Sınıf muhtemelen Türkçe bilen öğrencilerden ayırmak için açılmıştır. Ruslar yıllardır Antalya, Mersin de çalışıyorlar kimseye de zararları olmadı... Ülke sınırlarını kevgire çevirenlere kızmak gerek gelenlere değil... Kime bu kadar imtiyaz verilse o gelir tabiki.. Bu ülke vatandaşının alamadığı yardımları; sağlık, gıda, iş, okul, maddi destek ve maalesef vatandaşlık gibi gelen o arap yaratıklar alıyor gayet normal yani... Senin benim çocuğum kendi paralıyor ünv. girmek için onlar direk girebiliyor, sen aldığın nefese bile vergi öderken onlar kısmen ya da tamamen muhaf... Sanki yeni bir şeymiş gibi sünni gündem oluşturmaya gerek yok yani kaldı ki böyle bir gündem de yok..
Okul muhtemelen yabancıların gittiği bir okul, yahut okulun yabancı öğrencileri için husussi sınıf yapıldı. Bunların bir kısmı Türk vatandaşıdır muhtemelen.
Ben asıl oradaki Slav, Ukraynalılara üzülüyorum. Hiçbir şekilde bizim okullardakinden daha kötü eğitim alma şansları yoktur kendi ülkelerinde ama zaten ana baba açığı kapatır, Türkçe öğrensin diye yolluyorlar çocuklarını
Bu arada annem Düzce'nin köyünde ilkokul okuduğu yılları anlatırdı. ''Sınıfta Türkçe konuşan bir biz vardık, Moftice konuşanı, Lazca konuşanı, Çerkezce konuşanı, Gürcüce konuşanı boldu, sürekli kavga ediyorlardı. Sonra bizim neslin çocuğu falan gitti Türkçe konuşur oldu, eskiden öyle değildi'' diye
Türkiye'de ilk defa görülen bir şey değil bu aslında
Kimse ülkemize gelen yabancılara suç atmasın bunlar ülke politikasıdır. Suçlayacaksanız gelenleri değil hükümeti suçlayın, avrupa bizi alasın diye yırtınıyoruz alıyorlar mı, satıyorlar mı toprak yoooook. o zaman yabancı düşmanlığı yapmayalım. Ama bu kadar düşük profilde yabancının ülkede olmasını onaylamıyorum onu da söyleyim.
Yarın bunu Nihat'la Muhabbet programında kesin duyarım ya. Arkadaş bari içinde 3 - 5 türk öğrenci olsun bu ne ya 😂 Yabancı futbolcu transfer listesi gibi. Geçen aylarda Antalya'ya gittiğimde adım attığım yerde yabancı bitiyordu zaten. Ne diyim hakkımızda hayırlısı olsun
Neden şaşırıyorsun anlamadım.10 milyonu geçti kaçak sayısı, en az doğuranı 5 doğuruyor, bu anlamda tavşanlarla yarış halindeler diyoruz, tavşanın doğal düşmanları var ve sayıları tilkiler, kurtlar, kartallar tarafından dengeleniyor ama bunların doğal düşman yerine doğal ensar dostları var bu ülkede diyoruz. Neyse yakında bu millet kendi ülkesinde yabancı kalacak, okullarda çocukları bu kacaklardan dayak yiyecek, mahhalesinde kendisi dayak yiyecek, bugün acidiklari insanlar tarafından aşagilanarak, acınacak duruma düşürülecekler, dünyanın her yerinde olan etnik soykırımlarin falan neden yapıldığını anladıklarında iş işten geçmiş olacak, yakında tüm okullar böyle olacak ve çocuğunu yazdıracak okulda bulamayacak.
Çünkü aşırı gündem olmayı geçtim gündem bile olduğunu görmedim, onsanlar birbirine gönderiyor herhalde şu aşamada 😀
Şaşıracak bir şey de değil, göçmenler zaten biliniyor, böyle olması da tahmin ediliyordu, bu da sonucu. Normal yani, hatta daha da benzer şeyler olacak...
