Uydurdukları din adı altında sapıklık ve ahlaksızlık. Her türlü pisligi mubah gören bu zihniyetin gereken cezayı alması şart.

Uydurdukları din adı altında sapıklık ve ahlaksızlık. Her türlü pisligi mubah gören bu zihniyetin gereken cezayı alması şart.

İki tarafı da dinlenmeden hüküm vermek adaletli mi bir şey mi sence? Peki neden hakimler iki tarafı da dinlemeden karar vermiyor? Her duyduğunuza inanmadan önce işin aslı astarı nedir iyice araştırıp sonra hüküm verin
Tamam dinledim ve ailenin yalan konuştuğu apaçık belli. Hadi diyelim ki 6 yaşında gelinlik olayı doğru olsun (ihtimal vermiyorum ama hadi diyelim ki...) e kızın 13 - 14 yaşındaki halinin de fotoğrafı var. Hem de o pislik adam kıza sarılmış ve kızım kolunda bilezik var. Hani bunlar diyor ya 2 sene önce evlendi diye, kızın 13 yaşındaki nişan fotografı ne arıyor o zaman? Bu da pedofili, bu da sapkınlık. Kaç yaşındaki iğrenç bir adam. Kaç yaşındaki pislik baba ve sorumsuz anne. Lan bi kere bunlar 14 yaşında doktora gidiyor be. Cinsel saldırı tespit ediliyor lan cinsel saldırı!!! İstismar! Azıcık beyniniz bassın şunlara
@Sedakaram fotoğrafa bakarak kızın 13 yaşında olduğu ne zaman tespit edilmeye başlandı ki 🤔
@Sedakaram kızın eline bak bakalım sence sarıldığı el 10 yaşa ait bir el mi🤣
@Sedakaram haber yalan çıktı ee şimdi ne diyeceksiniz Hiranur Vakfında Söz Konusu Geçen Kızın Evlendiği Zamanki Düğün Fotoğrafı Ortaya Çıktı. Hani 6 yaşındaydı bu 🤔? ↗
İslamda var. Aişe 6 yaşında nikahladı. İstedikleri kadar inkar etsinler. Yok araplarda adet görüldükten sonra yaş sayılırmış ta bilmem neymiş... 10 yaşında ergenliğe girse 16 yaşında olsun ya da 17 de olsun farketmez o yaşlarda 54 yaşında adamla nikahlanmak ahlaksızca ve doğru sanki. 😒
18-19 yaşında evlendi. Tarihsel olarak ispat edilmiş bir konu zaten. Hesapların yanlış. Acun Ilıcalı 19 yaşındaki kızla sevgili olunca neden aynı tepkiyi vermiyorsunuz da onun programlarını izliyorsunuz. Ya da diğer Zengin ünlüler kendilerinden kat be Kat küçük kızlarla evlenmelerine rağmen şarkılarını dinliyorsunuz? Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem 18-19 yaşında biriyle evlenince mi zorunuza gidiyor. Onun 18-19 yaşlarında biriyle evlenmesi bile İslam'a hizmet etmek için. Çünkü kendi ölünce hadisleri insanlara anlatacak genç ve hafızası kuvvetli bir zekâ lazımdı. O da bunu Hz. Aişe ile evlilik yaparak gerçekleştirdi. Zaten en çok hadis bildiren ilk kişi Hz. Aişe annemizdir. Sence bu tesadüf mü? Hz. Aişe annemizin hafızası sayesinde İslam'ı öğrendik hepimiz. Bu arada bu haber de yalan çıktı. Yalan ve iftiralara inanmaya devam edin siz. Hiranur Vakfında Söz Konusu Geçen Kızın Evlendiği Zamanki Düğün Fotoğrafı Ortaya Çıktı. Hani 6 yaşındaydı bu 🤔? ↗
@Handsomehell01 acuna tepki vermediğini nerden çıkardın. Dediğim gibi ister 16-17 ya da18-19 genç bir kızın yaşlı bir adamla evliliğini olumlama yapmıcam. İğrenç.
Master Şheff Survivor izleyerek çok güzel tepki veriyorsunuz evet 🤔
18 yaşındaki bir kız istediği yaşta adamla evlenir diyor bütün dünya devletleri. Senin mantığa göre bütün dünya yanlış yolda
@Handsomehell01 inanır mısın hiç izlemedim. Evimizde televizyon yok.
Evet yanlış. Yasal olması etik olduğu anlamına gelmez. Hiç bir zaman bir acunun ne de bir şarkıcının yaptığı pislikleride onaylamadım. Kafanızdan bir kişilik oluştıruyorsunuz ve ona sallıyorsunuz ne yazık ki ben ne sol gericiyim ne de sağ gericiyim.
Hayatında hiç o ses Türkiye izlemedin yani elimdeki telefondan, hiç Master Şheff izlemedin hiç Survivor izlemedin yani öyle mi 🤔
Hilanur vakfı ile ilgili bir link atmışsın ona gelirsek, ben senin gibi taraflı kaynak okumam. Dava sonuçlanana kadar ve tüm kanıtlar çıkana kadar kimse tam gerçeği bilemez ama şimdilik basına yansıyan haberleri adam akıllı okusan her şeyi islama saldırı olarak görmezsem olayın gerçekleşmiş olma olasılığının daha yüksek olduğunu görürdün.
