Japonya'da 9.1 şiddetli depremlere dayanan evler inşaa ediliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Japonya'da 9.1 şiddetli depremlere dayanan evler inşaa ediliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Allah yardım et Allah sonumuzu hayır etsin diyoruz o bizi kurtarıyor yeterli.
Ama kimse demiyor ki Allah akıl fikir vermiş de bu bina çürük bu bina eski bu binayı yıkılabilir biz bu binayı boşaltalım yıkalım yenisini yapalım demiyor. İhmalsizlik hat safhada. Devlet devlet olsaydı bu zamana kadar kaç tane yıkıcı deprem geçti eski binaları yıkıp yenisinin yapılması için çoktan kentsel dönüşümleri devam ettirirdi. Şimdi yine oturduğumuz binada ne kadar çürük olursa olsun veya eski olursa olsun hiçbirimiz terk edip de o binayı yıktırıp yenisi yapılmayacak. Ta ki yeni bir deprem o binayı yıkana kadar yeni canlar gidene kadar orada oturmaya devam edeceğiz. Bizim sonumuz bu çünkü Allah sonumuzu hayır eder başka bir şey yok dediğimiz başka bir şey yok yaptığımız başka bir şey yok. Oysaki Allah vermiş bize akıl kullanın demiş. Bunu kullanmıyorsak o ne yapsın artık.
Buraya gelipte kader yok demeyin özellikle muslumansaniz gerisine zaten lafım yok Müslümanım Müslümanım diye geçinenler kader yok diyorlar ya kader değilde ne söyleyin o zamn biri yorumlara demişki dere yatağına ev yapan kişinin evini su alıp götürse kader mi oluyor diye kader anlayışına bu sekilde bakması yanlış zaten bir kere kendi bildiğinizle ilerlemeye çalışıyorsunuz sanki alemin akıllısı sizsiniz de çıkmış konuşuyorsunuz bir kere Allah bu yolda bize secmemiz için bazı yollar veriyor bu yolları istediğin gibi değerlendir diyor çünkü ben sana bir akıl verdim ama bir yoldan gidersen yanlis yola girersin biri ise doğru yol diyor sen aslinda neyin doğru olduğunu bildiğin halde yanlış seni cezbettigi için ona yöneliyorsun sonra başına gelen musibetler yüzünden ah bu hayat böyle kader mi olur? bu mu kader? demeye başlıyorsun eee sen seçtin bu yolu... bunu anlatmamin sebebi o yoruma cevap vermek istemem. Soruya gelecek olursak da ister ihmalsizlik diyin ister demeyin bu yaşanması gerekiyorsa her şartta gerçekleşir isterseniz evler 9 büyüklüğünde depremlere dayanıklı olsun geleceği varsa, insanların bir musibetle karşılaşması gerekiyorsa karşılaşır tabi ben bu sözü muslüman kişilere söylüyorum gerisine lafım yok acaba bunları sorgulayacaginiza bir kerede düşünüyor musunuz bunlar niye başımıza geliyor diye
Ayn öyle olacak hiç suçu kendinde aramayacakalr çünkü niye herkes sütten çıkma ak kaşık değil mi devlet sağlam ev yapmıyor biz ne yapalım diyorlar başımıza ne musibet gelirse gelsin biz akillanmiyoruz 1-2 hafta yas tutuluyor sonra herkes eski yaşamına kaldigi yerden devam ediyor qma aslinda 1-2 hafta önce ölümle burun burunaydilar o zman nasil da korkmuşlardi
Zaten şu yorum yazanların yotumalrini görünce umidi tamamen kestim biz daha çok olaylarla karşılaşırız da bunalr yanında az kalır
Senin bu yazdıklarını anlayamaz tersini düşünenler. Kaza ve kader konusu Allahü Teâlâ'nın ilminde olan çok derin bir konu ve insanın tam olarak anlaması ilmi olsa dahi mümkün değil...
Bu tür paylaşımları yapanlar genel olarak algı yönetimi yapmaya çalışan kötü niyetli insanlar..
