Deprem oldu hepimiz az çok yardım yaptık, bende yaptım ama depremin başından beri ölümcül hatalar yüzünden bu depremdede can kaybı yüksek olacak,2 gündür tweetterda enkaz altından gelen mesajlar paylaşılıyor. Depremden sonra 20 saat geçmiş halen daha mesajlar geliyordu. Öncelik arama kurtarmaya verilmeli diyen benim gibi bir iki cılız sesten çok sosyal medya yaptıkları yardımların şovunu yapanlardan ibaretti. Kardesim o yardımlar ilk gün oraya ulaşmaz, ikinci üçüncü günde deprem bölgelerinde gereğinden çok battaniye giyecek ve gıda malzemeleri olur ama o enkazdan ilk 12 saatte çıkarılamayan insanlar kademeli şekilde hızlanarak ölür, hipotermiden ölür, oksijen eksikliğinden ölür, yaralı ise ölür, yine her doğal afette olduğu gibi genel bir arama kurtarma seferberliği yapılmadığı için önce sadece AFAD bu işi yapar deyip kimseyi bölgelere yanastirmadilar şimdi yeni yeni genel arama kurtarma başladı. Ama iş işten geçmek üzere artık, canlı insan çıkma olasılığı yavaş yavaş azalıyor. Bir yolu yapamadılar saatlerce böyle bir şey yok, yazık günah, umarım bu deprem ders olur ve AFAD gibi kurumlar yeniden yapılandırılır ve tekrarı olmaz. Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz nedir?
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yılYeterli önlem alınmıyor maalesef. insanlar bu konuda çok bilinçsiz ve dikkatsiz kaldı ki yapılan binalar da hiç güvenli değil.. maalesef bu önlemleri alan yok.. Oturduğunuz binanın ne kadar sağlam olduğunu öğrenin. Dayanıklı binalar hayat kurtarır. Binanızın betonarme olduğundan emin olun. Eğer binanız depreme yeterince dayanıklı değilse, dayanıklı duruma getirilmesini sağlayın. Evinizin güvenli bölgelerini tespit edin ve deprem esnasında nerede durmanız gerektiğine karar verin. Evinizdeki gaz, elektrik şalteri ve su vanasının yerlerini önceden öğrenin. Deprem anında hepsini kapatmayı ihmal etmeyin. Tüm aile bireylerinizin bu planı bildiğinden emin olun. Yılda iki kez bu planı hep birlikte gözden geçirin, hatta deprem esnasında nasıl davranmanız gerektiğini unutmamak için zaman zaman birlikte tatbikat da yapabilirsiniz. Deprem çantanızın içine pil, radyo, fener, düdük, ilk yardım malzemeleri, bisküvi, su gibi gıda malzemeleri, battaniye, yedek anahtarlar, bir miktar para vs. koyabilirsiniz. Çantanızı evinizde deprem sırasında kolay ulaşabileceğinizi düşündüğünüz bir yerde bulundurun. Örneğin evinizin çıkış kapısına yakın bir yer ideal olabilir. Deprem sonrasında aile bireyleri ile kolayca bir araya gelebilmeniz için bir buluşma noktası belirleyin.
12 Yorumla- +1 yıl
Güzel yorumun için teşekkürler.
- +1 yıl
Rica ederim abi
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 912 cevap paylaştı.