Üzgünüm * tarafsız insanlarla uğraşamam. Aişenin 6 yaşında evlendiğide gerçekti. Sen kaldıramasanda gerçekler değişmez.
@gizli evet gerçekler değişmez okumayı başarırsak Hz. Aişe annemizin gerçekte kaç yaşında evlenmiş olduğu gerçeğini öğrenir ve peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem'in evliliğine iftira attığımız için kendimizden utanırız. Hz. Aişe annemiz hangi 9 yaşta evlendi ↗
@Handsomehell01 sadece 1 yıl başı o ses izledim o kadar. İzlemiyorum vallaha da billahada ne masterşhef ne de Survivor izlemedim. Hayasız değilim, işsiz değilim... Boş vaktimi böyle şeylere ayıramam. Bak 9. 20 de laboratuvar gircem üniversitesitenedn 19 dan önce ayrılmıcam. Ne Facebook ne de instagramım var ne de Twitter... gereksiz mecralar.
Kızlar soruyor da arada bir kafa dağıtmaya giriyorum
Ben senin gibi insalara aişe yi filan zamanıda çok tartıştım artık uğraşmıyorum. Tenezzül bile etmiyorum. Değişimin kişinin içinden gelmesi gerekiyor. Sizde bu kafa yok
En azından sevindim senin adına gereksiz programlar izlemediğin için fakat seninle evlilik yaşı konusunda hemfikir değilim. Bazı ülkelerin kadınlar için belirlediği evlilik yaşı 12 ye kadar düşmüş durumda. Bütün dünyayı karşıma almak mantıklı gelmiyor bana. Özellikle Kur'an'ı Kerim evlilik çağına girince yani ticaret yapabilecek zekâya gelince evlendirin diyor. Bu yaşta 18-19 a denk geliyor. O yüzden isteyen istediği kişiyle istediği yaşta evlenebilir bana göre 18 yaşında. Sunuçta hayat 18 yaşında evlenecek kızın hayatı. O böyle mutlu olacaksa, mutluluğuna engel olmak etik değil bence
@gizli tartışmaya gerek yok. Kur'an çocuk yaşta evlilik yasak diyor. Kur'an varken önümde uydurma hiç bir hadise inanmam. Kuran'da bulamasaydım eğer ozaman bakardım hadislere hangisi sahih diye. Kaldı ki bencemi yani buradaki linke tıklayıp okumayı akıl edebilirsen bir gün gerçekler ile yüzleşirsin. Oxford üniversitesi bile Hz Aişe annemizin çocuk yaşta evlendiği hadisinin gerçek olmadığını belirtmiş. Ben bilim üniversitesine mi inanayım sana mı 🤔
@Handsomehell01 18-19 yaşında kızın gelecek ve nerdeyse 60 yaşında bir adam getirecek sende memnuniyetle evlendiririsin yani. Peki🤷♀️
Bak şimdi kızı vermedim diyelim kaçması mi daha mantıklı sana göre 🤔
Sen 18 yaşında 54 yaşında bir adama aşık olsan evlilik planı yapsan çocuk planı yapsan ve o adamla evlenmek istesen baban da vermese ne yapacaksın? Tamam baba aşkım ya babam vermiyor mu diyeceksin? Kız beni mahkemeye verse özgürlüğümü kısıtlıyor diye babam Hapis yatarım. Kız kaçsa tüm sülaleye rezil kepaze olurum. Bu sahne daha mı mantıklı sana göre
@Handsomehell01 19 yaşında 60 yaşında ki dede ile evlendirmeye izin vercek aileden bende arkama bakmadan kaçarım. Düzgün güzel ahlaklı bir aile olmucağı belli.
Kendi rızası ile 18-19-20 yaşlarında evlenmiş çok kız gördüm hiç birinin derdi yuva kurıyım ya da aşk meşk değildi aileden uzaklaşmak için görüyolardı. Kaçmak için. Adam bulamasalar gene de kaçıcaklardı. Niyet başka çünkü. Hepsi pişman sonra. Düğün bahanesi ile altınları gondipleyip gidende gördü bu gözler. Keşke bu kadar genç kızlar buna mecbur kalmasa ama sana benziyen ama daha radikal olan zihniyetler yaşadığı sürece zor.
@gizil peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem'in hayatını hiç okudun mu da araştırmadan iftara atıp, vebale giriyorsunuz. Eğer evet okudum dersen, neden gerçekleri dile getirmek yerine yalan yanlış bilgiler veriyorsun? Hayır okumadım diyorsan neden okumadan, işin aslı nedir bilmeden yalan yanlış bilgiler yayıyorsun?
