İsmail Saymaz: "İYİ Partili bir grup aday olması için Mansur Yavaş’a teklif ve telkinde bulundu. Yavaş, Altılı Masa uzlaşırsa “Evet” diyeceğini söylüyor."

İsmail Saymaz: "İYİ Partili bir grup aday olması için Mansur Yavaş’a teklif ve telkinde bulundu. Yavaş, Altılı Masa uzlaşırsa “Evet” diyeceğini söylüyor."
Erbakan yanlış yaptı bence.6'lı masada yer almış olsaydı en büyük aday o olurdu. Çünkü projeleri hazır olarak açıklama yapan en zeki muhalefet. 6'lı masayı reddederek yanlış bir hamle yaptı bence. İdeolojisi uyuşmuyor diye istemedi masada yer almayı. Ama kabul edip Cumhurbaşkanı olsaydı yine kendi ideolojisi doğrultusunda hareket edebilirdi. Çünkü her şey kendi elinde olacaktı zaten. Ama tek başına çıkmayı tercih etti. Bu yüzdende medya tarafından destek alamıyor Erbakan. Mansur Yavaş'a gelince, MHP çıkışlı bir adam. Bu ülkede Kürtlerin yüzde 10 oyu var. Kürtler MHP kökenli bir adamı destekler mi bilemem ama ikinci turda Kürtlerin oyu belirleyecek kimin geleceğini. İmamoğlunu desteklediler İstanbul'da Kürtler. Aynı şeyi Mansur Yavaş için yapacaklar mı bilemem ama Erdoğan daha ağır basabilir Kürtler için Mahsur Yavaş yerine. Şu an İmamoğlu ve Yavaştan başka halkın destek vereceği bir lider yok gibi muhalefet kanadında. Kimse Kılıçdaroğlu aday olsun istemiyor, Ali Babacan ve Davutoğlu da yeni parti oldukları için ve AKP çıkışlı oldukları için halk tam anlamıyla benimseyemiyor bu iki partiyi. Akşener zaten aday değilim diyor. Yani Mansur Yavaş ve İmamoğlun'dan başka bir alternatif aday yok gibi şu an 6'lı masada.
Adayın kim olacağına CHP karar verir. Diğer partiler daha dünkü partiler CHP sayesinde mecliste hepsi.
Başkanlığı kemal Kılıçdaroğlu hak ediyor zaten sonuna kadar.
Yüzyıl öncede kemal bizi kurtardı ( Mustafa Kemal Atatürk ) yüzyıl sonrada kemal bizi kurtaracak...
Ya sese ya sisi kemal Kılıçdaroğluna oy verilmezse kendileri bilir rezil olmaya devam edin o zaman. Solcu diye Kürt kökenli diye Alevi diye ben oy vermem diyenler rezil olmaya devam etsin. Ama şunu unutmasınlar ki kemal başkan bu ülkeyi çok güzel yönetir...
Bu arada kemal başkan ne diyo ise akp hemen yerine getiriyor. ÖTV dedi indirim yaptılar , öğrencilere burs borçlarını vermeyin dedi hemen faizi sildiler. Burdan bile belli kemal başkan neyi ne yapacağını.
Bu arada Mansur aday olursa Kürtler oy vermez onuda belirteyim...
Abi bakın kesin bir iddiası olmayan kesin bir cevap vermeyen veremeyen birilerinin aday yaparlarsa bu iş olmaz. Bir defa adamın bir iddiası olcak meydan okuyacak liderlik vasfı olacak. Benim görüşüm (hiçbir tarafı tutmuyorum) millet ittifakının "zorlama" bir şekilde aday çıkartmaya çalışması. Bu hiçbir işe yaramayacaktır yine söylüyorum. Hatta cumhur ittifakı zamanı geldiğinde kendiliğinden dağılacak ve o zaman oluşan boşluğu fırsatı değerlendirenler dolduracak.
Öffff mansur yavaş isminden artık midem bulandı. Korkak herif. Bu adamın neyini istiyorsunuz? Sürü psikolojisi tamamen... ekonomiye, sığınmacılara, soygunlara, yolsuzluk ve rüşvetlere bir defa karşı çıktığını, laf söylediğini gören duyan oldu mu mansur yavaşın? Ne kadar duygusal bir millet türk milleti.
Cevap
90Cevap
Evet olur umarım
bakınız ısrarla k. k adaylıgı acıklamıyor. 6 lı masa ınatla baskanlar adaylık acıklamıyor.
sunu atlıyorsunuz , secım cumhurbaskanlıgı secımı burada artı 1 averajdayız nedaen anlatayım aksenerde ben aday cumhurbaskanı degılım dıyor ,
chp ve k. k bu partının gıtmesı ıcın ve vatandasın ıstedıgı sekılde her seyı yapacak yanı cumhurbaskanlıgı adayı onemlı degıl mansur yavas olabılır ve 6 lı masa ıle chp ıyı partı destegını alırsa erdgoanı hallaç pamugu gıbı atar.
dıyeceksınız kı k. k koltuktan gıtmez. dogru fakat basşkanlık rejımı secımı yapıyor yanı tek adam sevıyorsunuz.
tayyıp gitti dıyelım mansur cumhurbasnı yanı baska .
hemen 6 lı masa yargılama davalarına baslıyor tsk iç işleri emnıyet yargı duzenlemelerı ile atanan saptanan memurları duzeltme der ıken hemen sıstem guclendırılmıs parlementer sısteme donecek.
yanı basbakanlık ve yardımcıları mevcut .
mansur cumhur , k. k basbakan ya da yrd. olsa bile 74 yasındakı cehapeli isim ve cehap istedigine kavusmus olacak . halkta mutlu olacak.
olaya burdan bakınız.
ayrıca bu secım tek adamlık devam mı degıl mı secımıdır. bunu asla unutmayın .
