İst Kadıköy de yaralı şahısa kalp masajı yaparak öldüren vatandaş çıkarıldığı mahkemede serbest bırakıldı...
Bunun adı cinayet değil de ne?
Bunun adı cinayet değil de ne?
Evet gerekli. Sertifikalı ilk yardımcı olarak ben de baygın birisine soğan koklamaya çalışan bir kadını ikaz ettiğimde, kendisinin hemşire olduğunu söyledi. Kimlik sordum, gösteremedi.
Yetkisiz ve eğitimsiz insanların, kulaktan dolma, bilgilerle, hasta ve kazazedelere müdahaleleri ciddi ölümcül sonuçlara yol açabilir.
Hasta ve yaralıları, cahil, yetkisiz insanların müdahalelerinden de korumak gerekir.
Sonuna kadar haklısınız hocam
Ciao
Sağlık eğitimi veya bilgisi olup bu konuda sertifika almayan biri dahi yapmamalı. Evet bu cinayettir.
İlk yardım eğitimi verilebilir ancak ondan öncesi yanlış ilk yardım ve temel yanlış müdahale ne gibi sonuçlar doğurur bu topluma aşılanmalı. Hatta bu konuda kamu spotu dahi yapılabilir.
Eğer ilk yardım eğitimi verileceksede sıkı denetimden geçirilerek sertifika verilmeli. Gećrmeyrn yapmamalı. İlk yardım ehliyeti gibi bir nevi. Ehliyetin yoksa dokunma.
Sen baya bilgilisin galiba bu konuda
Sağlıkçıyım
Bende bilişimciyim memnun oldum 😂
İlkyardım dersi herkese zorunlu verilmeli ve ağır sınavlarla sertifikalandırmalı. Ayrıca da sık sık sınavlar yenilenmeli. Aksi takdirde insanlara müdahale edilmemeli, iyilik yapacağım diye her şeyi berbat ediyorlar.
23 yaşında çiçeği burnunda tıp öğrencisi öldü, kim bilir hangi hayatlara dokunup güzelleştiricekti...
Tabi ki zorunlu olmalı. Hatta okullarda zorunlu ders olarak okutulmalı. İlk yardım, trafik kuralları, yüzme gibi dersler zorunlu olmalı. Yıllardır söylüyoruz...
Yürü be abi, kim tutar seni
Cevap
1Cevap
Bence zorunlu olmalı
Olmalı
Peki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?