- Gündem konusunda 913 cevap paylaştı.
+1 yılBu tip eylemler İsveç-Danimarka ikilisinde çokça olur. Provokasyonun dik alası, tepki alıp dikkat çekme ve kendi sağcı kitlesini konsolide etme çabası. Bu herif İsveçli bile değil, Danimarka gibi, İsveç'e göre biraz daha ciddi bir ülkede bu tavırları tutmayınca oraya gitmiş biri.
Daha önce de birileri böyle bir provokasyon yapmaya uğraşmıştı, müslümanlar polisi aşamayınca, adamın yanında durduğu nehre atlayıp yüzerek ulaşmaya uğraşıyorlardı. Çok gülmüştüm hallerine, çünkü açık biçimde adamın provokasyonuna malzeme olmaktan başka bir şey yapmadılar.
Herif zaten ''bu değerlerin bu ülkede işi yok'' mesajı veriyor, gerekçesi de İslam'ın saldırgan olduğu argümanı, sen de buna ''Bize nasıl saldırgan dersin öldürürüz lan seni!'' diye tepki veriyorsunAncak burada başka bir sorun var. Niye Türk büyükelçiliği? Biz resmi olarak İslam ülkesi bile değiliz. Biliyorlar çünkü bu tip şaklabanlıkların en çok bizden tepki alacağını, arap devletleri bile akıllandı fazla ses etmiyorlar bizim ülkeden ölüm tehditleri, savaş çığlıkları yükseliyor
Devletin bakanları gak guk bağırıyor, arkadaş bu eylem İsveç'te yasal, kilise yakan gruplarıyla meşhur, İncil'e tekme atan insanlara ''Sonuçta kimseye zarar vermiyor'' diye karışmayan ülke. Madem o kadar hassassınız zittirin gidin bu SJW ülkesinden. SAnki bütün İsveç bu adam gibiymişçesine tepki veriliyor
011 Yorumla- +1 yıl
@hülyaesn Yoo gayet özgürlük. Özgürlük tam olarak böyle bir şey, burada bizim kendimize sormamız gereken bir soru var.
Biz herkese mi özgürlük istiyoruz, yoksa sadece kendi komünitemizin her hakkı olsun mu istiyoruz - +1 yıl
Bu bildiğim kadarıyla insan haklarına göre nefret suçu bir şeyin suç olması için illaki fiziksel bir şiddet olmasına gerek yok bazen duygusal şiddet insana daha ağır gelebilir bu imam hatiplere sapik demekle de aynı şey değil kur an yakmak demek siz benim düşmanımsiniz demektir gelişmiş ülkelerde bile hukuk tahrik indirimi uyguluyor o zaman bu tür eylemler de suça teşvik olarak kışkırtıcı olabilir bilmem anlatabildim mi
- +1 yıl
@hülyaesn Nefret suçu öyle bir şey değil. Nefret suçu kitlelerin varlığına, haklarına karşı işlenir.
Bir dini inancın kitabını yakmak nefret suçu olmuyor.
Adamın yaptığının yasadışı olmadığını İsveç hükümeti direkt nedenleriyle açıkladı yalnız. Türkiye'de hakaret, nefret suçu gibi hukuksal terimlerde temel bir eğitim veya anlaşma olmadığından böyle durumlar oluyor.
Kimileri ''Gidip yahudi mezarlığında nazi selamı vereni tutuklarlar ama Kuran yakana bir şey demiyorlar'' falan diyor gülüyorum. Nazilik açıktan nefret suçu olduğu için öyle. Çünkü beyaz anglosaksonlar harici herkesin yok edilmesi gerektiğinin mesajını veriyorsun
Teoride, bu adam kendi iyeliğindeki bir kitabı yakıyor. Kitabın içeriği kimseyi bağlamaz İncil de yakabilirdi
Aradaki tek fark, Hıristianların provoke olmaması. Müslümanlar ise birilerinin İslam'In herhangi bir değerini kaale almaması karşısında haklarının ihlal edildiği iddiasındalar.
Sadece bu olaydan ibaret sanma, bu anlayış her yerde ve her konuda öne çıkıyor. Birilerinin içkisinden tut, aha örnek verdiğin gibi Gülşen'in yaptığı bir şakadan tutuklama çıkmasına, gençlerin giyiminden, birbirini öpmesine kadar, her yerde sürekli bir ''Ben bundan mağdur oluyorum'' tavrı mevcut.
