Telefonuma mesaj gelmesini bekledim ama bana geldi. Tatbikat için bildirim alan oldu mu?

Telefonuma mesaj gelmesini bekledim ama bana geldi. Tatbikat için bildirim alan oldu mu?

Geldi, sessizde diye duymadım, sesi açık telefonlara ikaz olarak geldi. Yaptım kalktım ama hızlı gençler aşağı iner ama yüksek bir yerde ise işimiz zor. Raylı sistem evler az da olsa korur. Bu sağlam binalar bile korumaz vede devlet verilerine göre altımızdan fay hattı geçiyor. Gençler yapıyor, okullarda binlerce kez tatbikat yaptık, öğrendik, dedem bile beton düşse masaya nasıl kurtulacaksın derdinde, yaşlılar eğilemiyor bir de çökecek mi. Kapı pervazı da korunaklı bir yer diye geçmekte, imkanım olursa iki katlı evde yaşayacağım.
Geldi de bir şey olmayacağını bildiğim için hiç istifimi bozmadım yemek yiyorum devam ettim yemeğe. Haber kanallarında bakanlar toplanmış show yapıyordu. Taksimden canlı yayın görüntüsü açtılar herkes kendi halindeydi 🤣. Çok komikti ya kimse sallamıştı. Daha sonra yayını tembihlenmiş bir yere aldılar herkes tam teşekküllü zaten masaların altına filan girmişler. İnsanlar akşamın o saatinde eve gitme derdinde alışveriş derdinde. Yorulmuş zaten herkes. Kimse sallamıyor tatbikatı. Komediydi tam. İşte bir gösteriş yaptılar saçma sapan. Yapabiliyorsa çevre ve şehircilik bakanlığı İstanbul'da ki 30 yaş üstü bütün evleri yıkıp yeniden yapsın. Saat 18.57 de tatbikat ile kimseyi depremden kurtaramazsınız. İnsanları ancak alınan önlemler ile kurtarırsınız. Zemin iyileştirme yok. Bina yıkıp yeniden yapma yok. Zaten eski binalar. Demir eksik kum yok. Çimento yok. Olsa da eskiden ne kadar kullanıldığı belli değil. Ayrıca zamanla hepsi aşınmış tarihi geçmiş malzemeler. Hayat kurtarmak istiyorsa hükümet elini taşın altına koymalı bir zahmet.
Saçma Sapan bi Tatbikat dı Ne Sarsıntı Hiçbir halt olmadı canım gibi Millet Çök kapan tutun Yaptılar bu depremden korumaz örneğin kafana beton düşse ki depremin şiddetligi olduğu zamanlar olur bu el nasıl koruyacaktır kafayı geldi
Cami hoporlöründen ses geldi bir de dün 18:52 geldi. Acaba niye öyle oldu ya dün değilde bu gün desem. Çok ilginç. Siren vs. çalması gerekiyor mu bilmiyorum. Ama ben yaptım.
Cevap
102Cevap
Bildirim geldi telefonuma
Van depreminde eski parayla 42 katrilyon! Para toplanmıştı.(deprem vergisi) Yunanistan, İsrail den gelen yardım teklifini kabul ettiler. 42 katrilyon nerede? Diye soranlara "yol yaptık" dediler... Şimdi ise çocukça şeylerle halkı avutuyorlar... Deprem olduğunda çökecekmişiz! Peki nerede toplanacağız? Toplanma alanlarının her birini AVM yaptılar.
Milleti böyle gülünç tatbikat ölümden kurtarmaz, yapılaşmada "depremi" de hesaba katarak değişime gitmek kurtarır.
Sen onlarca onlarca kat beton binaları dik üst üste... Sonra da "Çök-Kapan-Tutun" hee!..
Devasa beton blokların arasında da zaten bizi bu hayatta tutardı, bu kurtarırdı.
Ölürsen kader, yaşarsan şans derler sonra😒
Tatbikat mı ilahi güldürmeyin beni... dün için biraz da olsa umutlarım vardı ama o kadar boş bir olaydı ki hiçbir şey saati saatini tutmadı.. sirenler çalacak , televizyonlar aynı yayını yapacak tarzında ciddi bir şeyler diyorlardı ama ekranda o uyarının kalması bile 1 dk ya var ya yoktu telefonlarımıza bildirimin gelmesi çok geç oldu zaten. Bizi ölüme sürükleyen şey depremden ziyade bu b. ktan yapılar olacak. Ülkemiz her alanda kaybolmaya mahkum ve asla kimse kurtaramıyor.
Afad bikdirimi. Geldi cok kapan yaptik camiden anosda geçtiler
Bildirim gelmedi diyen arkadaşlar telefondan afil uyarilari acarlarsa onlarada gelirdi
Şahan Gökbakar ‘tatbikat’ videosu
18.57'den 2 saat sonra, ailemden 3 kişiye geldi aynı anda.
Bana gelmedi ama 😥
Az önce bildirim geldi, saat 18.57de olacaktı hani, bir şey olduğu yok çok saçma. Ben bir şey anlamadım. Kendi kendimize mi masanın altına falan gireceğiz, hayatımda böyle saçma bir şey çok az gördüm.
33:35 nci sahneyi baştan sona izleyip görüşünü söyler misin?
18.57'de olacak şey 20:58'de geldi yani gerçek hayatta 18:57'de bir deprem olsa 2 saat sonra haber verecekti enkaz altından artık bakardık telefona sağolsun afad...
Gelmeyenlerin uyarı alma bildirimleri kapalı olabilir
Hiçbir şey gelmedi, gerildiğim kadar bir şey olmadı. Alarm bile çalmadı. Bu nasıl tatbikat beni niye ayırdını olm. Demek ki kimyasal bir şey atılsa bk yoluna gidecem😹
Seni unutmuşlar demek ki 😀
AFAD başkanı kiminle uğraştığını bilmiyor daha.
Seni bir tanısa canına susamış olduğunu görürdü 😂
33:40 ncı sahne nasıl sence?
Çok geç geldi korktum. Bulaşık makinasında geliyor sandım sonra telefondan geliyomus heralde telefon birini aradı dedim ama tuhaf bı ses var baktım acil macil bsey zirvaliuo ak dedim batarya ısındı telefon patlicak heralde ondan uyarı veriyor sandım. Afadi görünce way ak dedim
Saçma sapan bir tatbikat. Komedi gibi... 2 saat sonra falan geldi bana. Gerçekten bildirim geldi diye çöküp kapananlar oldu mu 😂😂
bir arkadaşım çöküp kapanmış hatta instaya foto koymuştu story ben tatbikat yaptım diye asashajk
Mışıl mışıl uyumuşum mesaj gelmis fakat hiç duymadım bile nasıl bir tatbikat bu beni uyandırması lazımdı illa deprem uyanıkken olmayacak ya 17 Ağustos depreminde bir çok insan uykuda yakalandı
Hayır gelse de uygulamam , birilerinin özellikle siyasilerin komutları ile şaklabanlık yapmaya gerek yok
Hani her şey kader di mukarredarat dı mesaj geldi katılmadım düzenleyen gurup birilerinin maşası olmuş göz boyama
geldi geldi çöktüm kaldım ya bu jesusun saçmalıkları yüzünden evinde giresuna yenilmedik nedir
Geldide işteyim yapamadım tatbikat. fsjsjsj zaten yapsam da ilk isim camdan atlayıp dışarı çıkmak olur benim.