Kendini strese sokmaya deymez. Cahilliğinin farkında olmayana dünyanın ilmlerini önüne sersen fayda etmez..
"Gözleri vardır görmezler..."
Allahü Teâlâ hepimizin idrakini arttırsın.
Bura da ahlaki durumlara vs girmek istemiyorum. Ancak lut kavmi zamanından çok daha beter durumlardayız toplumsal olarak.
Bu ümmete toplu helak gelmeyecek olması içimize su serpiyor..
Allahü Teâlâ vefat edenlere rahmet eylesin.
O kadar haklısın ki aslında açıklama bile yapmayacaktım çünkü herkes kendi bildiğini okuyor ve cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur ama bütün suçu baskasinda görüp hiç kendilerine bakmamalari sinir bozucu bir insan hiç mi akıllanmaz ya demekki akillanmiyor
Tüm benliğimle katılıyorum. İçtenlikle, hepimizin çizginizi düzeltmemiz gerektiği için iyi niyetle yazdığının farkındayım ve Allah razı olsun. Ancak bunu anlayacak 3 - 5 kişiyi geçmez..
Mesajını okurken, nefesinin son noktasına kadar gergin ses tonunla ardı ardına konuşacakmışsın gibi hissettim. Bu kadar stres vücudunu da ruhunu da çok yorar..
Elbette elimizden geleni yapacağız. Daha güzel günleri, gelecek nesillere bırakmak istiyorsak hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor..
Tevekkül var hocam. İnsan elinden geleni yapar. Ardından Allaha teslim olur. Bir bina zemine göre tadarlanmıyorsa, yönetmeliğe uygun yapılmıyorsa bunun karşılığı cinayettir.
O konuda hemfikiriz.
Zaten Allahü Teâlâ bizlere "Dua edin kabul ederim" buyurduğunda, sebeplere yapışıp , sistemine uygun şekilde hareket ettiğimizi de istiyor. Dualarında para isteyen, kimseye havadan para yağmıyor. Hareket etmesi ve çalışmaya başlaması gerekiyor ki. Kolaylaştıracak olan ve önüne hiç tahmin etmediği fırsatlar çıkaracak olan Allahü Teâlâ 'dır.
Bilmiyorum anlatabildim mi
Allah yardım etsin allah kurtarsın diyenleri aşırı saçma buluyorum ya da göçük altından birini çıkarttıklarında allah korumuş diye konuşanlarada ayrı gıcık oluyorum. Allahlık bir durum yok. Bilir kişiler konuşurken kimsenin sesi çıkmıyor deprem olunca sadece allah kurtarsın allah yaşatmasın bilmem ne demek dışında bir şey yaptıkları yok. İhmalkar olanlara hesap soran oluncada siyaset yapmayın laflarıda havada uçuyor. Hesap sorulsun bile istemiyorlar ne kaderi birtakım aptal kişilerin aptallıklarının bedelini ödüyor halk.
Yağmur ve deprem arasında en ufak bir fark yok delikanlı.
Yağmur sürekli yağdığı için damı olan evler inşa eden insanoğlu, deprem 50 yılda bir yaşanıyor diye sağlam ev arayışına girmiyorsa, yaratıcının ya da kaderin konuyla uzaktan yakından ilgisi yoktur.
Burada tek istisna, malzemeden çalan, ucuza mal ettiği evi nispeten ucuza satan müteahhitlerin kucağına düşmek zorunda kalan fakir halktır.
Onların ölümlerinden sorumlu olan da yine devletin kendisidir, belediyelerdeki yapı denetim ekiplerinin rüşvet yemesidir. Ufak şehirlerde 2 daire karşılığında denetim işini askıya alan aşağılık elemanlardır.
Cevap
31Cevap
Ne kaderi Allah aşkına ne kaderiii.
Çok büyük ihmalsizlikten başka bir şey yok.
16 saatır hataya daha arama kurtarma ekipleri gitmemiş veya yok ki gitsinler.
99 depremi bize ders olmamış ki üzerinde 24 yıl geçmesine rağmen en ufak bir tedbir yok.
Ama Yıllarca deprem vergisini alabiliyorlar.