Bu herif de en üst seviyeden bu tavrı provoke ediyor. Avrupa'nın bu tür sağcı anlayışlarında aynı zamanda derin bir hıristiyanlık nefreti barındıran kesimler de var. Ama gidip İncil şöyle böyle diye konuşsan, binbir türlü laf etsen Avrupa'daki hiçbir hıristiyan güruh seninle takışmaya uğraşmaz. Ancak çok aktif bir saldırıda bulunursan tepki alırsın
Müslümanlara ''Allah yok'' dediğinde bile en yukarıdan sana müdahale etmeye, tehdit etmeye başlıyorlar
Adam bu damarı kaşıyıp dikkat çekiyor sadece. - +1 yıl
İncil yakilsa da tepki olur bu özgürlük değil nazilikle aynı ırkçılık hiçbir farkı yok ben sizin değerlerinizi istemiyorum bu ülkede diyor yoksa neden eylem yapsın saygısızlik özgürlük müdür buna karar vermeleri lazım kimse aşagilanmayi kabul etmez bence siz de biraz empati yapmalısınız kağale almayan biri eylem yapmaz o ülkede bir müslüman olsanız ya da eşcinsel veya siyah tenli bir insan benzer bir tepki alsaniz üzülmez misiniz? Ya da kız arkadaşınıza laf atılsa ifade özgürlüğü der geçer misiniz? Futbolda bile böyle şeylere izin vermiyorlar velhasıl bence o ülkenin yasaları fazla geniş başka Avrupa ülkelerinde bu kadarı yok. Siz de konuyu çarpıştıp gerçeklerden uzaklaşarak dini siyasete alet edenlere pay çıkarmaya çalışmayın. Selâmetle 🙏
- +1 yıl
@hülyaesn Nazilik nedir, ırkçılık nedir farkında değilsiniz.
Ayrıca, hukuk ''Ben kimsenin rahatsız olmamasını sağlayacağım'' demiyor, birileri sizi aşağıladı diye suç işlemiş olmuyor. Sizi direkt hedef alan suçlar işlediğinde ırkçılık yapmış oluyor. İslam düşmanlığı ırkçılık da değil.
Senin dini kaidelerine laf atıldığında sana laf atılmış olmuyor, inanç ve kimliğinizi, kişiliğinizle bir tutmaya uğraşıyorsunuz
Adamın dini siyasete alet ettiği yok, herif düz faşist zaten.
BU kafayla asla günümüz dünyasını anlayamazsınız - +1 yıl
@Vâkıf1358 Yoo ediyor, Türk konsolosluğunun önünde provokasyon yapıyor, bizi İslam ile ilişkilendiriyor sanki şeriat ülkesi imişiz gibi davranıyor. Bu da hakaret gayet
Ama kalkıp asıp kesecek halim yok
Ve evet, saygısızlık bir özgürlüktür. Birilerinin saygısını zorla dayatmadığında asla alamayacak kesimler bunu anlamaz. - +1 yıl
@hülyaesn Bak daha demin Norveç subredditinde bir diğer Kuran yakan adam videosu tartışılıyordu. Biri arabasında Kuran yakıp, hareket halindeyken videoya aldığı sırada, bir mümin arkadaş kendi aracıyla bunların aracına vurmuş, gitmiş bunlara saldırmış kitabı söndüreceğim diye.
Şimdi sen burada ''Kutsal değerlere hakaret'' görüyorsun, ama o kültürel kod.
Norveçliler, adamın şerefsizlik yaptığını kabul ediyor, ancak burada müslümanların tepkisinin radikallik olduğunu, ''İçeriğinden bağımsız, alt tarafı bir kitaba yazılmış metin, bunun uğrunda cinayet işlemeye kalkacak derecede gözü dönmüş insanın ülkemizde dolaşmaması lazım'' da savunuyorlar.
Bu tür eylemlerin asıl amacı zaten bu tepkiyi göstermelerini sağlamak. Çünkü bir İskandinav için, din şahsi bir meseledir, senin inanma hakkına saygı duyulur. Ama yasalara göre kişinin kendi mülkiyetindeki malının kullanımı kendi kararıdır, kimseye zararı olmayan aktiviteler de suç değildir, dolayısıyla kişinin kendisine ait Kuran'ı yakması provokasyondur, ama yasaldır
Senin ise bunun yüzünden ''Kutsalıma hakaret ediliyor'' diye tetiklenip birilerine saldırmaya uğraşman ise dümdüz vandallık oluyor.