+1 yılCelal Şengör, geçenlerde Türkiye'de disiplinli düşünme eğitimi ve alışkanlığı olmadığı, eğitimin yetersiz olması nedeniyle cehaletin hüküm sürdüğünü, cehaletle yönetilen ülkelerinde afetlerle baş edemeyeceğini savunuyordu
''Adam gitmiş taşkın havzasına ev yapmış, adı üstünde taşkın, su gelip evini basınca ''Vay anam'' diyor, deprem ülkesinde hala binaları depreme uygun bir mimari ile yapmamaktalar, halk da bundan münezzehmiş gibi hiçbir zaman umursamıyor, yöneticilerin zaten tahsili yok, çoğu fayın ne olduğunu bile bilmiyor düzgün lise eğitimi almamış adama anlatman mümkün değil''
Böyle geveliyor ve sebebinin bizim grizekalı olmamız olduğunu söylüyordu. Haksız değil. Her konuya bar bar ediyorum, ama mesela deprem çantası bile yoktu bizim evde de. Ev yaptırdık köye, fay bölgesindeyiz, en azından depreme uygun mimari yaptırmıştık bayağı 8 civarı bir deprem lazım bizim oradaki evi yıkmak için onunla bitiyormuş gibi sanki her şey
00 Yorumla
Yardımlar elbette vardır ama bu denli bir afete yeterli mi işte orası tartışılır. Olayın en başına dönmek lazım, deprem bizim ülkemiz için kaçınılmaz ama önlem yok. Alınmaya çalışılan önlemler de reddediliyor. Görmezden gelindiği için şu an insanlar bir suya bile muhtaç, yaşadıkları evler onlara mezar oldu. Enkaz altında olan canlar için zor, dışarıda olan canlar için de çaresizlik çok zor. Zaman geçiyor, daha fazla geç kalınması durumunda zaten onca çaba da boşa gider. Allah yardımcımız olsun, olaylara seyirci kalmak zor, bir umut yardım beklemek daha da zor.
01 Yorumla
+1 yılKatılıyorum. Bölgeye gıda battaniye vb ulastiriyorsun, tek yürek falan oluyorsun da bu yardımların canlı insanlara ulaşması gerekiyor. Arama kurtarma konusunda daha organize olunmalı, itfaiye AFAD yeniden yapılanması bu konuda. Bir afet olunca zaman kaybetmeden yollar kapatılıp önce bu ekipler o bölgeye ulaşmalı, uçaklar vb olmalı..
02 Yorumla- +1 yıl
Çok geniş kadrolar kuramazsın bu konuda ama 500 bin gönüllüyü afet durumları için önceden eğitim verebilirsin ve bu olaylar olunca her şehirde en azından isimler belli olur en azından, aynı organizasyon iş makinelerinden en basit kiriciya taş motoruna kadar yapılmalı, o zaman daha hızlı reaksiyon gösterilebilir. Bu işin şakası yok, yarın bir depremde İstanbul'da Gölcük'te olabilir ve bu hazirliksizlikla aynı manzaraları görürüz
- +1 yıl
Evet katılıyorum. Güzel fikirlerin var. Belki AFAD, Ahbap vb yerlerle paylaşabilirsin. En azından sen ben gibi insanlar mail atabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
+1 yılbu insanları deprem öldürmedi çarık çürük evleri oraya utanmadan diken insanlar öldürdü
bırakın eskisini yeni evler dahi yıkıldı böyle bir şey olabilir mi?
ne zaman bu kadar açgözlü olduk
ne zaman sadece cebimizi düşünür olduk
insanlar çalışıp çırpınarak zar zor aldıkları evlerin altında kaldılar
doğru dürüst önlem yok, denetleme yok, yardım bile yok sözde ediyorlar
hala yardım ulaşmayan yerler var
ama biz akıllanmayız
hala neden böyle oluyor demek yerine dua diye insanlar var
dua en son iş arkadaşlar
siz tüm önleminizi alırsınız elinizden geleni yaparsınız dua son iş
iş işten geçtikten insanlar öldükten sonra dua mua kurtarmaz bizi
bu olaydan ders alınıp evleri denetlenmeli ama nerede bu ilk deprem mi sanki ülkemizde
bu ilk yıkım mı
bu ilk ölümler mi
aynı aynı aynı değişen bir şey yok bu kafa devam ettikçe 20 yıl sonra da böyle göçük altında insan ararız
31 Yorumla- +1 yıl
Sizin gibi olaylara mantıklı bakabilen insanların olduğunu bilmek beni mutlu ediyor. Yapilacaklar basit, önce ipini koparanin bu ülkede müteahhitlik yapmasını engellemek lazım, yanlış hatırlamıyorsam bizdeki müteahhit sayısı ABD den daha fazla, sonra sıkı denetim, binanın yapım aşamasında dahi, en son olarak bu imar, iskan vs işleri artık belediyelerden alınmalı, oy alacaz diye imar affı çıkarıldı böyle bir ülkede, halkta bilinçlenmeli artık, daire fiyatları sübvanse edilebilmeli, kanada bile yabancıya ev satışını yasakladı fiyat artırıyor diye var yap hesabını, bizde fiyat artıyor, insanlar ucuz ev arıyor, adına muteaahidim diyen kam emiciler maliyetten kısıp ucuz evi kolay satarım diye kalitesiz evler yapıyor.
