Rusyada seferberlik cagrisi sonrasi son 2 haftada 300.000 Rus mülteci Türkiyeye iltica etti
ve günde 20 bin rus mülteci Türkiyeye gelmeye devam ediyor bütün biletler tükendi

Rusyada seferberlik cagrisi sonrasi son 2 haftada 300.000 Rus mülteci Türkiyeye iltica etti
ve günde 20 bin rus mülteci Türkiyeye gelmeye devam ediyor bütün biletler tükendi

Gelenler hep erkek. Kızları, gelmiyor. Çünkü kızlar, askere alınmıyor. Neden geliyorlar peki?
Çünkü Rus işgalcilerin verdikleri savaş, haksız ve barbarca. Zira Başkasının toprağına girip Rusya 'ya bağlamak istiyorlar. Türk devletlerini de asırlarca işgal altında tuttular. Hat da Nükleer silah denemeleri de yaptılar. Zira Kazakistan' da, sakat çocukların hatti hesabı yok. ANCAK Türkler, hızlı bir şekile uyanıyor ve Rusya, Ukrayan' da rezil oldukça da Rusya 'ya kafa tutuyorlar.
Şimdi Rus işgalciler, vatandaşlık karşılığında asker arıyorlar. Bunun nedeni ; Ukrayna işgali haksız olduğundan, kimse askere gitmek istememesi olmaktadır. Bir de ruslar, korkak millet.
Zira Ülkeden, ciddi kaçış var. Çünkü Şanlı Ukrayna ordusu, Rus ordusunu mahvediyor Şöyle örnek vereyim ; Çanakkale destanımızda, bir senede, 50.000 İngiliz ve Fransız askeri imha edilmişti. UKRAYNA İse, bunu altı ayda başardı. YANİ Rus kayıbı, korkunç. Hepsi de Prof askerler. şu an amatörler, seferberliğe alındı ve bunlar da imha edilecek.
Çünkü askeri eğitimleri ve savaşma istekleri yok.. Bu yüzden Rusya, o kadar aciz ki savaşma karşılığında, vatandaşlık verir oldu. İki canım olsa, birini Ukrayna için feda ederim. Çünkü Ukrayna düşerse Azerbaycan VE Türk devletleri, yeniden Rus işgaline girer. Zira Rusya, sürekli buraları işgal etme niyetini de ortaya koyuyor.. Özetle, Türk devletlerinin güvenliği; Ukrayna 'da başlar! Bunu Anlamayan, çok sığ düşünüyor demektir. Rusya' nın iki çaresi var : Ya çekilecek ya da Nükleer silahla Ukraynayı yok edecek. Başka türlü, savaş bitmez ve bize de çok göç gelir. Ama bizde durmazlar. Zira Türkiye 'de maaşlar düşük. Avrupa' ya giderler VE Avrupa ' da bunları alır. Zira Rus karşı, Ukrayna yanlısı Ruslar bunlar.
1 ay önce gelmiş Ruslar Turkçeyi konuşabiliyor. 10 yıldır Suriyeliler buradalar ve dükkana geldiğinde halen Arabi var? Tercüman var diyorlar? Kültürlü ve kendini yetiştirebilmiş insanlara saygım var. 10 yılda bir dili hiç değilse başlangıç seviyesinde öğrenir insan. Ruslar ve Suriyeliler arasında karşılaştırma yapmak istemiyorum. Din harici her konuda Ruslar alır. Bu kadar net. Erkek veya kızları fark etmez.
