Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli olarak depremde etkilenen bölgelerde konut yapımı için çalışmalar yapılacakmış. İnşaatların 1 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile koordineli olarak depremde etkilenen bölgelerde konut yapımı için çalışmalar yapılacakmış. İnşaatların 1 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor.

Yine Jeoloji Mühendislerine, Deprem Uzmanlarına kulak tıkayarak, Malzemelerden çalarak mı? Fay hatları üzerine mi?
Bu işin tek yöntemi sadece BETON mu?
ALLAH BİZİ ÖNCE BÖYLE KATİL CAHİLLERDEN KURTARSIN!!
1 yıl içerisinde yapacaklar 10 il birçok bina yıkıldı bir çoğu kullanılamaz... Nasıl yapacaklar neye göre yapacaklar kime yaptıracaklar? Kim denetleyecek usulüne depreme. uygun mu olacak? Bunca olaydan sonra Japonya ile gorusup ona göre olan cizecekler mi !
Şu an orada başına bunlar gelen insanların ne yazık ki en büyük derdi evleri değil... Yepyeni yapılan evleri de gördük , o insanlar hem psikolojilerini hem de çoğusu hayatlarındaki birçok kişiyi enkazların altında bıraktı. Başımız sağ olsun...
Hiç samimi değil bu binaları da ucuz mallarla dikip millete ev yaptık diye oturturlar yazık zerre güvenmiyorum adamların canı gitti ailesi gitti bunlar yeni ev derdinde diyor iyi aferin. zaten mecbur yapacaklar
Doğru 👏
Cevap
18Cevap
Samimi bulmuyorum ama yaraları şu an ne yapılırsa yapılsın dindirmez yine bunun için çalışmalar yapılmalı
1 yıl içinde tüm o enkaz bile toplanamaz ya ne yeni konutu? 1 yılda yapılacak yeni konuttan hayır mı gelir? Binlerce insan ölmüş adamlar hala beton dikme derdinde. Hiç konuşmasalar daha iyi olurdu. Daha fazla saçmalığı kaldırmıyor bünyemiz.
Yine aynı binaları inşa edip yine aynı şeyleri yaşatmak için mi?🙄
Hiç samimi bulmuyorum.
Eminim halen enkaz altında kurtarılmayı bekleyen canıyla cebelleşen insanlar çok sevinmişlerdir duymuşlarsa.
Böyle kansızlık olmaz.
Yine kağıttan mezarlar olacak yapılan yeni konutlar, sağlam mallarla mı yapılacakmış bari konutlar hahayt güleyimde geçeyim.
17 Ağustos 1999 depreminde evleri yıkılıp halen ev sahibi olmayan çok insan tanıyorum.
Umarım bu sefer gerçekten ev sahibi olabilirler.
Bolgedeki müteahhitler yapacaksa konteyner ev yapsinlar daha iyi
10 şehrin 1 yılda yenilenmesi mümkünse 20 sene boyunca neden yapmamışlar
Akılları yine rant peşinde o yüzden ohal ilan edildi zaten.
Bir yıl ne bir evi 10 yıl yapsan en fazla 99 yıl dayanır 100. yıl çocuklarına yazık değil mi, psikolojimiz bozuldu, deprem oluyor sanıyorum.
Oy almak için öyle diyorlar seçim çok yakın diye, inandırıcı değil o kadar kısa sürede binlerce depreme dayanıklı konut yapılması
Abicim bunlarda ne kafa var inanmıyorum enkazda onca insan varken bunları düşünüyorlar bunların düşündükleri şeye bak siz bunları sonradan zaten yaparsinz orada insanlar kurtakmak yerine bunları konusamak gerçekten çok sacma
Yaptığım binaları nerden buldunuz be ;)
Ataşehir/Elazığ
adam gibi yapmayacaklarsa hiç yapmasınla baska insanlara mezar olmasın
yapilack da ne saetlar da nasil detylar yok yapilacak diyerek pek de bir yeterli degil sanki
Yani yara açan deprem. Devlette elinden geleni yapıyor. Ne sarması
Depreme dayanıklı olur umarım
Gayet hızlı düşününce
Hiç içten gelmiyor.
Lütfen konutları japonlar yapsın
Onlarda yıkılır kesin. Malzemeden çalarlar yine
1 yılda yapılan binaların akıbetini gördük.
Bütün binaları da güçlendirsinler.
Devlet yönetirsen birgün senide görürüz.
Ölümleri saracak bişey olamaz
Hiçbir yenilik geçmişteki acımızı saramaz.
Devlet elinden geleni yapıyor.
Napsinlar daha nasıl sarsınlar
Hiç yoktan iyidir
Samimi bulmuyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?