Gizli Üye(30-35)+1 yılyaşam hakkı her canlının en özel ve en güçlü hakkıdır
bunu yüce Allahtan başka hickimse zamanı gelmeden elinden alamaz yoksa yaradan zalimler için cehennemi yaratmazdı
hayata ve doğaya daha çok zararlari verenlerin Müslüman olması çok zoruma gidiyor
gavur dedigimiz insanlar canlılara ve doğaya karşı daha saygılı ve koruyucu
inancım bir yaradanın olduğu yönünde herkes ona kendince bir isim bulmuş
afada 35 milyar TL ayırılısa yine değişen bisey olmicakti niyemi? cunki bi afet bakanlığı yok? bi afet kurtarma ekibi yok? olası doğal afetler öncesi uyarı ikaz sistemi yok? gelişmiş kurtarma (vinç vesayir ) ekipmanları yok? koordinasyon ki bu en önemlisi o da yok? çök kapan kurtul la olmuyo bu işler bu işler bilimle meşakkatle sabır ve zamanla oluyor
dua edelim İstanbul depremi hafif geçsin yoksa maazallah harap oluruz
şu an yıllardır alınmayan tedbirleri almak için parada (ki yok) olsa buna yetecek zaman yok?
işimiz Allaha dua etmeye kaldı
yüce Allah bizleri koru sana yalvarıyoruz 🤲
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDevletciliğe gerek yok ben milliyetçiyim 2 yıl önce bu olacaklar söylendiği halde devlet kurumları hala zaafiyet gösteriyorsa AFAD buna hazırlıksız yalakanıyorsa bu kurumlara öncesinde çıkarılan fonlara bütçeye rağmen yetersiz kalıyorsa burada bir yanlış vardır.
Bir afet yaşanıyorsa eskilerle birlikte yeni binalar da yıkılıyorsa yapı denetim işleri özen gösterilmeyip laylay lom yapılıyorsa şunu sorarım şimdi değil öncesinde neler yaptın bunun için. Bu duruma gelmesinin sorumluluğu kime ait. AFAD niye yetersiz kaldı. Devletin ordusu hemen askeri yardıma geldiğin de niye "niye geldiniz" denildi.
Adana'da 7 ve üstü bir deprem olursa neler olabileceği 2.5 yıl önce söylenmesine rağmen bunlar hala yaşanıyorsa bu devletin acziyetidir ve yetersizliğidir.Bölgedeki insanlardan aldığım duyumlar doğrultusunda oradaki yaşayanların anlattıklarına göre konuşuyorum. Haberlerde ya da sosyal medyada okuduklarıma göre değil.
@_GerdekBasan_ kardeşim ilk gün afet bölgesine giden gönüllülerden biridir. O anlatsa eminim benden daha ağır konuşurdu. Devlet odur ki öncesinde önlem alacak yumurta kapıya dayandığında değil. Senin ülkende iki tane fay hattı AFAD bunlar ve benzeri afetlerle ilgili senaryolar oluşturup bunlara karşı stratejik planlama yapması gereken kurum değil mi? Neden hazırlıksız yakalandı. Bazı çıkarlar yüzünden tasfiye edilen kişi ve kişiler neden aktif hale getirilerek afet bölgelerinde yetkilendirildi.
2 Milyar bütçe ayırmış 20 milyar bütçe ayrılmış deprem bölgesindeki insanların vergi borcu 31 Temmuz'a kadar ertelenmiş. Evini kıyafetini eşyalarını annesini, babasını, çocuğunu, eşini yani neredeyse her şeyini kaybetmiş insanların vergi borcunu silmek bu kadar mı zor.
Darbe olur halka sokağa dökülün derler halk sokakta mücadele verir. Pandemi olur iban numarası atarlar para isterler halkımız cömerttir derler. Deprem olur halk seferber olur. Ayrılan fonda yurtdışından gelen yardımlar desteklerdir. 17 Ağustos depreminde devlet bunun büyük çoğunluğunu devletin mali açığını kapatmak için kullandı. Kendi kasasındaki parayı paylaşmıyor adam kasasında para olsa memura %30 zam yaparken kendi harç ve cezalara %125 zam yapmazdı. Dediğim gibi devletçilik yapmaya gerek yok :))) önemli olan millettir bu topraklardır.
https://www.youtube.com/embed/MrimRAMnfjc23 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklı anlatmışsınız gönül isterdi ki haksız olsaydı yasamasaydı ama maalesef. Keşke şu düşünce olsa herkeste.
Soran+1 yılBaşka yerde mele
+1 yılBen gerçekten anlayamıyorum ya bu milleti. Hâlâ bu bütçe açığını savunan kişiler var ya inanamıyorum ya. Diyanet’in bizi enkaz altından kurtarmadığı veya enkaz altına girmekten alıkoymadığını anlamanız için başınıza kaç tane deprem gelmesi lazım? Diyanet’in bütçesinin bu kadar açık olması insanları neden rahatsız etmiyor? Diyanet dediğin bir din topluluğudur. İnsan hayatı vesaire falan kurtarmaz. Kusura bakmayın ama deprem sahasında Diyanet’in gerekli olduğunu savunan tek bir kişi olmaması lazım. Millet enkaz altında kalıyor enkaz altında ölüyor ve hâlâ tek diyebildiğimiz şey “Allah rahmet eylesin” Bu paralar afada gitseydi, bu paralar depremlere tedbirli binalar yapmaya gitseydi siz ne burada yediyüz kez “Allah rahmet eylesin” dersiniz ne de Allah’ınıza sayısız Böyle depremler olmasın diye dua etmek zorunda kalırdınız. Ya bu deprem 7.8 büyüklüğünde. Ve biz artık 2023deyiz arkadaşlar. Artık binaların hepsi en az 9 büyüklüğünde depremlerde yıkılmayacak şekilde tasarlanmak zorundadır. Eğer bunu yapmak için bu işle uğraşan kurumların yeterli bütçesi yoksa ve o bütçe gidip diyanet işlerine veriliyorsa kimse bana bu bütçe açığını savunamaz. Kendinize gelin bence. Dîninizi savunacaksanız dîninizi savunun. Kur’an’ı size Diyanet indirmedi, artık olanların farkına varın.