+1 yılSadexe afad vs yetersizliği değil bizi ahlak yetersizliği öldürdü. İnsanların zamanında evleri gereği gibi inşaat etmemesi, şu zor günlerde herşeyin fiyatını iki katına çıkarması öldürdü. Sözde herkes çok iyi çok melek. Yardım eden samimi insanların yanında işi gücü şovmenlik olanlar da var.
bir de sistem çok sorunlu oldu herkes birbirine girdi. Bir düzen yok, ülkece çok tedbirsizmişiz onu anladık. Demek ki marmara depremi olsaydı daha daha kötü olurdu… İstanbul'da sağlam ev apartman yok resmen yeni yapılmış binalar kağıt gibiler içine girince bile anlıyorsun
11 Yorumla
+1 yılŞimdi bu saatten sonra afadın tekrardan yapılandırsa ne fayda ki anlamıyorum aylar önce deprem ile ilgili birçok tedbir aldıklarını söylediler telefonlar çaldı her yerde deprem için ses sistemi kuruldu bu deprem olduğunda neden önceden bir bilgi kimse almadı bu bir ikinci olarak da gerçekten bizim ülke deprem konusunda çalışmaları yetersiz birçok ülkenin doğal afet olaylarına hep yardım gönderirdik bununlada övünürdük şimdi ise kendi halkımızı kurtaracak yeterli gücümüz yok ve ayrıca size katılıyorum aslında bırakılsaydı vatandaşlar da yardım etseydi belki daha çok hayat kurtulabilir di ve eminim bir çok ilden insanlar gelip onları kurtarmaya çalışırdı
14 Yorumla- +1 yıl
Tüm maden işçileri ve arama kurtarma ekipleri bu şehirlere dağıtılıp, bolge halki ve gönüllülerde bu arama kurtarmada yer almaliydi. İnsani yardım falan tamamen ikinci planda olmalıydı. İnsanlar açlığa susuzluğa 20 gün dayanır ama soğuğa ve o enkazın altındaki zor şartlara 20 saatten fazla dayanabilen sayısı yüzde 20 yi geçmez
- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
Keşke o şehirlere yakın insanlar toplanıp oradaki insanlara yardım etselerdi şu an bile geç değildir
Sırf 2 kuruş az para ödicez diye malzemelerden çalıp kalitesiz parçalar kullanılıyor. Serefsiz insanlar insanları canlarından ediyor. Japonya'daki 9.5 lik depremler oluyor kimse ölmüyor çünkü adamlar mönlem alıyor japonya fat hattı bölgesi ve adamlar bunun farkında. Türkiyede 3 büyük fay hattı geçiyor bunu bilmelerine rağmen asla umursamıyor. İnslara yalan söyleniyor 2 milyon TL ye (depreme dayanıklı) adı altında ev satıyorlar 1 yaşında ev paramparça oluyor bu nasıl bir ihmaldir unutmayın DEPREM ÖLDÜRMEZ İNSAN ÖLDÜRÜR
12 Yorumla
+1 yılDoğal afet önlemleri alamıyoruz, hiçbirimizin doğal afet esnasında neler yapacağını dair bilgisi yok, inşaatlar başarısız, kağıttan evler yapılıyor, eşyalardan nasıl çalsak diye düşünüp abuk subuk apartmanlar yapılıyor sözde yeni evler yıkıldı bu depremde.
Okulda sadece beş dakikalık yapılan deprem tatbikatı bile işe yaramıyor, ilk yardım eğitimini neredeyse ülkenin tamamı bilmiyor, deprem çantası yok.
