90 IQ en alt sınır, 89 zaten g. zekalı demek oluyor diyen hocamıza katılıyor musunuz? Kendi çok mu akıllı diyenler gelir birazdan asdf

90 IQ en alt sınır, 89 zaten g. zekalı demek oluyor diyen hocamıza katılıyor musunuz? Kendi çok mu akıllı diyenler gelir birazdan asdf
89 canımsın demek olmuyor, ama oldukça düşük zeka demek oluyor, orangutanların IQ'su 83 mü ne.
Ki bence Türkiye'de Iq ortalaması 89 da değil. Türkiye'de sokakta dolaşan insanların çoğunda inanılmaz bir alıklık, düşünememe sorunu var. Özellikle insanların trafikteki davranışlarına baktığımda ''bu millet en fazla 75 Iqludur'' diyorum.
herkesin ıq su yerlerde burada "tr nin ıq su sürünüyo" diyenlerin ıq ları 120 yani öylemi? zeki olmak bu kadarbasit mi yani hemen aşağılayalım sıradan insanları biz zeki olalım! böyle zeki olunuyosa herkes olabilir bence.. türk insanı gelişmiş toplumlara göre geçmişe bakıldığında değer görmemiş, kötü fakir bir yaşamı olmuş buna gerçek anlamda ezilmişlikte denir. en zeki insanı psikolojik anlamda gerçekten ezin onda ıq filan kalmaz net olarak söyleyim.
@vurkan24 Resmi olarak üç tane test yaptırdım birinde 139, birinde 127 birinde de 128 çıkmıştı. Ben 139 olanın en doğrusu olduğuna inanıyorum.
Türk insanı kadar değer gören, her şeyin gökten zembille indirildiği bir toplum daha yoktur.
Türk insanı bütün bunları elinin tersiyle itmiş, leş gibi bir zihniyete kendini gark etmiştir.
knk sana net bir şey söyleyim iq testi yaptırıp kendinin zeki olduğunu düşünüp ya da görüp muhtemelen yaptırmayım KS de böyle algı yaratmaya çalışıp kendinin değerli iq su düşük insanların değersiz olduğunu düşünmek net "embesillik" tanısıdır. sana bu kadarını söyleyim. başka bir canlıyı değersiz gördüğün an tanrıya-yaratıcıya-allaha si. ktr çekmiş olursun.. seni var edene yani. ki sana ait olduğunu düşündüğün o zeka akıl esasen sana ait değil. çok küçük bir şey olur hadi şimdi olmadı yıllar sonra aklın çöp olur sonra güldüklerin sana kahkaha atar. bu duruma düşmemeyi şimdiden gören akıl ve zekadır ben bunu görebiliyorum sen görmüyosun. kapasiten benden net olarak düşük.
Son verilere göre Türkiye IQ seviyesi 89 a düştü.
Ki bence çok haklı bir veri
Halkın çoğunluğu cahil veya yarı cahil
Rte, Kk gibi insanların yönetici olmasını sorun etmeyecek kadar aklını kullanmayan insanlardan çokta bir şey beklememek lazım maalesef
Toplum olarak bilinçlenmemiz gelişmemiz gereken çok fazla konu var ama eğitimin iyice boşaltılması yüzünden düzgün bir eğitimde alınamıyor daha kötüye gidiyoruz
Evet maalesef öyle üniversite mezunu adama deprem için önlem alınmalı diyorum tedbir önemli diyorum yapışmış kader kismet. Kur'an da yazıyor Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık.
isra 13 dedim bana sen müslüman değilmisin deyip gitdi m. Al
Sorun şu ki bu ülkenin zeki olanı bile kendi dışkısını tattığını itiraf etti. Yani fakirimiz başkasının b. kunu zekimiz kendi b. kunu yiyor sorun burada...
Yok kimsenin birbirinden farkı...
Kimmiş bu tadımı yapan
Celal Şengör kendisi uzun uzun anlattı dışkısını nasıl tattığını ve tadının nasıl olduğunu araştır görürsün
Cevap
18Cevap
zekanın ne olduğu nasıl geliştiği tartışılabilir fakat zekanın insana verilen değer, sevgi vs ile ortaya çıktığı bence çok net bir gerçek.. mesela ben ilkokul döneminde matematik ile uzaktan yakından bir ilgim yoktu liseye başladğımda bir kızla tanıştım ve matematiği çok iyiydi ve o gazla ben matematikten full çekmeye başladım. bence türk insanı yeterli değeri ve sevgiyi görmüyor bir insanı gelişmiş ülkelerin insanlarına göre kötü bir yaşantı verdiğinizde kendini değersiz ve önemsiz hisseder ister zeki olsun -olmasın kendini hiç bir konuda geliştirmek isteyemeyebilir yani kendini zhinsel olarak kapatabilir. ben türkiyenin ıq seviyesinin düşük olduğunu asla düşünmüyorum. bu ıq t esti işitme testi gibidir sesi kulağa verirler ama sen düğmeye bazmazsan seni sağır olarak tanımlar. umarım anlatabilmişimdir.
Katılıyorum.
Zeka doğuştan gelen bir yetenektir. Bu genlerinle, atalarınla alakalıdır. Akil ise eğitimle, aile çevre okul gibi yerlerde, çorak bir tarla gibi olan aklın islenmesidir. İQ zaten aklı dikkate alarak yapılan bir testtir. Celal Şengör bu konuda çok haklı, türk milletinin çoğunun iki kelimelik fikri varken yüksek bir iq ortalaması beklenemez. Eğitim yerlerde, aile zaten cahil ve haliyle çevrede cahil iken yüksek akıllı çocuklar yetişmez. Zeka tek başına hiçbir işe yaramaz, akılla harmanlanırsa zekanın avantajı olur.
Allah insana akıl vermiş ki, "vahid-i kiyasi (gizli ölçü)" yaparak beni bulsun diye..
Aklını kullanamayıp da Allah'a inanmayan birinin, bizler hakkında ne dediği ne düşündüğünün hiç bir önemi, kıymeti, değeri yoktur..
Hamam böcekleri de çok akıllılardır ama kıymeti hamam böceği olmaktan öteye geçemez..
Bu tarz adamlar, haserat turundendir..
"İstanbul'da şöyle yakışıklı bir deprem olsun her tarafı yıksın geçirsin bu şehri yeniden kuralım" diyen adamın IQ su 1000 olsa ne olacak yahu?
Kendi pis zihniyetine baksın evvela, sonra insanları zekalı-zekasız olarak ayrıştırsın.😒
Kimsenin değerli kitaplar alıp okumaya, tek tek ülke ülke gezmeye, sosyalleşip beyin jimnastiği yapmaya ve kaliteli beslenmeye vakti ve durumu olmadığı için bu seviye de düşüyor haliyle. Ekonomi düzelse ve Avrupa düzeyinde olabilsek, emin olun çoğu Avrupa ülkesini sollayabiliriz zeka konusunda.
Bu da halkı eleştirmekle kendini bi bok sanıyo, sende ona bakarsan bilim adamı sıfatlarına uygun değilsin genel bilim adamı ayküsüne bakarsan 150 bile değilsin ag biz sana diyor muyuz zekâ seviyen diğer bilim insanlarına göre düşük diye :D
Kendi bkumu yediği yetmemiş gibi bir de keçi ve inek bknu yiyen adamın jeoloji alanı dışındaki hiç bir lafını ciddiye almıyorum
Bu yer bilimci değil mi maşallah her şey hakkında konuşuyor canımsın
Boyle halki aptal yerine koyanlari adam yerine koyuyor milletimiz yazik.
Celal Şengör'e kendi çok mu akıllı diyenler insallah arastirmistır:))) adam haksızda sayılmaz hani
İQ zekayı ölçmez, bilgiyi ölçer. Kendini geliştiren herkesin iq'su daha yüksek olur.
EuropeanWarrior
Arkadaşlar bu ecdadını s*ktiğimin * şikâyet edin.
Şehitlere, Atatürk'e, dine ve ulusumuza ağza alınmayacak küfürler savuruyor dmden ! 😠
Hesabı atabilir misin
Hesabı sildi şu an, aktif değil gözüküyor.
Ama kullandığı nick aynen yukarıda yazdığım gibiydi.
@EuropeanWarrior dur bakalım şuna hele
Dm den sana yazdığı küfrü ss alıp bana iletir misin açtım
Kızlar soruyora şikayet edeyim onu temelli hesap kapansın
Hangi birini atayım. Gönderiyorum bazılarını biraz bekleteceğim.
Bunun gibi iq fakiri birinin bile bilim adami diye heryere ciktigi ulkede gercekten bir sorun vardir.
Yav SG awmk
Bak sen hayran olmussun adama ona gore kendini hesap et.. demekki adamin soylediginden bile dusuksun.
Bu adamı dinleyen kitle 89 IQ bence. Kendi dışkısını yiyen adam ahkam kesiyor, dikkate bile alınmaz.
Gerçekten halk cok aptal markett alisverisinden tut disarda gezerken bile anliyosun insanlardan
Evet bu herhalde. Osmanlı zamanından beri var nedense.
Eğitim sisteminden dolayı evet. Belki bu yüzden ilgimi çeken insan sayısı çok az :(
Pokunu yiyen adam mı diyor bunu
Tabii ki düşük bu çok net
Beyin göçü verip yerine mülteci almaya devam
Bilmiyorum kardeş de ondan bende pek yok 😏
Zeka düşük ama duygular tavan
Ortalama iq düşük.
Aykusu 3.5 olan, var ülkede
Kendi cokmu akillii🤗
Einstein'a özenmece komik adam
Celal Şengör adam ya ne dediyse doğrudur.
Durumumuzdan belli değil mi :)
evet düşük
89 bu arada artık
Mumkun degil
Daha 2023 bitmedi
Ortaligi karistirma
Ney anlamadım
İnanırım.
Yüksek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?