AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ümit Taydaş, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "mareşal" unvanı verilmesini istedi.
Sosyal medya hesabından video ile açıklama yapan Ümit Taydaş, anayasaya göre cumhurbaşkanının aynı zamanda başkomutan olduğunu belirtti.
Anayasanın amir hükmü gereğince, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, silahlı kuvvetlerin başkomutanıdır" diyen Taydaş, "Bu bağlamda Libya'da, Suriye'de, Irak'ta, Azerbaycan'da ordumuzu yönetirken kazandığı zaferler ortadadır. Şimdi, kendisine neden mareşal rütbesi verilmemektedir?" ifadelerini kullandı.
"Mareşal" unvanının orgeneral ve oramiral rütbesinden subaylara verildiğini hatırlatan Taydaş, bu konuda değişiklik yapılması çağrısında bulundu. Taydaş şunları söyledi:
"İlgili kanuna bakıldığında, sadece savaş başarısı olan kişilere orgeneral rütbesi olması kaidesiyle mareşallik unvanını verildiği görülmektedir. Ama kaçıncı kez Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına Türk ordusunu yöneten Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan çok büyük kazanımlar elde etmiş, çok büyük başarılarla Türk ulusunun yüzünü güldürmeyi başarmıştır. Dünya lideri olarak tanımladığımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la gurur duyduğumuzu ifade ediyorum. Derhal ilgili kanun maddesi üzerinde tadil değişiklik yapılarak, anayasa hükmü gereğince başkomutan olan Recep Tayyip Erdoğan'a, mareşal rütbesinin tevdi edilmesi gerektiğine, unvanın verilmesi gerektiğine inandığımı beyan ediyorum. Bu konuyla ilgili devlet büyüklerimizin gerekli adımlar atmasını canı gönülden istediğimi beyan ediyorum."

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Anayasanın ilgili maddesine göre mareşal rütbesi. En az orgeneral/oramiral rütbesinde olan savaşlara fiilen ve fiziken katılmış subaylara verilebilir.
Kendi partisinin yalakalarının gazı ile kanun çıkarıp kendi kendini baş komutan ilan edenlere verilemez.
Atatürk hangi rütbedeydi istifa ettiğinde
@dryıldız son olarak Osmanlı fiilen yıkılmadan önce bu günkü karşılığı tuğgeneral olan rütbeye çıktı. 1916-17 civarı. Mondrostan 1-2 yıl önce. Ondan sonra da gerek kalmadı zaten ki rütbe verecek devlette kalmadı.
yani orgeneral değildi dimi
Düzeltiyorum kontrol ettim 1916 tuğgeneral 1917 tümgeneral. Subay kökenli olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Fiilen savaşlara katıldığı ve üstün hizmetler göstererek kazandırdığı zaferleri de.
ama orgeneral değil dimi sonuçta
@dryıldız Değildi. De bu neyi değiştirir? Mustafa Kemal Osmanlı subayıydı. Mareşallik Türkiye Cumhuriyeti döneminde verildi. Mareşallik kanunu da daha sonra çıkarıldı. Hiç bir kanun çıktıktan önceki dönemleri etkilemez. Ha Erdoğan da olsun. Fetonun komutanları bolca yerleşti TSK ya onun sayesinde onların Mareşali olsun.
asjgdajsdkhagkdj ne taraftan yalasam diye düşünmüş yönetici kardeş
Babalarının çiftliği oldu iyice, svaşa girmemiş birine mareşallik
Suriye harekatlarının başındaydı olabilir aslında
Attan düşene mareşalik gazilik verilmez
Yaşanmak için ne yapacaklarını şaştılar
Manisa egenin konyasıdır dindar milliyetçi turancı çok insan var orada sasirmadim
Savaş mı yonetmis?
E yok artık.