Biz, yapı olarak hukuka ve yasalara bağlı kalamıyoruz. Ortadoğulu toplum refleksi bu, inanç, aile, din yahut aidiyetler söz konusu olduğunda, bunlar uğruna hareket etmenin ve suç işlemenin meşru bir zemininin olduğuna inanıyor bizim buranın insanı
En İyi Cevaplar
Ahir-zamanın sonuna doğru gidiyoruz kemerlerinizi bağlayın ÇOK KÖTÜ ve ACAİP şeyler göreceğiz hazırlanın.. bunlar hiçbir şey
Dünyayı ve devletleri şuanda başkanaların üzerinde "Küreselciler" adındaki
DECCAL (Şeytanın oğlu olarak biliniyor Hristiyanlıkta) tarikatı yönetiyor.
Etrafta GÖZ sembolünü bol bol göreceksiniz o GÖZ sembolü DECCAL'ın tek gözüdür.
kıyamet alametleri tek tek gerçekleşiyor.. küçüklerden sonra büyükler başlayacak kısaca bu gerrizekalı kafir adamın yaptığı şey hiçbir şey , film yeni başlıyor..00 Yorumla
- Gündem konusunda 26,7b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet büyük acizlik gerçekten. yani inanmıyor olabilirler ama böyle gösterişler bence saygısızlık zaten kışkırtmak için yaptıkları anlaşılıyor. aynı şekilde ateist olanlara hakaret edenlerin de amacı aynı. bir grubu diğerlerine karşı kışkırtmak.
00 Yorumla
Yapacak bir şey yok islamofobi dünya gerçeği olmuş durumda ama benim anlamadığım insanlar ya cidden bu illa islam meselesi değil ki biçok insan Türkiye'yi ilgilendiren bir şey değil diyor sosyal medyada yahu siz inanmasanızda Türkiye'de inanan ciddi bir kitle var. Hadi diyelim bizim ülkede müslüman hiç olmasın adamın yaptığı gene yanlışken yanlışa yanlış demek niye bu kadar zor ben ona üzülüyorum.
Birileri inanmayabilir veya farklı bir dine inanabilir bu önemli değil ki adam alenen büyükelçiliğin önünde bunu yaparak sadece islama değil Türkiye'ye de saygısızlık yapıyor. Aslında bu saygısızlıktan da fazlası bu nasıl bi nefrete sahip nasıl mahluk ki milyonlarca kişi için kutsal kabul edilen bir kitabı yakıyor bu ona doğru geliyor ve hatta eminim keyif veriyor. Çok ilginç ya. Birçok insan da bizi ilgilendirmiyor diyor. E yuh!
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
+1 yılBu bize 2 şeyi gösteriyor. Birincisi hala daha tıpkı Osmanlı'da olduğu gibi İslam=Türk demek. Çünkü bu eylemi Türk konsolosluğunun önünde yapıyorlar. Suudi Arabistan, Katar vs konsolosluklarının önünde yapmıyorlar. Ve yanılmıyorsam onlardan da herhangi bir kınama olayı gelmedi. İkincisi ise bu doğrudan bize bir hakaret değildir. Aslında diğer Müslüman ülkelere halklara yönelik bir hakarettir. Ama onlar Kuranla/Müslümanlıkla Türklüğü öyle bir bağdaştırmışlar ki Türk bayrağı yakmaktan ziyade böyle de bir eylem yapılabilirdi Kuranı yakmışlar. Bizim için Türklüğün pek bir önemi olduğunu düşünmüyorlar. Aslında bir yerde çok haklılar. Çünkü biz bayrağın yakılmasına vereceğimiz tepkiyle Kuranın yakılmasına vereceğimiz tepki bile eşit düzeyde olmayacaktı. Bu tarz eylemlerin çok normal olduğunu düşünce özgürlüğü olduğunu söylemişler. Eğer haklılarsa oradaki Türkler de İsveç bayrağı yakarak tepki göstermeliler. Eğer sınır dışı edilirse düşünce özgürlüğü kapsamında olup olmadığını da test etmiş olurlar. Aynı şekilde de Türkiye'deki İsveç konsolosluğunun önünde İsveç bayrağı yakılmalı.