Bu konuyu da anlamıyorum mesela Afgan Suriyeli savaştan kaçıp gelince sorun oluyor ama Ruslar gelince kimseden ses çıkmıyor üstelik mülteci sorunuyla siyaset yapan ümit Özdağ bile ses çıkarmıyor Putin ülkeden kacan herkesin vatandaşlığı iptal edilecek gibi bir soylemdede bulunmustu
... Afgan Suri vb potansiyel terörist Ruslar geçici
@Emir_Timur Rusların geçici olduğu nerden belli peki sonuçta onlardan savaştan dolayı mülteci konumunda daha doğrusu şuanda tatil amaçlı ama niçin kaçtıkları belli
Şöyle belli Suriye Ve Afganistan da Da istikrarsız yönetim ve hayati tehlike var mesela.. Ama Rusya öyle değil Rus topraklarıjda sorun yok olamaz da... Cephe de var
@Emir_Timur demek istediğim şey şu Afgan ve Suriyeliler savaştan dolayı geldiler veya kaçtılar diyelim ruslarda aynı şekilde geliyorlar şuanda mülteci sorunundan rahatsız olan kesimler Ruslara karşı neden bu tavri veya söylemi kullanmiyor niye hiç kimse sesini çıkarmıyor mesela adamlarda para var veya Rus oldukları için mi garip bir durum gerçi siyaset zaten bunu gerektiriyordu işine geleni kullanırsın işine gelmezse görmezsin
Çünjü pers veya Arap aşağılıyi değiller devlet e halka kambur olmayacaklar sokakta karı kızı öldürmicekler.. Türk misafirperverdir ama Arap minnet bile etmefi
Biz ülkeyi terk edelim de rahatsız olmasınlar bari. Şaka bir yana yol geçen hanına döndü canım vatanım aloooo ne oluyoruz ya? İyice zıvanadan çıktı artık bu mülteci olayları birinin dur demesi lazım artık
Cevap
42Cevap
Umarım mülteçi sorunu biter
Biz Avrupa'nın mülteci deposuyuz.
Benim için asıl sorun şu ki insanlar sürekli yabancı olduğumu söylüyorlar. Keyfime bağlı Alman, Rus veya Ukraynalıyım dersem hiç sorgulamadan anında inanıyorlar ama Türküm dersem 'Yoh ya değilsin sen aslen nerelisin aslen' diyorlar, asla inandıramıyorum.
Hatta daha dün lunaparkta bir dayıyla bu diyalog geçti aramızda. Benim memleketimi benden iyi biliyorlar 😂
Hahaaahaja demek ki fıstık gibi kızsın ya 🥜
Dünyalıyım knk 😁
Merhabalar
Artık zaten mülteci kampına dönmüş bulunmaktayız.
Özellikle savaş ve seferberlikte kaçıp gelen mültecilerin ülkeye alınması ve bakılması çok saçma bir durum.
Kendi ülkemizi de korumamız lazım, hem ekonomik hem de kültürel olarak.
Gelen mülteciler soyumuzu değiştirmeye neden olabilir, ekonomi şuanda zaten çok kötü durumda mültecilere destek verilmesi yerine kendi vatandaşlarımızla destek verilmesi lazımdır
haha şuna bak. Ruslar şöyle güçlü böyle güçlü, ordusu şu bu derken topuklayanı topuklaya 😂😂😂😂 geçen de rus askerkerinden biri onlara dağıtılan paslanmış orta çağ silahlarını gösterip yakınıyordu 😂😂😂
Şehitligin tanımını bence araştirmalisin. O kutsal kelime bu kadar rahat kullanilmamali.
atıp tutmayı biliyorlar ama. o rus halkı putine destek veriyordu başından beri habern var mı? bizzat tanıdıklarm var. kendi haber medyalarnı izleyip izleyip gaza geliyorlardı. hatta iğrenç bir rus kızı vardı, video çekip dünyaya kafa tutmuştu. rusya gazınızı keserse görürsünz filan diye. şimdi g. te vura vura kaçyorlar. sovyetlere aldıkları ülkeleri sömüre sömüre hatta kıra kıra bir bok oldular. bugğn de yine Türk coğrafyasının gazına çökmeleriyle kendilerini bir halt ederek başlarnı belaya soktular.
