“…Depremin yaşandığı 10 ilimizi, genel hayata etkili afet bölgesi olarak ilan ediyoruz.
Arama-kurtarma faaliyetlerinin ve sonrasındaki çalışmaların süratle yürütülebilmesini temin için, Anayasa’nın 119’uncu maddesinin bize verdiği yetkiye dayanarak Olağanüstü Hal ilan etme kararı aldık. Deprem yaşanan 10 ilimizi kapsayacak ve üç ay sürecek bu kararla ilgili Cumhurbaşkanlığı ve Meclis süreçlerini hızla tamamlayacağız..."
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Ohal yeterli, biz gönülleri de çağırsalardı keşke gitmeye hazırdık ama..
Aynen… 🤗
Jeolog Naci Görür 1 yıl öncesinde deprem olacağını zaten söylemiş uyarmış. OHAL kararı vermeden önce neden bu kişilerin uyarılarını dikkate almaktansa her durumda OHAL'e baş vuruyorlar. Abi elin Hollandalı Jeoloğu bile bizim ülkemizde olacak depremin şiddetini ve yerin nokta atışı ile veriyor OHAL vereceklerine bunlara bakıp önlem alıp öyle versinler OHAL'i kafalarına göre ota b. ka ohal veriyorlar yeter artık be
Kardes alakasi yok , nerden buluyorsunuz bu tip sacma haberleri.. Hicbir depremin ne zaman nasil olacagini degil 1 sene, 2 dakika öncedisnde tam bilme sansin önceden yok, önceden bilme sansi olsa, Türkiye zanediyormusun, halkin ölmeisni seyreder?
60 atom bobasi siddetinde 7,7 ölceginde ne zaman olacagi belirsiz depreme nasil bir önlem alacaksin, deprem olmadan mi ohal ilan edilsin?
https://imgyukle.com/i/QEhI0b
https://imgyukle.com/i/QEh5qS
Oradan bakınca sence saçma haber olarak mı duruyor?
Aynen, yazdiklarimi sundugun ile kanitliyorsun, tahmin edecegine kesin bir tarih saat versin kolaysa
Tamam
Ha iste, tahmin ediyor, sadece deprem olacak diyor, hangi saat degil, hangi gün degil, biliyorsa sadece hangi ayda olacagini söylesin, o dahi yeterli millet bir ay barinaklarda yasasin. 60 atom siddetinde depreme ne gibi bir önlem alacaksin, ayini biliyorsaq, söyle4sin millet disarda yatsin ama bilemdikleri icin deprem olacak, ya bizde biliyoruz deprem olacak, istanbuldada olacak, japonyadada olacak, bende uzman olmadan diyorum.
En kısa zamanda depremzedelere yeni evler yapılacağını ümit ediyorum. Hatta öyle bir haber de aldım bir kaynaktan, çalışmalar başlatılmış.
Bir Ordu komutanlığı askerleri gorevlendirildi, oradan en az 20 30 bin asker gidiyor, jandarma polis 20 bin kisi orasa gönüllüler binlerce yolda... sorun koordinasyon olmaması... iş makineleri tıbbi malzeme gerekli... milletin hepsini toplayip git desen zaten gidecek, olay gönüllü olmamasi değil...
O kadar çok mezun hemşire var ki o kadar çok tatil edilmiş memurlar var ki göreve çağırsınlar gelmeyeni atsınlar memurluktan
Haklısın
Mardindeyim fakat Diyarbakır daha kötü durumda, neden listeye dahil değil?
Uzmanlar ugrasiyor, neler yapilabilir her kadfadan lütfen ortalik karistirmayin. Tek YAPACAGIN MADDI YARDIM, cene ile yardim degil
Ohal ne demek yani ne olucak
Sanırım her şey daha hızlı yürütülecek
Ev yapimi vs vs mi
Hayır. Tüm kurtarma ve sonrasındaki normal hayata dönüm işlemleri.
Normal hayata nasil donulsun hatayda ev kalmamis
😌
Ne amaçlanıyor hangi niyetle ohal ilan ediliyor çok merak ettim doğrusu. İyi kokular gelmedi burnuma benim.
Ohal ne demek onu biliyonmu hemen burnuma iyi kokular gelmedi diyorsun bi araştırın öyle konuşun
Yağma olayları gibi şeyler yaşanıyorsa sahadaki asker gereğini derhal yapmalı asla müsaade etmemeli bu tip şeylere
Umarım daha çok yardım yapılabilir
meclisimz neden acaba ttail de daha cok nasil neler yapabilriz diye calismalri gerkemezmi acaba
Yanlışın var mardin de bir sorun yok diyarbakır da var
Bu ohal durumu neyi kapsıyacak acaba
O bölgedeki bütün kurumlar tek bir yerden yönetilecek. Ohal valisi tarafından. Vali isterse özel sektörün mallarına el koyabilir.
bence yeterli
Yeterli