BASINA SANSÜR GELİYOR. NE YAPMALIYIZ?

2. ABDÜLHAMİD, Hain Vahdettin, Adnan Menderes ve diktatör 12 Eylül darbecileri tarafından uygulanan sansür yasası, geri geliyor. şu an bir çok maddeleri, meclisten geçti. Bu sansür yasasına göre, halkı panik haline sokacak haber yapmak yasak. Normal bir vatandaş da bu yasak kapsamına dahil! Yani, " ekonomi kötü, suriyeliler güvenlik sorunu, mazota zam gelecek" vs vs gibi halkı paniğe sokacak her türlü paylaşım yapmak yasak.

Bu durumda tespit edilirseniz, tutuklu yargılanabilirsiniz. Zaten amaç, özgür baskını ve konuşan aydınları hapse tıkarak; susturmak! Anayasa aykırı olan bu yasanın, Anayasa Mahkemesince, iptal edilmesi lazım ama edilir mi? Anayasa mahkemesi üyeleri, muhalif. Bu yüzden iptal edilir ama iptal edilene kadar, herkesi susturmuş olurlar. Bu yüzden, Türkiye ' ye temsilci atayan platformlarda, hiç bir akp yi eleştirecek paylaşım yapmayın. Zira Fake hesapla bile olsa, ip numaranızı vermek zorundalar ve sizi bulurlar. Gerçi hesap fake ise ip numarasının, tek başına delil hükmü yok ama bu suçlara özel Yargıtay kararlarıyla delil vasfına çevirirler.

Twitter, whatsap, youtobe, İnstagram ve Facebook, Türkiye'ye temsilci atamadı. Bu yüzden ip vermek zorunda değiller ve vermiyorlar. Ama gerçek hesap açarsanız ; o zaman da sıkıntı. Lakin Fake hesapda, sıkıntı yok. Bu yüzden Türkiye 'de şubesini tespit ettiğim platformlardaki, tüm fake hesaplarımı kapattım.

KizlarSoruyor'a gelirsek ise, merkezi ABD. Ama maalesef, Türkiye'ye temsilci atamış. Yani İP vermese KizlarSoruyor ekibinin de başı belaya girebilir. Bu yüzden bu hesabımı, an itibariyle; aktif kullanmayacağım. Çok sayıda, çok süper görüşüm de olduğu için; kapatmaya kıyamadım. Ama bundan sonra, aktif olarak yokum.

Çünkü seneye, Mansur Yavaş Aday olmaz ise ; Akp nin gideceğine inanmıyorum. Hat da aday olsa bile, vatandaş yapılan Suriyeliler nedeniyle ; çok yüksek de umudum yok.. Çünkü, gerçekçi insanım. Bu ülke, ne zaman tamamen laikleşirse; o zaman bu ülkeye huzur gelir ve akp de kesin gider.. Çünkü akp, din sayesinde oy alıyor. Halkda uyanış olmayınca, biz azınlık kesim hiç bir şey yapamayız. Unutmayın ki Kurtuluş savaşında da halk da topyekun uyanma olmasaydı, Atatürk ve silah arkadaşları tek başlarına başarılı olamazdı. Halkı eğitip donatarak başarılı oldular. şu an halkın çoğunluğu, derin uykuda.

Ama şunu söyleyim; laik Milliyetçi bir Hukumet, (Zafer Partisi veya fabrika ayarlarına dönmüş Atatürk chpsi ) birgün seçimle iktidara gelirse, bu kanunu yasallaştıranlar ; Anayasayı ihlal ve demokratik laik hukuk devletini yıkmaktan dolayı yargılanırlar. Hakim ve savcılar da bu aynı suçla yargılanır. Cezası da ömür boyu hapistir. O günü, sabırsızlıkla bekliyorum.. O güne kadar, herkes dikkatli olsun; aksi halde, hayatınızı karartırlar..

KAYNAK: https://www.evrensel.net/haber/471733/sansur-yasasi-adim-adim-meclisten-geciyor-sadece-gazetecinin-degil-tum-toplumun-sorunu

BASINA SANSÜR GELİYOR. NE YAPMALIYIZ?