demek ki bu binaları yapan insanların ne kadar malzemeden kaçtığını gösteriyor. tüylerim iyice diken diken. bu yapıya izin verenleri idam etseler üzülmem
— Emre (@eanlar) February 6, 2023

demek ki bu binaları yapan insanların ne kadar malzemeden kaçtığını gösteriyor. tüylerim iyice diken diken. bu yapıya izin verenleri idam etseler üzülmem
— Emre (@eanlar) February 6, 2023

arkadaşlar biraz teknik konular bunlar ön yargılı olmamak lazım, yüz yıllardır ayakda olan tarhi binalar bile yıkıldı, zemin çok önemli. belki , gerçekden, yönetmeliğe uygun yapılmışdır bina, zeminden dolayı ve depremin aşırı şiddetinden kaynaklı hasar görmüş olabilir. sanırım resimden gördüğüm kadarıylada , az buçuk karşı koymuş yıkılmamış, zaten öncelik binaların depreme karşı koyması ve can kaybı yaşanmaması, o bölgedeki binaların ayakda kalanlarının bile ben artık kullanılabilir olduğunu düşünmüyorum, ama depreme karşı koyup can kaybı yaşanmamışsa o bile yeterli bana göre insan canından daha kıymetli bir şey olamaz. bölge olarak biraz inceledim 1800 yıllarda bile , çok yıkıcı depremler yaşanmış ve binlerce insan ölmüş halep ve o bölgede, sanırım insanlarımız bir daha olmaz mantığı ile unutup tekrar yapı yapabiliyor. bundan sonra , nasıl bir uygulama yapılacak, ben asıl onu merak ediyorum. ders çıkaracakmıyız vs.
o zaman niye dayatıyorlar bu insanlara 50 katlı beton binaları? yarın öbür gün 8-10 şiddetinde deprem olmayacagının haberini mi aldılar ne bu cesaret?
Videosunu izledim bina saniyeler içinde çöküyor. Videoda başka binaları da çekiyor çeken kişi kaçarken ve onlar yıkılmıyor. Bu bina içler acısı.
bu insanları deprem öldürmedi çarık çürük evleri oraya utanmadan diken insanlar öldürdü
bırakın eskisini yeni evler dahi yıkıldı böyle bir şey olabilir mi?
ne zaman bu kadar açgözlü olduk
ne zaman sadece cebimizi düşünür olduk
insanlar çalışıp çırpınarak zar zor aldıkları evlerin altında kaldılar
doğru dürüst önlem yok, denetleme yok, yardım bile yok sözde ediyorlar
hala yardım ulaşmayan yerler var
ama biz akıllanmayız
hala neden böyle oluyor demek yerine dua diye insanlar var
dua en son iş arkadaşlar
siz tüm önleminizi alırsınız elinizden geleni yaparsınız dua son iş
iş işten geçtikten insanlar öldükten sonra dua mua kurtarmaz bizi
bu olaydan ders alınıp evleri denetlenmeli ama nerede bu ilk deprem mi sanki ülkemizde
bu ilk yıkım mı
bu ilk ölümler mi
aynı aynı aynı değişen bir şey yok bu kafa devam ettikçe 20 yıl sonra da böyle göçük altında insan ararız..
bundan böyle o beton evlere varını yoğunu gömenlerde akıl yoktur. git kaçak köçek bir tarla arsa al bi şekilde ufak bi ev yap daha hayırlı. saçma sapan beton binalara hem canını hem malını gömmenin lüzumu yok. devlette de suç var, imar iznini her tarafta kısıtlayarak milleti zor duruma soktu. halbuki her taraf hazineye ait araziler boş boş duruyor. insanları kitleler halinde o betonlara girmeyi dayatıyorlar. sanki bugün olan 7.4 yerine yarın öbürgün 8-9-10 olmayacagının garantisini veriyorlar. Bu yöneticilerin alayı kardeşim. tüm partiler siyonizme hizmet eder. al birini vur ötekine. bunlara oy verenler kendi ayagına sıkar.
Her zaman müteahhit suçlu değildir. Bi ara adam taşındığı evde yemek masası sığmıyor diye taşıyıcı kolonu kesti.
Benim zamanında oturduğum binada alt komşum klima hattını duvarın içine gömerek götürürken karşısına çıkan taşıyıcı kolonuda kırarak döşemişti.
Şimdi burada müteahhit işini yaptı ve devletin iş bitirim vermesi için tuttuğu yapı denetim firması, gereken tüm testlerini yapıp binayı teslim alıyorlar. Müteahhit ne yapsın bu durumda.
