Benim artık inancım yok, düzelmez.
Yakında düzelir, böyle kalmaz.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Akp gitmeden düzelmez. Çünkü akp, düzeltmek için : Hiç bir şey yapamıyor. Ancak günü kurtarmaya bakıp ; benden sonrası tufan diyor.
Ya Mansur Yavaş Aday olup seçilecek ya da Zafer partisi seçilecek. Mansur Yavaş Aday olmasa, neden tek umut Zafer Partisi. Peki neden, Zafer Partisi?
Tek çözüm Zafer partisidir!
Şöyle ki ; Zafer partisi, hukumet piyonu değildir. Asıl hukumet piyonu olan, sarı muhalifettir. Şöyle ki ;
1. Altılı masa, Suriyeliler konusununda hukumete anlaştıklarından;, gündemlerine getirmiyordu. Şöyle ki; "Gönüllü gidenler gider ve zorla göndermeyecez" diyordu. Ümit Özdağ çıktı, zorla gönderecem dedi ve sadece İyi parti söyleminde, değişikliğe giderek ; " kaçakları gönderecem" dedi. İyi de akp işini sağlama almış ve hepsine oturum vermiş. Yani Bunlar, kaçak değil ki... Nasıl olacak bu iş? Yani altılı masa, suriyeliler konusunda samimi değil
Zafer partisi ise diyor ki ; "oturum ve vatandaşlıklar hukuka aykırı, ilk önce bunları tek bir kararname ile iptal edip öyle sınır dışı edecez " diyor.. Gerçekten de hepsi, hukuka aykırı verilmiş.. İptal edilmeleri, tek bir KHK ya bakar..
3. Altılı masa, Mansur Yavaşı aday olarak göstermek istemiyor ve adı da konuşulmuyor. Bay Kemal, kendisini ön planda tutuyor. İmamoğlunun adı da çok sık gündemde.. Bunların hiç biri, Erdoğanı geçemez. Zira Kemal de "Ekrem de eş cinsellere evlilik getirecem ve Demirtaşı serbest bırakacam" diyor.. Böylece akpden, dinci ve milliyetçi oylar kopmuyor. CHP anketleri ise, tamamen yalan..
4. CHP VE iyi parti diyor ki ; "Erdoğan getir erken seçimi ve aday olmanı destekleyelim" diyor. Erdoğan da bunu istiyor. Çünkü, ekonomi 2023 kışında iflas edecek ve İMF'nin kapısını çalacağız.. Bunların üstüne de seçim, zamanında yapılırsa; Erdoğan aday olamıyor. Bu yüzden erken seçim olmamalı ki akp, kesin kaybetsin.
5. Ümit ÖZDAĞ nasıl hukumete hizmet ediyor ki ; tüm akpli belediyeler kongre salonlarını iptal ediyor. Hataya girmesi de engelleniyor. Afişleri de yırtılıyor. Seçim faaliyetlerini yapması da kaymakamlık/ Valilik nezdinde engelleniyor. Ama sarı muhalifete yasak yok. Ayrıca chpli belediyeler de kongre salonlarını iptal ediyor.
6. En önemlisi de akp, zafer partisi ile bayramlaşmıyor. Ama iyi parti ile CHP ile bayramlaşıyor.
7. Ayrıca Altılı masa, ekonomiye de çözüm üretmiyor. Hat da beşli çeteyi, beslemeye devam edeceklermiş. Nitekim İYİ Parti Ekonomi Başkanı Bilge Yılmaz, ‘Beşli çeteyle yapılan tüm anlaşmaları iptal edemeyiz ’ dedi.
Şöyle ki, Bilge Yılmaz: "Devletin devamlılığı esastır. Biz bu anlaşmaları tanımıyoruz diyemezsiniz." dedi.
Kaynak :https://twitter. com/referanscomtr/status/1561760082215542784? t=QXq-4dabWf_bP6VYf9TKiw&s=19
Ümit Özdağ 'nın cevabı ;"Siz tanımıyoruz diyemezsiniz. Ama Zafer Partisi olarak söylüyoruz; Oturup “Tiksindirici Borç” kavramını çalışın."
Tiksindirici borç, nedir peki?
