resmi bilgilere göre şu an 12.873 :( tahminimce 40 bin var gibi :( rabbim korusun gerçekten oradaki insanları..

resmi bilgilere göre şu an 12.873 :( tahminimce 40 bin var gibi :( rabbim korusun gerçekten oradaki insanları..

Resmi açıklamalara güvenmek bence mantıklı değil. Siyasileşmiş devlet kurumlarının verdiği açıklamalar elbette güvenilir olmayacaktır. Hangi parti olursa olsun gerçeğe düşman olanlarla mücadele edilmeli. Gerçekler, devletten de önemli olmadıkça ve gerçeğin peşinden gidilmedikçe dürüstlük de olmaz.
Öyle 20 binde falan kalmayacak gibi, bürokrasiden bir tanıdığım var. Devlet seferber oldu ya, deprem bölgesine çağırmalarına rağmen pek içeri sokmuyorlar, İç İşleri'nin emrindeki Afad'a vermeye uğraşıyorlar tüm yükü, e Afad'ın kadrosu çapı da belli ne kadar baş edebilir bununla?
Hükümetin asıl derdinin, seçimlerden önce böyle büyük bir kaybın yaratacağı olumsuz havayı örtmek ve her zamanki gibi, yapmaktan çok algı yönetmek olması ihtimali bana yavan gelmiyor.
Rakamlar hiç iyi değil düşünmek dahi istemiyorum üstelik şuanda sadece merkez bolgelerdeki calismalar devam ediyor maalesef
Umarım sahipsiz olan cenazelerin bir şekilde resimleri çekilip kayıt altına alınıp o şekilde defnedilirler
Bunlar 12 bin diyorsa en az 70 bin vardır ki olmaması imkansız yerle bir oldu şehirler ve arama kurtarma çok yetersizdi askerler, gönüllüler çok geç dahil edildi.
Cevap
40Cevap
Resmi açıklamalara güvenmek bence mantıklı değil.
Vefat eden vatandaslarimizin hepsi, kimlikleri ellerindemi vefat etmisler ki, sayiya dahil edilmisler.
Ali Babacan da nereden siyasi cikarim yaparim diye dusunuyor heralde.
Ortaya birsey atiyor madem kanitlasin.
Diyelim ki gercek elbet bunun bir aciklamasi vardir. Ama oncelikle Ali Babacan bu iddasini kanitlamalidir
Sadece gaziantep ıslahiye ilçe nufusu 67000 ve ıslahiyenin yarısı öldü. Sayı belirtmeme gerek yok. Ölenleri istatiktik haline getirmek huyum değil ama 13 milyon bir nufusu etkileyen depremi tahmin edin artık.
Maalesef ki hala yardım ulaşamayan çok yer var. :( afad ekipleri yeterli olmadığı için bazen halk müdahale ediyor ve onların yanlış bir hareketi ölüme sebep olabiliyor. Allah yardımcıları olsun.
17 Ağustos depreminde de öyle yapmışlardı hatırlıyorum resmi yayınlanan sayılarla gerçek olan sayılar arasında mount Everest dağlarının uçurumları kadar fark vardı neden bu şekilde insanları hep sürekli kandırıyorlar anlamıyorum bıktım artık bu haksızlıkları izlemekten duymaktan gerçekten çok yoruldum...
Heryerde yalan.
Her köşede bir yalan.
Artçı deprem sürekli oluyor hatay gene sallanıyor adana da dahil ve bi çok bina yıkılcak kum gibi yaptıkları için duvarları ve 3 ay ı da sürer gibime geliyor Allah yardımcıları olsun
Zaten pandemi döneminde bile hiçbir şey doğru yansıtmadık ki o yüzden ben şimdi bunları düşünmek istemiyorum bunların hesabı bu olaylar geçtikten sonra sorulmalı
Evet herkesin Şu an kimligi tespit edilemedi parmak izi vs alinip vefat islemleri yapiliyor Şu an sıkıntı bu mu yani
Resmi verilere gore yaklasik 7 bin bina yikilmis ancak ihbar edilen 11 bin bina varmis Bir binada 10 vefat olsa ki bu iyi bir ihtimal ölu sayisi yine iyi ihtimale gore 70.000 plur Dogrulari soylerlermi bilmiylrum ama gercekten cok cok fazla Uzgunuzz
100 bini gececek vefat sayisi iyi bir tablo ciziyorlar ama yerle bir olan 3 sehir var sadece maras diye bir yer yok artik
Kayıtlara geçen yıkılan bina 15 bin küsür ve açıklanan can kaybı sayısı 12 bin küsür. Sizce sayı gerçeği yansıtıyor mu?
deliğinden çıkmış mı bu.. acaba bu afet le ilgili ne gibi yardımları çalışmaları olmuş birde onu anlatsa varsa tabikide
Türkiye gene sınıfta kaldı. Herşeyde şahibe her şeyde sorun. Yahu hiç mi bi ülke ders çıkarmaz
Dün bir uzman "vefat ssayısı 200 bini bulur" diyordu.
inşallah yanılıyordur ama durum çok kötü görünüyor.
