Selamünaleyküm kardeşlerim hayırlı akşamlar! ABD, Japonya'ya İkinci Dünya Savaşında iki tane atom bombası attı ve Hiroşima ve Nagazaki'de milyonlarca masum insan öldü.
Peki neden Japonya, ABD'den hiç bunun intikamını almadı?
ABD ile Japonya dost mu?
Selamünaleyküm kardeşlerim hayırlı akşamlar! ABD, Japonya'ya İkinci Dünya Savaşında iki tane atom bombası attı ve Hiroşima ve Nagazaki'de milyonlarca masum insan öldü.
Peki neden Japonya, ABD'den hiç bunun intikamını almadı?
ABD ile Japonya dost mu?
Savaş yapıp ülkesini veya diğer ülkeleri yaşanmaz hale getirmektense bilim üretmeyi tercih etti. Bunun yanında başka sebeplerde vardır tabii ki.
Bence de en iyisini yaptı
Şöyle bir şey de var Japonya durduk yere atom bombasına maruz kalmadı öncesinde Amerikan gemilerine saldırmıştı sadece bu kadar da değil japonya gerçekten Asya kıtasında saldırganlaşmıştı
Yani Amerika atom bombasını atmakta haklı mıydı
Karşılık verme konusunda belki evet ama atom bombası çok ağır bir ceza. Ayrıca Amerika'nın gemilere yapılacak saldırıdan haberi olduğu da söyleniyor danışıklı işler bunlar. Ama Japonya'nın atom bombasına maruz kalacağından haberi olduğunu sanmıyorum
Bence de kardeşim
Ana faktörler :
Japonya'nın ordu kurması yasaklandı - Amerika tarafından.
Japonların ülkesinde hali hazırda bile halen Amerikan ordusu mevcut. - Masrafları Japonlar üstlenmek zorunda
-------------------------------------------
Diğer faktörler ise.
Ülkelerin büyüklüğü Amerika neredeyse bir kıtayı kaplıyor Japonya ise küçücük bir ülke, İşgal etmesi kolay olan bir ülke değil.
Amerika dağlık bir ülke, Bu yüzden tankları oraya kadar sürmesi bir hayli zor olacak kaldı ki daha okyanusları geçmesi gerek, İngilizler tarafından kısa süre içinde imha edilirler.
Ek olarak Amerikan ordusunun Afganistan'da başarısız olmasının diğer bir etkeni Afganistan çok dağlık bir ülke, Ne tank girer, Ne asker. Hava gücü ile bir yere kadar gire bilirsin.
Yardımcılar :
İngiltere, Fransa yeterli olacaktır. (Bir kaç ülke daha var)
Japon tarafını bilmiyorum, Çin'in nasıl bir yol izleyeceği çok önemli, Suyun akışını değiştirir, Düşmanımın düşmanı dostumdur ilkesini uygular ise olay tamamen değişir.
Rusya ve Çin işin işine girer ise çok daha farklı olaylar olur.
Rusya ve Çin işin içine girerse ne olur
Genel izlenim olarak ABD kaybeder fakat ABD dünyayı, Çine ya da Rusya'ya kaptırmaz.
Niye ABD bu kadar güçlü
Bir de neden Japonya ABD ordusunun masraflarını üstlenmek zorunda
Anlaşma gereği ve o zamanlar Japonya'nın ekonomik krizi vardı daha da zora sokmak zorunda kaldı ki, Zorla bir şeyler satın almak zorunda kaldı hem de çokça satın almak zorunda kaldı, Ve halen birazda olsa zorunda.
Tam anlamadım zorla ne satın almak zorunda kaldı
Ne aldıklarını bilmiyorum fakat zorla bir şeyler satın almak zorunda kaldılar.
Japonlar alıyor değil mi
Japonlar alıyor evet.
Anladım niye zorla aldırtıyorlar ki
La havle kardeşim antlaşma gereği ekonomik çöküntüde oldukları için dahada kötüye götürmek için aldırtıyorlar
Anladım kardeşim kusura bakma seni de çok yordum ama Eig senin
Çok iyi açıkladın çok teşekkür ederim
Np ödevin falan mı vardı?
Aklıma geldi sorayım dedim np ödevim yok
Görüşün için çok teşekkür ederim bu arada
Rica ederim.
Nasıl alacak... Japonya dediğin devletin her yeri ABD askeri ile dolu... Japonya'da kocaman bir ABD ordusu var. Daha kötüsü o ABD ordusunun tüm masraflarını Japonya ödemek zorunda. Japon ordusunun silahlanması ABD onayına bağlı. 2. DS anlaşması böyle... Ayrıca Japonya ABD düşmanlığını düşüneceğine, Çin i düşünsün... Olsa bir dünya savaşında Çin Japonyayı yerle bir edecek. Çünkü 2. DS da Japonya Çin halkına çok zulmetti.
Neden peki Japonya ABD ordusunun masraflarını ödemek zorunda
Google da yazıyor.
Google da çıkar diyorsun yani
Ben öyle mi yazmışım?
Evet
Demek ki doğru anlamışsın :)
Googleda çıkmadı ama kanka
Anahtar kelimeyi bulamadın demek ki.
Anahtar kelime nedir
Japon öz savunma güçleri
Almanya ve Japonya yıllarca Amerika işgalinde kaldı, ordu sınırlandırmaları var. Sadece kendini koruyacak kadar asker güçleri olabilir, saldırı gücü oluşturduğu an anlaşmaya göre Amerika tekrar işgal eder.
Gücü yetmez yani
Cevap
8Cevap
Yapılan yaptırımlardan dolayı ki bu intikam alınmayacağı anlamına gelmiyor
Ne yatırımlar yapıldı
Ordu sınırlandırıldı. Eski japonya dan geriye ise kamikazeler kaldı
Peki Japonya bu duruma neden ses çıkarmıyor
@gündüzüngüneşi 1945'te olmuştu mesela Hiroşima ve Nagazaki'den sonra Atom bombasin
Korkusundan olabilir
Gücü yetmez
Neden
Doğru ABD'yi şu anda kimse yenemez mi peki
Çin belki yenebilir diye tahmin ediyorum
Pakistan da güçlü sanki
Türkiye peki
Evet çok korkutucu bir güç
Peki konu ile alakasız olacak ama askerlik zor muydu
Benim de askerlik 2023 Temmuza kadar tecilli de askerlik yanaşıyor da ne yapmam lazım
ne yapmasını bekliyorsun?
Savaş açmasını ve ABD'ye atom bombası atmasını bekliyorum
tabi efendim.
Niye dalga geçtin ki
imam hatip kantininde açılmış bir konu gibi. tartışmaya doyamadım.
Ne alakası var abi doğru düzgün cevap verseydin keşke olmaz mıydı
Almanya neden almıyorsa o yüzden almıyor
Almanya neden almıyor peki
Gücü yetmez
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?