Tiksindirici Borç, bir ülkenin despotik hükümetinin yerine gelen demokratik hükümetin kendinden önce gelen yönetimin edindiği borçların devletin yararına değil; mevcut ulusal ve uluslararası kanunlara uymayarak veya kanunları kendi işine yarayacak şekilde esnetip yolsuzluk içinde diktatörün kendisinin veya bir zümrenin çıkarlarına yönelik yapıldığını öne sürerek geri ödemek istemediği borçları ifade eder. Uluslararası yasalar çerçevesinde bu borçları, devletin borcu olarak kabul edilmez ve kişisel borç kapsamına girer. Yani Tiksindirici Borç ilkesine göre, beş kuruş ödemek yükümlülüğümüz yok ve Avrupa mahkemeleri de bizi haklı bulur.
Bir de Altılı masa, ekonomiyi Ali Babacana devredecekmiş. "15 milyon kaçağı da zorla göndermeyeceğim" de diyorlar. Ali Babacan, ekonomik krizin çözümü olmaz. Zira döneminde, ekonomi nasıl iyi oldu biliyor musunuz? Akp, Amerikanın kucağında idi. Şimdi ise, Çin kucağında. ABD nin kucağında olunca, sıcak para aktı.
Bir de Atatürkün fabrikalarının, hepsi emperyalizme ve onlara bağlantılı yerli iş birlikçilerine satıldı. Böylece bu özelleştirmeden gelen paralar ile de biraz idare ettiler. Sonra ABD, 2008 den itibaren döviz toplamaya başladı. Yani, döviz kıtlığı oluştu. Akp de yolunu, Çine kaydıracağını ilan etti. Zira ABD fetöyü, akpye tercih etmişti. Böylece, ekonomik yönden batıya bağlı olan ekonomi hızla bu kötü duruma sürüklendi.
Eski krizler, çabuk atlatılırdı derler ya. İşte Atatürkün fabrikaları ve kurduğu verimli tarım sayesinde; krizler çabuk atlatılırdı. Şimdi ise bunlar kalmadı ve çok daha kötüye gideceğiz.
Yani altılı masa, kesinlikle çözüm değil. Bir kere 15 milyon kaçağı, zorla sınır dışı etmeden ; ekonomik reformlar için, kaynak bile oluşturamazsınız. İşte Zafer partisi, "hepsini sınır dışı edecem, . İsrafı da yok edecem ve böylece ekonomik reform için, kaynak oluşacak" diyor. Çözüm de bu!
Sonuç :Zafer partisi, yükseliyor. Ama alabileceği oy oranı;%13-15 le sınırlı. İkinci tura kalabilmesi için, CHP seçmenin yarısı Zafer partisi demeli. Aksi halde altılı masanın, Mansur Yavaş harici başarısız adayına evet derlerse ; Akp kesin kazanır. Mansur Yavaş Aday olarak ikan edilirse, ÜMİT Özdağ aday olmayacak. Yani 2023 seçimlerini, CHP seçmeni belirleyecek. Bu site de CHP ağırlıklı olup olası akp zaferinin, kendi suçları olduğunu belirtmem gerekir.
Zafer partisinin ekonomi politikasını, bu linkten okuyabilirsiniz?
https://www. koroglugazetesi. com/haber/zafer-partisinin-ekonomi-programi-belli-oldu. html
8. PEKİ altılı Masanın Mansur Yavaş harici adayi seçim kazanmadı ve altılı masa seçmeni ÜMİT Özdağ'ı desteklemedi diyelim. Bu halde, akp kesin kazanır. Peki, akp kazanırsa neler olur?
1. Sayıları 15 milyonu bulan: Afgan, Pakistanlılar ve Suriyeliler, asla gitmeyecek. Hat da Hepsi, vatandaş yapılacak. Daha sonra Afrika Müslümanlarından, Afganlardan ve Pakistanlılardan göç gelmeye de devam edecek. Bunlar da ülkeye alınıp vatandaş yapılacak. Aksi halde akp nin, 2028 seçimlerini de kazanması çok zor.. Çünkü Türk gençliği, Zafer Partili olarak yetişiyor ve Dinden de tamamen kopuklar. Akp ise, din sayesinde oy alabiliyor.
Böylece akp 2028 de de kazanacak ve kaçakların nüfusu bizi hızla geçecek. Şimdi Türk milleti, 100 yıl önce olduğu gibi; islamcı Osmanlı hukumetle karşı çıkıp Rumları ve ermenileri sınır dışı etmişti. Zira Türk milletinin %20 sini oluşturan bu iki terorist azınlık, bizi yok etmeyi hedefine koymuştu. Şimdi de emperyalizmin Suriyeli uşakları var. HEPSİ Türk düşmanı olup şu an sokaklara hakim olmak için; Türklere saldırıyorlar.