Sırf rant üzerine ve Karadeniz müteahhitlerini zengin etmeye ve başka bir iş yapmayan...
Şu soruyu sorun kendinize, eviniz yıkılsa nereye gideceksiniz?
Yeni yapılan binalar çöküyor.
Kumdan kaleden ibaret yapılan binalar hepsi.
Ve hala kader napalım diye kendinizi kandırın. Yazık.
Ateistler bile daha iyi önlem alıyor.
Evet arkadaşlar japonya hirosimw katliamından çıktiktan kısa bir süre sonra araba fabrikaları teknoloji şirketleri ile büyümüş güçlü bir devlet haline gelmiştir. o 9.1 şiddetine dayanıklı dediğiniz binalar yillwr once yapılmış insan hayatına değer verildiği için böyle önlemler alınmış. bizler cumhuriyeti kurduktan sonra nasıl oluyorsa 20_30 sene sonra yatırımlar durdurulmuş fabrikalar basitleştirilmiş elde bulunan. imkanlar geliştirilmemis uçak ve araba fabrikaları kapatılmış dünyanın en ucuz en guvenliksiz araba türü kuş serisi tofaslar getirtilmis. vs vs vs Bunlardan sonra tedbirsizlik mi kader mi diye sormak mantıksız olur.
Arkadaşlar deprem haritası çıkartan biri olarak söylüyorum. Kader de ihmal de vardır. Kader girmicem ama ihmale girmek istiyorum. Kimin ihmalleri var depremi ülkesinde olduğunu bilen ama tedbir önlem almayan vatandaşın kendisinde var. Yeterli denetim yapmayan, deprem planlaması yapıp belediyeyelere valiliklere ilgili kurum ve kuruluşlara hatta muhtarlara kadar inen bir zincir görevlendirmenin yeterli hızda yapılamamasi. Bir ihmaldir.
Bakın devleti savunduğum yok ama vatandaşa düşen görev daha önemlidir. Şimdi gerçekten evinde deprem çantası olan kaç kişi vardır sorsak 100 haneden 7 inde vardır emin olun...
...
Kader vardır tabiki kimse inkar edemez hele ki Müslümansan ama tabi Allah'ta dememiş git kendini köprüden at diye. Bu ülkenin en büyük sorunu siyasiler değil halktır insanlar üç kağıtçı aç gözlüdurler mesela bugün sosyal medyada gördüm battaniyeler dün gece 100 TL satılırken bugün 250 TL ye satılıyor böyle bir günde bile insanlar hala birbirlerini dolandırıyor.
Kader, yaşanacaklar belli biz de üzerimize düşeni oynuyoruz demek değil. Kimse kukla değil.
Ölüm ayrı konu ama depremden dolayı şu an bir sürü insan yaralı veya dışarda bu soğukta evsiz kalmış. Bunun sorumluları var kim ne derse desin.
Geleceğini bildiğimiz bi İstanbul depremi de var. Peki napılıyor? Yüksekçe binalar çarpık çarpık hem de malzemeden çala çala.
Bunun adı kesinlikle kader değil, 1999 depreminden sonra yapım hatalarından göçen evlerin müteahhitlerine toplamda 2000 küsür dava açıldı,
Bu davaların %95inde hiçkimse ceza almadan kurtuldu geriye kalanlar ise çok komik cezalar alıp 3-5 ay hapis yattılar sadece,
Aradan geçen 23 yılda ne değişti diye sorarsanız ben hiçbirşeyin değiştiğini düşünmüyorum umarım bütün hukuki boşluklar doldurulmuştur ve yapım hatası yapan bütün şirketler ve şahıslar hakettiği cezayı alır ve bundan sonraki süreçte depreme daha duyarlı yurttaşlar olarak hayatımıza devam ederiz
İhmalsizlik Türkiye devletinin gözünde insanların değeri yok ne yazık ki acı gerçek bu yeter ki para olsun kendi çıkarlarıni düşünür ne kadar az para giderse devlet için avantaj dir haliyle çok gitmesin diye ucuz malzeme kullanıyorlar evler binalar inşaat edilirken halkımız da hayat pahalılığından dolayı iyi ev alamıyor mecbur kötü binaya geçiyor deprem olduğu zaman da yıkılıyor ne yazık ki
kader diye bir sey mi var. ne alaka. her sey bir sebeb sonuc iliskisi icinde. dere yatagina evler yapip sel gelince kader mi dicen mesela. fay hattina yerlesim yapmasaniz. binalari yukseltmeseniz deprem oyle gelir gider. deprem mi suclu evleri dikenler mi. bedeli var her seyin. boyle seylerin kaderle iliskilendirlmesi anlamsiz. birisi ornegin bir seyden kacar 2 kacar 3 kacar basina gelir ona diyebiliriz belki.