O bile gelmedi yalnızlığımı daha size nasıl anlatayım afadın bile umrunda değilim
Evet, telefonun ekranında yüksek sesle Afad dan gelen mesaj vardı.
Sporda ağırlık kaldırırken bi anda geldi aklım çıktı unutmuştum
Almıştır insanlara genelde geldi alarm verildi telefonlara
zaten uzanıyordum hastanede. yok gelmedi de hemsireye geldi. bende bakıyorum ne yapıyor bu diye :D
Evet iğrenç bir siren sesi çaldı sonrasında bi yazı okudu kendi kendine
Gelmedi her şeyi yarım yamalak yapıyorlar kendileri gibi.
bende iphone kullanıyorum hemde 14 pro :D bana neden gelmedi
Geldi ancak yetersiz buluyorum bu mudur yani tatbikat? Saçma oldu.
Demek ki seni önemsemiyorlar olsan da olur olmasan da
Telefonda sim kart takılı değil, internete bağlı değil ona rağmen bildirim geldi.
Evet geldi..
Fakat böyle bir şeyin tatbikatı bile oldukça ürkütücü..
herhangi bir sms ya da bir uyarı hala almadım.
Geldi ama yoğurtlu dolmadan daha önemli gelmedi ehhe 🖤
Daha iyi bekliyordum saçma sapan bir şey oldu
2 defa geldi hemde. İlkinde dalmıştım birden bildirim gelince ödüm koptu yA djdjjd
18:57 diye uyarı verdi ama o saatte bişey olmadı 🤷🏻♀️😂
Bildirim gelmesin diye ayarlardan kapatmıştım. O yüzden bildirim almadım
Bildirim geldi de hicbir sey yapmadim yatiyodum zaten butun gun yatiyorum
Telefonların hepsi birden titredi ödüm koptu yemin ederim
Bana geldi dizi izliyodum battaniyenin altına saklandımm
Bildirim neden Arapça geldi ben bunu düşünüyorum sadece!!!
Çök kapan tutun ne ya aşırı dandik bir isim olmuş bana bildirim gelmedi. Gelse ne olcak toplanma yeri mi var sanki özellikle İstanbul'da
bence cok kapan tutun bir takbikattan ziyade bir katakulle provasinoldu ginime geldisabah cikar kokusu hazir turkiye cokup kaoanip tutlulmusken o araha yapacagimizk yapalm demisleridir ulkeyi soyan yaramazlar
Mekanda herkesin telefonlarından ses gelmeye başladı..
Herkese bildirim göndermeye parası yetmemiş devletin 😅
Bir tek babama geldi adam tuvalette yakalanmış telefonu titreyince korkudan suya düşürmüş tamirci adama anlatana kadar 40 doğurdu
Evet geldi camiden de anons yapıldı hatta telefonu hoparlöre yaklaştırmışlard sesi çok az çıkıyordu çünkü
Bana da gelmedi, Show TV ' de Cumhurbaşkanı açıklama yaptı ardından tatbikat süresi başladı, diye biliyorum.
geldi ama yapmadım işe yaramayan bişi zaten binayı güçlendirmek yerine çök kapan yapıyoruz bi ülke daha ne kadar slk olabilir
kentsel dönüşümü çok yaptılar da altına girdiğimiz masa kurtaracak bizi ya bina komple çürük.. boş işler
Bildirim geldi evde tek basima oturuyordum telefonun sesi full acikti korktum
Geldi, konum İzmir olunca apartmandaki herkes dışarı bile çıktı :D
Evet cami de duyuru da yapıldı bildirimde geldi
saat 9 da geldi biraz geç ama olsun :D
Cami hoparloründen duyurdular
Geldide yemek yiyordum görmedim ajahjajw
Evet tam zamanında geldi mesaj
3 saat sonra bildirim geldi knk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?