10 Yorumla
Bana kalırsa ilk önce afad gibi kuruluşların afetlerde nelerin yapılması gerektiğini bilmesi gerek. Her hangi bir şey tecrübe edilmeden hızlı olamazsınız bir şeyde hızlı olmanız için çok fazla pratik yapmanız lazım. Hepsinden önce de depreme dayanıklı yapılar yapılmalı. Japonları geçtim (şimdi eskiyle övünme diyenler çıkabilir diye açıklıyayım benim yaptığım sadece kıyas) mimar sinan bile yapacağı yapılar için doğru zemin tespiti yapmış bu da yetmez deyip zemine kazık çakmış. Yapacağı yapının zemini daha sağlam olsun diye tonlarca ağırlıkla toprağı 2-3 yıl sıkıştırmış. Biz yeni nesiller olarak ne iyi yapılar yapabiliyoruz ne de birlik olup hesabını sorabiliyoruz.
Bütçe karşılaştırmasından önce sahadaki ekiplerin deneyimi, hızı ve paratik çalışıp çalışmadığı muhakeme edilemeli. Ancak hepsinden önce de yapıların sağlamlığı. Sonra bütçe tartışması istenildiği kadar yapılabilir.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır yeterli bulmuyorum. hala akp savunun cahiller var bu ülkede
10 Yorumla
+1 yılDoğruyu dokuz köyden kovarlar. Elinizi vicdanınıza koyunuz devlet o kurumlara parayı ne için verdi onu idrak edin akıl var nizam var o bölgelerde bulunan kurum kuruluşların afetzedelere yardım dağıtımı için siz zannediyorsunuz hesabında dursun neyi anlamak istiyorsanız ordan bakıyorsunuz. Ülke zaten ekonomik krize sürüklenmeye çalışılıyordu. Ardından allah tarafından doğal afetle karşılaşılınca demek ki imkanlar bunu gösteriyor. Öyle boş teneke gibi ses yapmak çok kolay algıyı propagandayı bırakıp devlete bi elde siz atmaya çalışın. Ağzı olana laf çok. İhmal diyorsunuz alın milletin takdirini oturun oraya siz yönetin sizin düşüncenizdekilerin yönettiği yönettiği illeride görüyoruz doğal afette ulaşılamıyor bile adam ilk andan itibaren ilgi alakadar oluyor ödeyemezsiniz hakkını. Öyle evde 3-5 kişiyi geçindirmek değil bu. Durumun tüm dünya farkında ukalalığın lüzumu yok. Bu ülke imkanı olsa kendine her türlü zorluğu çıkaranlara minnet edecek değil devletin tüm imkanları sahada gözünüzde problem varsa yine kendinizi bu ülkenin hekimlerine emanet edin. İmanın şartlarında kaza ve kadere iman var. Daha çok anlatırım size aklımın yettiği kadar ama boş tenekeye ne kadar vursanda aynı ses çıkar
237 Yorumla- +1 yıl
Sizin gibiler bu ülkeye devlete millete oynanan oyunlarına rağmen dost görüyorsunuzdur allah bilir bizim TÜRK ve ırkından gelenlerden hariç dostumuz yok. Gelişi güzel konuş oh ne ala memleket yemezler abisi yemezler bu millet kimin ne olduğunu biliyor kadın devletten bi kuruş yardım almıyor senin yükün daha çok diyor bu ne demek anlatayım diyorki sen zaten dışardaki hainlerle uğraşmaktan yoruluyorsun biz idare eder bu günleride atlatırız allahın izniyle diyor size göre ihmalde ihmal her kim gelse bunlar olacak adam olaydan fırsat bulup marketi yağmalıyor kanında problem var 80 milyonun hangi birini düzeltsin. Düzeltebilen babayiğit varsa buyursun halk orada millet orada bırakın kör numaralarını
- +1 yıl
Annesi ile karısını aynı masaya oturtamayanlar hiç bir devlet yetkilisinin yapamadığı savaş taraflarını aynı masaya oturtanı eleştiriyor. Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul bile az. Gruplaşmaya çalışanlar az ötede oynasın devletin işi başından aşkın
Soran+1 yılEski hafızım sizin dininizi sizden mislice iyi biliyorum. Allah beyin vermiş. Düşün oku bari sorgula. Ne önlem alındı yıllardır. Büyük İstanbul depreminden beri hangi bina depreme uygun tasarlanıp tekrar inşa edildi. Nerede önlem alındı. İnsanları göz göre göre tabuta itelemek gercekten vicdan işi. Keşke allahınız size vicdanda verseydi. Dilerim Allah size orada acıyla kıvranan içine ateş düşmüş babanın , annesini kaybeden bebeğin, öksüz yetim kalan nice çocukların acısını misli misli nasip etsin.
- +1 yıl
Hafız insan beddua etmez bunu öğretmediler mi sana beddua sahibine aittir. Tamam daha iyisini yapabiliyorsanız ülkenin makamları orada seçilin yapın bize uyar. Birde utanmaz gibi istek atmış bırak arkadaş olmayı selam bile verilmezde işte
- +1 yıl
Öyle medya karşısından konuşup klavyeden olmuyor bu işler işiniz gücünüz ülkeyi sahiplenmek isteyenlere altyapı hazırlamak.