Napsınlar.. Ben bireyim mesela bir deli için niye canımı vereyim ülke başında
Ben rusları sevmem ki nickime bak istersen yazmadan... Ben savaştan kaçmaktan bahsettim.. Niye ülke liderleri anlaşamıyor diye ben öleyim onlar ölsün meraklılarsa
tamam senin benim soydaşlarıma yüzlerce yıl soykırım yapmış, etnik kimliklerinden koparmış, onların topraklarını yüz yıldır sömürüp para kazan ruslara o paralar için ev satın. ülkeyi açın. başımıza çıkarın. bireyler ne de olsa. yarın ellerine fırsat geçse ülkelerine dönüp zafer naraları atmayacak sanki bu canlılar.
Sen bir Nazisin koçkızı
Çar ın Stalin in ya da putin in günahını başkasına yükleyemezsin halktan... Git sor bakalım kaç rus svaaşı istemiş.. ya da Yunanistan bizi taciz ederken rumlara sor.. Ben Yunanistan a gittiğimde sıcak insanca kibar muamele gördüm atina daki bir adam mesela askere alınacak diyelim ben onu niye öldüreyim sorunum ne onla? Miço ile bizimki kendi çözsün sorununu... Bunun gibi düşün
Yemin ederim Suriyelisi Afganı bitti sıra Rusa geldi ülkemizin bize hayrı 3. Sınıf insan muamelesi görüyoruz.
Asimile olcaz olan bu kendi ülkemizde bize yer kalmadı
Ayaklanma olmazsa , Turkiye bir savaş girişiminde arkadan bicaklanir ln onu bunu gectim zaten savaş çıksa bizim kendi milletimiz ilk başta bizi öper ekmek vermez ekmek acliktan ölür herkes , şu zamanda stok yapan millet o zamanda ayakta.. yapar
en doğrusunu yapıyorlar suriyede esed, rusyada da putin gibi bi öküz var. kardeşi kardeşe kırdırıyorlar adamlar napsın mal gibi bu aptal liderleri krallıgını sürdürürken canlarını mı versin boh yoluna mı gitsin hiç ugruna
Alın kızlar size rus erkekleri okadar istiyorsunuz sarı sarı beyaz beyaz tüysüz nektari gibi :) tepe tepe kullanın.
Hadi diğerlerini "din kardeşi 🤪" diye kakaladılar, bunlar için acaba hangi bahane üretilecek
Yorumun ironi olduğu bariz açık zaten @kafkas001 ama burada insanların bir çoğu nedense ironi nedir anlayamıyor
@kocgızı evet size hitaben söyledim. Ama genelinde böyle bir durum var. Durumunuzu açıkladınız. Evet ön yargılı olmamak lazım ama tek tek önceden yazdıklarınızı okuyup ona göre yorum yapmamı beklemeyin. Konu uzadı kapatalım artık.
Sonu Türk erkekleri karılarını boşayıp Rus kadınları ile evlenir minik Türk-rus karışımı çocuklar artar o olur işte
Bir onlar eksikti ya, ama suriyeli mültecilere alıştık sanırım, Rus mülteci lafı biraz değişik geldi.
Halk çeşitliliği olarak osmanlıys dönüyoruz işte her milletten insan var. Herkesin rahatça sığınabileceği tek ülkeyiz resmen...
Dünyanın ortasındayız. Başı sıkışan buraya geliyor. :D
Bunlar gelsin. Paralı bunlar. Devlete yükte olmazlar. Aksine ülkemize iyi para gelir
Ülke batıyor kızlar rus erkekler derdinde başımıza ne gelirse hak ediyoruz.
sonunda biz mülteci onlar doğura doğura bizi kovacaklar
Suriyeli yerine ruslar gelse dediniz buyrun hayal gercek oldu 😂😂😂😂😂
Dünyanın toplama kampı Türkiye hadi bakalım gel çık şimdi işin içinden. İktidar değişsede bu iş Arap saçı oldu çözülmez artık
Ülke yol geçen hanı, birkaç yıla n'olur bilinmez...
Vize süreleri bitince sınır dışı edilmeli bu ne ya önüne gelen ülkeye geliyor
erkeklere de kızlara da gün doğdu ne güzel işte yabancı kız erkek meraklılarına fırsat
Sıkıldım mültecisinden. Ülke yol geçen hanı gibi. Ülkeyi maymun yönetse daha iyi yönetir.