Oxford Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre Muhammed'in Aişe ile 9 yaşında evlendiğini iddia eden hadis onun ölümünden 150 yıl sonra Irak ta Hişam bin Urvah adındaki bir ravi tarafından mezhep propagandası için uydurulduğu belirtilmiştir
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Ai%C5%9Fe
@soran kesinlikle doğru yoldasın. Obama bu cahillere. Muhammed zavalli ayşeyi idal ettiğinde en fazla 9 yaşındadır. Tüm dünya biliyor bunu ve zaten türkler hariç 1400 senedir bu hep böyle uygulanmış. Tüm hadis kitaplarında sier-i nebide kütüp-ü siddede ve ayrica tum buyuk islam alimlerin ve mezhep imamlarinin eserlerinde bu net olarak belirtilmiştir. Eee muhamed peygamber olsaydı yüce tanrı elbet onu iftiradan da korurdu.
@ESKILERDENbirDINAZOR 1. İspat Kur'an
Kur'an'ı Kerim evlilik diye bir çağ dan söz eder. Yaş olarak söylemez. Çünkü vücuttan vücuda değişir insanların olgunlaşma evresi. Kimisi daha erken beden olarak olgunlaşır kimisi daha geç. O yüzden bazı kızların Mahrem yerleri daha erken büyür, bazı kızların daha geç. Bazı erkeklerin sakalı daha erken çıkar bazısının daha geç. Bu yüzden Kur'an yaş olarak değil çağ olarak belirtir ergenliğe girişi. Kuran'a göre evlilik için ruhsat "rüşt" olduğun yaştır. Yani kendini koruyabilen, parasını tımar edebilen, iş kurabilen, şirket yönetimini devralabilen, kendisine düşen mirası kontrol edebilen yaş oluyor. Bugünkü 18 reşit dediğimiz yaş kelimesinin kökü Arapça rüşt kelimesinden gelmektedir.
18 reşit yaş rastgele seçilmiş bir yaş değildir.
Din gerçekten varsa da insanların anladığı gibi değildir kesin. Ben din dediklerine dedikleri şekilde inanmıyorum. Özellikle de İslamı çok ama çok yanlış yorumladıklarını düşünüyorum.
Cevap
22Cevap
Bu iğrençliği savunan insanların acilen ağır suçtan ceza alması gerekiyor
Islamda var. Bizzat muhammedun kendisi ayseyle 7 yaşında evlenmiş 9 yaşında regl olunca gerdeğe girmiştir.
Şimdi yalan ayşe 9 değil.18 di falan diyen cahiller olacak. Onlara tek tek islamin kurandan sonra en temel kaynakları olan haris kitapları buharı, muslim, ebu davud. Sonra muhammedin hayatını yıl yıl anlatan sier-i nebi sonra kütüp ü sizd e vs uğraşmak yerine direk diyanetin kendi linkini atayım kendileri görsünler aysenin 614 doğumlu olduğunu.
dergi.diyanet.gov.tr/makaledetay.php?%20ID=13162
@Sedakaram Allah'tan bu iftiracı Cahil arkadaşa daha önce kapak yaptım bu attığı iftarların yalan olduğunu. Buna rağmen hâlâ aynı şeyleri söylüyor papağan gibi. Al sana benim peygamberim ve Kur'an'ı Kerim de çocuk yaşta evliliğin imkansızlığı.
Hz. Aişe annemiz hangi 9 yaşta evlendi ↗
Başka bir görüşte saçma düşünmesi ya da benden uzak bir görüşte düşünmesi saygı çerçevesini aşmadığı veya kişinin kendisine direkt zarsr vermediği sürece kimin ne düşündüğü beni ilgilendirmez. 6 yaşındaki bir kızın evlenmemesi gerektiği konusunda haklı mı? Haklı. Gerisinden banane. tanımam etmem. Ayrıca bir kız bu lafları duyup aa tamam o zaman gidip zina yapıyım diyorsa zaten aklını kullanan biri değildir. Ayrıca İslam'a inanmamakla, günaha inanmamakla birisini o yola götürmenin bir baplantısı da yok. Günaha inanmayan her insan zina mı yapıyor ya da günaha inanan her insan bu konuda pürü pak mı da bu baplantıyı kurmaya çalışmışsın anlamıyorum. Bak, ben Müslüman değilim, günaha da o sapık peygamberinize de, cennete cehenneme de inanmam. Ama her şeyden önce benim bir aklım var ve doğruyu yanlışı ayırt edebiliyorum. Zinaya kesinlikle karşıyım ve bunun için Müslüman olmama gerek de yok.