60 bin kişinin zararlı çıktığı bölgeye 10 bin tane çadır gönderiliyor millet üst üste binip duracak herhalde.
Yapılan konut yenilemeleri bile sağlamlığı hemen tükenen malzemeler ile yapılıyor.15 Yorumla- +1 yıl
Arkadaşım internetten herşeyi araştırıyoruz gereksiz degilmi biriniz acipta deprem eğitimi sertifikası aldınız mı gidip gonullu oldunuzmu kimse gidip AFAD a akut a gönüllü olmuyor kimse evine deprem denetimi yaptırmıyor biz ne yaptık evimizden oturup iki bağış iki elbise kıyafet yolladık gidip onların elinden tuttukmu sosyal medya kadar boş beleş bir sistem görmüyorum 3-4 şovmen çıkıyor şu böyle bu şöyle ulan sen gidip sahaya inip bir insan kurtardınmı sen enkazdan insan nasıl çıkarılır biliyor musun yok arkadaşlar bizim uzmanlara eğitilmiş insanlara ihtiyacımız var boş beleş yardımlara değil
- +1 yıl
Eğitim çok önemli çok eğitimsiz bir milletiz bu benim çok zoruma gidiyor herkes şovunu yapıyor köşesine çekiliyor sonra noluyor yaşayan yaşadıyla kalıyor taki kendi başına gelene kadar
- +1 yıl
Afada gönüllü olarak başvurdum ve başvurum iptal edildi bence çok bilmiş gibi konuşma.
- +1 yıl
Ben genel olarak söylüyorum üstüne alınma gerek yok
+1 yılYöneticilerin hiçbir zaman akillanmayip halk için birşeyler yapmasından kaynaklanan bir durum. Deprem için çıkarılan ÖTV nerelere yatırıldı ne için harcandı. Bir kapı ya modeli çizip o yolda ilerlemek yerine daha çok kendilerine ve ya daslarina yön çizip o yönde ilerleyen yowntimler olduğu sürece ve halkta bu gidişata ses cikarmayip körü körüne devam ettiği sürece bu olaylar değişmez. Olan bizim canımız yanar olan garibana olur olan halka olur. 1999 depreminden bu yana kaç deprem. oldu ne değişti ve daha öncesi içinde aynısı...
13 Yorumla- +1 yıl
Bunların sonu getirmek halkın elinde ama halk bilinclenip haklarını arayan haklarını bilen yöneticileri sosyal yönetici sosyal devlet olma yönünde iten bir halk olması gerekir..
+1 yılÇünkü doğal afetten en az hasarla çıkabilmek için afet öncesi önlemler alınmalı. Binalar depreme gerçekten elverişli mi araştırmalar yapılmalı, inşa halindeyken sık sık denetlenmesi. Afet yaşanıp enkaz altında kalındıktan sonra bir başarı beklemek zaten başlı başına normal değil
33 Yorumla- +1 yıl
Eksileyen kişi müteahhit galiba😅
- +1 yıl
Olabilir valla şaşırtmaz
Gündem konusunda 370 cevap paylaştı. İhmal ve hazırlıksızlık. Ancak bu çok büyük yıkım oldu 300 atom bombası gücünde ne demek ya. 10 il, ilçeler, beldeler, köyler; kar-kış, soğuk. Ne kadar önlem alınsa da yetersiz kalınacaktı mutlaka bir yerde eksik çıkıyor çünkü insan gücünün yetemediği yerler var, Allah göcük altında vefat edenlerin mekanını şehit mertebesi etsin, göcük altında bekleyenlere dayanma gücü, dışarda bekleyenlerine sabır, canla başla arama-kurtarma yürüten insanlara da güç kuvvet versin.
11 YorumlaDoğal afete karşı tam kapasite başarı şansı neredeyse nâmümkün. Özellikle Türkiye'de. Dünyanın pek çok ülkesinde bulundukları konuma göre doğal afet riski var. Mesela Endonezya. En tehlikeli tsunami bölgelerinden biri. Depremlerle en çok yüzleşen ülkeler arasında...