Soran+1 yılInşallah bir gün diyanet işleri bakanı felan olurum amen
- +1 yıl
Bu kafayla ıııhh imkansız
Soran+1 yılAynen aşko senin kafayla imkanlı
- +1 yıl
Ben benim kafayla imkanlı demedim ki şükür kendi iradem kendine yetiyor ama seninki sanki dışarsı ne algı yapıyorsa kopyala yapıştır misali o yüzden imkansız dedim bak anlayabil diye açıklamasını yapıyorum sana ayıktın
Soran+1 yılYok aşko bu konuda seni örnek alıyorum sizin gibi olaylara düz tek penceredwn bakıyoruz ayiktın
- +1 yıl
Aşko ne ya ne kadar itici yorum bile yaparken beyfendi hanımefendi tabirlerini öğretmediler mi nezaketen kullanman için. Size düz bak deseler yanlardakileri görür anlatırsınız şaşı olmuşsunuz maalesef
Soran+1 yılHe aynen aşko izinizdeyiz
- +1 yıl
Aman siz gelmeyin elinizi attığınız kuruyor
- +1 yıl
@coollboyy__ 👏👏👏
- +1 yıl
Yaaa bende onu düşündüm hafız olmasa vahki vah halimize.
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🙏
- +1 yıl
Oturdukları yerden laf salatası yapmak kolay gelıyor japon uzmanı barı acıp dınlese bunlar da bızım ınsanlarımıza ınanmak varya yabancıdan duyunca anlar belki dunyanın en büyük afetlerındem dunya yardıma koşuyor dusman bunlar elestırı bırsey yapmıyosanız susun baride yapan ınsanların ısıne karısmayın
Soran+1 yıl@яüүαмsı yorumlayacak yer bulamadın bumu battı? 87 kere 6 dilde hatmetmiş biriyim şu an ateistim ama vicdanım sizinkinden fazla. Bekleyin ateş düşecek sizinde içinize o ailelerin ölen bebeklerin ahı hepinizi bulacak. Dilerim oźellikle sizi bulur. Aynı konuma düşersiniz. Bir beton yığını altında benzer acıyı yaşayınca o zaman anlarsınız. Benim kalbim saf ettiğim dua dilek ne varsa gerçekten oluyor. Bunun için dine gerek yok. Ama sizi bulacak en fazla birkaç yıla çok çok eminim.
- +1 yıl
Iste rabbım kalpleri bılıyor sen bızı ne konuma koydugundan belli sanki bir tek sen uzuluyosun neyın kafası bu bız en azından elımden gelenı yapıyruz onlar ıcin allah bılıyor kul bılmesede olur cok sukur senın gıbı vıcdamımın reklamını yapmıyorum yaptığın ithama bak kalbın kararmıs kı ınsanların uzuntulerı goremeyen yardım için cırpınanları gormeyen sensın haaa bu arada atesitler beddua eder mıydı ya komıksın benım hakkımı da rabbım senden sorsun
Soran+1 yıl@яüүαмsı kötü dilekte bulunmak dua olmuyor ama gerek yok boş ne atlatsak senin gibileri yalamaya devam et
Soran+1 yıl@_Rob_ harbi algılayamıyorlar
- +1 yıl
Hafızsan tam hafızsındır ateist olduğunu belli etmen güzel oldu. Dinin gerçeklerinden uzak kaldığın bundan olsa gerek. Yok önceden hafızdım eee işime gelmedi ne gerek var allah kitabı tanımaya mı dedin gerçekten çok gülünçsün eski hafız hanım. Allah akıl fikir versin fikir fukarası. Oluyor mu öyle ya önce hafızım sonra ateistim iyiymiş güzel yol maaşallah. Siz bence burdan gidin yandaşlarınızın röportajlarını medyaya yayın daha iyi iş çıkartırsınız. Kapasite dolu anlayamazsanız hafıza boşaltın
- +1 yıl
Algı mı? İmar affı vermek deprem ülkede cinayetten başka şey değil. Halk bile hükümete değil ahbaba güvenip yardımı ona aktardı. Depreme hazırlık yapmak için 23 yıl vardı, doğru düzdün hazırlık yapılmadı, günümüzde yardımlar geç ulaştı. Yabancı basın bile dedi ki afadın başında diyanet mezunu ve bu işle ilgili tek rapor okunmamış adamın işi ne? Devletin ekonomik krizde olma sebebi liyakatsizlik ve aptal politikalar olabilir mi? Nereden tutsan sorun, hata çıkıyor, aptal politika çıkıyor.
- +1 yıl
Size bu akılları hangi ülkeden veriyorlar hani ülke yönetimini ele almak için akıl babalarınız mı insanın sabrıda bi yere kadar onun bunun dolduruşları ile buraya kusmayın. Adam diyor daha iyisini yapabilecek varsa milletle yıkın diye öyle ordan bi yorum çal burdan bi yorum çalmakla eleştiri olmaz maalesef
- +1 yıl
Akıl şükür bizde var, sizin gibi başkasından almaya ihtiyacımız olmuyor. Gerçeklerin hepsi ortada, ondan iyi bu işi yapacakta binler var daha diploması bile gerçek mi belli olmayan birinden, eleştiri değil gerçek diyoruz biz buna. Ülkede ciddi bir liyakatsizlik, yolsuzluk, adaletsizlik var ve büyük bir çoğunluğu hükümet kaynaklı. Sen hükümet yakalağını bırakta gözünü gerçeklere aç, zalimin yanında olanda zalimdir.