Aynı şekilde senin Müslüman olman da böyle bir pedofilik olayı savunmak için gerekli sebep değil. Bir kişi bir dine, düşünceye, ibareye inanıyorsa onu bi akıl çerçevesinde sorgulamalı. Hiçbir şeye kör kütük bağlanmayın. Mantığa uyuyor mu, bu şey normal mi diye bir bakın. Müslümansınız diye yaşanılan bu olaya veya vakıf, tarikatımsı yerlerde yaşanılan o mide bulandırıcı şeyleri görmezden gelmeyin
@Sedakaram sen ne saçmalıyorsun... Haddini bil. Ben sana Kur'an'ı Kerim'de çocuk yaşta evlilik yasak diyorum yasak. İslam'da yeri yok bunun. Bunun en büyük kanıtı da Kur'an'ı Kerim. Sen inanmayabilirsin ama benim peygamberime iftira atamazsın. Uydurma hadis olduğu apaçık ortada Oxford üniversitesi dâhi uydurma hadis olduğunu söylüyor sizin gibi okuma özürlüler hâlâ aklını kullanıp da okumayı akıl edemiyor. Bencemde 9 yaşında evliliğin imkansız olduğunu kanıtladım zaten. Aralardaki cahiliye dönemindeki sayı sistemi farklı. Onlarda 1 11 den başlıyor. Yani 9 yaşına gelmiş bir kızı sıfır yaşında olarak kabul ediyorlar. Onlar 11 e 1,12 ye 2 , 13'e 3 ,14'e 4... 19'a 9 diyorlar. Yani oradaki 9 yaşındaki kız bizde ki 19 yaşına eşit. Biraz akıl Edip bencemi okumuş olsaydın anlar ve çocuk yaşta evliliğe karşı olduğumu beynin algılar bana ifitira atmazdın. Beni tarafsızım sizin gibi her söylenene inanmak yerine iki tarafı da dinler öyle hüküm veririm. Her duyduğuna inanarak yaşarsan hiç bir zaman gerçek nedir öğrenemeden geberip gidersin
@Sedakaram o hayvana ve onun gibi milyonlarca cahile bunu anlatamazsın. Herif kene gibi yapıştı bana haftalardır. Islamın en temel kaynaklarından onlarca kaynak gösterdim ama yine bana youtube dansözlerinin saçma sapan ne olduğu belirsiz yorumlarını kanıt olarak göstermeye çalışıyor. It
İslam'ın kaynağı diye uydurma hadis atıp Kur'an'ı inkâr eden sensin 🤣
@G-Ü-V-E-N Oxford Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre Muhammed'in Aişe ile 9 yaşında evlendiğini iddia eden hadis onun ölümünden 150 yıl sonra Irak ta Hişam bin Urvah adındaki bir ravi tarafından mezhep propagandası için uydurulduğu belirtilmiştir. Her söylenen şeye inanmadan önce tarih özürlü olmamak için okumak ve araştırmak lazım.
@Mentalite01 Oxford Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya kaldıysan bilgi islam adına senin gibi örümcek kafalıları n beynini yıkayıp din kisvesi aı altında biz müslmanlara dayattıkları layık gördükleri olay budur. senin kendi beynin yokmu, kızını yaşlı birinin koynuna o yaşda koyacak yapıdaysan senin sorunun. ama asla çocuklar bunu haketmiyor.
@Mentalite01 arkadaşım bir tane hadis yok bir çok hadis var bu konuda. Kurandan sonra ismin ikinci temel kaynağı hadis kitaplarıdır ve tun hadisler zaten 150 yıl sonra toplanmıştır. Bu konuda imam-ı buharı , ebu davud , imam-ı müslim kendi farklı hadis kitaplarında aysenin 9 yasinda olduğuna dair bir çok hadis nakletmişlerdir. Ayrıca kütüp-ü sidde , muhammedin yıl yıl hayatını kronolojik olarak bahseden sier-i nebi. Hepsinde de aysenin yaşı 9dur ayrıca sürenin kendi naklettiği ve ilk reglini 9 yasinda muhammede evliyken olduğuna dair de hadis vardır .
Daha hadisleri ne zaman yazıldığını bile bilmiyorsun. Bence biraz tarih okuyunuz. Sonra ifitira atınız
@G-Ü-V-E-N provakatör derken? Tarih özürlü olduğunuz ortaya çıktığı için mi pravakotör oldum? Benim peygamberime iftara atarsan tabiki belgelerle savunacağım gerçekleri. Sızin gibi sallama bilgilerle ona buna iftira atmıyoruz biz. İlk kaynak Kur'an diyor bu arkadaş mesela daha Kuran'da çocuk yaşta evliliğin yasak olduğundan haberi yok. Arapça Kur'an getirsem okuyun desem boş boş bakarsanız. Daha okumayı bile bilmediğiniz kitap hakkında fetva verereke komik duruma düşmeyin
@Mentalite01 bana mi diyorsun hadislerin ne zaman yazıldığını bilmiyorsun diye?
Evet verdiğin her bilgi yanlış.
Kur an ı kerim de onaylanmış ki Hz. Muhammed Hz. Aişe ile evlendiğinde 6 yaşındadır. Kanıtı ortada:
@gizli Kanıt diye attığın linkin tamamını okumayı hiç akıl edebildin mi 🤣 bak ne yazıyor senin attığın linkte: Oxford Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre Muhammed'in Aişe ile 9 yaşında evlendiğini iddia eden hadis onun ölümünden 150 yıl sonra Irak ta Hişam bin Urvah adındaki bir ravi tarafından mezhep propagandası için uydurulduğu belirtilmiştir. Kanıt ortada ha🤣 Okuma özürlü olmaktan kurtulman dileği ile 🤣https://tr. m. wikipedia. org/wiki/Ai%C5%9Fe
@Mentalite01 al sana bir kanıt daha bizzat diyanetin linki sürenin 614 doğumlu olduğunu ve 9 yasinda olduğunu kendin oku.