Cevap
38Cevap
Bu yapıyı yapanlar yıllardır AKP nin geçim kaynağı.
bu konular bence çok gündeme gelmez. sebebi de bu durum çok yaygın ve çok insana dokunuyor ucu. asıl mesele dokunulmak istenmiyor bu kişilere. baktığınız zaman zenginin hakkını korumak daha kolaydır ve daha faydalıdır. fakirin hakkını korursanız duasını alırsınız sadece. ya birkaç kişiyi sadece tüm binaları o yapmış gibi (veli göçer gibi) ortaya atarlar. halkın gazını almak için. uzun süreklilik gerektiren bir iş. tüm kültürü değiştirmek lazım. kolay değil. büyük de rant var çoğu inşaat firmasının kendi denetim firması var. kendini denetler mi sizce firmalar. peki nasıl bu iş çözülür bence şöyle
nasıl sağlıklı beslenmek trend oldu. insanlar etiketlerine bakıyorlar markette ürünlerin. saatlerini harcıyorlar youtube vidyoları izliyorlar. aynı şekilde depreme dayanıklı ev konsepti trend olucak. bu durumu da bir saygın firma denetlicek a+ alan mütayit bunu projesinde satacak müşterisine. benim evin euroncap carpısma testinden su yüksek puanı aldı gibi. ama tabi bunlar da ilk etapta pahalı olucak ve zaten ev fiyatları fahiş. halka inemicek. olay cezada değil bence. şu anda cezalar ne durumda bilmiyorum ama az buzda değildir kesinlikle.
Ömür boyu ceza almaları lazım. Bu binalar içinde onlarca belki de yüzlerce kişi oturabiliyor. Bu oturan kişilerin olduğu bina kafalarına yıkıldı mı bu insanların ölmemesi bir mucize olur. Tek bir hırsızlık onlarca belki yüzlerce kişi öldürebiliyorsa. Bu hatanın yapılması ömür boyunca hapis olması lazımdır. Böyle saçma sapan vicdansızlıklar hırsızlıkların yapılmasına kesinlikle ama kesinlikle izin verilmemelidir. Eğer veriliyorsa. Bu işte bir sıkıntı vardır. Böyle müteahhitler olmaz olsun.

Hepsi serbest kaldı
Hapse atılsalar kral gibi yaşarlar nerde çok ağır iş varsa yaptırılmalı yemek yok kuru küflü ekmek ve pis su verilmeli çok ağır şartlarda yaşamalı tuvaletini kaldığı yere yapçak kendisi temizlerse temizler temizlemezse öyle otursun piyasaya bi ilaç çıkacaksa önce bunların üzerinde denenmeli kışın kar yağmur altında olmalılar ne kadar ağır şey varsa yaşamalılar
Mevcut iktidar paranın köpeği olmuş durumda ve yargı siyasetin köpeğidir diyen bir ortakları var. Rüşvetini verdigin sürece istediğin kadar çok katlı bina yapabilir istediğin kadar malzemeden çalarsın 👍 ülkenin başındaki adam yüzüğünü gösterip ne zaman bu yüzükten fazlasına sahip olursam anlayın ki çalmışımdır diyerek kendi ağzınyla hırsız olduğunu ifade etmiştir. Beraber iş tuttuğu kişiler bile "çalıyor ama çalışıyor" diyor. Hal böyle olunca adalet sence yerini bulabilir mi? Fetö Fetö diyorlar ama Fetö borsası kurulmuş parası olanın parasını alıp bırakıyorlar 👍 yani paran varsa her türlü suçu işleyebilirsin. Zamanında Ahmet Burak Erdoğan sevim tanureke çarptı ve ölümüne sebep oldu ama hiç bir ceza almadı. Olay bu kadar basit.
Artık ne yazık ki bu zihniyet insan hayatını değil, kendi çıkarlarını düşünüyor. Üzgünüm ama bu konuda örnek almamız gereken çok ülke var. Japonya bir deprem ülkesi olmasına rağmen bizim şu an yaşadığımız olayları yaşama olasılıkları daha düşük seviyelerde. Senelerdir değişmedi zihniyet dikkat ederseniz ülkenin her yerinde, her olayında aynı zihniyet var. Sorunları çözmemiz için önce o sorunun başımıza gelmesi gerekiyor.. Bu çok yanlış ve biran önce düzelmemiz gerekiyor.
Şimdi Allaha karşı gelmek gibi olmasın da elin japonu gavur deriz ama adamlar çok büyük depremler gördü sayılı binalar yıkıldı raylı sistem ile ayaktalar ve çok yüksek binaları var ama türkiye de çimentoya kum karıştıran bir millet var ray ı geç malzemeden çalınıyor ve bunlara izin veriliyor.