Eğer Zafer partisi iktidara gelemez ve akp yine seçilirse; 2040 da ülkemizi elimizden alıp bizi katledecekler. Ama , savaşı biz kazanırsak ; ermeni, Rum ve Yunan gibi kaçıp giderler. Savaşı kaybedersek ise , Türk ırkı Anadolu 'dan silinir.. Böylece Anadolu' da bir din devleti kurulacak. (Aynen Osmanlı gibi..) Zaten Emperyalizmin 'de istediği bu! Zira Emperyalizm, dinle (orta çağ kafasıyla) yönetilen zayıf bir Anadolu istiyor.
2. Ciddi ekonomik sıkıntılar, bizi bekliyor olacak. Zira Akp, tüm fabrikaları satıp tarımı bitirerek ; ülkeyi iflas eşiğine sokmuştu. şu an Arjantin 'den beteriz. Eğer 2023 de yine kazanırsa, Vanezula' yı geçeceğiz. Yani bitmek bilmeyen nakit sıkıntısı, işsizlik ve Kuraklığın da getireceği açlık; Türk milletini Afrika halklarının sefaletine sürükleyecek. Ama Akp, "NASIL olsa Kaçaklar sayesinde oy alırım" diye hiç bir reform da yapmayacak ve Kaçakları da sürekli besleyecek. Ama Muharrem İnce ve Ümit Özdağ, Büyük tarıma ve Sanayi reformu yapacak; projeye sahipler. Akp ise, kılını kıpırdatmak istemiyor. Çünkü ABD 'den gelen emir böyle..
Yani chp seçmenleri, Zafer partisine oy vermese veya Altılı masa süpriz yapıp Mansur Yavaşı aday göstermese; akp kesin seçilecek ve bunlar da harfiyen gerçekleşecek. Yani İş, CHP seçmeninde bitiyor. Zira Akp seçmeni, iflah olmaz..
Peki akp neden, berbat yönetmesine rağmen oy alıyor? Tek nedeni, din arkadaşlar. Zira Akp, dindar bir parti. Seçmenlerin, %45-50 si dindar. Böylece akp, Allah diyor ve seçmen her şeyi unutup oy veriyor. Özetle Siyasal İslam, Osmanlı'nın sonu oldu. Bu durumda chp seçmenlerinin, %60-70 i ilk turda Zafer partisine oy vermese ve Türk milleti kurtuluş savaşını kaybederse; bizim de sonumuz olacak. Aslında Atatürk olmasa, Türk milleti 100 yıl önce ; Anadolu' dan silinecekti. Bakalım, YENİ Atatürk olacak mı?
re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (77, 77, 77), justifyLeft, p
Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşımla hareket edersek biraz zor gibi görünüyor. Enflasyon giderek artıyor, döviz açığı raydan çıkmışken neyi düşürecek.
Buna inanan varsa komedi yani. Bir ara da TL değer olarak dibi gördü dediğinde 14 TL idi 1 dolar sonra 18.56 şu aralar yani.
Ekonomi gözlerdeki ışıltı ile çözülmüyor demek ki.
Kuru ekmek ve suyla yaşayıp, elektriği rüzgar gülünden, yemekleri av etleri ve yabani otlardan yaparsak açık söyleyim ben enflasyonu yeneceğimize inanıyorum. Acil olarak izci kampları faaliyete geçirilmeli ve halkımız eğitilmeli. Bu arada kati surette cinsellik yaşanmamalı, zevk veren yiyecek ve içeceklerle mesafeli olunmalı. Yook öylee.
faiz sebep enflasyon sonuç diyerek faizi düşürdüler ancak dediklerini aksine enflasyon düşmedi aksine arttı. enflasyonun asıl sebebi akpnin ta kendisidir. akp sebep enflasyon sonuçtur. akp gitmediği sürece her geçen gün fakirleşeceğiz. her geçen gün hayat pahalılığını yaşayacağız
Cevap
95Cevap
Benim artık inancım yok

Neo klasik ekonomi bıdı bıdı..
Neo ⬆️
Düzelir düzelir de bu bakan gibi kuklalar değilde, düzgün akademisyenler yönetime gelirse düzelir..