@ESKILERDENbirDINAZOR seni senin delilin ile mat edeyim o zaman. Diyaneti kim kurdu? Tarih okuma varsa eğer tarih özürlü değil isen dinsizlerin kurduğunu bilirsin. 2) İslam'da diyanet diye bir kurum yoktur. Medrese ve Halifelik vardır. O yüzden bana İslam'a karşı fetva veren , İslam'a karşı kurulmuş bir kurumun paylaştığı bilgilerle gelmen aşırı mantıksız. Aynı diyanet faiz caizdir diyor. Ee o zaman faiz caiz mi oluyor? Diyabetin bilgisini doğru kabul ettiğini düşünelim. Neden Oxford üniversitesi gibi bir bilim üniversitesi bu hadisin gerçek olmadığını belirttiği halde. Oxford üniversitesi'ne değil de Diyaneti'n sitesine inanmayı tercih ediyorsun? Tarafsız bir kişiliğe sahip olmadan İslam düşmanı olduğun için olabilir mi sence? Vikipedia gibi tarafsız bir ansiklopedil bilgide yer alan bilgiye mi inanayım yoksa diyanete mi? Diyanete inanmam gerekiyorsa eğer, bunu bana mantıklı bir dille açıklayabilir misin?
@Mentalite01 olum sizin gibi iğrenç yaratıklarla aynı havayı solumaktan gerçekten utanıyorum senin niyetin ders vermek değil kendin de söyledin mat etmek
Siz hala nasıl bu sözde dinci özde sapık birinin bu ülkede barınmasına müsaade edebilirsiniz
@Mentalite01 kimseyi kandırdığım filan yok kandıracak olsam siteyi niye atayım o kendi attığım linkten ne anladın bakalım bana da söyle
@Mentalite01 diyeti kuranın bir önemi yok. Önemli olan son 21 yıldır diyanetin sizin yani dincilerin elinde olması. Ayrıca diyanete de etek yok. Tüm hadis kitaplarında açık ve nettir bu. Onun icin de dünyadaki laik olmayan tüm islam ülkelerinde evlilik adı altında zavalli çaresiz kız çocuklarına tecavüz edilir. 1400 yıldır da türkler hariç bu hep böyle olmuştur. Zaten kendi gelinine göz koyup evlatligindan bosatıp bir de bunu yuce tanriya onaylatmak adına tanrının ağzından krndi yazdığı kurana ayet yazan birisini lider olarak gören bir kitleden de fazlası beklenmez.
@gizli ona bakarsan bu ülke de Pkk yıllardır kız çocuklarını dağa kaçırıp tecavüz ediyor. Diyarbakır anneleri HDP binası önünde çocuklarımızı geri getirin diye eylem yaptı. Neden ses çıkarıp tepki vermediniz? Konu aynı konu. Ortada çocuk tecavüzü var. Eğer derdiniz çocuklar olsaydı onlara da tepki verirdiniz. Demek ki derdiniz çocuklar değil o zaman sizin. Ya da onu geçtim. Ben sana PKK nın bu ülkede barınmasına nasıl müsade edebilirsin diye sorsam sence bu mantıklı bir soru olur mu? Mantıksız olur dersen eğer, ee neden aynı mantıksız soruyu soruyorsun o zaman bana diye sorarım
@Mentalite01 tipik bir islamcı işte. Sıkışınca " dam başında saksağan vur beline kazmayı " tarzı yorumlar. O kızlar kaçırılmıyor yobaz ve baskıcı ailelerinden kurtulmak icin bizzat kendileri kaçıyor. Haaa bana kalsa bu ülkede bir tane bile kürt arap bırakmazdım o ayrı mesele. O zaman da pkk falan kalmazdı. Araya da koçman hendekler ve duvar bitti gitti.
@ESKILERDENbirDINAZOR sorduğum soru bu değil benim, önemli değilse neden önemli değil? Ben neden Wikipedia'da ve Oxford üniversitesi'nin açıkladığı bilgiye değil diyanete inanayım soru bu. Mantıklı bir cevabın yoksa eğer bu soruna mantıklı bir cevap bulamıyorum konuyu değiştirelim. Diğer konuya geçelim diyebilirsin. Diğer evlatlık konusunaa öyle geçeyim ben de. Önce soruma cevap alayım lütfen
@Mentalite01 dünya müslüman zorbaligindan çekiniyor korkuyor. Carli hebdo ssldirisi ortada. Muhammedin küçük kiz sevgisiyle ilgili karikatur yaptılar diye hepsi katledildi. Ayrıca mevzu buharı hadisi değil diğer tüm kaynaklar da açıkça söylüyor bunu. Her yorumun altına aynı şeyleri tekrarlattirma bana. eminim o yazıyı yazanlar da oxforda sızmış müslümanlardır.
@ESKILERDENbirDINAZOR En ideal cevabı sen verdin helal sana
@ESKILERDENbirDINAZOR Oxforda sızmış Müslümanlar Wikipedia'yı ele geçirdiği için mi Akp tarafından kapatıldı eleştirdi diye Türkiye'de🤣🤣🤣 tamam zekâ seviyeniz anlaşıldı. Zaman israfısınız artık 🤣
@Mentalite01 sen de fazla durma buralarda git arap çöllerine sizin gibi sözde dincilerin yeri burası
Tamam abisi bunu soru olarak paylaşacağım çok güldüm lan🤣🤣🤣 Wikipedia'ya Müslümanlar sızmış ve bilgiyi değiştirmiş demek 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
6 yaşında daha konuşmayı yeni öğrenmiş bir bireyi cinsel obje olarak gören zihniyet tedavi olmalı. Bu tarikatların hepsi kapatılmalı. Direnenler de tutuklanmalı. Bu iş artık bitirilmeli.