14 Yorumla- +1 yıl
Onu yapabilmek için önce doğru eğitim gerekir. ALLAH akut ekiplerimize yardım etsin. Ancak elimizdeki imkanlar hiç bir zaman yeterli olmuyor. Şu an enkaz altında kalanlara ALLAH merhamet etsin. Enkaz yüzünden canını kaybetmeyen zaten bu soğukta donarak hayatını kaybeder. Şiddetli deprem sırasında binaların yıkılmama ihtimali zayıf. Bu kadar canı kaybetmemizin sebebi BİNALARIN YÜKSEK OLMASI. Kırsal alanlarda deprem şiddetli olsa da zaiyat daha az olur.
+1 yılSermayeye dönük düşük vizyon algısı depremde meydana gelen göçükleri arttırıyor. Bilim önemini kaybetmiş bu coğrafyada uyarılara rağmen sermaye ve kazanç odaklı inşaat yapılıyor. Devlet tüm afetlerin katilidir. Maden ocaklarında da böyleydi depremde de..
12 Yorumla- +1 yıl
Söyleyecek laf kalmadı sonunda kamikaze yaptıracaklar birine
+1 yılBir babanin serzenişini izlemiştim yardım ekipleri yetersiz olduğu için şu cümleyi kurmuştu yöneticilere: Allah'ta sizi evlatlarinizla sınasın diye...
Ve umarım rabbim mazlumun hakkını yerde bırakmaz...
31 Yorumla
+1 yılTabloda bir kusur varsa bunda herkesin payı var, deprem olduğunda ya da olmadan önce sadece devletin organize olması gerektiğini düşünmek kusurların başında gelir, devletin açılımı o ülkede yaşayan herkestir.
12 Yorumla- +1 yıl
Sorun deprem bölgelerinde yanlış yerlerde şehirleşme, 3 kat yapılması gereken yere 5 kat izni vermek, tabi yine bunu bu millet istiyor. Yerini en fazla daire veren mutaahite verir. Mutaahit fazla daire verip rekabet edebilmek için kat sayısını fazla yapmak zorunda kalır. Belediyelere rüşvet verip iş halleder. Yani dediklerine katılıyorum. Balik baştan kokuyor.10 gün sonra bunuda unuturuz aynı bolgelere yine aynı kalitede evler yapılır.
- +1 yıl
Maalesef öyle, duyarlıyız ama yetmez, daha duyarlı olmayız, banane, bişey olmaz, idare eder, sonra bakarız çaresine gibi kavramları hayatımızdan çıkartıp, yapılan herşeyin en iyisini yapmalıyız, küçük detaylar birgün büyük felaketlerin nedeni olabilir, elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edersek en azından içimiz rahat olur.
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle bizim insanımız birlik olmalı maalesef kimsede birlik beraberlik yok burada yardım etmek isteyen insanlarla tartışan arkadaşlar var anlam veremiyorum inanılmaz bir milletiz denetimimiz yok eğitimimiz yok deprem oluyor herkes ortalığa çıkıyor deprem olmadan bir tanenis gidip afad olsun akut olsun gönüllü olarak başvurdunuz mu yok arkadaşlar bina denetimimiz deprem denetimi yaptirin bir arkadaş paylaşım yapıyor marasa devlet gelmedi güzelce yazdimki hangi bölgedesin bizde burdan iletelim birşeyler olur veya elimzden gelen bir şey varsa bizde yapalım bana bir ton laf sayip engelledi bir şey demiyorum.
00 YorumlaBence bu sizin gördünüz bir aşı bu fikri nerden edindiniz ve ya kimden aldınız bilmiyorum ama deprem oldu ilk anlar itibaren vatandaşlar dan yardım istendi soğuk kanlı bir şekilde siz burada boşu boşuna hava yapıyorsunuz AFAD bu işi bilen kişiler sen ben gidip de ordan çok zor kurtarırız Allah razı olsun AFAD dan da ve diyerlerin den de gübür gübür enkazın üzerine çıkmaktansa sakin sakin çıkarmak varkene duygusal insan ve vatandaşın yapacağı iş değil o
03 YorumlaBu görülmemiş şiddette bi depremdi üstelik üst üste oldu ve artçılarda ciddi seviyede şiddetliydi. Son teknoloji olsa bile düz yolda yarıklar oluşturan bi depreme bu denli dayanabilen yapı olması mucize. Asırlardır yıkılmayan kale bile yıkıldı. Yani öyle az uz bi şiddet değil tabi ki ama müteahhitlerinde hatası yok değil. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Umarım çalışmalar hızlanır ve herkes sağ salim çıkar.