- +1 yıl
Yıllardır başkalarının ağzından çıkan kelimelerin kuklalığını yapmayı ne zaman bırakacaksınız çok merak ediyorum. Sizin ne istediğinizi de biliyoruz. Merak etmeyin. İş yalakalığa gelince sizin gibilerin başka Ülke başkanlarının gelin bizi yönetin düşüncesi ile yaşamıyoruz farkındamısın. O kadar kirli oyunlar olmasına rağmen gelip kimseye milletini yönettirmedi. Sizin zihniyetleriniz bozuk size ne söylesen boş. Bu ülkenin etrafında Abd Fransa Yunanistan Ermenistan ile kukla dansı oynamaya hazırlananlar avucunu yalayacak her zaman biz en azından bunu başarabiliyoruz. Sen dört dörtlükmüsünde kusursuz bi şekilde olsun istiyorsun Herşeyi önce kendine çeki düzen ver sonra burada yargı dağıt kim nerede iyi bak. Koyun verseler sahip çıkamazsınız sonra tutmuş bi başına içerde dışarda ülke ve milletini savunanları yargılıyorsunuz size mi düştü bu işler. Bu ülkenin jandarma polisine uyuşturucu ticaretinden elde ettiği kaynaklarla borç ödüyorlar diyenlerin safındamı olmak gerek size göre. Bu işlere tokuz. Nasıl darbe vuracağınızı bilemeyecek kadar sapıtmışsınız. Uyuşturucu ticareti yapıyor dediğin kurum kuruluşlar nerde bak çok şükür o kadar kansız değiliz
- +1 yıl
Bu zekayla sen nasıl hayatını devam ettiriyorsun merak ettim. Amerika, Yunanistan yalakası olan, el altında onlarla anlaşan biri var simgesi ampül, yeryüzünden düşman, yer altında dost. Ama bunu görmek için beyin ve göz gerek, ve sorguluyan akıl. Kur'an'ın emri oku, aklını kullan bu arada.
- +1 yıl
Buna ihtiyacı olan sen demiyorum sadece senin zihniyetinde olan herkes diyorum. Merak etme benim aklım fikrim sizin gibilerin zihniyetini düzeltmeye yeter emin ol. Masa Altında oynaşmayı bilenler belli. Sen oku senin epey ihtiyacın var benim şükür akıl sağlığım iyi senin gibi belli uzuvlarımda sorun yok.
- +1 yıl
Bence kimin var açıkça belli, şu kadar olayın üstüne hala zalimden yana olan zalimdir, ve onunla aynı cezayı hak eder.
- +1 yıl
Herkesin hakkını takdiri ilahi versin ama size önce akıl fikir fukaralığından kurtulmayı nasip etsin. Kimin zalim olduğunu o iyi görür senin gibi kopyala yapıştırcılar görmesede olur
- +1 yıl
Amin amin, umarım öyle olur. Umarım hesap günü vardır da zalimden yana olanların da hesap ödediklerini görürüz.
- +1 yıl
Amin 🤲🙏
Gizli Üye(36-45)+1 yılNamazları da AFAD kıldırsın o halde, ne alaka yani. De ki AFAD bütçesi yetersiz 10 milyar olmalı 100 milyar olmalı. Neden hemen bir şey olduğunda Diyanet ile kıyaslanıyor, bu ne kin, bu ne din düşmanlığı! Eğitim sistemi keşmekeş olmuş, liyakat yok, kişisel ve toplumsal ahlaksızlık diz boyu. Deyin ki Diyanet bu kadrosu ve bütçesi ile demek ki görevini iyi yapamıyor, Milli Eğitim o bütçe ve o kadrolar ile görevini yapmıyor, iyi insanlar, ahlaklı, sağlam insanlar yetiştiremiyorlar. Çürük insanlar çürük binalar yapıyorlar, o çürük insanları denetlesin diye görevlendirilen görevliler para karşılığı sağlam raporları veriyorlar. (Sözüm böyle yapanlara ki oldukça çoğunlukta). Yani bir şeyi nasıl düzeltiriz, nasıl yoluna koyarız diye düşünmeli, o yönde adımlar atmalıyız, yoksa eleştir dur, salla dur daha kolay, yaz iki satır saldır kenara çekil. Yapıcı olalım, umutlu olalım, birlik olalım, bir eleştirip üç çalışalım hep beraber hem bu depremin hem de bu felakete yol açan sebeplerin üstesinden geliriz. Daha sağlam binalarda, daha iyi insanların birlik, huzur ve refah içerisinde yaşadığı bir gelecek diliyorum.
13 Yorumla- +1 yıl
Diyanet işleri düşmanlığı ile din düşmanlığı sence bir mi? Diyanet ne işe yarıyor da afadın onlarca katı bütçesi var? Kur’an’ı size Diyanet indirmiş gibi neden davranıyorsunuz? Diyanet işlerinin ilk baştaki kurulma amacı gayet yerindeydi. Artık gerek kalmadı böyle bir kuruma. Buna rağmen Diyanet’in bu kadar bütçesi olması sizi rahatsız etmiyor mu. Kusura bakmayın ama deprem sahasında Diyanet’e değil AFAD’a ihtiyacımız car. Diyanet’in duaları maalesef ki bizi enkaz altından kurtarmıyor, ya da bizim enkaz altında kalmamızı engellemiyor. Bunu görmek için kaç tane daha deprem yaşamanız lazım? Diyanet gerekli bir kuruluş değildir, illaki olacak diyorsanız da bütçesi asık gerekli olan AFAD’dan onlarca kat yüksek olacak bir kurum değildir. Bunda bir sorun olmadığını nasıl düşünürdünüz siz ya. Dininiz Diyanet olmuş resmen.