Yooo islamda bizzat var bak diyanet dergisi yaziyor 614 doğumlu olduğunu ve muhammede gerdege girdiğinde 9 yaşında olduğunu
Bu bilgiyi veren arkadaş Wikipedia'ya Müslümanlar sızmıştır, diyanetin bu bilgisini değiştirmiş dedi 🤣🤣🤣 gel de gülme
Hiç bir kitapta yer almaz.. dilerim kahru perişan olur hepsi, midem bulanıyor böyle mahlukatları görünce.. o çocuğa sarılan kolunu koparıp atasım geliyor.😠
Yooo islamda bizzat var bak diyanet dergisi yaziyor 614 doğumlu olduğunu ve muhammede gerdege girdiğinde 9 yaşında olduğunu
Evet de sen efendi olarak sapıkları tercih ediyorsan bilemem tabi.
@Aso6533 Oxford Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre Muhammed'in Aişe ile 9 yaşında evlendiğini iddia eden hadis onun ölümünden 150 yıl sonra Irak ta Hişam bin Urvah adındaki bir ravi tarafından mezhep propagandası için uydurulduğu belirtilmiştir. Gerçekleri duydukça kuduruyor bu dinsizler.
@Mentalite01 al oku oku da bilgilen sürenin 9 yaşında olduğunu
Al bak bakalım eikipedyada kaçmış. En iyi ihtimalle 9 en kötü ihtimalle 6 yaşında. Adamlar boşuna 6 yaşındaki çocuklara tebelleş olmuyorlar. Çünkü afganistanda somaliye tüm şeriat ve islam ülkelerinde böyle bu iş .
@ESKILERDENbirDINAZOR sana diğer yorumlarda bu iddiana cevap verdiğim halde hâlâ aynı linki başka yorumlara yapıştırman çok komik🤣 kelime haznesi sıfır olan biriyle daha fazla tartışmak zaman kaybı artık. Çünkü bu linkine karşı cevap verdiğim halde , söyleyecek başka bir kelime bulamıyorsun ve aynı linki başka yorumlara tekrar yapıştırıyorsun😂 Kelime hazneni geliştirmen dileği ile 😀
@benibole-bil bunun aynısından bak senini dindar halin Abaza dayı ama herkes masum sanıp konuşuyor seninle dimi belkide toz kondurmazlar sana ama böyle eleştiri yaparlar
@benibo-lebil
Beniböylebil bu adamı sabam benzettim aynı senin dindar görünen versiyonu.
Kelloş dayı bak ikizin çıkmış 😂😂😂
Böyle mikroplar ölmeli
Din kisvesi altında sapkınlık yapılıyor, iktidar da dini kullandığından bişey diyemiyor dese siyasi gücünü kaybedecek. Umarım şunlardan kurtuluruz ya🤦🏻♂️
biri camiyi garsoniyer yapar
digeri pisligin rezaletin en buyugunu cocukla iliskiyi normal gorur
bunlarin ne bir allahi ne de bir kitabi var
Dinden bir habersiniz. İslâmî görüntü veren herkesin müslüman gibi yaşamadığını biliyoruz.
ya su soruları atmaktan bıkmadınız mı yeter ya valla bizene
Bu fotoğraf ile neyi anlatmaya çalışıyorsun? Ahlaksızca algı yönlendirmesi yapanlara ne yapılmalı?
@Handsomehell01 Ailenin açıklamasını dinledin mi?
Ben iki tarafı da dinlemeden iftira haberi yayacak kadar akılsız ve Kur'an' bunu yasak kılmış çünkü
Akılsız değilim olacak
@Handsomehell01 Kadının psikolojisi bozuk ve boşanmış... Birileri de bunu KULLANARAK halkı aptal yerine koyuyor.
Hedeflerinde İslam var. Emri bil maruf yapan en iyi Cemaat İsmail Ağa cemaati. Pavyonlara giriyor İslam'ı anlatıp pavyon kapattırıyorlar iş yeri sahiplerine. Bunlar en çok bu cemaatten korkuyor bu yüzden. İslam'ı teşkilatlı bir şekilde yatıyorlar çünkü
Yayıyorlar
Bunlar tam şerefsiz... hem çocuk istismarcısı hemde din istismarcısı...
Gerçek din yoktur kolay geçinmek isteyenlerin uydurduğu palavralardır.
Madem kolay geçinmek isteyenler din uydurdu ise neden Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vessellem kolay geçinmedi de fakir öldü?
@Mentalite01 Kim diyor fakir öldü , o söyleme ancak sizin gibiler inanır bir lokma bir hırka ile 10 dan fazla kadınla nikahlanılmaz cariyeler ve köleler hariç. Üstelik en yaşlısı kendinden 20 yaş küçük.
hz ayşe ve hz muhammet evlendiklerinde kaç yaşındalardı
Ayşe 614 doğumlu gerdeğe girdiğinde 9 yaşındaydı muhammed de 54 civarı.
