Beğendim 99 a göre daha iyi mücadele ettiler
Beğenmedim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
99 depreminde ve Düzce depreminde Düzce'deydim. Hemi de köylerde, asker daha depremin sabahında köylere kadar her yere ulaşmış, kimin ne derdi varsa zapta geçmiş, merkeze bildirmişti
Şu an hala yıkıntılara vinç ulaştırılmaya çalışılıyor, millet arabasında falan kalıyor 2. gün civarı devlet çadır dağıtmaya, gıda dağıtmaya başlamıştı
Tamam bunun alanı belki daha büyük, ama aradan da 23. yıl geçti, askeri her şeyi Cumhurbaşkanına bağladılar 2. günün akşamında mobilizasyon oldu resmen. Tüm dünyadan seferberlik geldi, yardım ekiplerinin kimilerini hava alanlarında beklettiler, Hataylılar hala doğru dürüst bir şey yok diyorlar
Beğendim diyenler neye göre bunu söylüyor anlamak mümkün değil
Yav şimdi hatırlıyorum, biz evin bahçesinde bir tane battaniyenin üstünde sabahlamıştık, babam İstanbul'da, annem, amcamlar falan. Babam öğlene doğru anca varabilmişti, Düzce zaten mahvolmuştu, o kadar ki il yaptılar çabuk toparlansın diye-eskiden Bolu'ya bağlıydı-
Bir sürü insan o zaman da öldü, ama bu kadar total bir yıkım da olmadı, devlet her türlü yavaş davrandı bu konuda. Özellikle ordunun bekletilmesi affedilir bir şey değil ya
CHP'yi bundan 70-80 yıl önce olmuş şeyler için eleştiren adamlar, yine barış harekatı dönemindeki kıtlık için Ecoviti eleştirenler iş AKP dönemine gelince "siyaset yapmayın, siyasetin zamanı değil, birlik beraberlik zamanı" diyorlar.
Kadınların baş örtüsünü çıkardı iddiasıyla Atatürk'e 90 yıldır söven islamcılar AKP'yi destekleyen öven mini etekli, dekolteli, bikinili hatunları, akp mitinglerinde erdoğan posteri sallayan göbeği açık kızları ölümüne savunuyorlar onlara gelince "kadınların üstünden siyaset yapmayın" diyorlar...
Başı açık bir kadın chpli ise "yollu" diyenler G*TÜ açık akpli kadınları savunuyorlar. sizin ben taaaa...
siyasi amaçlı paylaşımlar yapmayın arkadaşlar. düzce ile bunu kıyaslayamazsınız. Dünyada ki bütün uzmanlar bu tür geniş bir depreme hiç bir ülke hazır olamazdı diyor.10 il onlarca ilçe yüzlerce köy. kolay bir hal içerisinde değiliz. bu tür eleştiriler yapılacaksa bile yaralarımız sarıldığında yapmalıyız. şimdi ne yeri nede zamanı.
Tam yeri tam zamanı. Bu apolojetif akpliliğe de tavım. Üç ay geçse de bu kez ''Ölenler üzerinden siyaset yapamazsınız'' diyeceksiniz, numara yapmayın
%41 lik oy verenleri tebrik ederim 2 yıldır maraş ve yıllardır deprem sel yangın çıkan yerlere önlem almayan hükümeti destekledikleri için canın yandığında başkasını değil kendini suçla ben seni savunuyorum sen seni bir gram düşünmeyeni bizde bu kafa oldukça bedelin bedelini öderiz
Cevap
3Cevap
Bu depremde işleyiş çok yavaştı bir de Afad koordinasyonu filan deyince işler sarpa sardı. Kısaca birilerinin günahını yine gariban halk ödedi gerek canıyla gerek malıyla
Depremi devlet yaptı diyen lüzumsuzlarda çıkar şimdi. Allah'ım devlet daha size ne yapsın? Resmen ağzından çıkarıp ağzınıza vermeye çalışıyor siz hala devlet bize bahmiiyy diyorsunuz. Haklısınız size ne yapsalar da yaranazmazlar.
Beğendim diyenlerin ağzına kürekle vurmaktan ziyade, o küreği boylu boyunca..
Beğendim diyenlerin hepsi yandaştır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?