Açıkcası bana siyasi gelmiyor Togg olayı. Yapıldıysa destekle köstek olma oyunu gene istediğine ver yani. Anlamıyorum insanları😃 devrim de böyle bitmedi mi? Siyaset yüzünden.
Manga grubunun TOGG Sürüş Testine katılması linç yemelerine sebep oldu. Siz ne düşünüyorsunuz?
Elektrikli şahine bindi diye mi linclemisler anlamadım ama maalesef şahini sattiran zihniyet sahinden daha yerli olmayan bunu da sattiracak
Zaten tubitak 500 km menzilli 4 kişilik elektrik araba yapabiliyoruz diye açıklama yapınca musk direkt turkiyeye geldi ki o dönem piyasada en uzun menzilli elektrikli araç teslanin 350 km menzilli 2 kişilik speedster modeliydi
Simdi ne oldu togg şarj istasyonlarında teslanin da parmağı oldu, uzaya gönderilen gönderilecek şeyler artık taa spacex den yollanır oldu ve toggun çıkışı bu zamanlara kadar ertelendi
Sonucta devrimle karsilastiralacak bir girişim değil şahinle anadolla karsilastirilabilir ve Allah sonunu benzetmesin ama araba tasarımı bile daha çıkmadan eskidi 2018 deki tasarımla ancak 2023 te çıkacak şimdiye yollara çıkıp 2023te yeni modelleriyle damga vurmaliydi ama yine de geç olsun güç olmasın
Bu konuda sana katılıyorum. Togg modelini ana muhakefet partisi de yapsa ya da projesi olsa ona da gitsin yani. Bunun siyaset ile ilgisi yok. Umarım fiyat performans araçları olur. Şimdi diyecekler olacak çoğu parçası ithal diye. iPhonetelefonların neredeyse bütün parçaları ve üretim yeri Çin. Telefonların arkasında madein china yazıyor. Şimdi iPhone'ye Çin malı mı diyeceğiz? Dediğin gibi ben, sen ya da x kişinin bunu desteklemesi Akp li yapmaz, diğer partilere oy vermek de bunu desteklememizi gerektirmez.
Togg İçi böyle mi? Dışı güzel de👍🏻 dışını beğendim ama içini sevmedim 👎🏻 Türkler bu konuda Geliştirmeleri kendilerini bu daha estetik şahsen 2004 model olmasına rağmen togg kötü değil tabiki de güzel ama eksiği var Tasarım Estetiği olarak iç taraf da
Onu bunu bilmem ama TOGG tamamen siyasi proje , daha üretim bandı kurulmamış otomobili ürettik diye açıkladılar , prototip olarak yaptık deseler can kurban.
@gizemlikız4444 Videosun gördüm üretim bandı yok. Ben senden çok isterim bana kalsa ithalatı kısarım zorlaştırırım. Yerli yaptık dedikleri arabanın % 51 i yerli Ülkemizde üretilen Hyundai nin % 66 sı. yerli
@gizemlikız4444 Konu haklı olmak değil güzel insan ben bu ülke insanına güveniyorum , Başımızdaki Amerikancı yöneticilerden kurtulsun 5 senede 200kişilik uçak bile yapabilir. Ben muhalif değilim vatan severim.
10 senedir bunun için uğraşıyorlar zaten. Bayramın içi boşaltıldı. Eskiden coşkuyla kutlanirdi . Her yerden ismini silmek istiyorlar ama silemeyecekler.
@gizemlikız4444 Bizim en büyük hatamız millet olarak 1950 den bu yana cahil bırakıldığımız için siyasete giren insanları araştırmıyoruz Amerikan medyası kimi gösterir ise onlar arasında tercih yapmak zorunda bırakılıyoruz.
En büyük hatanız cumhuriyet denen bir belayla İngiliz ve yahudiler in ülkeyi kusatmalari ve bazı bizans artiklarinin ülkede birilerini kahraman gostermeleriyle başladı ve sadece köstek olundu zekayı kullanıp biraz turkiyede iptal edilen projelere baksan oturur ağlarsın ama sen gibiler çağdaşligi heykel ve kadınlarin çıplak giyinmesi sanarsiniz
@HerrderRinge Sen sal. k mısın da Allahı karıştırıyorsun. Üretim bandı olan fabrikadan ( söylenen rakam doğru ise yılda ortalama 150 bin civarında araba üretilecek buda demektir ki 150 000/ 300 gün = 500 araç ) günde 500 araç çıkması gerek Mantıklı ol dediğin videoda üretim yapılıyor olsa neden araba üretimine yılbaşında geçilecek deniyor.2023 e 53 gün var çıkması gereken araç miktarını da düşün.
