+1 yılKarbonhidrat ağırlıklı beslenme, hava da çok fazla dolaşan dizel partikülleri, yüksek karbon emisyonları ve hava kirliliği. Özellikle IQ gelişiminin en önemli olduğu yaşlardaki çocukların ulaşacağı yeterlilikte kitap film oyun ve kaynak olmaması. Halk arasında çok fazla safsata, uydurma bilgi ve kasıtlı yayılan yanlış bilgiler olduğundan, en önemlisi de din, askerlik, propaganda ortamında yetişmek zorunda kalan çocuk hayatı doğru anlamlandıramıyor. Bunları sadece genel kültür gibi görebilirsiniz ama yaşamın işleyiş biçimini kavrayamamak da zeka gelişimi önünde büyük bir engel.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu klasik IQ testlerinin yetersiz olduğunu düşünüyorum, yıllardır 110-120 arası bir sonuç alıyorum ama genel olarak testler birçok insanın hayatta denk gelmediği görseller üzerine. Görsel algısı kötü olup üstün zekalı sınıfında olan çok insan var. ya da gerçek hayatta karşılaştıkları ve duydukları olarayşara karşı anında tepki verip çözüm üreten mantık seviyesi çok yüksek insan var ama bu insanlar görsellerde yavaş ya da zayıf kabiliyor.
O nedenle sadece 40 ya da 50 adetlik görsel testlerin insanların IQ sunu belirlemede yeterli olduğunu düşünmüyorum.
Ayrıca bu testleri kim yapıyor nerde yapıyor 31 yaşımdayım Türkiyenin 75 şehrinde bulundum hayatım boyunca bağımsız bir IQ testi hiç görmedim. Yani bı sonuca erişmek için halk içinde belli bir oranda test yapışması lazım.
Kaçınız böyle birşeye rastladınız ya da kaç kere rastladınız?00 Yorumla
Eğitim filan demişler de kimse kusura bakmasın günün birçok saatini telefonda geçirenlerin pek akıllı olacağını kimse savunamaz, çoğu kişi bi olduğundan üstün görünme peşinde işleri güçleri tiktok akımları oyun vb uygulamalar hâl böyle olunca ilerlemede beklenemez, hani bazen ekonomiyi eleştiriyorlar ya inanın hak vermiyorum onlara çünkü başkanımız joe biden olsa bile işin çoğu toplumda bitiyor. Almanya’da yılda 65 bin kitap basılıyor (ders kitabı hariç) bunların hepsi satılıyor türkiYeye baktığımızda ise sadece 6 bin kitap basılıyor bunun yarısı bile satılmıyor en basitinden bu kıyasta neden ekonomimizin böyle olduğunu ve neden IQ seviyesinin gerilediğini anlayabilirsiniz
02 Yorumla- +1 yıl
Bu arada kimsenin tarafında değilim saldırmayın objektif oldum ama kabul etseniz de etmeseniz de durum bu. şunuda unutmayın bu toplumun yaşayış biçimi, bilime olan ilgisi artmadıkça ekonomide IQ seviyesi de bariz farkla artışa geçmiyecek bütün suçun hükümette olduğunu düşünüyorlar, seçimlerde değişirse hükümet bakın bakalım çok bir fark olacak mı
Gündem konusunda 878 cevap paylaştı. Verginin vergisini ödeyen milletiz
Enerji tasarrufu için kullanılan kış saati uygulamasını, enerji tasarrufu yapmak için kullanmayan milletiz
Eğitim sistemini 15 yılda 20 kere değiştirip bir performans bekleyen yine biziz
Bu bunlar gibi sayılacak daha bir sürü şey olmasına rağmen bence bizim yine o kadar zeki ki ancak bu kadar aptallasabilmis bu kadar müdahaleye rağmen baska millet olsa şimdi iqsu 90 dan 0 a düşerdi kesin tabi bizde o yolda sağlam adımlarla ilerleyen devam ediyoruz o ayrı
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
56Cevap
Gündem konusunda 2,5b cevap paylaştı. dengeli beslenme ve eğitim şart
00 Yorumla- Gündem konusunda 26,8b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet oldukça doğru türkiyenin iq seviyesi çok düşük maalesef