Burası japonya değil. Buraya 8,5 şiddetine dayanıcak evler yapılması yeterli. Fakat 6,5 geçtiğinde şiddet evler yıkılmaya başlıyor pıtır pıtır. Aynısı İstanbul'da olsa anında her taraf düşer aşşağı. Hatta yeni yapılan binalar ilk yıkılanlar olur.
Okuldayken afad bize seminer vermye gelmişti ozaman anlatmışlardı 1. türkiye tehlikeli bi fay hattında kurulu 2. ise çarpık kentleşme japonya ise herhangi bi fay hattı geçmiyomuş ordaki adam demişti ki binalar sağlamlığında ziyade 3 kattan fazla kat çıkılmamalı demişti
Japonya ekonomisi ile senin partin chp nin kurdugu ülkenin ekonomisi aynimi? TC 100 yildir temel bozuk, Japonyayi kuran Türkiyeyide kursaydi böyle bu durumlari yasamazdik, degil mi? birde bu acidan bak simdi, madem böyle bir günde SIYASET yapacaksin.
Ha unutmadan, iyi ki senin partin basta degil, yine deprem yardimlari ile maaslar ödenirdi
Haklısınız ülkeyi CHP yonetiyor
@aerolite Troll provakatör , popis senin anan, senin gibi canımsın zikik görüsler , zihniyet yüzünden bu ülke bu durumda. Bir tane hirsizlik ispatlasana, mk dötverenin sictigi pislik hain. Daha düne kadar deprem püaralari ile maas ödüyordunuz, ülkeyi 80 yil soydunuz, bitirdiniz, suanda ayaklanininca sizi maasaolarak kullaananlarla ortaklik yapip icten ve distan darbelerle ugrasiyorsunuz.
Bak hainlik böyle olurhttps://cf. KızlarSoruyor. com/q16678488/op/f4769205-2be9-4a22-b652-b969e970002a. jpg
@Melissim0272 80 yillik pisligi temizlemek kolay olmuyor, 21 yildir yönetileni, yapilanlari engel olmak, yikmak icin baya ugrasiyorsunuz ve bunun adi chpkk.
Aynen degil mi?
Yaşananlar tam bir cinayet..
Yillar önce uyarılmış, söylenmiş, ikazlar yapılmış. Yazık gerçekten...
Hala kader diyenlere dalasim geliyor.
Allah insana "Akil" vermiş her şeyden önce..
Elbette ki ihmalsizlik. Ne bir önlem var ne de bir denetim. Deprem ülkesi olduğumuzu sadece deprem olduğunda hatırlıyoruz ve hiç bir şey yapmıyoruz maalesef. Umarım bunun bilincini kazanmak için bir sonraki depremi beklemeyiz.
Deprem değil yapı öldürür. Türkiye bir deprem ülkesi, uzmanların artık bir tarafları yırtıldı anlatmaktan. Olan masum insanımıza oluyor. Köylerden haber yok haber alan var mı oradaki insanlar ölüme mi terkedildi hiç haber yok hiç.
Kader bizim tercihlerimizdir. O binayı sağlam yapmakta tercih sağlam yapmamakta. Doğumun yaşadığın ailen senin kaderin evet ama tercihlerin değil.
Ülkemizdeki şeref yoksunu Müteahhit'lerin yaptığı kıytırık yapılar, insanların kaderi değil. İhmal, ihmal, ihmal.