18 Yorumla- +1 yıl
Yaksan bir şey demezler. Ancak sonra Türklere başka türlü kısıtlamalar getirirler.
Biz bu işleri öğrenemedik, devletin her boka dahil olduğu ve ideolojik ayrım yaptığı bir ülke olduğumuzdan.
Bir İsveçli için İsveç bayrağı muhtemelen fazla şey ifade bile etmiyordur bu kadar sembol odaklı değil adamlar.
İncil de yaksan bir şey demez 'Terbiyesiz herif'' der geçerler. Herifin derdi zaten bizim gibi toplumları provoke etmeye uğraşmak - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok biz isveç ya da incil yaksak niye provoke olalım ki?
- +1 yıl
Ne dediğini gerçekten anlamadım. Kuran yakıldı diye ülkece ortalığı velveleye vermiyor muyuz zaten?
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Tamam o yönden evet doğru diyorsun. Ben provoke etmeyi bizim onların İncilini ve Kuranını yırtmamız olarak anladım ondan sordum.
- +1 yıl
Ben diyorum ki, biz gidip İncil yırtsak adamları ırgalamaz. ''Tepkisel yaklaşıyorlar şunlara bak, bana ne İncilden'' falan derler.
Bu İsveçliler eskiden kilise yakıyordu - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Evet doğru söylüyorsun. Bizim değer verdiğimiz şeylere onlar değer vermiyorlar.
- +1 yıl
Değer vermekle de alakasının olduğunu düşünmüyorum. Biz aşırı duygusal, hissi hareket eden yapıdayız. Safi biz değil, Doğu Bloğu ve Balkanlardan itibaren böyleyiz Yunanlar, Bulgarlar falan da böyle. Slavlar da böyle
Kırmızı çizgilerimizden geçilmiyor Slavlar bizden daha makul bizde ise inanılmaz bir sembollere anlam yükleme ve can siperane sahiplenme var.
Bir İsveçli bir bakanın yolsuzluk yapmasını asla kanıksayamaz, asla bu adamın devlette barındırılmasını normalleştirmez, asla ''Çalıyor ama çalışıyor'' gibisinden laflar etmez ama bizde bu tip hassasiyetlerin zerresi yok mesela. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok evet çok haklısın. Güzel bir analiz.
Gizli Üye(18-24)+1 yılDiliyle inkâr edememişse demek nefreti onu eyleme itmiş.
Kur' an-ı Kerim' in bir kopyasını yakmakla sadece bir kafire yakışanı yapar ve hak ettiğini de zamanı gelince yaşar.
Temennim Müslümanların Kur'an-ı Kerim' in içindekilere de bu denli değer verip anlama çabası göstermesidir.
Bu tür hareketlere verilmesi gereken en güzel tepki o ayetleri yaşatmaktır.
Değer veriyoruz ve bu şekilde el sürülmesi derinden üzüyor fakat kafir yine kendine yakışanı her zaman yapacaktır ta ki o ayetler iki kapak arasında sıkıştırılmakla kalmayana dek.
Ben bu duruma daha çok üzülüyorum açıkçası ve çoğu tepkiyi samimi bulmuyorum.
Allah ıslah etsin...10 Yorumla- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAllah affedicidir ama böyle bir eylemle milyonların hakkına giren birisi, tövbe edip de hak dine dönse bile kurtulamaz çünkü nasıl hakka girdiyse öyle ödemelidir. Bu insanların tek kurtuluşu ise nasıl bu suçu işledilerse aynı şekilde video çekerek tövbe etmeleridir.