00 Yorumla
+1 yılçünkü insanlarımız cahil
sorgulamıyorlar
ne genci ne yaşlısı
gençler ortam kurma kendini kabul ettirme derdinde yalnız kalmaktan korktukları için saçma sapan ortamlara girip saçma sapan insanlar oluyorlar hiç bugünü yarını düşünen neden niye diye soran yok
yaşlılarımız astığım astık kestiğim kestik deyiminin sözlük anlamı gibiler. anlayışlı değiller yenilikçi hiç değiller sorgularsan çarpılırsın gibi bir inançları var koyun sürüsü gibi kim öne geçirse onun peşinden gidiyorlar
din karşıtı değilim ama bu cahilliğin en büyük sebebi islamın yanlış uygulanması ilk kelimesi oku olan bir kitabın inananları bugün bırakın kitap okumayı kendi inandıkları dinin kitabını açıp okumuş değiller hep kulaktan dolma bilgilerle bugüne geldiler
işte bu yüzden bu haldeyiz tıpkı kulaktan kulağa oyunu gibi en başta kulağa fısıldananla en sondaki kişinin duyup seslice söylediği bambaşka dini gelişmek için kullanmak yerine gelişmenin önündeki en büyük engel haline getirdiler
bu dünya geçici zaten diğer dünya için çalışalım kafasındaki insanlar başlarına bir şey gelse haklarını aramak yerine allaha havale eden insanlar ne kadar ilerleyebilirler allah aşkına tek sorun o da değil bakın dünyanın en büyük en güçlü devletlerine hangisinde din bu kadar devlet yönetiminde etkili din bir inançtır kişiye özeldir yönetimde bu kadar etkisi olması işte bu hale getiriyor insanları...
40 Yorumla- Gündem konusunda 583 cevap paylaştı.
+1 yılİslam'dan uzaklaştıkça her alanda geriliyoruz açık ve net. İlk bilim adamları neden hep Müslümanlar arasından çıktı mesela? Osman Gazi, Orhan Gazi,2. Murat, Kanuni , Fatih, Yavuz Selim vb bunlar hep Kur'an'a göre yönettiği için dünyaya hükmettiler. Ne zaman ki İslam'a aykırı olarak Beşik Ulemalığı geldi, Osmanlı duraklamaya başladı. Sonra Yahudi Siyonistler Osmanlı'yı dışardan bitiremiyoruz o zaman içerden bitiririz dediler. Fakat Osmanlı'da yönetim babadan oğula geçtiği için yabancılar yönetimde söz sahibi olacak konuma gelemiyordu. Bu yüzden Meclis lazımdı. Meclis içinde parti kurup bizim ajanları kazandırırsak yönetim artık bize geçer mantığı ile zorla meşrutiyeti ilan ettirdiler. Sonra da saltanatı kaldırtarak Osmanlı'dan tamamen kurtulup, yıllardır Yahudiler kurdukları faizli banka sistemi ile Türkiye'nin sermayesini çatır çatır yiyorlar. Bunu anlayan 1 Abdülhamid Han vardı bir de Necmettin Erbakan. Abdülhamid Han'a da darbe yaptılar, Denk bütçe ile faiz lobisinin önünü taş koyarak Türkiye'nin Merkez Bankası'na sadece bir yılda , 1 milyar dolar gelir sağlayan rahmetli Necmettin Erbakan hocaya da darbe yaptılar. Avrupa özentisi, okuma özürlü, çoğunluğu cahil olan yeni bir nesil oluşturdular.
08 Yorumla- +1 yıl
@El-Tigre onlara bilimi kim öğretmiş biraz tarih okursanız anlarsınız
- +1 yıl
hangi Müslüman ülke ileri lan
- +1 yıl
@zİstilacıTürİnsan @profdiceksiniz Kur'an'a göre yaşayan ülke mi kaldı da müslüman ülkeler ileri olsun. Selahattin Eyyubi zamanında Mescidi Aksa'nın yanından bile geçemeyen Yahudileri bugün orada Müslüman kanı döküyor. Bak bakalım yabancılar Müslümanlar için ne demiş Kur'ana göre yönetirken bizler ülkeyi:
Müslüman Endülüs'ten bize 30 kitap kaldı, atomu parçalayabildik. Şayet yakılan bir milyon kitabın yarısı kalsaydı çoktan uzayda galaksiler arasında geziyor olacaktık.