nöro klasik
@fatoşisttt fatoş gittin geldin bişey demedik, açığımızı arama.. Ha neo ha nöro, bakanın açıklaması açıklamaya muhtaç 😆
Kamuda bu kadar savurganlik varken mümkün değil , yapsalardı 20 yıldır bu sarmaldan kurtulurduk. Aksine daha ağır krizle karşı karşıya kaldık devir almadan önce durum daha iyiydi bir çok kamu fabrikaları vardı limanlarimiz vardı dış borç onda birdi şimdi daha kötü durumdayiz
İnanmıyordum ki ben bu adama ilk gördüğüm gün beğenmemiştim ettiklerine görüyoruz o 6 ay daha uyusun bakalım daha neler olacak ilk konuşmasına izledim daha ne olduğunu bilmiyordum diyorum bi CHP Li mi falan begenmemiştim Baktık maalite bakanı imiş hiç beğenmedim
İnanmıyordum ki ben bu adama ilk gördüğüm gün beğenmemiştim ettiklerine görüyoruz o 6 ay daha uyusun bakalım daha neler olacak ilk konuşmasına izledim daha ne olduğunu bilmiyordum diyorum bi CHP Li mi falan begenmemiştim Baktık maalite bakanı imiş hiç beğenmedim
Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır deyip rönesans dönemini anlatan herkesle dalga geçen. Ekonomide rakam yerine gözlerindeki ışıltıyı görmemizi isteyen bir maliye bakanının ekonomiyi düzelteceğine inanan kitleye ne kitlerseniz kitleyin inanır.
Düzelmesi zor gibi enflasyonun nedeni maaşların zamlar karşısında erimesidir eğer yapılan zamlar geri çekilirse veya asgari ücret 15 16 bin tl olursa düzelir o da imkansız gibi bir şey ama önümüzdeki 5 yıl için bişey diyemem😊
Nöropatik enflasyon heteroseksüel ve ortodoks politikalar ile bağlantılı olarak regülasyon...
Çocuklar prompter arızalandı çabuk şunla ilgilenin. Ben ekonomi bakanıyım, benle oyun olmaz.
Dış güçler yaptı.
Ne zaman enflasyonu yenmek için uğraşacağız zor olucak vs dendiği zaman belki bir umut vardır. Kesin cümleler kullanmak kesin sonuçlar vermez. Hatanı kabul ediceksin çözmeye çalışacaksın durum bu
Bu seviyeye geldikten sonra artık düzelmesi çok zor, bizler göremeyiz galiba...
Ayrıca zaten kendileri bile bütçe tasarısında dolar kurunu 21,5 TL den öngörmüşler ki, nereye enflasyonu düşürüp kalıcı olarak yeneceksin...
kalıcı olarak değil düzelsin artık ya bir kek 2 buçuk lira yazık ya bir ekmek 5 TL ekmek buradan çıkıyor arkadaş su da burada çıkıyor milletin kanını emdiğiniz yeter
Dünyada enflasyon konusunda saçma sapan Afrika, Asya ülkeleriyle ilk beşte olduğumuzu hesaba katarsak hiç sanmam. Önce kendi ceplerini doldurmayı bırakmaları lazım.
Faiz sebep, enflasyon neticedir diyen, eller Mersin'e giderken tersine giden bir ekonomi üstadının (!) enflasyonu düşürebileceğini sanıyorsanız, çok safsınız. Düşmez, imkansız.
Seçime kadar düzeltecekler... Kışa daha betteri geliyor dünya için. Enerji, gıda krizi parlak verecek. Yatırım için, dolar, euro, altın, enerji hisseleri, gıda hisseleri alınabilir...
8500 maaş aldım mesai ile bekar adamım ev kira değil 1000 TL kaldı ben nasıl gecinecem kaldı ki asgari ücret alıp evi kirada olanlar Allah peygamber sabrı versin delirmek üzereyim.😡
Bunu bahçeme amele diye bile almam, ama gel gör ki TR de Maliye bakanı olmuş. Bu ülke düzelmez bu iktidar gitmedikce. Sürekli yanlış politikalar uyguluyorlar.
Düzeleceğiz be şu olaylar bi bitsin düzelteceğiz. Ama önce el birliğiyle önce kendimizi sonra çevremizi sonrada hükümet seçimimizle olur bu işler. Zaman ister emek ister
Merhaba hayırlı kandiller
Üst akıl siyonizmin elinde olan şeyler bunlar ülkemizi çökertmek için yapılan hamleler bunlar Nebati bile zaten fetocu iken
Ya yemin ederim chucky gibi bıçağı alıp şu adamın üstüne atlayıp gözündeki ışıltıyı söküp atasım var konuşmasın artık bu herif ya!!!
Hadi inşallah... En azından artık onlar da fiyat artışı demek yerine enflasyon diyor. Bu da bir gelişme🤷♀️
Köylü şehirli ayrımı tekrar hortladı. İmkanı olan şehirde olmayan orman arazilerine kacti. Hayatlar 2 ye bölündü.