En başta depreme dayalı binalar, evler inşaa etmeyip bu konuda duyarsız davrananların hataları..
Parayı, insan canindan daha değerli gördükleri için bu halde binaların hâli.
Boktan toprak üstüne 15-20 katlı bina dikmek , buna izin vermek nasıl bir kader olabılır?
Ayrıca kader ne ya 🤔
ihmalsizlik
müteahhitlerimiz dayaniksiz evler inşa ediyor
temeller saglam degil ondan bu can kayiplari
Her yıl evler denetlenmeli. Tesbit edilen dayanaksız evler yıkılmalı. Tabii halkımız bu yıkıma karşı çıkıyor.
Burdakiler maldan çalma peşinde japonya da insan hayatına değer veriliyor
Bu ülkenin hepsini yıkıp tekrar inşaa etsen bile o bahsettiğin japonya gibi olamaz
Bizde deprem yönetmeliği bile yok adam akıllı ! Finlandiya bu konuda deprem yönetmeliğinin çıktığı yer , adamlar olağan üstü sürekli ülke sallanıyor ama evler buna göre sistem edilmiş fakat ne mimar ne muhendis olarak söylüyoruz ki bizim yonetmeligimiz yok denecek kadar az !
Koyunun kaderi, kasabın tezgahidir. Olay kısaca bu' dur.
Gozu calmaktan baska bir şey gormeyen bir sistemde bu sonuclar kacinilmaz...
Kader değil tabi ki. İnsanlar bilinçli olsa ve binalar depreme dayanıklı olsa böyle olmaz.
Sence yıkılan binalar sağlam mı?
Ihmalsizlik tabiki deprem öldürmez binaları yapan kişiler öldürür müteahhit cinayeti...
Kendimizi Japonlarla kıyaslamak onur verici ama o adamlar için onur her şey.
Bizim için?
9,1 e dayanan endüstriyel tesis olur. Ev olmaz.
İkisinin de etkisi var bence ama kader demek ağır olur ihmalsizlik daha makul
İhmal kader var ama Allah akıl vermiş kullanmak lazım.
Araba alırken mühendis kesilen milletimiz ev alırken müteahhit kesildikleri için normal
Lütfen bunu da siyasetini yapmayın, birlik olup yaraları sarma zamani...
Az biraz sahabe efendilerimizin hayatını araştır günümüz insanların değil !
Kes man kafalı :D
şimdi ye iç eğlen tıpkı otlaklarda gezen başıboş hayvan gibi ama elbet öleceksin bakalım kim man kafalı.
Ölüm insanın kaderinde vardır. bunu değiştiremezsiniz. depremden kaçsanız bu sefer başka bir sebeple ölürsünüz.
Sen tedbirini al sonra Kader de... Japonya'da yapılar kayalara yapılıyor artı yüksek katlı değil!!!
Bu konularda onlardan çok geri olduğumuzu düşünüyorum
Yani onlar bu tür depremlere maruz kalmış.
Biz umursamıyoruz ölen ölsün elfel kulesi gibi bina dikelim.
Atom bombası atıldıktan sonra o ülkenin kaderi değişti ve onlar çok çalışkan
Bizim insanımız akıllanmaz bu durumda bile marketi yagmalayanlar var tv çalan var
Çelik kullanılıyor beton değil
Deprem değil binalar öldürüyor.
Kadere dönüşen ihmalsizlik
Kesinlikle ihmalsizlik
Yaşananlar hem kader hem de ihmalsizliktir.
Deprem kader değildir
Depremin olması kaderde sonuçları ihmal.
Eski yapıların yenilenmesi lazım
Bir şehir haritan siliniyor ise. Ihmalsizliktir...
İhmalsizlik
İhmal etmek
Kesinlikle ihmal...
İhmalsizlik bence
İhmal
Allah ne derse o olur
Her ikisi de
İhmalsizlik
İhmal
Ancak bilimden uzak geri kalmış ülkelerde ve işin ironi tarafı da Müslüman ülkelerde bu tür şeyler oluyor
İhmalsizlik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?