Maalesef can kaybı çok fazladır. Bu şu an tam olarak bilinemez. Daha yardım ulaşmayan çok yer var. Allah yardımcıları olsın
Kırk binin çok çok üstünde buna şüphen olmasın
Bu acıdan bile siyasi menfaat elde etmeye çalışanlara diyecek bir söz bulamıyorum.
Şehit diye üzeri kapanip gitmez ins.. Uygun cenaze töreni yapılır yeni mezarlık ihtiyacı olucak..
Lanet olsun bunlara. Covid de yaptıkları gibi enflasyonda yaptıkları gibi tüm hezimetlerinde yaptıkları gibi yine gizleyecekler rakamları. Bunlara da bunlara oye verenlere de lanet olsun.
İlk andan beri söylüyorum ölü sayısı 100.000i aşacaktır çünkü yıkım büyük
Olabilir. Yıkılan bina sayısına göre bile bi heaapyapsanız bu işim sonu 100bin ölü can arkadaşlar
Biyerde okumuştum hesaplamara gore 180 bin ölü olabilir diyorlardi en iyi ihtimalle 100bin ölü
Henüz belli değildir bu sayılar, biraz daha geçsin kayıplar için başvuru olacak o zaman anlayacağız.
Bunlar o rakamlarıda saklar azaltirlar İzmir'de bunun örneği oldu 2 kızı olan bi adamin 1ini ölü 1ini kayip saydılar
17 Ağustos'ta da resmi rakamlar 18bini bulurken resmi olmayan rakamlar 60bini bulmuştu.
Ne alaka kimliksiz ceset olduğu belli degilmiymis saçmalık. TRT polyannacılık oynuyo yine.
Tıpkı pandemideki ölümleri gizledikleri gibi gizleyecekler.
Yeryüzünde yaşanan en büyük deprem bu. 250.000 i geçebilir.
Babam 99 depreminde enkazdan ölen insanları çıkarmış birisi, en az 40 bin kisi olduğunu söylemişti o depremde ölen kisi sayısını. şu an da 12 bin demek 70 bin kişi demek diyor umarım doğru değildir
Böyle büyük bir felakette bile siyasi sonuçları düşünerek hareket etmek ve halkı yanıltmak insanlık suçudur..
Neden resmi verilere kimliksizler dahil edilmiyorki. Edilmese bile ksimligi belirlenmeyen şu kadar kisi var denilmeli. Bizmi tahmin edecegiz
Hükümet kendini kurtarma çabasında, muhalifler oy kazanma derdinde. Birlik olup şu işi bitirelim demek çok zor sanırım
Tamamı ile suyu bulandırmak için yapılan bi söylem bu söz konusu dahi olamaz 99 Türkiyesi değil bu
Yardım parasıyla memur maaşı ödeyen
Görüntüler üzerinden analiz yaparsak 30 40 bin var gibi
facede birisi sadece diyarbakirda 100 bin demis. bu sayilar ne kadar dogru oradakiler bilir.
ve zaten oncelik yasayan ses gelen yerlere bakmak. ölenleri aramiyorlar ya sonucta zamala yaris var. denk gelenlerdir su anki sayilar.
O nereden biliyormuş? Aynı yalanı Ekrem İmamoğlu 'da söylüyordü pandemi döneminde.
Dalga mi geciyorsunuz 200 binin uzerindedir amane kadar uzerindedir kimse bilemez
Ama bu su anda cikarilan degil 6 aydan fazla surecek olan hatta belki 2 yilda dahi tamamlanamayacak olan enkaz altindakilerin gercek sayisini.. yani su anda cikarilan 10 bi yerine 20 30 bindir. O ayri. Ama su anda aramizda olmayanlari bulunup bulunmamasina dikkat etmeden hesaplarsak 200 bini gecer
Sayının ne önemi var... Hepimiz enkaz altında bekliyoruz ama çok daha fazladır.
Ulan zaman birlik olma zamanı, şikayet etme zamanı degil siyasetine sokam ey babacan
Daha fazladır. Daha nerdeyse. Hala yüzde 80i göçük altinda
her zaman hep sayi tartismasi neden halka insnalara gercek sayilari bildirlmiyor
Eyvah eyvah...
50 bin net var , fazlası var eksiği yok
80 bin üstünde olur gibi
O nereden biliyor mus
Kahin miyim ayol ben kıskıskıskıskıskıs
178 bin gibi bir rakamdı sanırım.
binlerce kişi vardır -_-
Söylenenin 100 katı rahat var bence ☹️
Çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum.
2-3 kat daha fazladır
fazla vardır maalesef
Haberlerin doğruyu yansittgni dusunmuyrm zaten.
2 kat diye düşünüyorum
100 bin olur diyorlar
Şu adamn işi gücü fitne
Yuh beee fesat işiniz hucunuz yuhjh
50 bin vardır
30000
Bu demisse yalandir
Çok fazla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?