Hani ne zaman yenecekler.. Ya şu kafaya göre zam kaşarlığının bile üstesinden gelemediler ne zaman yenecekler..
onlara gore enflasyon yok ki zaten. gercek enflasyonu nihayet kabul ediyoruz demeleri bile imkansiz, kaldi ki yeneceklermiss. koyun masali
Beyefendi konuşarak milleti etkilemek için havalı laflar etme hevesine kapılmaktansa asli işine odaklansa daha iyi olur kanımca..
Yapacağız, edeceğiz, sabır, halledeceğiz, üstesinden geleceğiz. Hayal satmak başka bir şey değil.
Enflasyon kısa sürede düşmez.
Dünyadaki tüm örneklerinde de böyledir.
Her şeyin eski iyi döneme dönmesi en az 2 yılı bulur.
Her gün her şeye zam geliyor nasıl düzelecek çok merak ediyorum. Yılbaşında bir çok şeye %100 zam gelecek.
Enflasyonu kalıcı olarak yenemezsin. Enflasyon serbest piyasanın gerçeğidir ve dönemsel olarak düşer, yükselir. Sadece kontrol altına alabilirsin ki bu konuda da fazlasıyla başarısız bir yönetim var.
3 soru sormak gerekir, Ne zaman, Nasıl, Neden şimdiye kadar düzeltmediniz
Sizlere tavsiyem bu adamlar allah bir dese inanmayın
düzelmez milletimizdaha cok kaznıyım yaptıkca tarlada 2 tl marketde 20 tl
Söylediği şeye kendi inanmıyor boş laflara karnımız tok icraat görelim artık
Evet çünkü bizim inanılmaz bir gucumuz ve sefkimiz de var
İnancımız tamam RTE babaaaaa
Kırallll
Yejsjdjd
20 yıldır iktidar lar ne bekliyorlar kırmızı ❄️ kar yağmasını mı , bana akp demeyin
fetöcü biri niye enflasyonu duzeltsin ki bi dusunun yani akil var mantik var
İlla düzelecek soru şu ne zaman 1 yıla mı 3 yılaöı 5 yılamı düzelir
Belki nebati bir gece ansızın görevden alınırsa düzelebilir
memleketde yalancıyı sqmiyorlar ya herkes sallıyor
Beyaz Rusya fiyatlarda artış yok demiş bizimkiler zenginlerin ağzına bakıyor kış geldi bu daha iyi günlerimiz
Düzelme gibi bir şey söz konusu olamaz her şey onların istedikleri gibi gidiyor
sen sabır ver bu adama ayar oluyorum boğasım geliyor
bu saatten sonra akp iktidarı ağızıyla kuş tutsada düzelmez
Nebati dediyse yarına kalmaz enflasyon falan ya yeter ki o desin 🤣😂🤣😂
Bu yaşıma kadar düzeldiğini görmedim. Malum kişilerin düzeltebilecegine de inanmıyorum. Düzeltilse 22 sene içinde düzelirdi.
Mevcut hükümet düzeltmeyecek. Gelmek istiyor gibi görünenler de düzeltemez çünkü öyle bir planları yok. Muhalefet kalmaktan memnunlar. Maalesef benim düşüncem böyle gidecek bir müddet daha. Sülük çok sülük.
Biz ne krizler gördük hepsi geçti hepsi unutuldu. Bu da geçer merak etme...
Delik çuval hiç dolmaz ki önce deliği tamir etmek gerekir.
Duzelmeyincede şöyle derler sözlerim çarpıtıldi artık ne diyecelerini bile tahmin ediyoruz
Bu adam hiç bir şey bilmiyor.. vatandaşa biraksan daha hızlı düşer
Bugün yarın kabinede olmayacak zaten tl doları geçecek diyebilir. Siyasetin temeli yalandır
Enflasyon dursa ne bu fiyatlar inmeyecek aynı kalacsk
Zaten faizleri tek haneye düşürecekler artık çok zor
Bir gün uyuyup bir uyanacak, ancak rüyasında düştüğünü görecek. Enflasyon değişim olmadan düzelmez artık.
Her ay yeniyorlar sürekli yeniyorlar yen yen bitmiyor
Ben bu adamın gözlerindeki ışığı görüyorum düzelebilir
Düzelmetmetkten başka çare yok çünkü tek türkiye değil dünya ekonomik krizde
Sayın maliye bakanımız hiç boqunda boncuk bulmuş mu acaba?
Ben düzeleceğine inanmıyorum, hayal satıyorlar.
akp ve erdoğan gitmedikçe düzelmez
Yani sanmam dünkü giren kazıklardan sonra
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?