(Nobel Ödüllü Fizikçi Pierre Curie)
“Eğer 1000’li yıllarda nobel ödülleri dağıtılıyor olsaydı, neredeyse tümünü Müslümanlar alırdı. ”(Amerikalı Yahudi tarihçi Martin Kramer) okuma özürlü insanlara bu kadar bilgi yeter bugünlük
- +1 yıl
@zİstilacıTürİnsan Allah'ım sen bu millete okuduğunu anlama imkanı sağla amin 🤲
- +1 yıl
ne hortlatıyon yorumu
- +1 yıl
boş bildirim yapma
- +1 yıl
@zİstilacıTürİnsan adamlar sırf müslümanlar ile baş edemedikleri için bizden kitap çalıp sonra geri kalan kitaplar kalab nesli aktarılmasın diye kütüphanelerimizi yakıyorlar. Sen gelmiş hâlâ İngilizler niye ileri diyorsun sfsfsfs adamlar bizden çaldıkları bilgilerle bilimi öğrendiler ama bunu hâlâ anlayamıyorsan bence daha fazla boş yapma beni meşgul etme. İngiliz dediğin adamlar sömürü ile imparatorluk kurdular bilimle değil
Bu gidişle daha çok düşer zeka seviyesi. İnsanlar git gide canımsın. Türk insanının bazı şeylere kafası asla basmıyor çünkü. Basması için de uğraşmıyorlar. Bunlara kör cahil denir. Yani kendi bildiğini sandığı şeyden başka bir şey görmek bilmek istemeyen, kabullenmeyen, asla gelişmeye açık olmayan bir toplumun zeka seviyesi de düşük olur tabi.
Cahillik kötü bir şey değil (gelişmeye açık olduğun sürece). Görmemiştir, öğretmemişlerdir. Ama "kör" cahillik berbat bir şey. Hayata dümdüz bakan, egoları başkasının fikrine saygı duymaya müsade etmeyen, gözleri kör, sığ bir zihniyet çünkü.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılzekaya değer yok, paraya değer var, başka şeylere var. Makine mühendislik öğrencisiyken hiç sevgilim yokken daha böyle kolay bölümler okuyan erkeklerin sevgilisi olurdu mesela. Yemekhanede kart basarken fıstık gibi kızın yanındaki erkeğin bastığı kartta güzel sanatlar yazıyordu mesela. Hazırlık okurken her sene sevgili değiştiren çocuğun bölümü Tarihti, tek çocuktu ve o bölüme öyle çok net yaparak da gelmemişti. Misal sanayide işe girdim lise mezunu genç usta benden daha değerliydi, evliydi de, hatta patron beni işten kovdu. Sonra büyük firmalarda işe gireyim dedim ingilizcem eksik olduğu için işe alınmadım. Yani bu insanların beklentileri çok farklı. Beklentilere göre insanlar hayatta kalır diğerleri değer görmez zeka çöptür
00 YorumlaTam 1 hafta önce bu soruyu merak ediyordum araştırmistim ve farkli yerlerde 90 ya da 90 üstü diyorlardı yeni açıklanmış o zman bu veri bu arada bu test nasil yapılıyor? . bu arada benim bildiğim her ülke kendi vatandaşlarını değerlendiriyor Suriyeliler Afgan gibi mülteciler sayılmıyor sanki onların olup olmaması bir şey mi değiştirecek hayır bizim ülkenin zeka seviyesi bu kabullenin
01 Yorumla- Gündem konusunda 615 cevap paylaştı.
+1 yılEğitim sistemi çöktü. Zekayı parlayan eğitimdir.
Sağlık sistemi ve ekonomi çöktü. Doğru ve yeterli beslenmemek, gerektiğinde sağlık desteği almamak, zekayı düşürür.
Beyin göçü verdik, niteliksiz göç aldık. Ortalama bu şekilde düştü kanaatimce.
00 Yorumla
+1 yılSebebi belli bence insanlar okuyamıyor ülkemizde okuyan insanlar işsiz bunları gören halkta çocukları okutmak yerine bir yerde çalıştırıyoe. Ki öyle bir durumdayız ki okumak imkansız yurt fiyatları uçmuş, KYK kimseye kolay kolay çıkmıyor çıksa bile yurta mı versin yola mı versin kendine mı harcasın bilmiyor. En ufak okuma kitapları bile fiyatları uçmuş kendime 2 roman aldım 150 tl verdim 2 test aldım 200 tl gitti. Bunu karşılayaman çok insan var bunlar olmayınca zeka iniyor
00 Yorumla
+1 yılİnsanların bakamayacak kadar çok çocuk yapması
Ekonomik darboğaz
Bunlara bağlı olarak yetersiz veya dengesiz fiziksel ve ruhsal gelişme.( Z kuşağı uzun boylu gibi görünüyor ancak tamamen dengesiz bir irilik sozkonusu)
Teknoloji kullanımı fazlalığı
Aile ve okul eğitimi ile ilgili problemler
İnsanların kendini egitememesi.