Ben de diyordum tc erkeğinin neden yüzü gülüyor.
Komedi filmine dondurduler ulkeyi birde vatan millet turkusu tüttürüyor serefsizler.
Ruslar savaştan kaçtı? 😂😂 Şimdi herkes desinde göreyim
Göçmenistan olduk yeminle. Yani yakında cidden sosyolojik olarak büyük değişim yaşayacağız.
Bizim erkeklerinde hiç şansı yok. Ukraynadan kız gelecek dediler gelmedi rusyada erkek geldi 😂
Iyice arap sacina donduk õz vatanimda yabanciyim sanki daha kimler gelir belli olmaz istemiyorum gelmeyin be yeterrrrrrrr offffffffff
Ülke elden gidiyor her türlü ırk yerleştiriliyor Arap ağırlıklı olarak
Adamlar haksiz yere gidip masum insanlari oldürmeye gitmek istememiş. Bunlar gelebilir.
E Suriyeliler de öldürülmek istemediği için geldi ama gitmediler. Bence misafirperverliğimiz ve yumuşak başlı oluşumuz bizi suistimale açık hale getiriyor, o yüzden bunlar oluyor.
Ukrayna'dan ulkemize bir dünya insan gelmiş. Bazen sokakta sadece konustuklari dilden ve ten renklerinden varliklarini farkedebiliyorum onun dışında en ufak bir durum görmedim. Ama Suriyeliler, araplar öyle değil. Onlar hayvandan daha aşağilar. Sanırsın bu ulke onlarin biz multeciyiz
Aynen öyle katılıyorum 👍🏻
Artık Avrupa birliği bize üye olur herkes buraya geliyor 😂
Daha fazla gelmesi zor boş konut yokmuş başka ülkelere gidecekler.
türk kadınlarının değeri düşmeye başladı daha cok evlenecek erkek arayacaklar 😂😂😂
Şimdi bir şey diyeceğim gerek yok. Hak ediliyor. Sustukça daha da azıyorlar
Hay baslicam göcmeninize yeter aw ya gelmeyin gelmeyinn :'((((
İşin kötüsü gelen mülteciler paso erkek ya ülke KYK erkek yurduna dönüyor.
Ruslar beyağğ iyi suriyelilerden bile fazla gelseler gram zoruma gitmez.
Yakışıklılardır umarım
Benimde aklımdan o geçiyordu
Ülke mülteci kampına döndü.
Mersin de pardon Rusya da havalar hala sıcak
Mersinde yaşıyorum buraya çok rus gelmeye başladı
Mersinin neresindesin
Ve 3/4 Antalyada, Türk kalmadı şehirde yaaa
300.000 mii kaynak var mı?
Çoğu turist onların.
Ülkenin durumu gittikçe sıkıntıya giriyor
Tamam gelsinler hemen baklava
He mk her irk var bi rus eksikti
Yavaş yavaş iç işgale doğru gidiyoruz
Mülteciler diyarı Türkiye
Bir köşede kardeşim diye bölge oluşur sonu bu
Yol geçen hanına döndük
Buraya da savaş açacaklar
bunlar nasıl elini kolunu sallayarak giriyor?
cünkü Türkiye ruslardan vize istemiyor o yüzden cok rahat giriyorlar
çok saçma. ben bu ülkede bunları istemiyorum ki. bu ne böyle yol geçen hanına döndü. ipini koparan buraya geliyor.
Bi siz eksiktiniz zaten xD
Işığı gören geliyor. 🤣🤣🤣
Hepside genç Rus erkekleri kız yok 🤪
Şahsen umrumda değil.
Yaşasın sonunda rus kızı sevgilim olacak!
😁aynen
@ahmet1234747747 en güzeli benim sevgilim olacak :) sana bırakmam
@Zulukune biseksüelim kızlara da yürürüm
Tayibe sor.
Suriyeli den iyidir boş ver 😅🤣
Sen istiyor duj verecek 200 doler.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?