprem şiddeti arttıkça hiç bir sistem sağlam kalmaz. yani belirli şiddetin üzerinde ki depremler zaten yıkıcı olur. ama belirli ölçeğin altında ki depremler ise önlem alınarak en az zarar ile kapatılabilir. maalesef ülkemizde bu dikkat yok maalesef. çünkü ülkemizde insan hayatı değil para daha önce geliyor. .
Şimdi Allahın saf kayadan olan dağı ikiye bölünmüşse bi bina ne yapabilir ki?
Marasta o iki tarafli bulvar yikilmis ya orasi imara acilirken daha tarlayken etraftaki koyluler uyarmis bakin depremde burasi yariliyor diye ama imara acilmis. İmara acan sucludur muteahhit kotu malzeme kullanmissa sucludur ama saglam yapilanlar altinda yarik varsa suclanmamali. Bir bina yikilmamis ama onu baska yere donmus. Dusunun olayi. Ve unutmayin ki bu ulke fakir bir ulke yani pahali ev yaparsaniz elinizde kalir. Satamazsiniz. Halkin talep ettigi ucuz konutta ise sonuc bu.. bizim binayi yapan muteahhit saglam yapti ama iflas ett sonra yirtdisina cikti orada zengin oldu. Millet iyi muteahhite gereken degeri vermiyor. Yani en basta bizi vergiye vogup sömürüp fakirleatirenler sonra bizi sahipsoz denetimaiz birakanlar sonra faylari imara acan belediyeler sonra muteahhitler sonra millette de biraz suz var. Alorken sad3ce renkli lambalara asma tavanlara kaniyorlar saglam mi diye kimse bakmiyor.
O binaların hiçbiri depreme dayanıklı değildi. Bunu hepimiz gördük. Bilanço ağırsa sebebi binalar, dolayısıyla mimar ve müteahhitler ve gerekli önlemleri almayan devletimizdir.
O binaları yapanların, binaları denetlemeyenlerin, malzemeden çalanların ve gerekli önlemleri almayanların yakalanıp cezalandırılması gerekiyor.
Gerekiyor ama maden kazasında bile, şehit madenciyi suçladılar. Yine bulurlar bir kurban ona ihale ederler.
Deprem öldürmez. Dayanaksız yapılar öldürür.
Şimdi ne desem boş. Bir tanıdığı, devlet hakkında olumsuz görüş paylaştığı için karakola aldılar dün gece. Ha geleceğin avukatı bu arada.. Sana da söylemeyi unuttum. Bu yüzden devlete suç attım mı belediye dedim mi kapımı çalacaklarından eminim. Susuyorum ve buna vesile olan herkesin belasını bulmasını istiyorum.
Devlete kimse laf edemez , hükümete edebilir.
Cevap
11Cevap
Müteahhit, imar iznini kontrol etmeden verenler. Yahu babam 20 sene önce ev yaptı, evin her katına beton atılmadan önce numune alıp incelerlermiş. Daha dün konusu geçti bunun.
Belediyeler yer konusunda izin onay verir.. Binalardan sorumlu olan müteahhitlerdir.. Birkaç tanesini silecekler bu sahneden, o zaman yola gelirler..
Hatası olan kim varsa o suçludur. Bilirkişi raporuna göre yargılamalar yapılmalıdır.
Denetime izin vermeyen ve her fırsatta imar affı çıkaran iktidardır
Başında durmayan denetlemeyen işini adam gibi yapmayan kısaca herkes sorumludur.
Danışıklı dövüş, mütahit çalıyor, belediye rüşvet alıp ruhsat veriyor
ya da hangi kurum onaylıyorsa binaları bilemiyorum ama birilerinin hataları var çünkü sağlam kalan binalarda var
Tabikide müteahhitler paradan kaçayım derken merhamete çakılıyor. Onlarca insan hayatını kaybetti yeni yapılan 2 senelik bina bile yıkıldı yazık diyecek bir şey bulamıyorum
Sebep olan müteahhit sorumluları belediye
Bunu araştırıp umursamayanlar
Müteahhitler tabiki malzemeden çalıyorlar demek
Müteahhitlerdir bence.
ikisi de
İkiside
Hepsi
Her ikiside
Herkesss bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?