Kuran'da 7. sure 4. ayet depremi anlatıyor, Araf suresi 7.4 şiddetinde depremi işaret ediyor. Rabbim bizi beterinden muhafaza etsin. Oradaki canlara yar ve yardımcısı olsun. Alan da veren de o ondan geldik yine ona gideceğiz.

Geçmiş Olsun Türkiye.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kuran'da 7. sure 4. ayet depremi anlatıyor, Araf suresi 7.4 şiddetinde depremi işaret ediyor. Rabbim bizi beterinden muhafaza etsin. Oradaki canlara yar ve yardımcısı olsun. Alan da veren de o ondan geldik yine ona gideceğiz.

Geçmiş Olsun Türkiye.
Dinde bir tek ceza mantığıyla gitmemizi yanlış buluyorum.
Kimine imtihan kimine Allahı hatırlatmak kimine de belki ceza kimine ecel. Herkes iyi müslüman olsa bile olacak bu doğa olayları. İnsanız imtihan olmak için geldik
Ayetlerde tabii ki Allahın gücünü anlatan çok şey var
Yaşanan depremler sonrası Kuran-ı Kerim’de geçen ayetler daha çok merak ediliyor. Özellikle depremi anlatan daha çok ön plana çıkıyor.
Kuran-ı Kerim’in 7. suresi olan Araf Suresi’nin 4. ayetinde deprem tasviri bulunuyor. Ayetin Türkçe mealinde ise gece uykuda veya gündüz vaktinde şehirlerin yıkılabileceğinden bahsediliyor. Genellikle bu benzetme depremin hasarıyla benzediği için Kuran-ı Kerim 7.4 ayet merak ediliyor.
7.4 ayeti ve deprem konusunda ayette geçen kısım ise şöyle:
“Biz nice kentleri yok etmişizdir; geceleyin veya gündüz uykularında iken baskınımıza uğramışlardır. Nice memleketleri helâk ettik. Onlara azabımız gece uykusuna dalmışken, yahut gündüz istirahat hâlinde iken gelmişti.”
Cevap
3Cevap
Puhahahahahhshsuwhdjdjajsıwodofod kahkaha attım
Aynen knk
😃😃
Oku araf suresi 7 sure 4 . Ayet. Ve ayeti anlatmasi
Komik çünkü
Oku biz beldeleri gece uykularinda iken helak ettik diyor. Ansizin yakaladik diyor
Amerika’nın gemisi haarp : 👁️ 👄 👁️
Şimdi seni bi helak edicem ben
@jojo27 kurunun yaninda yasta yaniyor. Zaten musibetler hep ahir zamanda kiyamet yaklasinca mazlumlara gelcekmis.
Alakası yok onu diyorum of ne yaman çelişki yani bunu buna bağlamak ne alaka. Hepinizden daha iyi müslümanımdır. Her şeyi İslamiyete bağlayınca Müslüman olmuyorsunuz. Hayatında kaç tane aç yetim susuz çocuğa yardımda bulundun? Kaç tane hayvana yardım ettin daha doğrusu canlıya. İşte bunları yapıyorsan Müslümansındır. Komşun aç yatıyorken tok yatabiliyorsan Müslüman değilsindir. Bana Mamal okumayın şurada.
Ben dinle mi dalga geçtim? Senin bunu buna bağlamana güldüm. Bu beni dinsiz yapmıyor. Seni geri kafalı dindar yapıyor. Daha karşındakini bilmeden yargısız infaz yapıyorsun . Ben gidip ahlaksızlık mı yaptım da gelip kurunun yanında yaşta yanıyor diyorsun? Maks dindar zekası İslami kirletme
Ayete mi kahkaha attım daha okumaktan acizsin. Bunu buna bağlamasına güldüm diyorum. Cidden neyin kafasını yaşıyorsunuz bilmiyorum ama sizlere cevap vermem hata :d
Sana resim nerden atabilirim utanmani cok istiyprum. Ozelden fake hesabini yaz Allah askina yaz. Sana fake hesaptan utancagin guzel bir cevap resim atcam. Edilen yardim denilmez ama sana ozellikle atcam bu onyargiyi bidaha yapmaman icin. Lutfen ozelden at istek atiyor simdi
Yazdığın şeyin Yazıcı görselini atacaksın at neyse bakayım hadi
Yazılı görselini *
Pardanda neden baglamiycam kuran gecmisi anlatmiyor peygamberimizin donemini anlatmiyor sadece. Her ayetin vakti zamani var oda bu. Sen o ayetti oku oyle konus.
Ben ayete mi saçma diyorum? 7.4 şiddetinde olmasını bağlamana gülüyorum neyin kafasını yaşıyon
Ya biraz araştırın gelin her şeyi islama bağlayınca ekstra Müslüman olmuyorsun.
Alakasi olsa hollandada, amerikada falan yasanirdi bu deprem. Turkiyede cogunlugun dini inanci islam. Ne alaka diyorum
Ahir zaman alameti vardi. Musibetler mazlumlara ugrayacak. Allah bilir kurunun yaninda yasta yandi belki.
Tabii dünya tarihinde başka hiç deprem olmadı bu 7.4 diye kesin din ile ayet ile ilgilidir. Kafanızı kullanın artık içler acısı oluyorsunuz.
Kur'an-ı inkar etmiyorum ama ne alaka yaa? 2020 yılında İzmir depremi 6,9 şiddetinde olmuştu. ayet ve sure numarası tutmuyor ne olacak bu...
7,4 şiddetinde olması tamamen tesadüf
Yahu kardeşim deprem herhangi bir zaman herhangi bir süre boyunca herhangi bir şiddette olabilir. Ayet meal olarak baktığımızda evet depremden bahsetmiş diyebiliriz. Bunu inkar etmiyorum dedim zaten ama bugün olan depremin de 7,4 şiddetinde olması birebir bu ayetle bağlantılı şifreli bişey değil. Dediğim gibi çok değişik zamanlarda çok farklı şiddette depremler olmuş. Bugünkü depremin 7,4 olması tamamen tesadüf. Şunu anlayın bi zahmet. İzmir depremi 6,9 diyorum bunu neye hangi ayete bağlıcaksınız?
Allah ne büyük ve ne yücedir. Akıl sahibi için ibret alınasıdır.
Lütfen laftan anlamazlara laf anlatarak kendini yorma sen değerlisin lütfen..
Haklisin
Ne alaka daha once başka şiddette de depremler oldu
Beldeleri diyor toplu diyor ayete uygun bu siddette beldelerin yikildigi baska deprem yok
7.7 seklinde guncellendi ama gene de sen bilirsin
Aynen öyle
Gosterir evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?