Öncelikle Düzce ve çevresine geçmiş olsun. Yakın zamanda Süleyman Soylunun da katıldığı bilinçlendirme takibatı yapılmıştı. Sizce bu depremde biraz olsun faydası olmuş mudur?

Öncelikle Düzce ve çevresine geçmiş olsun. Yakın zamanda Süleyman Soylunun da katıldığı bilinçlendirme takibatı yapılmıştı. Sizce bu depremde biraz olsun faydası olmuş mudur?

99 depremini dün gibi hatırlıyorum, çocuktum o zaman depremin ne olduğunu bile bilmezdim, sadece enkaz ve ölü sayılarını veya hayatta kalma hikayelerini anlatırdı o dönem TV kanalları, bugün geldiğimiz noktada çok bir değişiklik olduğunu sanmıyorum, sadece 2000 yılından sonra yapılan evler depreme daha dayanıklı, mesela 99 depreminin aynısı Gölcük'te bir daha olsa aynı yıkım olmaz ama 7.6 şiddetinde değilde 8 şiddetinde olsa sonuç ne olur bilemem, çünkü righter ölçeğinde büyüklükler çok çılgın artar, mesela 5 şiddetinde bir depremi hissetmek bile çok zor iken,6 şiddetinde bir deprem yıkıcı olabilir. Kisaca aradan geçen 22-23 yıla rağmen halen daha bir gelişme olduğunu sanmıyorum. Camdan atlayanlar, oturduğu binaya guvenmeyenler falan bunun kanıtı, uzmanlar büyük İstanbul depreminin öncüsü olabileceğini söylüyor ve özellikle İstanbul'da eski ve yüksek katlı binalarda oturanlar buna kulak vermeli, Celal Şengör bile artık çözüm falan önermiyor kendinizi kurtarın diyor. Kesin çözümleri aradan geçen 20 yıl boyunca gerceklestirmedik ve büyük bir depremde 100 binden fazla ölüm olabilir İstanbul'da.
Evimiz yıkıldı bizim Düzce de yaşıyorum bide burada mahallede kızın biri camdan atladı öldü yaralılar var çok evler yıkıldı durum kötü İnşallah bidaha olmaz
Çok geçmiş olsun
Cevap
6Cevap
Alarm malarm çalmadı. Yabancı kaynaklar depremi birkaç dakika önce duyurdu bizimkiler depremden 10 dakika sonra duyurdular. Ölsek ölürdük valla.
Zaten bu depreme hazırlık için yaptırdılar tatbikatı deprem olacağını biliyorlardı
Edis şarkısı çalıyor olsaydı etkili olacaktı da saatten kaybettik be.
bence pek bi etkisi olmadı ya çoğu depremin bitmesini oturup beklemiştir
Kanki 5. katta oturuyorum evin üstüne çıkmak mantıklı olur mu öyle durumda
olmaz da evin üstüne neden çıkmak ile bir şey demedim ki çoğu kişi panikleyip ya camdan atlıyor ya da koşturuyor ya da oturuyor
Yok ben ondan demedim zaten dolabın içine saklanmak?
saçmalama valla ev yıkılda kimse bulamaz seni
O zaman panikle tabanları yağlayıp zamanla yarışıp binayı mı terkedeceğim
yere yat sen
Tavan üstüme çöküp tost olursa
Japonya'nın seviyesine çıkmadığımız sürece istersen tatbikat ustası ol o bina yıkıldıktan sonra hiçbir şey ifade etmiyor
Eğer ciddiye aldıysalar belki.
Akıllı kimse yok mu la burada
Kim bu Süleyman soylu mu
Umarım olmuştur
İnşAllah olmuştur
Bilemiyorum
Sence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?