Geçenlerde bağımlı birinin annesi feryat ediyordu bu konuda. Uyuşturucu kullanmak ta suç sayılmadan, bununla mücadele edilemez diyordu.
Bu konuda sizin fikriniz nedir?
Uyuşturucu kullanımı neden suç sayılmıyor?

Geçenlerde bağımlı birinin annesi feryat ediyordu bu konuda. Uyuşturucu kullanmak ta suç sayılmadan, bununla mücadele edilemez diyordu.
Bu konuda sizin fikriniz nedir?
Uyuşturucu kullanımı neden suç sayılmıyor?

Ben sigara bile kullanmıyorum ama bu bir tercih. Yasaklara her zaman karşıyım. Kime göre neye göre serbest olmalı diye algı değişir. Bana göre sigara da yasaklansın der birisi. Alkol de yasaklansın derler, ben içiyorum kimseye zarar vermiyorum. Yani içmek degil, içip bir suç işlemek cezalandırılmali.
Satılması yasak olan bir şeyin içilmesi serbest bence çok saçma bir durum. Satılmayan bir şeyi içiciler nasıl alıp içebilir ve içmek yasal olabilir. Bu cidden insan zekasına hakaret..
Sen yasal olmayan yollardan al iç bunu diyorlar. Eee burada suç yok mu? Satan suçlu yakalanınca ama alıp pazar oluşturan sütten çıkma ak kaşık, geçsinler bunları ikiside suçlu bence ve suç olarak görülmeli...
Ya yasaktır ya da değildir. Net olsunlar...
Teşekkür ederim
Uyuşturucu kullanan insanları içeride zapt etmek çok zor. Kliniklerde de kendileri istemedikçe tedavi bir işe yaramıyor. maalesef adalet sarayşardan dağıtıldığı için, ceza evleri saraylara giremeyenlere yanlış yapanlar ile değil, saraylara yanlış yapanlar ile doluyor.
Dışarıda da uyuşturucuya ulaşmak için kolayca suça karışıyor, ve nihayetinde hayatı hem kendileri hem de aileleri için cehenneme ceviriyorlar.
Bence ceza almalı ve hapishanede tedavi edilmeliler. Cezanın yarısını yattiktan sonra düzenli test ve kontroller şartıyla serbest bırakılıp, yeniden kullanım olursa kalan ceza da arttırılıp daha ağır cezalar verilebilir.
Böylece gerçekten temizlenmek isteyenlere gerçek bir şans sağlanabilir. Hatta uzunca belli süre uyuşturucu kullanmadığını kanıtlayanlarin da adli sicil kayıtları komple silinebilir.
Çok güzel bir düşünce senin ki ama maalesef cezalar halkın korunması için değil, devletin korunması için olduğundan mütevvellit, içeriye giren maalesef dışarıya çıkınca daha tehlikeli oluyor. Daha geçen gün Sakarya'da içeriden çıkan şerefsizin birini şöför yapmışlar, o da son kalan yolcıu kıza saldırdı. İçerisi yatırdığı için, daha çok zehirliyor. Çalıştırsa, yorsa, enerjiyi ve kafayı boşalttırsa, belki.
Teyze haklı
Cevap
3Cevap
Bence de saçma
Kişinin kendi tercihi bırakması dikkatli olması için elimden geleni yaparım ceza almalı fikrine katılmam.
Ama onların tüketimi satışı da besliyor. Ayrıca kullananlar üzerinde caydırıcı bir etki olmalı. Bağımlılar sadece kendilerine değil, maddi, manevî ailelerine de zarar veriyorlar. Benim öz evladım olsa, ceza almasını tercih ederim. Hic olmazsa cezaevinde temizlenip kurtulma şansı olur.
Özellikle sentetik uyuşturucularda bu olmalı. Ama alışkanlık sıkıntı sigaraya alışı bir insan nasıl sinir stres yaşıyorsa uyuşturucuda etkisi daha fazla
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?