01 Yorumla- +1 yıl
2 ayrı ana deprem ve onların artçiları oldu. İlk deprem sonrası ikinci deprem artçı olamayacak kadar büyüktü ve bu bölge 3 plakanın birleşme noktası bu yüzden yıkıcı oldu zaten, ilk depremde ağır hasarlı olan tüm binalar ikinci depremde yıkıldı.
Bende can kaybının minimum düzeyde olmasını umuyorum.
Çünkü afetlere karşı bilinçsisiz ve birde daha fazla para için yapmadığımız hile yok herşeyi değerlendirmeyi seviyoruz. Hakkı ile iş yapan insanları sindirmeyi de seviyoruz. Bunlar birleşince sonuç vahim oluyor maalesef.
16 Yorumla- +1 yıl
Para ile sindirdiler hakkı ile iş yapanı da sonuç denetim yok. Bir tweet te görmüştüm sanırım inşaat firması ve denetim firması aynı adamın diye yani şimdi ben kendi inşaatıma denetime personel yolluyorum ikisinin de maaşını ben verirsem. Denetleyen işçi doğru da denetlemek istese maaşı benden aldığı için doğru denetim yapar mı? Ya da bir tanıdığımın inşaatı olsa yine aynı sorun olacak işsiz kalmamak için de boyun eğecek durum böyle ya da kendine gelir elde edebilir. Bunlar da var ama soracak olsak hepsi dürüst insandır. Az ile yetinmeyip yardımlaşmayı bile yardımlar kötü kullanılır diye ya da yardıma ihtiyacı olanı görsekte bizi kandırıyor mu diye şüphe edip yapamıyoruz. Bu da bizi her konu da başarısızlığa itiyor. Şüphemiz de yanlış keşke şüpheniz ya benim yaptığım bina da ölen olursa diye düşünüp kendimiz yaşayacakmış gibi sağlam yapsak. Daha çok konu var bizim özümüze dönmeye Adem olmaya ihtiyacımız var ama en az iki nesil daha geçmesi gerekir buna dönmeye çalışmak.
- +1 yıl
Bende bunların kısa sürede olacağına inancımı kaybettim.
Yardımlar bir olay olduktan sonra çokta bir işe yaramıyor aslında, Gaziantep te depremde evi çatlayan ve geceyi arabada geçiren bir arkadaşıma para göndermek istedim ama kabul etmedi para olarak bir sorununun olmadığını söyledi. Sorunun tamamen bir kaos olduğunu söyledi.
İhmalsizlik, üçkağıtçılıklık, vurdumduymazlık ve biraz da Türkiye'nin sismik izolasyon yapı standartlarına uygun binalara sahip olamaması yüzünden.
11 Yorumla- +1 yıl
Deprem yönünden çok zorlu bir coğrafyada yaşıyoruz. Sanilanin aksine Japonya'dan daha zor. Onlarda fay denizden Japonya'ya yakın geçiyor ve genelde tsunami tehlikesi oluyor. Bizde ana faylar zaten belli ve en azından ana fay üzerindeki yerleşim yerleri daha dikkatli inşa edilebilir. çöküntü ovalarında binalar var. Daha yakın zamanda Kastamonu Bozkurt takı sel felaketini bilirsiniz. Gecenlerde gittim yine aynı dereye, aynı yerlerine evler yapılmış, hiç bir felaketten ders almıyoruz.