20 Yorumla Gündem konusunda 1b cevap paylaştı. Yazıklar olsun be Allah senin belanı versin Müslüman değilsin diye saygısızlık yapmak ne haddine sen Kur'an'ı Kerim yaktın Allah da seni yakacak hem de feci azaplarlarla böyleleri çok ağır cezaları hakediyor çünkü normal değil bu Allah'a Kur'an'ı Kerime karşı geliyor herif
26 Yorumla- +1 yıl
Ben olsam o kişiyi öldürürdüm tamam inanmayabilirsin de sen kimsin lan Allah'ın kitabını yakıyorsun
- +1 yıl
İşte hepsi sözde aydın geçinen cahiller bunlar
- Gündem konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yılKafirler kuduruyor müminler seyrediyor. Nerede bizim kendi dindaşlarına kabadayılık olsun diye sokakta çift tabancayla gezen çok cesur yiğitlerimiz? Nerede dünyanın her yerine yayılmış o çılgın türkler? Birisi bir keskin nişancı türeği alıp kafasına sıkamamış mı şu deyyusun uzaktan?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunun siyasetle alakasi yok a ya da b partiyi tutuyorumda demiyorum. Diger ulkelerde Şu an ki hukumet partisi gibi islami savunan yok. Bu yuzden turkiyenin onunde yakildi. İslami bizim gibi batiya tasiyan millette yok. Kindarliklari korkularindan. Tekrar dirilip yurumemizden korkuyorlar. Rabbim milletimize cihat bayragini avrupaya tekrar tasimamizi nasip etsin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAdam danimarkali burada yapiyordu bunlari partiyi de burada kurdu ama kendi halki adamin bu yaptiklarini cok cok fazla asiriya kactigi icin sevmiyor saygisizliga girdigini dusunerek en son adam burada yuz bulamayinca isvece gitti orada da aynisi yasiyor az cok ama bos Adam, havliyor havliyor susuyor. Uzun bi sure sesi cikmiyordu tekrar cikti yuzeye…
00 YorumlaBende kuranı çelişkili bulurum doğru bulmam inanmam yalnızca Allah'a inanıyorum ama yinede bir çok insan o kitabı kutsal görüp inanıyor bu Kur'an olsun İncil olsun Tevrat olsun fark etmez yakılması büyük saygısızlık bence
00 YorumlaBunu daha önce de yaptı. Amacı çok belli, karşı tarafı agresifleştirip sonrada saldırgan olarak göstermek. Allah'a havale edin, elbet hakettiğini bulur. Bu dünyada da diğer tarafta da ateşi bol olur inşallah
00 Yorumla
+1 yılBişey yapmaya gerek yok. Yani o adam düşünce olarak islamdan nefret ettiğini göstererek yapmış. Başka birisi de incil yakarak hristiyanlıktan nefret ettiğini ifade edebilir. Aynı şey. Eline ne geçti? Hiç bişey. Bu kadar. Haber yapmaya bile değmez
00 Yorumla
+1 yılKendisi ülkenin aşırı sağcı kesiminden. Bütün ülkelerde aşırı sağ kesimler bu tarz saçma hareketlerde bulunuyor. Ne kadar saçma bir kafa olduğunu açıklııyor bu.
10 Yorumla- Gündem konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılBüyük acizlik hem de, inanmadığın bir şeye neden saldırmak istersin ki? Amaç net insanları kışkırtmak. Umarım yapanı da yaptıranı da gerekli cezayı alır.
10 Yorumla
+1 yılÇok saygısızca ve hadsizce bir eylem. Düşüncelerinizi inancınızı değiştiremiyorum bari kışkırtayım din ve vicdan özgürlüğünüze bir çeşit psikolojik saldırıda bulunayım denilmiş.
00 YorumlaPolitika nedenleriyle yapilmiş bir şey, halklari birbirimize girdirmek ve ayrimcilik ve huzursuzsuluk yaratmak için. Yani obur yandan bizde katilmayalim ayni taktik ve şeylerle.
Bunlar dünyadaki gelişmelerden ileri geliyor ve bilinçli yapilan şeyler.
00 Yorumla
+1 yılBence tamamen provokasyon amaçlı diye düşünüyorum durduk yere niye böyle bir şey yapılsın ki sonuçta.
10 YorumlaGereksiz ruh hastası bir sürü adam var dünyada takılmıyorum böyle kafalara, bitmez böyle insanlar.
00 Yorumla
+1 yılBen böyle insanlara çokda sinirleniyorum
Açıkça adam niyetini belli ediyor
Asıl korkutan bizden gözüküp sırtımızı bicaklayablae00 Yorumla
+1 yıl
her şey gerçekliğin diğer adıydı.
Yokluktaki varlığın reddediyorum.
