Bizim ülkemizde Cahiliye döneminden kalma insan bedeni giymiş boş beyinler, neden cemaatler kapatılsın diyor hiç düşündünüz mü?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÇünkü Avrupa'da Hristiyanlık ve bunun getirisi olarak teşekkül kazanan kiliseler, katedraller, bazilikalar; papazlar ve rahibeler insanların umurunda değil. İskandinavya ülkelerinde insanların %70'inin dini yok. Avrupa'da dinsizlik arttığı gibi Türkiye'de de artıyor ve giderek artmaya devam edecek.
Ancak bir cemaatte vuku bulan bir olay yüzünden komple o cemaati kapatmak bana da saçma geliyor. Cemaatler benim gözümde dinî topluluklardır. Kadın hakları topluluğu, vejetaryenler topluluğu, gamerlar topluluğu, fotoğrafçılar topluluğu, bilim topluluğu gibi birçok topluluk olabilir ve aralarından birisinin bir suç işlemesiyle komple o topluluğu lağvetmek pek doğru değil açıkçası.
Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasasına aykırı söylemlerde bulunulmadığı sürece bir topluluğu kapatmak doğru olmaz. Ancak bu ülkenin kanunlarında en küçük evlenme yaşı 18'dir ve bunun altını tavsiye eden, kadınların giyimini ve insanların yaşam tarzlarını hedef alan toplulukların lağvedilmesi abes değildir ve cemaatlerde bu kafada olan birçok insan var. Eğer cemaatler kapatılacaksa bu cemaat düşmanlığından değil, cemaatte bulunan kişilerden kaynaklı olacaktır.
09 Yorumla
Soran+1 yılBu ülkede cemaatleri Cumhuriyeti kurarak ezanı Türkçe okutanlar kapatamadı da günümüz dinsizleri mi kapatacak... Çok beklerler.
- +1 yıl
Cemaatleri zorbalık değil, akıl kapatacaktır. 50 yıl sonra bırak cemaati ezan bile kalmayacak.
Soran+1 yıl🤣🤣🤣 araştırmak önemli tâbi.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-39127472- +1 yıl
Türkiye'de tam tersi oluyor, gençlerin çoğu sorguluyor ve mantıklı bulduklarına yöneliyor. 2016'daki ankette Türkiye'de Müslüman oranının %80 verildi. Şahsen 50 yaş altı bireylerdeki Müslüman oranı %60 civarıdır. Giderek artmasının aksine, giderek azaldığını görüyoruz.
Soran+1 yılÇünkü ankete yoldan geçen insanlar katılıyor. Mahmut Efendi Hazretleri'nin cenazesine kadınlar hariç kaç kişi katılmış bir bak istersen. Bir de kadın cemaati en çok olan cemaatin lideriydi kendisi. Sadece bir kişinin bir cemaatin cenazesine bu kadar insan katılıyorsa diğer cemaatleri de katarsan bak bakalım sonuç ne çıkıyor.
- +1 yıl
Cenazeye Müslümanlar katıldığı için olabilir mi sence? :)
Oranlamada belli bir yer baz alınmaz, objektif sonuç için herkese sorulmalı ama zaten çevrede bile birçok insan inançsız. Liseden başlıyor ve bazıları söylemeye bile çekiniyor ancak o kadar çok var ki.
Soran+1 yılMüslüman sayısı senin dediğin gibi sz olsaydı sadece bir cenaze de izdiham kalabalık olmazdı 😀 onu anlatmaya çalışıyorum. Türkiye'de de her yıl binlerce hafız yetişiyor. O anketlerin hiç bir hükmü yok. Müslümanlar medrese de eğitim alıyor kendi özel okulları var. Gerçek İslam'da karma sistem diye bir şey zaten yok Bu yüzden çocuklarını özel haremlik selamlık okullarda okutuyorlar.
- +1 yıl
Ateizm ile alakalı bir topluluk olsa oraya cenazeye katılanlardan daha çok insan gelir ama bu durum Ateizm sayısını daha fazla yapmaz. Etki/tepki misali. Sayılar yere göre değişir. Türkiye genelinde Müslüman sayısının ''en fazla'' %70 olduğunu düşünüyorum. Bu %70 içerisindeki kesimin de en az %40'ının kafasının karışık olduğunu düşünüyorum.