Aşırı nüfus
Yetersiz sağlık hizmetleri
Stres00 Yorumla
+1 yılPrezervatif yüzünden çünkü zeki insanlar korunuyor aptal insanlar bilinçsizce çoğalıyor
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBelli oluyor zaten insanların izlediği programdan kısmetse olur tik tok dan saçma sapan dans videoları yapıp duruyolar Instagram'da öyle kimse sorgulamiyor üretmiyor tarih bilmiyor geçmişini bilmiyor saygı kalmamış edep zaten yok herkes dış gorunuse kafayı takmış karaktere bakan yok
00 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılNe bekliyorsun ki Allah aşkına ben daha da düşük bekliyordum 87 çıkması bile bir mucize😂
20 Yorumla Eğitim sistemi çöp haline getirildi
Toplumun ahlak değerleriyle çok fazla oynandı
Halk yalan haberlerle, algı operasyonlarıyla cahilleştirildi
İnsanlar adaletsizliklerden, karmaşadan, geçim sıkıntısından kendini geliştirmeye zaman bulamıyor00 Yorumla
+1 yıl- Kaliteli besinlere ulaşılamaması,
- Zeka artırıcı aktivitelerde bulunulmaması,
- Eğitim sisteminin olması gerektiği gibi tatbik edilememesi,
- Ehlikeyf olunması… vs
00 YorumlaGençler birbirine çok özeniyor sırf havalı olmak için sigara, alkol vb. Sürekli eğlence peşindeler kimsenin üniversite sınavını taktığı yok ciddi konularda sorumluluk almasını, biraz olgun olmasını bilmiyolar. Kitap okunmuyo internette sanal arkadaşlık, oyunlar... bunlarla çok uğraşıyolar tabi ben genelleme yaptım bazıları da çok çalışsa da bişey elde edemediği için salıyo, bazısı zaten iş bulamıycam diye hiç başlamıyo ya da ilgi alanında iş imkanı yoksa sevmediği şeyler için çalışıyo
11 Yorumla- +1 yıl
Sigara ve özellikle alkol kullanımı çok önemli parametreler. Alkol tam bir zehir beyin fonksiyonlarıni mahvediyor
+1 yılhttps://m.youtube.com/watch?v=HEpi_77lMhU
Hep bu video geliyor aklima..10 YorumlaGdolu ekmek yemek, TV programları zekayı bozmaya yönelik, Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında en fazla ekmek tüketen ülkeyiz, dengeli beslenme ve eğitim yok.
00 YorumlaNeden düşmesin hayeller amacları yok yarını düşünmek yok hep ortamcılık telefon ve lüks hayat yarıstırmacıgı. Oku desen bir cıkar olmasa okumayan sorgulamayan yok yokta yok
00 YorumlaSosyal medya kullanımı ve fenomen olma çabaları olduktan sonra çok gerileriz. Gelişmeye çabalamadıktan ve özendiğimiz avrupa dan daha ileri bir seviyede çalışmasından sonra nasıl gelişebiliriz ki?
00 Yorumla
+1 yılBu araştırmaya göre bir kaçtane daha akıl hastanesi açmak gerekiyor o zaman, nedeni korkularından özgürlük kısıtlanmasından, iyi beslenememekten vs olabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBeklediğim sonuç o kadar cahil insan var ki. Keşke insanlarımız akıllı ve iyi niyetli olsaydı. Fesatlıkta maşallah ellerine şu dökülmez.
Ayrıca işsizlik, tembellik, tüketim çok. Ulkemiz çok güzel bu insanlara fazla bile
20 YorumlaHerkes sanal içerik üretiyor ülkeye faydalı bir şey üretmek için kimse uğraşmıyor tamamen tüketim çağı
10 Yorumla
+1 yıl
10 Yorumla
+1 yılTikTok uygulaması
Kolay yoldan para kazanma isteği
Herşeyin kolayına kaçmak bilgisiz kalmak
Kulaktan kulağa herşeye inanmak00 Yorumla
+1 yılEnflasyon ile ters orantılı gidiyoruz. 1. seneye ülke batar insanlar da iyice ge. rzekleşip yine bu adamı övmeye devam ederler
10 Yorumla
+1 yılÇünkü araştırma yok merak yok kendini geliştirme yok yapayım da nasıl olursa olsun kafasında gidenler oldukça kulaktan dolma bilgilerle devam ediyor çoğu insan o yüzden daha da düşer bu oran
00 Yorumla
+1 yılAfganistan ve Pakistan asıllı vatandaşlarımızın başarısı diye yorumladım
07 Yorumla- +1 yıl
Ay onları nasıl unuttum🙊 Suri kardeşler sori sori
- +1 yıl
Sınırdışı edilirsem vatansız kalıyorum beni uzaya mı fırlatıcaklar napıcam ben🙄
- +1 yıl
Ahsjjs orada yaşamam pek mümkün gözükmüyor geçersiz ülke diyor🙄
+1 yılSokağa çıkma yasağı beyne oksijen götürmesi millet evde kafayı yedi ondan
10 Yorumla
+1 yılGeçim derdinden başka şeyler ilgilenemediği içindir 🤷🏻♀️
10 Yorumla
+1 yılTürkiye'de zeka seviyesi var mıydı? Diye sorasım geliyor.