Cevap sahibi+1 yıl@TuttuğunuÇek İşte tam da bunu söylüyorum. Şu anda deprem var, halen enkaz altında on binlerce insan var, bazıları halen sağ ve kurtarılmayı bekliyor, dışarıda evi yıkılmış, birçok yakınını kaybetmiş on binlerce insan var75 bin yaralı var... Var da var fakat siz kalkmış diyanet gerekli mi değil mi, bütçesi çok değil mi yi tartışıyorsunuz. Bunu daha sonra tartışsan. Şu an depreme odaklansan değil mi? Şöyle bi sakince benim yazdıklarımı ve kendi yazdıklarını tekrar bir okursan aslında anlayacaksın!
- +1 yıl
Tartışılması gerekli zaten, şu anda ihtiyacımızın olduğu AFAD’ın bütçesi bu kadar değil. Nasıl buna karşı çıkmayalım
+1 yılDoğruyu dokuz köyden kovarlar. Elinizi vicdanınıza koyunuz devlet o kurumlara parayı ne için verdi onu idrak edin akıl var nizam var o bölgelerde bulunan kurum kuruluşların afetzedelere yardım dağıtımı için siz zannediyorsunuz hesabında dursun neyi anlamak istiyorsanız ordan bakıyorsunuz. Ülke zaten ekonomik krize sürüklenmeye çalışılıyordu. Ardından allah tarafından doğal afetle karşılaşılınca demek ki imkanlar bunu gösteriyor. Öyle boş teneke gibi ses yapmak çok kolay algıyı propagandayı bırakıp devlete bi elde siz atmaya çalışın. Ağzı olana laf çok. İhmal diyorsunuz alın milletin takdirini oturun oraya siz yönetin sizin düşüncenizdekilerin yönettiği yönettiği illeride görüyoruz doğal afette ulaşılamıyor bile adam ilk andan itibaren ilgi alakadar oluyor ödeyemezsiniz hakkını. Öyle evde 3-5 kişiyi geçindirmek değil bu. Durumun tüm dünya farkında ukalalığın lüzumu yok. Bu ülke imkanı olsa kendine her türlü zorluğu çıkaranlara minnet edecek değil devletin tüm imkanları sahada gözünüzde problem varsa yine kendinizi bu ülkenin hekimlerine emanet edin. İmanın şartlarında kaza ve kadere iman var. Daha çok anlatırım size aklımın yettiği kadar ama boş tenekeye ne kadar vursanda aynı ses çıkar
01 Yorumla
Soran+1 yılBir fikrin bile yok kopyala yapıştır yapmış dbsjs aman tanrım dostum çok güldü ben buna
+1 yılşu an onbinler enkazda soğuktan ölecekler yarına bile çıkamayacaklar, keşke beton öldürseydi de bu kadar acı çekmeselerdi bilanço çok ağır enkazların %90ına halen el değmedi. Ülkede yapılan yardımlar ve verilen bütçeyle 1 şehri bile imar edemezsin, enkazı kaldırmaya yeter anca o paralar. Halen Erdoğan'ı savunuyorlar, büyük deprem diyorlar ahmaklar, vicdansızlar. Canı yananın halinden ne anlar bunlar, keşke enkaz başında saatlerce bunlar yardım bekleseydi. Hataya 1 gün sonra girildi 1 gün, koskoca 1 gün Hatay enkazdaydı Allah'ım. Bu hükümetin ömrü bitti artık, sorumlular da katillerde belli, döktükleri kanlarda, suratlarında ki kibirde boğulacaklar...
11 Yorumla
Soran+1 yılO kadar haklı yorum ki
+1 yılHer gün afet olmuyor bu yüzden afad gibi kurumlar günlük hayatta pasif kurumlardır.
Diyanet gibi kurumlar ise halka her zaman hizmet veren kurumlardır.
Afad ı kuran bu bütçeyi oluşturan hükümet zaten
Deprem olduğu gün cbaşkanı 100milyar bütçe direkt aktarılıyor afet için dedi.
Bu anlamsız kıyaslardan çıkmak lazım.
Organizasyon ilk anda düzgün yapılamadı çünkü afad afete hazırdı böyle bir kıyamete değil ama çok daha iyi yapılabilmeliydi yine de.
40 yaş altı imamlar eğitilip afet anlarında zorunlu arama kurtarma sorumlusu olsun bence daha yapıcı00 Yorumla
+1 yılHakkım haram zıkkım olsun. Ölümle mücadele ediyoruz şaka gibi😭😭
42 Yorumla
Soran+1 yılVe hala tutuyorlar umarım sizin içinize düşen ates birgün onlara vurur acınızı mislice hissederler
- +1 yıl
Amin inşallah birgün bunların hesabı sorulacak 🥺
Bulmuyorum halk bile yardımını AFAD a değil ahbap a yapıyor. Halk bile güvenmiyor. Bu kadar sorumsuz bir hükümet olamaz
24 Yorumla
Soran+1 yılHala takım tutar gibi tutuyorlar şaka gibi.