Bak kendin bizzat oku gör sürenin 614 doğumlu olduğunu.
@ESKILERDENbirDINAZOR attığın linki okursan devamında Oxford üniversitesi bile reddetmiş bu hadisi gerçek olmadığı için 🤣🤣🤣
Valla diyanetin sitesinden link atmış, orada 9 yaşında evlenmiş olmasının kuvetli ihtimal olduğu ve o döneme göre araplarda normal karşılandığını belirtmiş
@Coolguy8610 aynı diyanet devlet eliyle işlenen faiz haram değil diye fetva da verdi. Ee İslam'da faizin her türlüsü haram. Ben şimdi İslam'a mı inanayım diyanete mi?
@Coolguy8610 bıraktığım linkteki bence mi okumanı tavsiye ederim. Bizzat Kur'an'ı Kerim'i referans aldım
@Handsomehell01 kuranı kerim zamanında banklar yoktu, o zaman ki faiz tefecilikte ilgiliydi, mesela birisine 100 lira verip 300 lira geri istiyolardı, o haram, ama şu anda enflasyon diye bişey var, tl hergün eriyor, faiz zaten enflasyonun kat kat altında, o haram değil bence
Banka*
@Coolguy8610 Şimdi bence ile değil Kur'an'a göre gitmek lazım. Kur'an'ı Kerim zamanında banklar yoktu ama altın vardı ve hâlâ da var. Katılım bankaları neden var Peki şimdi? Madem faiz haram değilse neden katılım bankaları var? Kur'an her döneme cevap veren bir kitap. Faizin her türlüsü haram. Paranı korumak istiyorsan faiz yerine dolar, Euro ya da altın alabilirsin. Faiz de paran hiç azalmıyor hep artıyor bu yüzden haram. Ama diğer birimlerde dolar düşünce senin paran da düşüyor çünkü ticarete ortak olmuş oluyorsun. Dükkan zarar ederse ortaklarda zarar eder. Dükkan kâr ederse ortaklarda kâr eder. Altın düşerse sen de zarar edersin altın çıkarsa sen de kâr edersin. Ama faiz öyle değil hep artış var o yüzden haram.
@Coolguy8610 yani velhasıl kelam İslam'da zaten diyanet diye bir kurum yoktur. Zaten diyaneti İslam'a inanmayan insanlar kurdu. Ben bu yüzden diyaneti değil her zaman önce Kur'an'ı sonra sahih hadisleri referans alırım. Gerisi kim ne demiş kim ne fetva vermiş kim sitesine ne koymuş beni ilgilendirmez. Kuran'da aykırı ise çocuk yaşta evlilik benim için artık diyanetin ne dediği umrumda bile olmaz ki Kuran'da zaten yasak kılmış.
@Coolguy8610 tele1.com.tr/.../
Bu adamlar peygamber dedikleri adam ne yaptıysa aynısını yapıyorlar. Burada islamin kurandan sonra en temel kaynakları olan haris kitaplarından buhariden muslimden ebu davuddan kütüp-ü siddeden ve muhammedin hayatını anlatan sier-i neviden onlarca hadis gösterebilirim. Benim tüm gostereceklerim bizzat sahih hadislerdir. Ama bu tv ve youtube sallabaşları 4. 5. Derece rivayetlere dayalı falancanın eniştesinin yaşı filancanın kayninin yaşından 10 fazlaysa onun da teyzesi bunları yaşları toplamının yarısından 5 eksikse. Tarzı saçma sapan hesaplarla kafa karıştırıp milletten sapıklığı gizlemeye çalışıyorlar.
Tarih boyunca türkler hariç tüm islam fografyasinda çocuk tecavüzleri evlilik adı altında meşru olmuştur. BU gün de hala afganistan somaliye her yerde yaygındır. Velev ki ayşe 17 18 yaşındaydı ki mümkün değil çünkü kanıtlar net. 17 18 yaşındaki gencecik bir kızın 54 yaşındaki bir dayiyla evlenmesini meşru gören bu zihniyetle millet aya marsa sonrasında yıldızlara giderken biz ancak afganistana döneriz. Çünkü muhammedin yazdığı kuranın evreni dunya merkezli pyhtolomik ( tolemi/ batlamyus ) evrendir. Dünya merkezdir gune s dünya etrafında döner. Yıldızlar da diş kürede asılıdır. Say say bitmez.
@Coolguy8610 Oxford Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre Muhammed'in Aişe ile 9 yaşında evlendiğini iddia eden hadis onun ölümünden 150 yıl sonra Irak ta Hişam bin Urvah adındaki bir ravi tarafından mezhep propagandası için uydurulduğu belirtilmiştir Şimdi diyanet mi haklı Vikipedia mı? Yoksa Oxford üniversitesi mi? https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Ai%C5%9Fe
@Mentalite01 wilipedia da 614 doğumuş, 624 evlenmiş diyor peygamberle yani 10 yaşında evlenmiş oluyor
@Coolguy8610 dostum neden bilgilerin tamamını okumayı düşünemiyorsun? Şimdi sana bir kitap versem, ilk sayfasını okuduğun zaman, kitabın tamamını okumuş mu oluyorsun?