Raylı sistem bizim konya'daki 42 katlı kule sitede var sadece hanımefendi
Sadece onda işte😉
O kadar malzemeden çalıyorlar bide serbest bırakıyorlar yaa
Millet alabilmek için servet ödüyor
Kirayı nasıl vereceğini düşünüyorlar
Ve bi gece yarısı çok güvendikleri evleri yikiliyo
Neden peki çünkü müteahit ya da ustalar malzemeden çalıyorlar
Bugün onlaraysa yarın bu mal çalanlara ya da onun evlatlarına illa ki birinden çıkar bunu yapanların
Gerçekten bulunup ceza almaları gerekiyor, üstelik bu durumdan fırsat kollayıp fahiş fiyat artışı yapan firmalarında aynı şekilde ağır cezalar almaları gerekiyor. Her ne kadar halkımız böyle durumlarda kenetleniyor olsa da, içlerinden böyle varlıklar da çıkıyor. Onlara her şey müstahak. Hele ki alay edenleri görünce çok sinirlendim, onların cezayı geçtim bence idam edilmesi gerekiyor ya neyse elden bir şey gelmiyor. ALLAH yardımcımız olsun.
Hep aynı şeyler tarih değişiyor ama zihniyet hiç değişmedi.
Para için yapmadığın şey kalmadı insanoğlu.
Daha ne kadar ileriye gidebilirsin diye merak ediyorum.
Asıl acı olan eğer deprem İstanbul'da olursa o zaman bu günleri mumla ararız.
Çünkü insanların kaçacakları yerlerde de bina var
Bu yapıyı yapanlar yıllardır AKP nin geçim kaynağı.
20 yıldır her şeyi Kumdan yapılan evlere yaptılar.
Bütün karadeniz müteahhitleri Erdoğan sayesinde zengin oldu.
Tek bir önlem yok.
Şimdi Sela Okunur. Nasıl olsa Betonların altından anca Sela okuyunca çıkarılır.
Yazık bu millete.
Mühendislik ve malzeme kaynaklı bir yıkım varsa sorumlular istisnasız cezalandırılmalıdır fakat fay hattı üzerinde beton binanın dayanımı sınırlıdır, aynı hacimde daha hafif olan çelik veya ahşap binalar daha dayanıklıdır. Gölcük depreminde aynı fay hattı üzerinde betonarme bina dümdüz olurken hafif prefabrik yapının zarar görmediğini gözlerimle gördüm.
Bizim burada lüks semtte bir bina var yeni yapım o da altındaki banka da yıkıldı ilk sarsıntıda. 3 milyondan aşağı fiyat çekmiyorlardı. İnsan canının değeri kalmamış hiç aldıklari kuruşlar boğazlarına düzülsün.
hangi şehirde yaşıyosun?
Ankara'da kuzenim dairemiz çok lüks diye hava atıyordu ki
Şu an ben bu binada asla oturmam moduna gelmis çünkü son olan depremde bina çatlamış
O kadar para verip böyle olması da yazıklar olsun cdden.
Biz 1 yıl kadar Malatya bostanbaşı mahallesinde kaldım binaları falan aşırı lüks ve görkemli deprem zamanında binaları hasar tespit çalışmaları falan yapılıyordu güya sağlam bu müteahhitlerin kesinlikle en ağır cezayı almaları lazım
Yapı ne kadar sağlam olursa olsun, zemin iyi değilse bina burdaki gibi çöker. Zemine ruhsat veren belediye daha büyük sorumlu burada. Bina komple çökmüyor. Alt 4 5 katı çöküp ayakta kalmış. Bina sağlam ama zemin müsait değil. Allah yardımcımız olsun
Allah belasını versin böyle fırsatçılara onların yüzünden insanlar ölüyor tek dertleri para para para �nşallah boğazlarına dizilir Tek Tek Allah bir taraflarından çıkartır umarım Keşke idam edilseler kaç bin cana mal oldular
İnsanları sömürmek
İnsanları aptal yerine koymak
İnsanların hakkına girmek
Mütahitler ve sebeb olanlar için
Umursanan bir durum değil
Herkes paranın köpeği olmuş..
Lanet olsun böyle insanlara.. insanlar ölüyor yaptıkları binalarla en iyi malzemeyi kullandık diyorlar sözün bittiği yerdeyiz
Ülkeden kaçmazlarsa eğer belki hesabını sorarlar. En acımasız şekilde sormalarıda gerekki sonrakilere ders olsun.
Çünkü bu ülkede ahlak din milliyet sevgisi sözde.
Bu yapıya izin verenler dolaylı olarak cinayet işlemiş oluyor. Bence idam edilmeliler. Bu tarz durumlar hep araştırılıp gereken cezalar verilmeli. Yüzlerce insanımız hayatını kaybetti..