10 Yorumla
+1 yılGayet basit, ekonomik sorunlar, feminizmin artışı, eğitim kalitesinin düşmesi vs vs
10 Yorumla
+1 yılbu testlere pek inanmıyorum nasıl büyük bi toplumu neye göre değerlendiriyorlar
00 Yorumla
+1 yılÜlkedeki muhalifler arttıkça ortalama düşüyor.
00 Yorumla
+1 yılOkumuyor kimse çünkü, bir şeyleri okuyup araştırmak lazım. Ezbere yaşıyoruz.
00 Yorumla
+1 yılBulgur, makarna, ekmek üzerine besin zinciri olan bir halka %87 çok bile... :D
00 YorumlaBenim zaten 87 idi 3 puan gerilediyse 84 e düştü.
Mutluyum.
00 Yorumla
+1 yılDoğru olamaz tekrar araştırılsın, bu kadar az düşüş olamaz
00 Yorumla- Gündem konusunda 404 cevap paylaştı.
+1 yılEkmek yemektendir. Malum yiyecek şey almak gittikçe zorlaşıyor
00 Yorumla
+1 yılNeden olacak genler beyinden çok şeye gittiği için
00 Yorumla
+1 yılEkonomi sıkıntıları yüzünden insanler ceviz bile yiyemiyor ki beyinleri çalışsın ona bile zam geldi.
00 Yorumlabenim iq biraz geriledi diye düşünüyorum 80 falan var yok
00 YorumlaInstragram Tiktok dedikodu kendileri eğitseler daha iyi olucak
00 Yorumla- Gündem konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılEğitim seviyesi arttıkça aldığımız oy azalıyor diyen siyasi irade yüzünden
00 Yorumla Şaşırmıyorum ilgilenmiyorum uygun olan bu gibi zaten
00 Yorumla
+1 yılmakarna tahıl ile beslenme ve zeka ilişkisini arşatırsana...
00 Yorumla- Gündem konusunda 735 cevap paylaştı.
+1 yılBeklediğimden çok fazla gelmiş :)
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMillet et, balık yiyemiyor ki pahalılıktan ha bire karbonhidrat ile besleniyor böyle bir durumda zeka seviyesi gerilemesin de ne olsun?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAraştırmayı benim zekami ölçmeden yapmışlar kesin ondan düşmüştür böyle
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl@ptal teyzeler gerize@lı amcalar yüzünden olabilir mi?
00 Yorumla
+1 yılBeni test etmemişler ondan dolayı mübarek D:QWE
00 YorumlaGorillerin 89muş ahshahbsbhz ulannn solladılar bizi
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılErdoğan hükümetinde o bile fazla , din afyonu insanın zeka seviyesini nasıl etkilediğini görüyoruz
00 Yorumla- Gündem konusunda 836 cevap paylaştı.
u +1 yılBilemedim sebebi nedir :D
04 Yorumla- +1 yıl
Biliyormuşsun :D neden sordun
- +1 yıl
Helal olsundu 😌😬
- Gündem konusunda 689 cevap paylaştı.
+1 yılAhhhahhhh 😂 geçmiş olsun ülkemize
10 Yorumla Gündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Köyün partililer seviyeyi aşağı çekmiş olabilir
10 Yorumla
+1 yılTiktok kullanmaya başladılar ondandır
10 Yorumla
+1 yılmillete kafayı yedirttiler kafayııııııııııııı
00 Yorumla
+1 yılEkran bağımlılığı var
00 Yorumla
+1 yılBeyniyle düşünmeyen çok insan var
00 Yorumla- Devamını Gör (49)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?