Boyle afetlerde hazırlık yok ve gelişmeye inat ediyoruz malesf Elazığ depremi van depremı ders almamıslar
12 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Çünkü hatalı seçimler yapıp, en büyük özellikleri iyi laf üretmek olan, ahlak zafiyetli kişilere yetki veriyoruz.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı olaylar yaşanıyor ama tedbirsizlik umursamazlık, felaket yaşanana kadar denetimsizlik, işin ehli değil dolandırıcılar hüküm sürüyor, aynı ahlaksız bilinçsiz vicdansız zihniyet devam ediyor ondan
11 Yorumla- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü başarılı olacak koordinasyonu sağlayacak yönetimi seçmiyoruz. Oy verirken ya Atatürkçülüğe ya dindarlığa ya da etnik kimliğe bakıyoruz. Böyle olunca da ''bizden'' ve ''onlardan'' kamplaşması oluyor ve başarılı insanların göreve gelmesi zorlaşıyor.
00 Yorumla - Gündem konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılAfad dışında kimseyi almamaları normal. Organize olunmadan almamaları normal. İnsanlar otobüs otobüs yağma için gidiyor. Bilinçsizlerin girmesi enkazda kurtarılacak olanların bile ölümüne sebep oluyor. Herkes elinden geleni yapıyor. Rica ediyorum bu enerjimizi yardımlar için harcayalım. Kimseye köstek, ülkeye kambur olmayalım.
00 Yorumla - Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü hazırlık yok insanlar böyle şeyleri ciddiye almıyorlar altyapı iyi değil sosyoloji iyi değil yani nereden tutarsan tut elde kalıyor mesela bu deprem bitecek yarın yine bir yerde deprem olacak gene bir sürü insan ölecek kesin çünkü imal ediyorlar her şeyi ders almak ders çıkarmak yok
00 Yorumla
+1 yılHepsi ihmalden dolayı. Yapı olarak rahat insanlarız herhalde olay gerçekleştikten sonra aklımız başımıza geliyor. İleri görüşlülük mü yok yoksa umursamazlık mı var bilmiyorum ama bir an önce buna bir son verip en kötü seneryolara bile hazır olmamız lazım. Tedbirlerin çok önceden alınması lazımdı. Geç kaldık ve bu geç kalış insanların canına mâl oldu. Çok yazık gerçekten bu ülkeye çok yazık bu insanlara çok yazık ya.
00 YorumlaHer şeyde rant peşinde koşarsak bilime önem vermeyip kader dersek tabi başarısız olururz.
11 Yorumla- +1 yıl
Depremi Allah'ın gazabi olarak gören bir coğrafyada yaşıyoruz. Yasadigimiz yer yüzünün oluşumunda depremlerin, taşkınların, volkanların kısaca felaket olarak gördüğümüz her doğa olayının payının olduğunu, onlar olmasa yer yüzünde yaşam dahi olmayacağını öğrenmeli bu millet, deprem öldürmez yer kırığı içine falan düşmezsen, kendi elinle yaptığın zayıf yapılar öldüyor.
Doğal afetten önce tedbir alınmadığı için öyle olmuş bence
11 YorumlaHazırlık yok uzmanlar konusuyor gereken etkiyi yaratmıyor önlem almıyoruz her zaman yumurta totoya dayanınca birşeyler oluyor
10 Yorumlaİnsan sîkmek dışında hangi işte başarılı olmuşuz?
10 Yorumla
+1 yılDepremde 1,5 dk sürmüş ama Çelik konsol olsa anca dayanırdı.
10 Yorumla
+1 yılBinalar sağlam değil belediye binaları kontrol etmiyor deprem analizi yapan çok iyi bir bilim insanımız yok ülkeden yeterli sayıda afad görevlisi yok saymakla bitmez
00 Yorumla
+1 yıl"Yapı denetim kuruluşu." Sadece bir isimden ibaret olduğu için. Yapılan yapılar denetlenmedigi için. Çarık çürük temeli sağlam olmayan evler olduğu için. Deprem öldürmez bina öldürür.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYardım ediyoruz vs ediliyor
ama önemli olan
bütün enkazların üstünde
yardım ekiplerinin olması
Çünkü çoğu insan için zaman daraldı ve
daralmaya devam ediyor yetersiz insan
sebebiyle bir çok insan vefat etti04 Yorumla- +1 yıl
Bu konuda çok yanlış yapıldı.50-100 bina yıkılsa tamam amatör insanları sokma enkaz alanına ama binlerce bina yıkılınca enkazlara eş zamanlı müdahale için gönüllü sayısı artırılmalıydı. Madenciler daha ilk günden bölgeye sevk edilmeliydi. Bu tür enkazlar için çok deneyimli insanlardır.