- +1 yıl
Bizim milletimiz bunun farkına hiçbir zaman varamayacak. Herşeyin bir doğrusu ve yanlışı vardır ama halk yanlısı hiçbir zaman görmeme huyu var. Depremin sorumlusu tabi ki hükümet olamaz ama yardımların zamanında ulaşmaması afetlerin plan programı olmaması ve kalkıp ailelerini hayatlarını mallarını kaybetmiş insanlara şaka yapar gibi 10 bin TL yardım yapacağız demesi enkazdan daha acı bir haldeyim yazık
Soran+1 yılHala tutuyorlar saka gibi övünüyorlar ama eminim orada öksüz yetim kalan çocukların , bebeğini kaybeden annenin, ölü çocuğunun başında nöbet tutan babanın konuşturulmayan tüm depremzedelerin ahı bunlardan çıkacak. Neyi desteklediklerini o zaman anlayacaklar tabi o potansiyelleride yok ama. İnançsız bir insanım ama dilek evrenseldir saf kalplerle edilen hicbir dilek dua ah karşılıksız kalmaz. Çikacak bunlardanda
+1 yılAfetlere hazırlık yok, devlette afet durumunda yönetici olacak kişiler bilgisi yok hepsi ilahiyat mezunu, millet bile hükümete güvenmeyip ahbab veya kendisi götürüyor yardımı, önceki depremlerde toplanan yardım paralarının depreme değil bütçeye yani hükümetin kasasına gittiği belirlendi. Her yerde sorun, problem var, bütçe olsa bile onu yönetmedikten sonra gerisi boş.
00 Yorumlaİlk andan 250 milyar para aktardı deprem bölgesine butcwyı devlet verıyor zaten kurumlara verilenlerle algı yapmayı bırakın bu gunlerfe bıle derdınız bellı yazıktır günahtır ayıptır dunyada en büyük afetlerden demır yolu egılmıs sız burada ne dıyorsnuz dünya yardıma koşuyor bizimkiler yapılanları begenmeme dedıkodu derdınde
34 Yorumla
Soran+1 yılNe dedikodusu? Büyük İstanbul depreminden beri vergi toplandı neden bile bile onca uyarılara rağmen binalar yeni planlamaya uygun tekrar inşa edilmedi. Merak etme objektif bakınca ölmüyor insan ama ihmal ettikleri her proje için şu an milyonlar uğraşıyor. Ne yazık takım tutar gibi hala siyasi adam tutma peşindesiniz. Dilerim orada ölen her can, bu ve bunun gibi düşünenlerden misli misli çıkar. Evine ateş düşmüş onca aile bir gün gelir bu zihniyettekiler onlara muhtaç olur. Algı yapan sizsiniz.
Soran+1 yılVerir bekle sen neler neler verecek sizlere
- +1 yıl
Büyük İstanbul depremi daha olmadı ki.
+1 yılşu an ki depremde devletten çok halk yardım etti zaten yardım toplayan yerlere git bak hep halktan insalar yardım getiriyor , bu hukumet sadece cebini düşünür kim ölmüş kim kalmış umurlarında olduğunu sanmıyorum.
10 YorumlaGündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. Onlar da kader diyip geçiyor işte ne yapsınlar müstahak bize
12 Yorumla
Soran+1 yılSaka gibi gerçekten hala savunan var biri de demiyor evet yetersiz kaldı önlem almadılar keşke böyle düşünenlerin evine duşseydi onca hayalleri hayatları yanan insanların ateşleri
- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBulmuyorum. Diyanete bütçe elbette ayrılmalıdır ama afetlere ayrılan bütçe daha fazla olmalıdır. Dinin şartları bellidir ancak bilim her gün gelişiyor yani bunun bir kıyası yapılamaz.
10 Yorumla - Gündem konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılBir şey derdim de dua et site kuralları var. Yeter artık sizin algınızı ya. Depremzedeler ne kadar umrunda senin?
214 Yorumla
Soran+1 yılKusura bakma sizler gibi fake sevgi merhamet gösterisi yapmadık depremide yaşadık bağışta yaptık onlarca kişi soğuktan ölüyor hala takım tutar gibi birilerini tutuyorsunuz sen dua et onların ahları seni bulmasın
- +1 yıl
Takım tutar gibi derken? Bu durumda bile İslam düşmanlığı yapan mı söylüyor bunu? Facebook'ta yayılan yalan yanlış bilgilerle hareket eden mi söylüyor? Güldürme beni. Sen bunlarla anca aile whatsapp grubunu kandırırsın. Benim siyasi görüşüm yok. Aklım var, mantığım var.
Soran+1 yılTeyze facebook kullanan bir sen kaldın herhalde konu islam değil insanlar ölüyor soguktan nerde arap kardeşlerin? Pek göremedik. Keşke topluca size ülkelerini açsalar ülke arınsa sizlerden.
- +1 yıl
Araplar benim kardeşim değil bu bir. İkincisi facebook kullanmıyorum ki cümlemden de bu gayet iyi anlaşılıyor olmalıydı. Heh be bacım ben de onu diyorum insanlar ölüyor ya. İnsanlar ölüyor böyle yalan yanlış şeyleri bıraksanız mı acaba hani?
- +1 yıl
@ZaxraI8 Harbiden ya bi de her karşıt görüş görünce arapları karıştırıyorlar. Sanki bayılıyorum ben araplara
- +1 yıl
@ZaxraI8 yani kimse kusura bakmasın, depremdir insanlıktır ama onun dışında arap benim kardeşim falan olamaz
- +1 yıl
@ZaxraI8 Zaten Araplar da İslamiyeti yaşamıyor ki doğru düzgün
Soran+1 yıl@ZaxraI8 islam dini orada doğdu ve onların kültürleriyle uyumlu niye din kardeşiniz konu islamsa onlarda olucak
Soran+1 yıl@ZaxraI8 evet peygamberinde arap davranışları sünnet git dinini öğrende gel ac bir kitabını oku
- +1 yıl
Cahil olma bu kadar Peygamber efendimiz arap kültürü ile değil Allahın kuralları ile yaşıyordu. Zaten İslam cahiliyye araplarını yola getirmek için ordan başladı. Bir gram bildiğin yok ne tariten nede dinden anlayışın var gelip boş boş konuşuyorsun. İslam düşmanlığı yapacaksın diye daha fazla rezil etme kendini
Soran+1 yıl@ZaxraI8 araplar dini sizden mislice iyi yaşıyor sizler dinden bihabersiniz eminim arapcan bile yoktur ya da anlayacak seviyede değildir. İşinize gelmeyeni din düşmanı ilan etmenizde ayrı komik.