Çünkü zamanın tersinde yaşıyorum.00 YorumlaŞerefsiz artık iki yakası bir araya gelmez bunun böyle pislikler eğer çok oy alıyorsa o devletle de ilişkiyi kesmek icabet eder
00 Yorumla- Gündem konusunda 352 cevap paylaştı.
u +1 yılHerkes, aynı inancı yaşamak zorunda değil ancak inançlara karşı duymayıp sürekli isyan etmek aciziyettir.
03 Yorumla- +1 yıl
Saygı duymayıp //
- +1 yıl
@Berivann6 aynen öyle ✨
Onu bir güzel kamera önünde ormanda soyundursunlar ağzına versinlerde görür ozaman devlet her yerde vatandaşıda
00 YorumlaÜstelik bu izni belediyeden almış çıkıp bayraklarını yakıcaksın sonra işeyerek sönrürüceksin ama bunun sonu gelmez bizden görüp onlar yapar
00 Yorumla- Gündem konusunda 944 cevap paylaştı.
+1 yılBiz yakmaya kalksak çarpılırız onlara niye bir şey olmuyor
111 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılNe kadar saygısızlık şerefsizlik varsa hepsi batı medeniyetinde
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılNe yap dendiyse onu yapmıştır kesin. Almıştır da parayı.
Ucuzca bir provokasyon.00 Yorumla
+1 yılHoş bir hareket değil ama ifade özgürlüğüne giriyor sanırım.
00 YorumlaUmarim kimseyi ugrastirmadan Allah tan bulur
00 Yorumla- Gündem konusunda 502 cevap paylaştı.
+1 yılBence de gereken yapılmalı böyle bir şey olamaz !!!
00 Yorumla
+1 yılTürkiye de yaptılar kimse ses çıkarmasa daha çok yaparlar
00 Yorumla
+1 yılEvet keşke o an orada olsaydım ağız burun dalardım zaten sinirimi çıkaracak yer arıyorum
00 Yorumla
+1 yılAcizlik değil direkt vicdansızlık provakatif eylemler ama sonları yakın
00 Yorumlaİsrail'i protesto için kolayı yere dökmek gibi aciz ve zalimce
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnşallah rusya vurur bu ısvecı. Nato ya da giremediler zaten. Putin amca vur sunları müslüman dünyası arkanda
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılReise yarayacak 4 x 4 ' lük bir iş yapmış. Kendisini tebrik ediyorum. Şimdiden herkese geçmiş olsun bir 20 yıl daha çekeceğimiz var.
00 Yorumla
+1 yılYanlış bir şey yapmış
1 adam isvecli değil Danimarkalı
2 kendisi suç makinesi
3 Kur'an'ın orjinali değil
4 buna karşı Türkiye'de bayrak falan yakılıyor onlara şunu demek istiyorum bayrak yakanlara bayrak yerine volvoyu yaksaniza?00 YorumlaYarın birgun Rusya dayanır İsveç sonra muslimanlar sırt döner görür ebesininkini
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah onları bildiği gibi yapsın, bunların hepsi en ağır cezayla yargılanmalı en ağır!
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAdamın amacını bilmem ama niye bu tarz şeyler hep bizim seçimlere yakın olur onu çok merak ediyorum.
00 YorumlaAcizler zaten, güya özgürlükmüş ulan bir inancın kitabını yakıyorsun namussuz herif öncekiler gibi bu namussuz alçak tez zamanda belasını bulacaktır merak etmeyin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah bin türlü belasını versin Kur'anla birlikte o da yansaydı 🤲🏻😡
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılşu yerden göğe sığdıramadıkları isiveçliler :D provakasyon derdinde
00 Yorumla
+1 yılfaşistce bir hareketten başka bir şey değil
00 Yorumla
+1 yılBuna ses çıkarmayan iran Arabistan utansın. Sözde şeriatle yönetilen devletler👺👺👺
00 Yorumlaİbreti alem için çarpsaymış keşke rabbim.
10 YorumlaAptal işte kendini hedef yaptı kessinler kafasinı
00 Yorumla
+1 yılAcizlik olarak görüyorum
00 Yorumla
+1 yılDötü varsa gelsin Türkiye’ye djdj
00 YorumlaYaktı da noldu şimdi sormak lazım
00 Yorumla
+1 yılBence de acizlik neyi protesto ediyor saçmalamış
00 Yorumla
+1 yılBaşka bir dine inanıyordur.
00 YorumlaEn fazla 2 gün yaşar o
00 Yorumla