Senin kafana göre bu ülkede. Siha iha yok atak yok gokbey yok bakar yok anka yok. Kızıl elma üretilmiyor arkadaş bursa Gemlik'te fabrika var okadar görmek istiyorsan gider görürsün ama peygamber ayı ikiye yardıda inanmayan yine inanmadı Allah inancın olduğunu diyebilirmisin :)
@HerrderRinge Sanırım senin anlama yetin yok yalakalık yapmak derdindesin ve okuduğunu anlamıyorsun sana göre ben muhalifim. seni bilmem ama ben araba fabrikası da gezdim Motor fabrikası da gezdim. sana kısaca rakamlarla yazdım. ben yapamayız demedim. Şu anda muhalefet te iktidarda göbeklerinden ABD ye bağlılar yapamazlar derken yaptırmazlar. İHA da SİHA da da yerli oran bellidir ATAK helikopteri yapılıyordu hatırladın mı. Dışarıdan fabrikası motorunu bir dönem vermedi ve üretilemedi anlata bildim mi. Alaha inancı sorgularsan islam ülkeleri uçak yapamayınca ALLAH a inanmıyorlar mı. sen Isparta da içinde 6 bilim insanın bulunduğu düşen uçağı hatırlıyor musun? o uçak düştü ve neden düştüğü doğru dürüst araştırılmadı bile.
Iste heryer ihanet dolu ulkenize sahip cikmayi ogrenin benim icin siyaset degil ulkem kazansin siyaset yerin diine batsin zaten ya ingiliz adami olur bu ulke ya amerikan tek dertleri milletin din ve ataturkculuk yani milleti oyaliyorlar o bayraktar da bile nekadar ugrastirmislar yok pervaneye tas carparmista bu ulkedeki hainler abd de olsa elektrikli koltuga oturturlar siyasi pardi oy pkk ile is birligi icinde bunu kimse gormuyor ama ara togg siyasi Show bukadar da olmaz
@HerrderRinge İlk yorumumu anlamadığın şimdi belli oldu kardeşim. Bende senin gibi düşünüyorum sen saman ithal edildiğinde üzüldün mü bir Bulgaristan'dan?
Ben bu ulkede cok seye uzuluyorum eskiden koylerde insanlar yasar idi hayvanlari ay cicegi uzum domates her turlu seyimiz bizden di simdi bir s2kim uretilmiyor ben turkum turk parti purtu umurumda degil hepsinin cani cehenneme
@HerrderRinge Böyle de canımı ye güzel insan. Bizim en büyük hatamız millet olarak 1950 den bu yana cahil bırakıldığımız için siyasete giren insanları araştırmıyoruz Amerikan medyası kimi gösterir ise onlar arasında tercih yapmak zorunda bırakılıyoruz. son seçimi hatırlıyor musun?
bunun muhalif kafasıyla alakası yok ortada yozlaşmış bir toplum var ahmet davutoğlu ile ali babacana da akpliler linçliyor reisi sattın diye :) örnek veriyorum RTE kılıçdaroğluyla akşam yemeğine cıksa Erdoğan'ı bile linçleyecek bir toplum var :)
Bu ülkede iyi birsey yapıldığında bir kesim çıldırıyor karınlari almıyor , onlar istiyorki Türk halkı hep muhtaç olsun ve bu kesiminde yalakalığıni yapan sadece istemezukler var , ülkeyi batıya köle etmişler yillardir içimizde ki yaraları okadar büyük açmışlar ki iylesmeside uzun sürdü, uzatmiyorum sadece erbakan hocanın Türkiye de ugraslarini çabalarını ve engellenen projelerini bilseler bu laf yapan dusuncesizler birazcık turkluk varsa içlerinde utanır ama nerde onların derdi heykel
Ne kadar boş bir yorum, TOGG'un gerçekten yerli olduğunu mu zannediyorsun? veya dışa bağımlılık sadece TOGG ile mi bitecek? Dolar 18 lira, kuru bakliyattan tut ayçiçek yağına kadar İtlhat ürün alıyorsun daha sayayım mı 20 yılda atılan kazıkları?
togg üretimi yüzde yuz yabancılarda olsa turkiyede uretilmesede bu togg turk malı diye geçer
Örnek Aksaray'da mercedes Ankara man komyonu üretiliyor gök yüzünde uçan bir çok uçağın parçasını Türkiye üretiyor bugün şu an pp de resmini çekmiş olduğun iphone nun bütün parçası üretimi cin ve Kore sen elindeki telefona cin mi dersin amerikan mi , bak bir şeylerin yanlış gitmesi diğerlerini karalamaz turkiyede bir ara gümüş motor vardı nerde bir ara aselsan 1919 diye telefonumuz vardı ilk titreşimli telefon onda idi birçok konuda nokiadan üstünü ne oldu senin gibi turkun başarısını sindiremeyenler tarafında kayboldu, biraz olsun ülkenize destek olun, elin ecnebisinin boku dahi sizin içinbir sanat eseri yapmayın etmeyin böyle çağı yakalayamassiniz modern de olamassiniz
1) TOGG'un %100 yüz ihtal malzeme ile üretilmesi TOGG'u Türk markası ama bu sadece etiketçiliktir, kaldı ki biz burada "Yerli" olup olmadığını tartışıyoruz ve yerli değil, bir başarı hiç değil. Başarı görmek istiyorsan Devrim arabalarına bak. 2-) Mercedes Benz bugün dünyanın bir çok ülkesinde yine kendi kurduğu tesislerde ve kendi markası altında üretim yapıyor. Tesis, üretim, mühendislik yine kendisine ait. Aynı şekilde benim elimde tuttuğum İphone'da belki çinde üretiliyor ama yine Apple'ın kurduğu kendi fabrikasında kendi mühendisliğine göre üretiliyor yani başka bir fairmaya, başka bir marka tarfından üretimi söz konusu dahi değil ama bunları TOGG için söyleyemezsin çükü TOGG'un motoru Bosch, bataryaları çin Farasis markası, yürüyen aksamı İngiliz yapımı ve gövde tasarımı İtalyan. Bunu ben söylemiyorum bu arada CEO'su kendi söylüyor.
Ayrıca ben ülkeme destek olurum, oluyorum da ama yerli olmayan bir şeyi yerli gibi gösterilmesine sessiz kalamam, siyasi bir başarı olarak seçim propagandası yapılmasına hiç sessiz kalamam.
Iphonun ekrani lg rami muhtemelen samsung islmeci dokumu tsmc yazilimi amerikan ayni togda oldugu gibi bizim ulkemizde markaya ihtiyacimiz lazim bak kucuk hanim benim siyasetle hic bir isim yok ama 5 buyuk Holding bir araya gelip bir araba uretmek icin kollari sivamis bir milyon metre karelik bir alanda fabrika var 20 bin kisi calisiyor okadar techizat filan kaynak robotlar bunlar hepsi guzellik olsun diyemi orada biraz da devlentinize milletinize destek olsun heo kostek olmayin yaaa vatanniza sarilin sahip cikin
konuyla bilgim yok ama yil olmus 2023 . milletin alamayacagi bir arabayi reklam yapmak büyük başarı. ben bir sanatcinin su an boyle seylerden uzak durmasinj tavsiye ederdim. seneye hepsi yalamaciligi nasil birakacaklarini sasircaklar.
türkiye toplumun bir kesim maalesef batının içimizdeki piyonu. yahu adam demedimi hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa ona muhalefet ederiz diye daha neyini konuşuyoruz.
Togg yerli değil her parçası farklı ülkeden zaten akp araba çıkaracağım derken bunu kastetseydi hiç destek vermezdim zaten sorun bizde akp ye oy verende cevabım soruyla alakasız ama yinede attım
İphone da kullanılan her parça cin foxkanda üretilir cip tsmc üretiyor ekran lg Ram samsung ambalanj yine cin :) sadece geliri abd :)) sen iphone alırken abd malı mı dersin cin malımı :)
Türkiye cumhuriyeti bütün yasaları Fransız İngiliz alman İtalyan bir gömülürken muslumanca ama oda Türk değil ne yapacaz şimdi :)) parasında dahi Türk cumhuriyet bankası yazar orada bile yoksun biraz gözünüzü açın
Hanim ablam devletsiz olan suruyeleri ukraynalari dusun , ben devletin herseyi mukkemmel demiyorum ama diger ulkelerde de ruyalar yasanmiyor yani bunu bilen biriyim avrupanin bir cok yerinde yasamis biriyim ve yasiyorum