+1 yılValla devlete bile güvenmiyorum AHBAP a yardım gönderdim ben de çünkü zor zamanlar da gene para yok diyorlar ne yapıyorlar bu kadar parayı?
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiç bir zaman yeterli olmaz çünkü evsiz kalmış birisi hayatı çok zor yaşar ve ayrıca evsiz demek sokakta kalmış demektir helede böyle bir soğukta insan hayatı çok zor yaşar. Ne kadar dayanabilirki insan evsiz. İnsanın kendi evi gibisi yoktur ama kendi evi olmayınca insan rahat edemez göçebe hayatı yaşar ordan oraya gider sabit bir yerde kalmaz. Onlara lazım bir ev, kıyafet, eşya hem biraz da para bazı şeylerde onlara ücretsiz olmalı. Çünkü piskolojik olarak da kötü olmuşlardır.
00 Yorumlabir ise yaramiyorlar dinimiz cok kutsal cokguzel ama bunlar dini sömürüyor anca lüks arabalara binip sicak evlerinde vaaz versinler
10 Yorumla
+1 yılHer felakette nereye gidiyor bu paralar diyorum. 2 milyar az para değil. Ne oldu bu paralar, 36 milyar yine zarar ziyan ediliyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEe bunlar bizim selamızı daha çok okurlar. Bol bol kefen göndersinler başka bi işe yaramıyorlar çünkü
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİşiniz gücünüz inanca dayalı ne varsa ona saldırmak. bi bitmediniz @q. Milli eğitimin bütçesi 651 milyar tl bunun 20 katı ama cahil yetiştiriyorlar.415 milyar tl sağlık bütçesi ama tedavi edecek kalifiyeli dr bulamıyoruz.
13 Yorumla
Soran+1 yılGit yurt dışına sağlık sistemine bakda konuş. Ülkenin doktorunu ezecek yere. Ama olmaz sizin gibiler gizliye sığınır ve yazarda yazar. Devletin dini yok dine bütçe ayrılıyor normal mi bu?
Cevap sahibi+1 yılKardeşim burası müslüman bir ülke. sen ne yazdığının farkındamısın. ülke nüfusunun % 90 ı müslüman. devletin dininin olmaması ile diyanetin ne alakası var. Yurt dışının sağlık sistemini de biliyorum. 12 yıl Almanya, hollanda, İtalya da yaşadım. yurt dışının ne olduğunu bilmeden bana savunma.
Soran+1 yılBende gayet iyi biliyorum. Işinize gelmiyor doğruyu söylemek.
- Gündem konusunda 466 cevap paylaştı.
+1 yılKim diyor 2 milyar diye resmi kaynak varsa atar mısın?
20 Yorumla Kardeş,
Gecekondular,. kaçak binalar, metruk yapılar yıkılmadıkça AFAD'a trilyonluk bütçe versem ne vermesen ne.
Öncelikle çürük binalar yıkılıp, denetim yapılacak
00 Yorumla
+1 yılOlayın diyanet bütçesiyle bir alakası yok. Spor bakanlığı veya adalet bakanlığı bütçesiyle de alakası yok.
10 Yorumla- Gündem konusunda 414 cevap paylaştı.
+1 yılDiyanet siyaset beraber olduğu bir ülkede yaşıyoruz insan haklarının sözde olan yardımları bile düzgün yapılamayan düzensiz bir ülkeyiz?
00 Yorumla
+1 yılBakın bu tarz deprem bütçeleri buralara yapılan bağışlar borçlara harcanıyor. Bu günler için para yok yani.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeprem, seller, iş ile maden kazaları ve diğer olaylar sonucu ölen vatandasları gömmek için bu kadar bütçe normal 👍 birde bu bütçeyi ayıranlar için komisyon (para) ödüyorlar.
Bu para normal değil mi?
00 YorumlaGündem konusunda 532 cevap paylaştı. Önemli olan afete ayrılan bütçe değil ki. Bana göre kalitesiz haysiyetsiz insanların para uğruna yapmış olduğu yapılar. Bu afet değil bu cinayet.
00 Yorumla- Gündem konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılDiyanete ayrılan bütçe kesilsin bağoşlarla giderleri karşılansın.
04 Yorumla
Soran+1 yılAynı bütçeyle önlem alıp yeni düzey bina sistemli binalar inşa edilmedikten sonra ne önemi var? Pek dediğinizi yapacaklarınıda düşünmüyorum keşke yapsalar
- +1 yıl
Kiliseler bağışlarla yönetiliyorlar.
Soran+1 yılSözde devletin dini yok ne diyebilirim ki
- +1 yıl
Dinciler devleti ele geçirmiş durumda. Duruma farklı bir açıdan bakalım tepedeki ve onun yancısının Diyarbakır hariç en çok oy aldığı yerler yerle bir oldu.
+1 yılBu bütceleri istebildiği zaman hepsi birbirinden kullanıyor
05 Yorumla
Soran+1 yılAynı bütçeyle önlem alıp yeni düzey bina sistemli binalar inşa edilmedikten sonra ne önemi var?