Soran+1 yıl2016 tarihli anketine göre Türkiye'deki Müslümanlar nüfusun %82'sini oluşturmaktadır. Optimar'ın 2019'da yayınladığı ankete göre ise Müslümanların nüfusa oranı %89,5'tur. 2021 KONDA anketine göre insanların %92'si Müslüman olarak tanımlandı.
tr.m.wikipedia.org/.../T%C3%BCrkiye%27de_din
En İyi Cevaplar
Sebebi cok net belli değilmi yüzyıllar boyunca dertleri islamla bitmi ki. Maalesef bizim toplumuz hemen gaza gelen kendi dinine kendi değerlerine karşı köreltilmiş bir toplum KS girince burada ki yorumları görüşleri görünce çok şaşırıyorum... Müslümanlar olarak da korku empoze edilmiş kimse sesini cıkarıp hop ben müslümanim benim dinim hakkında bunu konusamazsın diye aslan kesileni cok nadir görüyorum. Bizler onlar karsında pasif durdukca daha da daha da ileriye gidecekler müslüman önce bu sorunu çözüp kendi dinimize sıkı sıkı sarılmamız lazım ve hakkıyla savunmamız lazım
322 Yorumla
Soran+1 yılHükümetin suçu da var. Hükümete karşı eylem yapan olduğunda hemen vatan haini ilan edip içeri atıyor. Böyle din düşmanlarına karşı hiç bir şey yapmıyorlar. İnanç özgürlüğüne hakaretten at bakalım içeri bir kaçını bak bakalım sesleri çıkıyor mu bir daha
- +1 yıl
Hükümetde suç bulmuyorum her seyde hükümete sucu arayanlarda bakmak lazım gülşeni attılar ne oldu ülkede özgürlük diye hükümete saldırdılar hemen o zman da dedınız mı helal olsun hükümet yaptı diye ikiyüzlülük yapmaya cok müsait bir toplum var hakkı hakkanıyetı konusmak için illa kendı tarafında olan siyasi görüs olmalı ki sesler cıksın buda iki yuzlulugun daniskasıdır... Bu yüzden hak hakkaniyet için mulalif ya da hükümetçi vs dıye ayrım yapmadan korumak kollamak gerekir. Benim partim bunu savunmuyor aman sus savunma dogru yapılanları olan zihniyetlerde var bu yüzden hükümete suc atmak için bahaneler üretmek yerine gercek büyük resmi görüp ona göre konusmak lazım
Soran+1 yılBen İslam'ın verdiği emre bakarım. İslam'a dil uzatılıyor ise bir ülkede buna devlet yöneticileri ses çıkarmıyor ise suçludur. Ahirette Allah hesabını soracak bunun. Gülşen'de olsa başkası da olsa kim dil uzatıyor ise İslam'a cezası kesilmeli
- +1 yıl
Bunuň için laikliğin bitmesi lazım. Şeriat gelmesi lazım ayasofya actılar takdir ettin mi? Bas örtüsü serbeslesti vaybe helal olsun dedin mi? ya da dış politikada cumhuru reisin durusunu islami ezdirmemesini tam tersi dim dik duruyor nerde öcevıt dönemi nerde bu dönem dedin mi bence hayır... Hepimizin gönlünde yatan islami hakkıyla bu ülkede yaşamak yasatmak ama etrafına bir bak buraya bir bak sence hazır mı? Herseyin olgunlaşma zamanı vardır bir meyve gibi cok şükür onun için büyük bir zemin hazırlandı bunu da yine kim yaptı? Evet herkesin begenmediği polikaları olabilir evet şu şu konular da tasrip etmiyorum ama bu konularda helal olsun diye bilmek önemli İslam ve İslamiyet adına atılan o kadar adımları yok görüp oranın sucu buranın sucu dersen diger yapanlardan ne farkın olur
Soran+1 yılDenediğimi nereden biliyorsun? Benimle yaşıyorsun da benim mi haberim yok 🤔
Soran+1 yılBen İslam'a bakar İslam'a göre yaşarım. Hükümetin yaptığı güzel şeyleri de söyler yanlış şeyleri de dile getiririm. Çünkü ben tarafsız bir kişiliğe sahibim. Araştırmadan medyanın gazına gelip de sazanlık yapmam. Çünkü Kur'an araştır diyor. 1) hükümet cuma günü namaz için izin yasası çıkardı bu ayakta alkışlanmalık ama aynı hükümet zinayı suç olmak çıkardı bu da İslam'a aykırı bir hareket. Okullar da kıyafet serbestliği getirdi şimdi ilk okula kızlar tayt ile gitmeye başladı. Bu da abaza kesimi tahrik edip tecavüz vakalarının artmasına sebep oldu. Ayasofya camii açılması güzel ama bismillah diyerek kilise açmak saçma. Fatih Sultan kliselerde ibadet özgürlüğü verdi ama gidipte hiç bir kilisenin açılışını yapmadı. Sezen Aksu denilen kadın Hz. Adem aleyhisselam'a cahil dedi. Önce gereği yapılacak dedi uzanan dili keseriz dedi , sonra oy uğruna ben onu kast etmedim diyerek geri vites yaptı. Suriye'li göçmenlere sahip çıkan hükümet, doğu Türkistan'a binlerce Müslüman katledilrken sessiz kalıyor hâlâ. Kendi ülkesindeki Sma hastası bebeklerin tedavisini bile karşılayamacak kadar aciz bir hükümetimiz var. Sırt ailelere bizim kasada para yok siz dilenin en iyisi diye valilikten izin veriyor. Hangi İslam'da var bunlar söyle bakalım
- +1 yıl
Anayasaya göre tarikatlar olmamalı zaten
Dernek adı altında yasallastirildi
Tarikatlar kapatılsın demek suç da degil - +1 yıl
Fatih sultan mehmet bir tarikat müritlerini yakarak öldürttü
2. Mahmut bektaşi tekkelerini kapattı
Var mı turkiyede bektaşi tekkesi?
En fazla iran sınırına yakın yerlerde var oda mezhep olmuş artık kendi şeyhleri yok - +1 yıl
Kim bilir kaç padişah daha savaş açtı bu tarikatlara
Soran+1 yıl@Lütfetmedinizefenim fatih Sultan Mehmet'in şeyhi neden Akşemsettindi peki bana bunu mantıklı bir şekilde açıkla hadi
- +1 yıl
Ahahahahhahahahahah
Senin akşemsettin dediğin adam kula kulluk mu öğretiyor
Yoksa bilimle uğraşan
Islam ilimlerini çok iyi öğreten bir zat mı
Sence bu şeyh bozuntuları akşemseddin mı
Bilimle uğraşan bir şeyh?
Var mı sayın murit - +1 yıl
Ve fatihin tek hocası o mu
Fatih istanbulu feth etmek istemesinin bir sebebide bilim adamlarının burada olması
Hatta bilim adamalri hakkin da ferman yayınlıyor
Kütüphane kurduttuyor bir çok bilimsel materyal var
İstanbul'a dünyanın dört bir yanından bilim adamı getirtmeye çalışıyor
Kendiside mühendis ve mucit - +1 yıl
Daha fatihin kütüphanesinde ne var onu bilmiyorsun
Burada ötüp konusuyirsun
Git bir bak bakalım listelere ne var kütüphanesinde - +1 yıl
Senin tarikatakr okula gitsin çocuk mu diyor
Yoksa günah yuvası çocuklarınızi alin mı diyor
Alıpta ne yapıyor bilim mı öğretiyor
Kendi öğretilerini doldururyor
Adam akıllı islam öğretiyor mu
Sanmıyorum
Soran+1 yıl@Lütfetmedinizefenim soruma cevap vermek yerine gereksiz bilgi yığınları ile dolduruyorsun. Madem tarikat diye bir şey yoksa Fatih'in şeyhi neden vardı? Neden Akşemsettindi cevabın varsa doldur. Yoksa boş yapma. Başka hocaları olabilir. Başka hocası ayırdır. Şeyhlik ayrıdır. Meselâ Kanuni, Yavuz Sultan Selim, binaların neden şeyhi vardı? Osmanlı'nın kurucusunun neden şeyhi vardı? Bunlara cevabın var mı?
Soran+1 yılKim diyor putlaştirma diye? İçine girmeden iftara atmak ile olmaz bu işler. Put demek Allah yerine bir insanı ya da bir nesneyi ilah edinmektir. Oysa müritler, mürşidi kamillerin yani şeyhlerin de ölümlü olduğunu bilir. Onlar Allah'a ulaşmak için sadece vesiledi. Çünkü Kur'an öyle emrediyor. Bizler günahkar kulllarız. Nefsin daha ilk mertebesinde nefsi emmaredeyiz. Ölmeden Allah'a ulaşabilmek için önce kalbini kirden arındırman lazım. Nefsin 7 mertebesini aşabilmen lazım. Bu mantığa göre Mevlana Celaleddin Rumi, Şemsi Tebrizi ilah edinmiş, Fatih Sultan Mehmet Akşemsettini ilah edinmiş, Kanunî sultan Süleyman şeyh Yahya Efendi yi ilah edinmiş demiş olursunuz. Yunus Emre disizi var. Açıp izlersen az çok anlarsın tasavvufun mantığını
Soran+1 yılResim olayı rabıta yapabilmek için gözünün önüne getirmen için bir defa bakıp rabıtaya odaklanmak yeterli bence alıp da yatmak abartı olmuş. Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem kimseye resmini vermemiş ama Hz. Ebubekir rabıta da boyut atlamış. Tuvalette özel hallerimde bile seni düşünüyorum aklıma sen geliyorsun artık demiş peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vesselleme o da ne güzel demiş. Şimdi onlar peygamber efendimizi sürekli gördükleri için resme gerek yok zaten. Fakat sen şeyhi her zaman giremiyorsun. Sadece Tevbe etmek ve yenilemek için vesile kılmak amacıyla gittiğin de görebiliyorsun. . Mesela ben Konya'ya gitmiştim aradan 8 sene geçti nerdeyse daha gitmedim e şimdi şeyhin resmi olmadan nasıl rabıta yapacam ben yanına gitmezsem? Resmin amacı o, ama şeyhini de her şeyden çok sevmen lazım normalde. Çünkü peygamber efendimize Hz. Ömer diyor ki ya Resulullah kendi nefsimden sonra en çok seni seviyorum, olmaz ya Ömer olmaz en çok beni sevmeden olmaz diyor. Şimdi peygamber efendimizin nuru silsile yolu ile onun soyundan kıyamete kadar devam ediyor. Şeyhler de onun soyundan gelen insanlar oluyor genelde. Peygamber efendimiz ne diyor Ashabıma dil uzatmakta Allah’tan korkun! Benden sonra onları kötü emellerinize alet etmeyin! Onları seven, beni sevdiği için sever. Beni sevmeyen de onları sevmez. Onları inciten beni incitmiş olur. Beni inciten de Allahü teâlâyı incitmiş olur. Bunun da cezası gecikmeden verilir.) [Buhari] Yani tasavvufu benimsemiyor olabilirsin. Saçma da buluyor olabilirsin ama bu düşüncen içinde kalsın dışarıya yansıtma bence. Çünkü farkında olmadan imanı kaybedebilir insan. Imam Rabbani Hazretleri diyor ki Tarikata herkes girmesin. Bizim kitaplarımızı herkes okumasın zarar görebilir diyor. Kur'an, sünnet Hadis yeter onlara diyor. Bizim yolumuza herşeyinden vazgeçecek gönüllü insanlar girsin diyor. Tasavvuf gönül işidir. Herkes kaldıramaz diyor.
Soran+1 yılBunun için istihare namazına yatabilirsin. Allah'ım bana mürşidim Kimse onu rüyamda göster diyerek
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
7Cevap
+1 yılOlayı çekmek istedikleri yer farklı çünkü. Kinlerini böyle kusuyorlar. Hep camilere dindarlara dine bulurlar kusuru. Birinin işlediği kusur herkesin gibi davranırlar. Beyinleri gelişmediği için
22 Yorumla
Soran+1 yılMüslüman görünümlü münafık dolu çünkü bu ülke
- +1 yıl
Müslümanlığa çok açık bir şekilde nefret duyan ve ulu orta söyleyen insan var ki 🤦🏼♀️ Müslüman görünümlüler ayrı tabi
+1 yılCamiler kapatılsın mı diyoruz.
Allahın kurandaki akletmez misiniz vb. Ayetlerine ragmen
Aklı reddedip kalbe uymaya öğütleyen
Allaha kulluktan ziyade kula kulluk öğütleyen
Ve şartsız koşulsuz teslimiyeti öneren
Kulluk anlayışına red çekiyoruz
Devir akıl ve bilim devri
Cahiliye devrinden kalma adetler bitmeli
210 Yorumla- +1 yıl
Bakınız nurettin yıldız 6 yaşında ki kız evlendirilibilir diyor
Bunun afganistandan ne farkı var
Herkes kafasına göre din uyduruyor
Soran+1 yılGerçek İslam'ı öğrenmeyip İngiliz tarih kitapları ile büyüyen nesile gerçek İslam'ı anlatmak çok zor. Cemaat demek topluluk demektir. Örneğin iki kişi de cemaat oluşturur. Cemaatler kapatılsın demek o yüzden aşırı saçma. Camileri kapat cemaat gelmedikten sonra boş bir bina olur. Suç şahsidir, nasıl ki bir devlet okulunda bir öğretmen öğrencisine tecavüz edince neden tüm okullar kapatılsın demiyorsunuz mesela? Çünkü suçlu okullar değil suçu işleyen öğretmen olduğu için olabilir mi? Aynı şekilde herhangi bir tarikata da ya da cemaate mensup bir şahıs bir suç işlediği zaman sen tüm tarikat ve cemaatlere kilit vuramazsın. Kapatılsın diyemezsiniz dersen özgürlüğe müdahale olur. Çünkü suç şahsidir.
- +1 yıl
gercek islami bilmiyorsun diyen zat islam tarihinden haberin var mi hadi bilmiyorsun diyelim tarikat tarihinden haberin var mi
Peygamberin ve ashabının tarikatımı vardı
Hindistandan yayıldı bu tarikat...
Hindistanda mistisizm babası oradadır
Budizm me ve dige r hindu öğretilerine ne kadar yakın farkında değil misin
- +1 yıl
Tarikat islam değildir
Camilerle kiliselerle bağdastiramazsin
Ben din düşmanı değilim
Bana din düşmanı diyen kafirin en önde gidenidir
Ve bu tarikatcilar fıkıh bile bilmeyecek kadar cahidlir
Soran+1 yılGünümüz selefilerin uydurdgu ifitiralara karnım tok benim. Evet peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem başlattı bunu. Nefisin nasıl terbiye edileceğini önce Hz. Ebubekir'e , Hz, Ali'ye, Hz. Ömer'e, Hz. Osman'a öğretti. Senden daha iyi biliyorum gerçek İslam'ı. Günümüz İslam ile ilgili kafasına göre din uyduran selefilere göre rabıta da şirk zaten ama Necip Fazıl Kısakürek öyle demiyor. Demek ki Necip Fazıl Kısakürek'e kadar bu tarikat zaten varmış. Mevlana Celaleddin Rumi Hazretleri ne neden tüm dünya saygı duyuyor meselâ? O da Mevlevilik tarikatını kurdu? Hani Hindistanda çıkmıştı?
- +1 yıl
Hahahahahaha
Hangi hadisde var
Hangi sahabe hayatini anlatan kaynakta var
Ben niye gormedim
Ben sana oku araştır aklını kullan dedikce
Sen bana tarikat ufurukleri atıyorsun
Ben sana şeytanların dediği gibi
Itaat et aklını kullanma demiyorum
Şüphe et aklını kullan diyorum
Mevlana afganistanda geldi
Afganistanın yanında hangi ülkeler var
Selefi oldugu mu nereden çıkardın
Kelam oku
Fıkıh oki
Siyer oku
Akait oku
Hadis oku
Aklını kulllaaaaaaaaaan
Şeyhe tapma
Allahi düşün onun mucizelerini ve rahmeti
Bir delinim nurlu yüzünü düşünüp napicaksin - +1 yıl
Asagdia gülen cemaatini aklamışsın
Adam munafik ve kâfir olduguna dair açık delilleri var
Sen bu kadar cahil ve kafayı yemissin
Araştırma yapamıyorsun
Aratsirsan direk bulacaksın
Sana anlatıcak lafım yok " dindar değil dinci zat"
Siyasal islam uyesi
Soran+1 yılSana illa hadisle kuranla kapak yapacağım 🤣 İlk şeyh peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellemdir..
Dünyadaki her şeyden daha fazla Allah ve Rasulü’nü seveceksiniz. Ana, baba, oğul, kardeş, eş, akraba, mal, makam, ticaret, hiçbir şey bu sevginin önüne geçmeyecek. Yoksa helâk olursunuz. (Tevbe, 24) Sonra müminlerden bu sevginin gereği istenmiş ve bütün sözde, işte ve halde Hz. Peygamber s. a. v.’e uyulması emredilmiştir. (Âl-i İmran, 31). Yani müminlerden iç ve dışları ile Allah’a yönelmeleri istenmiştir. Sahabe de iman ve irfan derecelerine göre bunu ispat etmişlerdir. Ebu Bekir Sıddık r. a.’ın kalbi, Allah Rasulü’ne öyle bağlı ve aşıktı ki, Efendimiz s. a. v. kendisine, “hadi canını ver” dese sevinçten gözyaşı döker ve başını uzatırdı. Bir defasında, Allah Rasulü s. a. v., “malınızı getirin. İslâm ordusuna yardım edin” deyince, evinde değeri olan ve işe yarayacak bütün malını getirip Efendimiz’in önüne koymuş, boynunu büküp kenara çekilmişti. Allah Rasulü s. a. v. onun içinde sakladığı aşkı ortaya çıkarmak için: “Ya Eba Bekir! Ailen ve çocukların için evde ne bıraktın?” diye sordu. Cevap kalpleri eritecek güzellikteydi: “Allah ve Rasulü’nün muhabbetini bıraktım.” (Ebu Davud, Tirmizî, İbnu’l-Esir) Hz Ömer r. a., Allah Rasulü s. a. v.’e, “ben sizi, nefsim hariç her şeyden çok seviyorum” diye kalbindeki muhabbeti ilan edince, Efendimiz s. a. v., “beni nefsinden de fazla sevemedikçe, bu iş tamam olmaz.” buyurdular. Hz. Ömer sustu. Allah Rasulü s. a. v., Hz. Ömer’e birkaç defa şefkatle nazar ettiler. Az sonra Hz. Ömer r. a. samimi olarak, “sizi nefsimden de çok seviyorum” deyince, Efendimiz s. a. v., “işte şimdi oldu!” buyurdular. (Buharî, Ahmed) Devamı: www.nasihatler.com/.../
Soran+1 yılSana selefisin demedim günümüz selefilerin verdiği bilgilerle aynı şeyi söylüyorsun aynı iftiraları atıyorsun. Neden Mevlana, Yunus Emre, Abdulkadir Geylani gibi İslam alimleri tasavvuftan çıktı sanıyorsun?
Soran+1 yılSena en güzel cevabı Necip Fazıl Kısakürek versin. Sizin gibi İslam cahilleri oldukça Cahiliye devri hiç bir zaman bitmeyecek. https://youtu.be/y29GezBeBQI
fetö zamanında yok edilmiş olsaydı, 15 temmuzda iktidara el koymaya çalışamaz ve o kadar masumun kanını dökemezlerdi. fetö cemaatinin canın yaktığı, suikastlerle öldürdüğü sayısız insanın lafını etmiyorum bile. zamanında, "fetö ortadan kaldırılmalıdır" diyenler, aynı burada olduğu gibi, ve tamamen aynı sözlerle islam düşmanlığıyla suçlanıyordu. belli ki hiçbir şekilde tarihten ders alınamıyor.
21 Yorumla
Soran+1 yılGülen Cemaatinin yaptığına dair delil neden yok? Neden 15 Temmuz darbesini yapan subaylar solcu cuntacı takımı çıktı? Hükümetin kendi eliyle yapmadığı ne malum mesela? Bana bunu ispat etsene? Madem hükümet yapmadı neden siyasi ayağının incelenmesini istemediler? Neden Hulusi Akar ve Mit Müsteşarı o gece için ifade vermeyi kabul etmedi? Bunlara mantıklı bir açıklaman var mı?
+1 yılSaygısızlar örneğin. hindistanda ineğe tapan ineğin idrarını içen hintlere saygıları var.
Ama laf müslümanlığa geldimi müslüman yok olsun hakaretler camiler kapansın ezanlar susturulsun. şeytanları bunu istiyor.
10 Yorumla- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılcemaat mi camii :))
bos bos konusmayin
bu ulkenin en buyuk bakanlik butcesi diyanet
diyanet varken kendini dindar sanan 3 - 5 zibidiyi adam yerinemi koyucaz
ne kadar cemaat varsa hepsinin ulke nufusunu sileceksin hemde.
26 Yorumla
Soran+1 yılBoş konuşan sensin 🤣 Camiyi oluşturan Cemaattir zaten 😂
Soran+1 yılNe kadar laik varsa kökünü kazıyacaksın diyen zihin yapın var aynı iki tarafta cahil
- +1 yıl
camii cemaati onun adi coban ;)
camii ye giderim bir cemaatlede isim olmaz
al bak
gulen hocaydi
hoca efendiydi
gulen cemaati
sonra vatan haini oldugunu evlatlarida anladi
once sizin gibilerin etekleri tutusdu :)
cunku onlar hep vatan haini idi simdiki cemaatler gibi :)
o yuzden birakin bu provakasyonu allaha inanmak icin kuran var camii var peygamber var :)))
ismailagaya
gulen hocaya
bilmem kime zibidilere kimsenin ihtiyaci yok :))))
hemsi ruh sagligi bozuk sapik gereksiz zavallilar :) - +1 yıl
laikligi bile bilmiyorsunuz birakin laikligi dindarliginizda supheli cemaat savunan insanlar vatanin dusmani hainler bu kadar basit zavalli basit asalak insanlar :)
Soran+1 yılUlan laiklik adı altında kız çocuklarını tecavüzcüsü ile evlendiren yasayı 1926 da siz çıkardınız sizde ala sapık mı var tarih özürlü yaratık 🤣
Soran+1 yılEzanı Türkçe okutup, peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem'ie hakaret ettiniz. Bu mu laiklik? Baş örtüsünü bile yasak yaptınız sapık laikler
Papazların başı senelerce farklı çocuklarla ilişkiye giriyor. Yine de diyen olmadı, demek ki dertleri din değildi.
10 Yorumla- Gündem konusunda 941 cevap paylaştı.
+1 yılTabikide kapatılmalı cemaatlerde beyni gelişmemiş insanların beyni yıkanıyo maalesef
12 Yorumla
Soran+1 yılSuç şahsidir arkadaşım. Bir devlet okulunda bir öğretmen öğrencisine tecavüz edince neden tüm okullar kapatılsın demiyorsunuz? Çünkü suçu işleyen okul kurumu değil, öğretmenin kendisidir. Aynı şey Cemaatler içinde geçerli. Türkiye'de herhangi bir Cemaati'n içinden bir şahıs İslam'ın emrine aykırı gelerek suç işlediyse, suçlu cemaat değil suçu işleyendir. Bunu neden idrak edemiyorsunuz
- +1 yıl
Niye cemaatler var ben karşıyım
Din sadece kişi ilgilendirir herkes kendi için yaşasın
+1 yılNerde beyinsiz var toplanmış buraya olum videodanda mı feyz almadın beni engelleyen andaval
01 Yorumla
Soran+1 yılBeni de engellemiş
Camiler değil cemaatler kapanmalı diyoruz bizde zaten.
10 Yorumlakılıseler kapatılsın!!!
10 Yorumla- Gündem konusunda 371 cevap paylaştı.
+1 yılÜlke cahil ve din düşmanı dolu
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem