75 lira yüzünden 5 yıl ceza yiyen 19 yaşındaki genç! Dolandırıcılık niye çok arttı?

Baya ünlü bir forumda yeni yaşanıyor bu olay. Reklam olmaması için isim vermeyeceğim. Olayı kısaca özet geçiyorum.

Bir baba küçük kızı için oyun karakteri satın almak istemiş ve ünlü forumda konusunu açmış. 75 TL'ye o oyun karakterini satacak bir çocuk yazmış, 19 yaşında. Adam parayı yolladıktan sonra oyun karakteri yok mok falan yazıp engellemiş.

Adam da sırf küçücük kızı bu yüzden ağladığı için gidip geçen sene direkt mahkemeye vermiş ve bugün karar çıkmış. 5 yıl ceza ve 3.400 lira manevi para cezası yemiş. Adamın açıklaması da şöyle;

"Aldığım parayı Mehmetçik vakfına bağışlayacağım. Hapis yatmayacak veya açık cezaevine gir çık yapacak ancak 5 yıl ceza yemesi artık kamu personeli olmasını bitirdi. Ömür boyu sabıkalı olacak. Daha 19 yaşında çok yalvardı ama asla acımadım çünkü o gece kızım hüngür hüngür ağladı. Buradan çok dolandırıldım ama 75 lira için kızımı ağlattı."

75 lira yüzünden 5 yıl ceza yiyen 19 yaşındaki genç! Dolandırıcılık niye çok arttı?