- +1 yıl
Neyse sen bazı şeyleri bilmeden fikir yürütüyorsun. Devlet kurumlarının hepsinin bütceleri savaş ve afat anında tamamen devlete geçer. şu an ilk etapta 100 milyarlık desteği kurumlara dağattı devlet zaten
Soran+1 yılBinaları onca uyarıya rağmen yenilemedi? şu an yapsa ne olur gayette biliyorum sorduğun sorudan belli bir kezde objejtif olsun be
- +1 yıl
Binalar hep yenilense ne olur uzmanları dinledinmi. Hatay mesela altı ıslak zemin orada bir yerleşim alanı kırmak bile hata diyor. Kaldı ki yeni binalarda yıkıldı hep bazı yerlerin kaderi değişmez fay hattındaki çatlakları gördünmü hangi binayı yaparsan yap ayakata durmaz. Ama evet çok eski binalar kontrol edilip yıkılmalıydı
Soran+1 yılEvet haklısın bu açıdan
+1 yılDiyanet bu bütçeyi deprem bölgesine vermeli bu ne ya ne yapacaklar bu kadar yüksek parayla
00 Yorumla
+1 yılDiyanet bu kadar parayı ne yapıyor, neye harcıyor?
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılNeden hemen dine diyanete saldırdınız ki. İstanbul belediyesi afetler için şarap parası kadar bütçe ayirmadi dersiniz be kuzum...
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİşiniz gücünüz fitne fucür Allah 9rdüğünüz çorapları vaşın8za geçirsini inşallah
03 Yorumla
Soran+1 yılSizinkini geçirecek emin ol şu durumda bile onca insana ulaşamazken ahları sizi bulacak
Cevap sahibi+1 yılDevlet elinden gelen yardımı yapıyor ne yapsın daha ne bekliyorsunuz rasmi bir kayıt var mı elinizde o kadar para olduğuna dağir bir sürü para verildi devlet yardım ediyor siz ne kadar aksini iddia etsenizde
Soran+1 yılEtmiyor demiyoruz yetersiz kalıyor
Bence daha fazla vergi alınmalı afet bütçesi oluşturmak için. Özellikle deprem bütçesinin az olduğunu söyleyenlerden ekstra vergi alınmalı ki, ne kadar samimi olduklarını görelim.
04 Yorumla- +1 yıl
Devletin parasının konser için şarkıcı müsveddelerine saçılması hiç umrunuzda olmaz. Ne bir canlıya ne de bir ölüye faydası olmayan heykellere milyarlar harcansa umrunuzda olmaz. Çünkü sizler İslam düşmanlarısınız ve sizden bekleneni yapıyorsunuz. İslam adına kim güzel bir iş yaparsa onun karşısındasınız, ona ölümüne düşmansınız.
En son hedefiniz şu topraklardan İslam'ı bir daha geri gelmeyecek şekilde kazımak, yok etmek. Bütün gayretiniz, çalışmanız bunun üzerine. Ama bizde İslam, bu topraklarda aziz olsun diye gücümüz nispetinde çalışacağız.
Sonra birgün herkes ölecek ve öte tarafta biz inanıyoruz ki, herkes hak ettiği karşılığı alacaktır.
Soran+1 yılNe güzel demişsin evet böyle düşünüyorum. Insanlara düşman değilim. Madde 24 Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.
Atatürküm atam ne güzel söylemiş " Türkler, Arapların (İslâm) dinini kabul etmeden önce de büyük bir ulus idi."
Benim nazarımda yirmi yaşında bir yobaz ihtiyardır; yetmiş yaşında bir idealist kuvvetli bir gençtir. Bilincin doğal seyri sürekli geleceğe ve yeniliğe gitmektir. Geriye dönüş mümkün olamayacaktır. Yerinde sayış önce saplantıyı sonra hastalığı meydana getirir.
Sayın yerinizde siz- +1 yıl
Eyvallah! Öte tarafta görüşeceğiz. Ben de sana bir Kur'an ayetleriyle cevap veriyorum:
(İnanmıyanlar) Müminleri gördüklerinde, “Bunlar gerçekten yollarını şaşırmış kimseler!” derlerdi.
Oysa onlar, müminleri koruyup gözetmekle görevlendirilmiş değillerdi.
Ama o gün de müminler kâfirlere gülecekler
Koltuklarına kurulup, “Kâfirler yaptıklarının cezasını buldular mı?” diye etrafa bakacaklar.
+1 yılTürkiye de olan hiç bişi mantıklı değil
31 Yorumla- +1 yıl
bunların amacı ne ya
İşiniz gücünüz saçmalamak. Sorunun saçmalığına bak
00 Yorumla
+1 yılHerkes çabalıyor işte birbirimizi eleştirip moral motivasyonumuzu düşürmeyelim
01 Yorumla
Soran+1 yılBirini eleştiren yok ordaki bebeklerin hakkını onlarca hayatı hayali tabii kide sorguluycaz şu an tam sırası
- Gündem konusunda 592 cevap paylaştı.
+1 yılkesinlikle yeterli bulmuyorum.
10 Yorumla Yorumsuz. Her şey ortada zaten
10 Yorumla
+1 yılYeterli ana yerine harcansın
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle değil
00 YorumlaDiyanetin.. ben bi b. ka yaradıkları yok
00 Yorumla
+1 yılKaynaklar doğru kullanılmıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDahası gelecek acele etmeyin
00 Yorumla
+1 yılEvet buluyorum
00 YorumlaPatron sen ilave et
00 Yorumla- Gündem konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılBulmuyorum
00 Yorumla Asla yeterli değil
00 YorumlaDerdini... Fitne fücurlar sizi.
00 Yorumla- Gündem konusunda 801 cevap paylaştı.
+1 yılhayir
00 Yorumla
+1 yılEvet fazla bile
01 Yorumla
Soran+1 yılNeyini fazla buldun?
+1 yıldeğil
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026