Keşke ama nerde o günler
Gerçekten sorulması gereken soru bu işte, teşekkürler. Ayrıca bu kadar kata nasıl izin verildi, kimler rant sağladı ki buna izin verildi❓️
bunun adı resmen katillik işte insan canını bu kadar önemsememek dışını içini süsleyip yapı ana maddelerinden çalıp çırpmak bu işte yazıklar olsun!
Ceza mı? Bu mu bir tane daha vardı eski milletvekili yaptırmış aynı böyle çöküyordu. İlanı siteden kaldırmışlar hemen. Yargılanacaklarını hiç sanmıyorum
Yeni binaların çöküp eski binaların kalması da tuhaf. Malzemeden çalıyorlar, bunun cezası kesilmeli!
Tarih değişmez, tekrardan ibaret. 32. Gün 1999 depremi viceosunu izleyin anlarsınız. O zaman da böyleydi. Zihniyetimiz değişmiyor maalesef
Toplu bir temizlik şart şu müteahhit denen tayfaya. Cezası olan hapislerde çürümezse zalimler güç bulur.
Bu tür haberlere inanmıyorum az önce de sabahtan beri yeni bina yıkıldı haberinin yalan olduğunu geçti bakanlık... şimdi konuşulacak mesele değil bunlar ortalık sakinleşince tün binalarda analiz çalışması yapılacak o zaman belli olur.
Bir daha böyle bu tarz ev almayı felan düşünmüyorum. Yüksek katlı evlerde yaşamayı da düşünmüyorum zira ilk depremde ölüyorsun
Adilikten başka bir şey değil. İnsanların hayatlarıyla oynuyorlar.
Allahim öyle şeyler yazmak istiyorum ama dilim varmıyor demeye
Mesela ağir para cezasıyla birlikte.. Mesleğini icra edememekle tehdit esilile bilirler!
Afad binası yıkılmış devlet hastanesi yıkılmış yollar gitmiş trajikomedi..
Kimin ihmali varsa ömür boyu hapis almalı, tüm mal varlığına da el konmalı
Emonomik sıkınlıkar olduğu için mecbur malzemeden kaçıyorlar.
Yaziklar olsun yedikleri aldiklari para haram olsun
Bunu yapanlar cezasız kalmaz. Yazıklar olsun milyonlarca para kazanıyor utanmıyorlar
Satışa çıkan bina böylemi olur yarın birgün mütahitlerde gözaltına alıncaklar
Bunlara müebbet yetmez... kağıttan hayat yapıyorlar insanlara...
Bununla ilgili resmi bir kayıt var mı? Yoksa mâ ba'dından mı bu bilgi?
Malzemeden çalan, yıkılan evleri yağmalayan ve fırsatçıların tamamı tüfekle vurulmalı net.
Zaten deprem değil yapılan bu dandik binalar öldürüyor insanları
Hahaha onca para yatır bir anda puff hoşuma gidiyor bazen
Yönetmelik ihlali varsa haklısın. Idam edilmeli. Ama yoksa, düşünmek lazım.
en tepesinden en altına hesap verilmesi lazım ama burası Türkiye abicim diye meşhur bir söz var ya işte o geldi aklıma.
bu fiyata kendınıze musyakil lüx bi ev yapabilirsiniz. lux olmasada en azından malzemeden kaçmayacağınız için yıkılmayacağını bilir güvenle oturursunuz içinde.
+komsu gibi bi derdiniz de olmaz otopark sıkıntınız da olmaz.
Yandaş mütehaitlerdense eğer bişey olmaz bence maalesef, kim bilir kaç kişi öldü o binada yazık
Tüm mal varlığına el koymak süresiz olarak hemde fakire muhtaça garibana mağdura paylastirmak en güzel ceza olur 😏😉
Bu yapıyı yapan, her bir projesine imza atan kim varsa hepsi cezaevlerinde çürümeli
Adana'daki gibi dışına sıva yapsınlar.. satılır yine yaaa..
Dışna aldanmıyacan beton kalitesi kiriş kolonlar demir kalınğı taşıyıcı kolon sayısı
İnsanlara parasını geri verecekler düşüncesiz zihniyetsizler
Üç kuruş fazla kazanmak için insanların hayatlarıyla oynuyorlar bunların cezası ağır olmalı
idam cezası olmalı başka yolu yok bunca insanın canı gitti onları neden yaşasın
Adaletin bütün mercilerinde yargılanmalı en ağır cezayı alsinlar
Cimere falan şikayet edelim bu konuyu gündeme getirelim
yapı denetçiler ve müteaahitler suçlu
Korkunc cidden Allah yardim etsin
Almazlar onlar tepeye bagli. Allahtan geldi derler
merak ettiğim iskanlı mıymış acaba
Japonların ders vermesi lazım ev yapma konusunda
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?