@Mentalite01
Diğerlerinde de yazdım en kötü ihtimalle 6 en iyi ihtimalle 9 yaşındaydı zavalli ayşe.
@ESKILERDENbirDINAZOR yukarda bu iddiana cevap verdiğim halde hala aynı şeyi kopyala yapıştır yapman aşırı saçma. Bu şunu benziyor. UEFA kupasını kim aldı? Gs , ama biz 6 sıfır yendik. 4 yıldız kimde de var diye soruyorum. Gs de, sen yine ama biz 6-0 yendik vb. Yani beyin hücrende Kelime hazinesi mi yok?
@Coolguy8610 İslam öncesi ve İslam sonrası tarihi bilmeyen şahıslar, Hz. Âişe (ra)'nin 9 yaşında evlediğini Buhari'de geçtiği söylenen hadise dayandırmaktadır. Hadis sahih olsa bile hadiste geçen 9 yaş, bizdeki 9 yaş değil, 19'dur.
Nasıl yani? Şöyle: Mesele, Arapların 11 ile 20 arası sayıları günlük yaşamda nasıl kullandığı ile ilgili. Cahiliye dönemi incelenirse görülebilir. Araplar 1 ile 9 arasında sayılara kullandıkları sözü-kelimeyi 11'den sonra gelen sayılara aynen kullanıyorlardı. Yani 2'ye de iki diyorlardı. 12'yi de 2 diyorlardı. Günlük hayatta, alışverişlerde, bu şekli ile oluşan bir konuşma dili vardı. Meseleye bu açıdan bakılınca 9 olan yaş aslında arabın söyleyiş kolaylığından dolayıdır. Zamanında bunu herkes bildiği için tekrar bir açıklama gereği duyulmamıştır. Yani 12'ye 2 13'e 3 14'e 4...19'a 9 diyorlardı.
Ayrıca, Arabistan'da kızların yaşları ergenlik çağına girmelerinden itibaren sayılmaya başlanırdı. Sözgelimi doğumunun dokuzuncu yılında ergenliğe giren bir kız çocuğu sıfır yaşında kabul edilirdi. Bu hesaba göre bu kız dokuz yaşında evlendiğinde ise beden yaşı 18 olurdu. Bu sebepten Hz. Âişe'nin dokuz yaşında evlenmesi bizim toplumumuzda 18-19 yaş sınırına denk gelir. Zaten hadisi geçtim. Kur'an'a aykırı bu yaştaki evlilik.
@Mentalite01 madem öyle hatice fatmayı doğurduğunda 51 52 yaşında mıydı ? Abi yaa cidden kendinizi komik durumlara düşürüyorsunuz. Ayrıca sadece buharı değil müslim hadisleri, ebu davud hadisleri , kütüp-ü sizde, sier-i nebi esariden maturidiye en büyük mezhep imamlarına kadar bunu hepsi eserlerinde bizzat yazmışlardır. Böyle şeylerle dansözlük ve kıvırma öğreneceğinize açın bunları okuyun da gerçekleri öğrenin.
@ESKILERDENbirDINAZOR matematik öğretmenin kimdi senin 😀 Araplarda sayı sistemi ile ilgili bir kitap var bak. Al onu oku. Sonra yaş hesabı yapınca senin hesabının bizdeki sayı sistemine göre yanlış olduğunu öğren. Okumadan saklamayı bırak artık.
İnsanların yaptıklarına neden bir yere dayandırıyorsunuz?
o kadar çok küfrettimki genede az geliyo bunlara kesinlikle idam edilmeliler
@Handsomehell01 o çocuğa gözünün önünde tecavüz etseler sen gene o şrrfsiz kardeşim. larını savunursun. benim canımı sıkma sanada sövmiyim. nerde ne kadar tarikat ve cemaat varsa hepsinin 7 sülalesini s...
Hiçbir ceza almazlar bunların bütün kurumlarda adamı var tümör gibi yayılmışlar her yere
İslamda yok... Fakat bu olay kurgu diye açıklama yapılmış... Yok diyorlar. Bu kızın diğer kardeşi 22 ve bekar.
Nedense kendine musluman diyenoerden çıkıyor bunkar
Valla sovecem en son bunlara çok paylaşıldi bu
Yahu bunlar proje. Gerçek değil bunlar.
60 yaşında aişe ile evlenen kim ben miyim
Ne cezası adamlar tarikatlarına bir şey ol asın diye trollere savunduruyorlar
din adı altında yapılan iğrençlikler
Islam Dininin kendisinde var bu
Malum şahsa göre olabilir
Haber yalan cıktı iftira
Hala ceza almamaları beni çıldırtıyor
Çünkü haber yalan olduğu için olabilir mi 🤔 Hiranur Vakfında Söz Konusu Geçen Kızın Evlendiği Zamanki Düğün Fotoğrafı Ortaya Çıktı. Hani 6 yaşındaydı bu 🤔? ↗
Bingo Tabi ki izlam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?