sanırım gündem anlayışınız sadece TT olanlardan. TT listesi anlık olarak güncelleniyor eğer bilmiyorsanız. gündem olması ise konuşuluyor olması demek. yeni bir bilgi olsun :)
Yok öyle bir şey oradakiler sabahtan beri oradalar 😂 Konuşuluyor da nerede? Kendi aranızda konuşuyorsanız bu nerenin gündemi? Biz de bilim konuşuyoruz ama gündem hara delikler demiyoruz mesela 🙃 Ülkede gündemde olanlar bunlar, sabahtan beri hem de 😀
Hatta bak gerçek bilgi vereyim lazım olur 😀 Burada zaman olarak da gerçek gündemi takip edebilirsin, faydası olur soru sorarken 😇 https://trends24.in/turkey/
bir şeyin gündem olması için illa TT olmasına gerek yok. Instagram ve Twitter'da çoğu haber kaynağı bunu paylaşırsa ve onbinlerce etkileşim alıyorsa gündemdir, konuşuluyordur. bunu da bilgi olarak vermiş olayım :)
Bunu yazan kişi mi yazıyor bunu? Geeçekten gündem olmadığını fark ettikten sonra? 😂 "Twitter'a girersen bol bol görebilirsin gündem mi değil mi" Bu da güzel 😀
ben sana TT olmuş demedim yalnız. insanların bunu konuşuyor olması ve haber olması gündemdir. illa bildiğin konuda tatmin olmaya falan mı ihtiyacın var?
"insanların bunu konuşuyor olması ve haber olması gündemdir" 😀 Dünyada o zaman şu anda milyarlarca gündem var 😂 "Gündem" kelimesinin ne demek olduğunu öğrenmelisin bence, başkalarına olmayan bilgiyi vermeye çalışmak yerine 🙃
Benim bir ohtiyavım yok. Soelru sordun, görüş yazdım. Soru soruyorsan gelebilecek görüşleri de kabul edeceksin. Sen bunu yapmayıp yorumla düzeltme ihtiyacı duydun, kendince... Kimin bir şeye ihtiyacı var sence? 😇
evet TR gibi ülkede dediğin şekilde çok fazla gündem var. bir yerlerde konuşuluyorsa ve benim bu soruma da 94 görüş geldiyse demek ki ilgi çekici bir konuymuş. Instagram'da bir haber kanalında paylaşıldığını gördüm ve 40 bin beğeni almıştı. demek ki bugünün gündemiymiş :) her şey TT olarak gündem olmuyor. dün akşam da haber kanallarını izleseydin görebilirdin.
hayatta eğlenmeye bak biraz :) bu kadar ciddiyet ve kendini tatmin etme duygusu fazla zararlı insana. sağlıksal zarar.
Arkadaşlar kazanan benim (izleyici) haberiniz olsun :D ben eğleniyorum siz atışıyorsunuz, tatlıya bağlamanız gerekiyor. Tartışmanın hiç bir zaman galibi yok, sevgiye yer verelim. Tartışmayı seviyorsanız başka :D
"Instagram'da bir haber kanalında paylaşıldığını gördüm ve 40 bin beğeni almıştı. demek ki bugünün gündemiymiş her şey TT olarak gündem olmuyor. dün akşam da haber kanallarını izleseydin görebilirdin."
şu yazdığımdan sadece sorduğum sorudaki görüş sayısı kısmını çekip aldıysan sana da helal olsun ama ben yoruldum :) ilk defa biriyle tatlı tatlı atışıyorum ama uzaması can sıkıcı. hayatında başarılar sana. sen tamamen haklısın :)
Tabi ki haklıyım. Bir haber kanalı paylaşımını baz alayız gündemden bahsediyorsak. Aynı beğeniyi hatta fazlasını alan kaç paylaşım vardı kim bilir... Diğerlerini tekrarlamama zaten gerek yok. Sana da başarılar 🙏
Hahaha son sözü söylemeye çalışan, hâlâ haklı olmaya uğraşan, sorusuna gelen görüşleri örnek veren, sürekli birilerine bilgi verme ihtiyacı duyan kişi birine narsist olduğu tespitini yapıyor, kendinde bunu yapabilecek bilgi olduğunu da zannediyor... Harika 😂🤣
Bunlar rus, ukraynali isimler galiba. Bazi isimler suriye, afgan mi dedim ama emin degilim. Yani ben kucuk sehirde yasiyorum. Ogretmenlik okudum daha yeni bitti. Stajda girdigim sınıflarda tek tuk turk öğrenci vardı. Cogu suriye, afganliydi.
burada sehir hastanesi falan yok. Tek bir devlet hastanesi var. Ici gocmenlerle dolu. Saglik ocagina gidiyorum yine gocmenlerle dolu. Yani bir özel hastaneye falan giderseniz cogunlukla turk goruyorsunuz. Yoksa yok yani. Hatta özel de bile afgan görmüşlüğüm var. Bazilarinin durumlari da iyi oluyor açıkçası.
Yeni ehliyet aldim, nüfus mudurlugune gittim. Ekranda isimler yaziyor bilirsiniz. Isimlerin yine buyuk cogunlugu yabanci, gocmenlere aitti. O isim ekraninda tek tuk turk vardik yani. Özel ve parali yerlerde turk gorebiliyorsunuz gorurseniz. Devlete ait her kurulusta gocmen yogunlugu var.
Onların anneleri ve babaları sayelerinde 1500 tl olan kiram 1 yılda 3000 tl oldu 6 ay sonra tekrar zam gelecek. Apartmanda ust komşum 6500 yeni taşınan komşum 9000 tl ye oturuyor. Suriyelileri beğenmezken şimdi bu rus ve Ukraynalilar yüzünden binlerce kişi faiş zam oranlarındaki kiralik evlerde oturuyor.
Yabancı uyruklu öğrencilerin bir arada toplandığı sınıflar Antalya'da hep vardı. Yeni bir durum değil. Listeyi sanal platformlara yaymalarının sebebi son zamanlarda ülkenin çok fazla dış göç alması. Gündem dolayısıyla popülarite kazanacağını bildikleri için paylaşılmış. Bu liste ve benzerleri bizde senelerdir vardı ve Antalya'da herkes halinden memnun. Panik yapmayın.
@cicimxs eminim orasıdır. Antalya turizme ilk yatirim yapıldığında beri kozmopolit yapıdadir ve her zaman farkli farkli etnik kimliklere ev sahipligi yapar. Türkiye'nin en özgür, en güvenli sehirlerinden biridir ve yerel halkı da bu çok uluslu yapıya adapte olmustur. Hala buna karşı cikan kisilerse en hafif tabirle egitimsizdir.
Çakma hümanizm destekçileri solcular ve akepelilerin eseri budur... Türklük yok edilmekte ve sesleri çıkmıyor... Kendi çocukları barınacak yer ve is bulamadıkları zaman bakalım ne yapacaklarını çok değil on seneye bağımsızlık isterler... el birliği ile mahvettiler ülkeyi
Büyük ihtimalle özellikle aynı sınıfa topladılar. Türkçe öğrenme durumları çok daha sıfırdan başlayacak çünkü. Diğer Türk çocuklar zaten Türkçe konuşabiliyor ama bunlar hem konuşma hem yazma öğrenecek o yüzdendir. Bu yüzden böyle ise iyi bile olmuş
Bunun sebebi sadece yabancılara açılmış olan bir sınıf olabilir mi? Türk çocuklarıyla anlaşamıyorlar diye okul yönetiminin sınıfları ayırma işlemi yapmış olamaz mı?
Çok normal. Amerika gibi karma karışık coğrafyalardan her insanı barındırıyoruz. Amerika ile aramızda ki tek fark onlar vasıflı biz ise vasıfsızları barındırıyor oluşumuz.
Böyle ki ztn bizim Üniversitede diş hekimliği gibi çok üst bölümlerin öğrenci lisetesi böyle isimler kaynıyor Türk isim bulmak samanlıkta iğne bulmak gibi Emin olun ki. Türk gençleri kıytırık 2 yıllıklarda sürünüyor elin arabı bedavaya tıp diş okuyor burada bay be
şaşırılcak ne varki. hepsi suriyeli afgan değil slavı gürcüsü orta asyalısı toplanmış demekki özel bi sınıf. her ne kadar yabancı cok olsada böyle resimlerle provake etme derdindeler. zaten yer antalya turistik şehir
Erdoğan hazretleri sağolsun oy verenler mutlumusunuz Allah bin beterine düşürdün sizleri🙏🙏🙏🙏
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ülke uzun süredir hem devlet ( Suriye ve Afgan akını) hem vatandaşlar tarafından iyş meblağlara satılıyor zaten. Buna şaşırma bu ülkeden bi cacık olmaz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Antalya turizm şehri, normal Ukraynalı ve Arapların orayı tercih etmesi. Türkiye minnoş 5 milyonluk ülke değil ki, 80 milyon o da bilinen sayı. Şaşırmıyorum artık
Birleşmiş milletlerde bu kadar çeşitlilik yok lnjsdkjşoklnasd
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Genelde paylaştığın haberler yalan oluyor senin. Hic araştırmadan haber diye yapıyorsun. Utanma falan da yok sende. Bazi sazan adminler de yalan haberlerini ss seçiyor. Hepiniz şaka gibisiniz.