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle maalesef zayıf davranıldı
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle çok üzücü çok kötü
Gizli Üye(36-45)+1 yılKardeşim ne diyorsunuz siz ya!
10 tane şehirde deprem olmuş ve bunların bir çoğu büyükşehir.
Bu 15-20 milyon insan demek.
Birçok ülkenin bu kadar sayıda nüfusu bile yok. Gelmişsiniz burada algı yapıyorsunuz!00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu zor günlerde bir sizlerin trollügü eksik mk; KAYBOLUN ARTIK, YETER LAAAAN:. COK BILIYORSAN burada EMEJKLERI GECENLERE 24 SSAT YARDIM ICIN CALISANLARI ELESTIRME GIT YARDIM ET:::
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılO zaman birak buradan uzmanlik alanin olamyan seylerle kafa karsitrmayi, oradaki insanlar isini yapsin, en azindan, katkiniz yok, susun.
Gizli Üye(25-29)+1 yılYangınfada boyle yaptılar hala bir gelişme yok
10 YorumlaDevletin bence nerdeyse hiç hatasi yok hata bu binalari yapan mutait de
10 Yorumla
+1 yılÇok basit cevabı var yönetim dandik
21 YorumlaÇünkü herkes yardım etmek istiyor ve bir anda bilinçsiz şekilde insanları kurtarmaya çalışıyorlar
00 Yorumla- Gündem konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılEğitim yok, liyakat yok, o yok bu yok akillanmaz bizim millet
00 Yorumla
+1 yılek kelimeyle önlem eksikliği maalesef keşke sonuçlar bu şekilde olmasa...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlber hocanın bunu soranlara çok güzel bir cevabı var.
Bizdeki bu ihmal, fakirlikten ve imkansızlıktan değil. Bu düpedüz bir ahlaksızlık.
00 YorumlaBizim insanımız uyanıklık yapmaya çalışan bir millet ve sonuçları maalesef acı oluyor, herkes işini layığıyla yapsa keşke ve bunlar yaşanmasa
20 YorumlaHerkes herşeyi bildiğini sanıyor kendi doğruları ile gitmeye çalışıyorlar oysaki doğru tam gözlerinin önünde olur her seferinde
00 Yorumla
+1 yılBinaların ahlaki temeli eksik.
00 YorumlaKontrolsüzce yapılan binalar...
00 Yorumla
+1 yılgelişmemiş ülke o yüzden
00 Yorumla
+1 yılÇünkü önlem alınmıyor
00 Yorumla
+1 yılAhlaksız toplum
10 Yorumla
+1 yılÇünkü kader diye geçiştiriyoruz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAfad bu işi yapıyor zaten
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılToplam 11 bin bina yıkılmış. Her birine 50 kişilik kurtarma ekibi yollasak yarım milyon kişi eder. Dünyanın hangi ülkesinde bu çapta bir kurtarma gücü var? Biraz insaf, biraz malullük!
- +1 yıl
Sen dünyanın herhangi bir bölgesi değilsin, etkin fayların milyonlarca yıldır hüküm sürdüğü bir deprem ülkesisin, her arama kurtarma personelinin profesyonel olması gerekmiyor.550 bin gönüllü tek şehirde bile toplanabilir ki, birden fazla şehirden bahsediyoruz.
Kardeşim bu deprem İstanbul'da olsa bu organizasyon zayıflığı ile sokaklar ceset kokar, ciddi diyorum korkunç sonuçları olur. Hizli hareket ve doğru bir organizasyonla bu işler daha kısa sürede olur.
Cevap sahibi+1 yılİnşallah düzelecek bu günler
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat