Selamünaleyküm kardeşlerim hayırlı günler! Ben şunu merak ediyorum ABD ile Kanada'nın birbirinden ne gibi farkları vardır?
Yaşam şartları açısından ABD mi daha iyi Kanada mı?
Selamünaleyküm kardeşlerim hayırlı günler! Ben şunu merak ediyorum ABD ile Kanada'nın birbirinden ne gibi farkları vardır?
Yaşam şartları açısından ABD mi daha iyi Kanada mı?
İkisinin de dili İngilizce. Kanada yönetim olarak İngiliz Milletler Topluluğunun bir üyesidir yani lideri Kral 3. Charles. Başbakanı da var. Çok soğuk bir yerdir ekonomisi iyidir. Yaşam şartları bakımından ABD ile farklarını bilmiyorum
Kanada Sosyal devlet
Doğrudur bilmiyorum o kadar
Baktım da doğal güzellikleri de çok fazla
Evet o açıdan güzel yer
Yaşamak lazım aslında
Ben yapamam oralarda
Niye kardeşim
Beni biliyorsun. Türkiye'de bile yabancı yerlere alışmam çok zor ya yurtdışında ne çok sıkıntı çekerim her şey yabancı
Ben de düşününce ben de yapamam gibi geliyor ama bu sene inşallah ABD'ye turist olarak gezmeye gideceğim
Hemen buraları özlersin şimdiden söyleyeyim
Ben de öyle düşünüyorum gezmeye gidiyorum sadece 1 aylık kalıp geleceğim ama eğer ortam müsaitse orada iş bulup çalışabilirim de yani hiç belli bir şey yok
Eğer para kazanmak istiyorsan bence internet üzerinden kazanmaya bak çünkü gurbet ellerde insanın başına çok şey geliyor
Ama bir de zorunlu askerlik var işte o olmasa bu ülkeyi hiçbir şeye değişmem ki ülkemi çok seviyorum ancak alım gücü ve adalet anlamında ciddi sıkıntı var
Kardeşim
ABD'de adaletin iyi olduğunu sanmıyorum. Suçsuz yere hapse giren çok insan var. Hatta sırf hapiste en azından yemek var diye sokaktan yaşamaktansa hapiste yaşamayı tercih edenler bile var
ABD'de bence de adalet pek iyi gibi görünmüyor ırkçılık çabası ancak Kanada öyle değil
Bilemiyorum o kadar ama dediğin doğru olabilir bir keresinde Kanada'da bir olay olmuştu haberlerde gördüm ve emniyet müdürü bilgi veriyordu ve zenciydi. ABD'de de vardır belki öyle. Bu arada çabası değil cabası olacak doğrusu
Klavye yanlış yazmış kardeşim ama bizim ülkemizde de zorunlu askerlik var
Şu askerlik konusunu kafanda çok büyütüyorsun hiç gerek yok. 6 ay gitmekten ne olacak sanki hatta üniversiteyi şehir dışında okuduğun zamanlardan bile daha rahat olursun sonuçta askeriyede her şey var. Yaşayacağın zorluk en fazla her gün temizlik yapmak ve bazı komutanların veya üst devrelerin baskıları kötü davranışları olur en fazla ya da sık sık nöbet tutarsın. Askerlik böyle yani o kadar zor bir tarafı yok. Çünkü bu hayatın gerçeği her yerde var böyle sorunlar. Eğer yurtdışına gidersen askerlik dolayısıyla bazı sorunlar çıkabilir diye düşünüyorum
Düşünmem lazım kardeşim o baskılara dayanamıyorum işte
Yurtdışında da var böyle sorunlar hiç merak etme
Ama daha azdır be kankam! Zorunlu askerlik bize yapılmış en büyük haksızlık bence
Mesaj yazdım bir baksana
Baktım
Yaşam şartı olarak Kanada daha iyi, Kanada sosyal bir devlet Amerika'ya göre.
Daha Avrupa gibi yani
Sosyal imkanları da çok diye biliyorum
Kanada daha iyi
Ne açıdan daha iyi
Yönetim bakımından
Sosyal devlet bir de galiba
Sosyal politikaları çok iyi
Bence çok da yaşanır Kanada'da
En iyi görüş için teşekkürler
Ne demek rica ederim
Cevap
4Cevap
Abd eski ingiliz sömürgesi, kanada ise fransız. Quebec bölgesi var kanada da hala fransızca konusurlur
Biliyorum
Kanada daha iyi. Duyduğuma göre.
Ben de öyle duydum
Abd şeytan Kanada melek öyle düşün.
Ne gibi anlat biraz
Kanada'ya mı gitmek istiyorsun?
Evet
Ne zaman
Bilmiyorum ama babamın arkadaşı Amerikada yaşıyor bu yaz oraya gideceğim inşallah
Türkiye hepsini sollar.. : D
Ne gibi
Kanadada kızlar teklif ediyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?