Yardımın ulaşmadığı bölgelerde vatandaşların marketlere girerek su ve gıda aldıkları görüntüler sosyal medyayı ikiye böldü. Sizce hak mı, yağma mı?

Tüm Türkiye seferber olurken yardımların ulaşmadığı noktalardaki vatandaşların marketlere girerek su ve gıda aldıkları görüntüler ise sosyal medyada 'Yağma mı hak mı?' tartışmalarına neden oldu. Siz olsanız yaparmısınız? Sizce yağma mı hakmı? konu hakkındaki düşünceleriniz neler?
Böyle büyük afet durumlarında yardım maalesef hemen gelemez. Yollar kapalı olduğu için bu mümkün değil. Dolayısıyla aç kalmayacak kadar alınmasına karşı değilim. Ortada bir afet ve sonucunda oluşan ölüm kalım mücadelesi var. Lakin 30 litre yağ almak da etik değil. Hele ki kocaman TV almak hiç değil. Aç kalmayacak kadar olmalı.
Hayatta kalmak için yapıyorlar bunu
Deprem bölgesi zaten ya depremden ya açlıktan ölecekler maazallah
Yapılan şeyi tasdiklemiyorum alanlar geriye kalan ailesi için götürüyor zaten
Ve o bölgelerde olup yardım alamayan arkadaşlarım var kimse gelip diyemez her yere yardım ulaşmış
Nerden ulaştı nerden arkadaşlarım uzayda olmalı başka seçenek yok
Hiçbir yardım ulaşamazken marketlere girip ihtiyaç dahilinde yiyecek, içecek vb. almak haktır. Marketlerin, bakkaların açılıp uygun bir şekilde dağıtılması gerek hatta.
Ancak fırsattan istifade hırsızlık yapmak apayrı bir konu, fırsatçılıktır. Örneğin kimsenin şu an televizyona ihtiyacı yok bu yağma, fırsatçılık, ahlaksızlıktır.
Bir şey diyemiyorum. O durumu yaşamadım. Aldığım duyumlara göre orada bir link bile 9 tl olmuş. İnsanlar aç ve para yok. Bu durumda kendileri ile savaş veriyorlar sadece göçük altından para, eşya çalan veya marketlerden televizyon felan çalanları anlamıyorum.
Cevap
36Cevap
Nasıl bir soru bu birlik beraberlik bir olmamız tek yürek olmamız gereken günlerde bu ne şimdi Hiç bir Türk vatandaşı millet olarak yardım gelmediği için markete girip hak etmediği şeyi şeyleri Talan edip almaz kaldı ki devletimiz deprem bölgemizde tamamına yiyecek içecek yardımlarını ulaştırılmaktadır sosyal medyada dolaşan yalan haberlerle gelip bu şekilde bir soru soruyorsun size hiç yakışmadı Acımız bu kadar büyükken yüreklerimiz dağlanmışken yapmayın lütfen Gün Birlik Olma günüdür GÜN BİR OLMA Günüdür depremde vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum
benim devletime falan laf ettiğim yok kaç yer birden etkilendi yetişememişte olabilir Rabbim devlete zeval vermesin sorumu beğenmiyorsanız cevap vermezsiniz olur geçer yağma meselesine gelince insanların fotoğrafları var A101 i yağmalamışlar fotoğrafların birini de sorumda paylaştım siz bütün illeri tek tek gezdiniz mi her yere yardım ulaştığından bu kadar emin olabiliyorsunuz
Yardımların ulaşmadığı yerlerde diyorsun yardımların ulaşmadığı yer olduğunu sanmıyorum en azından su en azından Bir tas çorba bitmiştir siz o fotoğrafların doğru olduğunu nereden biliyorsunuz Ben de diyorum ki böyle bir zamanda benim milletim aç kaldığı zaman sus kaldığı zaman marketten ister ama habersiz almaz Talan etmez
Ya ancak sosyal medyada orada burada boş yapın. Benim arkadaşım ve ailesi maraşta. Ne bir yardım ne bi yiyecek ne bi yetkili var. Oturduğun yerden trollük yapmak öyle kolay ki. Keşke içinde olsan da görsen gerçeği. Ben gördüm sen de tez zaman da görürsün umarım. Devletimiz yardım yapıyor muş mış miş bol laf hep
dincbeyer Ama yardımın ulaşmadığı yerker de varmış, insanlar yazıyor. Hatta o yerlerden birinde bebek ölmüş. Şu hükümeti yıkayıp paklamanız için kaç TL ödüyorlar size? Yoksa doğuştan mı geliyor bu s**laklak?
canım*
@içteniçeçöktüm Ben hükümet diye bir şey demedim devlet dedim devletimiz dedim ben benmiyim canım yoksa sen mi gördüğün her şeye doğru olup olmadığına inanarak buraya yazıyorsun herhangi bir yerde bebek ölecek de medya bunu gündeme taşımayacak sizin medyanız bunu gündeme taşımayacak vay be yattığın sıcak yerden ahkam kesiyorsun kolay mı sanıyorsun sen bu işleri 10 tane il ve bir sürü ilçe ve köyler kolay mı bu işler sanıyorsun 13.5 insan bu depremden etkilenmiş devletimiz Cumhurbaşkanı ile bakanlarıyla tüm imkanları ile orada ne varsa her şeyi seferber etmişler milletimle birlik beraberlik içinde bir an önce bu acıyı hafifletmeye çalışıyor sizin gibiler Bu sevdayı anlayamaz 1999 depreminde sizinkileri de gördük böyle bir zamanda böyle bir acının yaşandığı bir zamanda hala ayrımcılık yapıyorsunuz şu an siyaset zamanı değil şu an birlik beraberlik içinde olmanın zamanı para falan da aldığım yok gönülden destekliyorum siz söyleyin bakalım Siz bunları yazmak için size kaç para veriliyor Johnny amcanız size kaç para veriyor onu söyle hadi ordan hadi ordan
Öncelikle gıda ve su için girildiyse bir şey denilmeyebilir , devlet zararı karşılar. Marketlerde essek değil ya onlarda elini taşın altına kesinlikle sokar.
Ama bazı videolarda gördüm adamlar ne var ne yok götürmüş kemera çekenlere de tepki gösteriyorlar. Adam TV götürüyor mesela , yazık.
Yiyecek alanlar. Haklı ❗
Şartlar ne olursa olsun Yağma gibi şeyler asla doğru değil.
Bu yapılan şerler de yağma.
Bizim millet seviyor böyle şeyleri.
99 depreminde ölen kadının elini kesip parmağın da ki evlilik yüzüğünü alan bir millet den söz ediyoruz.
Yağma olmasın diye millet pompalı silahlarla günlerce dükkanların önünde durdu.
Bugün de aynı şeyleri yaşıyoruz.
Fahiş fiyatlar.
Sahte haberler
Hırsızlıklar
Yağmalar.
Utanç verici
Yağma falan değil zararları neyse hükümet karşılasın o kadar vergi veriyoruz afet bölgelerinde a 101 BİM ve şok gibi büyük zincirler insanların yaşamaları için yemek vermeli dağıtmalılar hiçte yağma sayılmaz adam sırtlayıpta tv götürmemiş bazıları gibi hatta kap kacak tencere vs bulunabilirse yemek yapsınlar marketlerden bakliytlar sular alınarak sonuçta herşeyden önce can gelir
Konuyu tam anlamadım... Parasıyla almıyor mu?
Bizde insanlar maalesef böyle durumlarda telaşa düşüp marketlere koşuyor... Hatırlayın, korona nedeniyle 1 gece soka çıkma yasağı başlayacak diye millet marketleri doldurmuştu...
Tabi ki hakları ne demek ya şu anda başka ne olacak evleriniz de tencere tencere yemek pisirip götürmeniz lazım çay su yemek vs gibi şeyler şu anda birlik olmak gerekir o demek canımsın olmaları lazım onları diyen her kimlerse
Sen o insanlara yardım götüremiyorsan hüümet olarak evet alacaklar!! yağma başka şeydir. ama insan bir su ekmek ne biliyim bir gofret kek alıyorsa bu yağma olmaz HAYATTA KALMAK olur. hatay'da evler yağmalanıyor kim önünü alabiliyor?
Su ve gıda neyse de yumuşatıcı çamaşır deterjanı saçma sapan gereksiz şeyleri de almışlar ekmek su vesaire bunları almaları gayet normal yiyecek içecek ama diğerlerini almaları yağmacılık
Cevabımda belirttiğim gibi yağmacılık dikkatli okuyun
Niye bu kadar gerildin anlamadım Ben de deterjanın bile yağmacılık olduğunu söylüyorsam ki televizyonda illaki yağmacılıktır düşüncem bu illaki okuduğunu anlıyor olabilirsin belki gözünden kaçtı ben sana okuduğunu anlamıyorsun gibi bir şey söylemedim ki
Anlıyorsun*
Yağmacılık hiç bir zaman hak olarak görülemez. açlıktan ölmediniz ya mubarekler. yemek gıda sevkiyatı yapıldı yapılıyor. birde bu yağmacılık nedir. Kul hakkı
Aynn oyle kesinlikle
Arkadaşlar saçmalamayin aç mi kalsın insanlar tabiki gerekirse alırlar ve buna anayasal olarak hakları var
İşletmelerin zararı ne olacak kim karşılayacak devlet ne güne duruyor
Hak diye geçiştirilebilir bir şey değil. Eğer dükkanın ya da evin sahibi izin vermediyse o malı almak ya hırsızlıktır ya da yağmadır. Böylelerinin cezası da şeriata göre el kesmedir.
Sonuç olarak yağma yağmadır. Böyle durumlarda devlet devreye girmeli ve bütün market mallarının kamuya dağıtılacağını, bunların da fiyatlarının sonra ödeneceğini taahhüt etmelidir. Böylece haram yerine helal olur, hem mal sahibi hem de depremzedeler fayda sağlar.
Açıkçası insanları okuyayım gelme arasında doğru yanlış düşünecek durumda değil şahsen ben satıcı olsaydım böyle durumda helal ederdim açık söylüyorum
Su veya gıdaysa bence yağma değil. Şu televizyon çalıp götürenler yağma ama. Onların kafasına sıkılmali
Birisinin aç kaldığı halde gördüğü birşeyi yemesi veyahut yaşamsal bir ihtiyacı varsa onu alması günah değildir.
Hak değil belki ama ihtiyaç. Orada yiyecek ve su dururken insanlar aç ve susuz ölsün mü? Zaten işyerlerinin sigortaları vb vardır.
Market haklarıdır yağma değildir kimse empati kuramıyor. Şehir dümdüz olmuş, hiç mi olay yerlerinden görüntü takip etmiyorsunuz insanlar kimse yok diye feryat ediyor boşuna duyar kasmayın
Güzel Rabbimin bir dokunuşu böyle sefil kişilikleri Gün yüzüne çıkardı. Asıl soru şu. Kıyamet günü ne yapacaklar?
Yağma. Zorunluluk halinde yapmışlar diye empati kurmak onların buna hak ettiği anlamına gelmiyor. İşletmeler zarar ediyor.
Millet napsin aç mı kalsin o anda cogunun cebinde parasimi var millet canini zor kurtardi
nesi hak bunun? krizi fırsata çevirmek mi deniyor buna yani o bile denmez gerçi düpedüz hırsızlık
En İyi Cevap