Su anda bu devirde CHP, IYI parti veya altili masadan veya altili masanin one cikardigi kim olursa olsun kazamaz. Plan yok, program yok, daha aday belli degil, bir parti a olsun oburu b digeri bilmem diyor. Boyle olunca secmeninde kafasi karisiyor ve su anda kimi one cikartirlarsa cikarsinlar sanmamki Cumhurbaskasi secilsin.
Mansur Yavaş'ı sadece belediye başkanlığında yaptığı işlerden biliyoruz çoğu konuda görüşlerini söylemedi etliye sütlüye karışmadı. İleride aday olursa düşüncelerini söylemek zorunda olacak görüşleri toplumun bir kesimine uymayacak sonuç olarak şu anki anket sonuçlarından daha düşük oy alacak ve ne çıkacağını da tam olarak bilmiyoruz. Bence en iyi aday kk ne olduğunu biliyoruz her konudaki görüşleri net ve kimsenin başka seçeneği de yok.
Adam salt milliyetçi, işinde gücünde, sabit birisi. Aslında bana kalırsa hiç sevmediğim Ekrem İmamoğlu kadar bu işlere uygun bir aday değil ki ben İmamoğlu'nun aday yapılacağını düşünüyorum 1 senedir oynuyor buna.
Kılıçdaroğlu'nu bu ülke sevmiyor. Kaç senedir savunuyorum burada, ben bile son 1 yılda kalan son sempatisini erittiğini düşünüyroum ve kesinlikle Yavaş'tan daha güçsüz bir aday
Kılıçdar 10 yıldır konuşarak neyi başardı da şimdi Yavaş konuşmadı diye kötüleniyor? Adamın çizgisi belli bu arada.
Dediğin gibi milliyetçi kazanması için Kürtleri de kazanması lazım. Suriyeli mülteciler ile ilgili ne düşündüğünü biliyor muyuz? Hayır çünkü hiçbir açıklama yapmadı. Adam kapalı kutune çıkacağını bilmiyoruz. Evet Kılıçdaroğlu sevilmiyor fakat herkes seve seve verecek Mansur Aday olursa 6lı masa bozulur oylar dağılır, millet malum kişinin karşısında boş koltuk olsa oy veririm diyor.
Adama Kürtler oy vermez demek Kürtleri maraba saymak demek. Hepi top %8-10 oyu olan Hdp'ye bütün ülke satılıyor.
Fikmişim Hdplileri, öyle bir tavır var ki her Hdp oyu 3 oy seçiliyor gibi.
Dönüp dolaşıp en zayıf aday dayatılacaksa dağılsın o 6'lı masa. Kılıçdaroğlu her allahın günü ''hesap soracağım'' diyor ama kurduğu masada Ahmet Davutoğlu var. Zaten bu altılı masa muhabbeti yanlıştı.
İşte aklı başında yorum. Medyanın balonu sağcıların adayı Mansur Yavaş ne yaptı da bu övgüyü hak etti. Onu bulup Ankara . b. baskani yapan zaten K. k. Öncesinde Ankara 'nın kasabadan bozma küçücük bir ilçesinin belediye başkanıydı. Neyi başardı da bu kadar övgüyü hak etti?
Bütün olay alevi ve Tunceli kimlikli sol görüşlü birisinin Cumhurbaşkanı olmasını engellemek üzerine kurgulanmış durumda.
Akp de dahil herkes Mansur Yavaşi destekliyor. K. K ye olan tahammulsuzlugun arkasında olan şey budur.
Peki oldu da KK yi eleyip Mansur u aday yaptılar sonuç ne mi olur? Medyanın şişirdiği gibi oy arttırmak şöyle dursun, doğudan, alevi cemaatinden, demokrat, solcu kesimden oy alamaz. Ülkedeki toplumsal ayrışma, bir kesimin dişlanmışlık hissi katlanarak artar.
Buradaki üyelerin çoğu siyasetten anladığı yok. Mansur Yavaş destekçisi herkes, medyanın beyin yıkama çalışmasının kurbanlarıdir.
Kk. dışında kim aday olsun dersen, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer düşünülebilir. 100 tane Mansur Yavaş eder kendisi. Ama eldeki adaylara göre bu adaylık K. K nin hakkıdır.
@aerolite Yedi göbekten Türkmen alevisiyim, Kılıçdaroğlu'nu seven alevi bulmak o kadar kolay değil
Adam dümdüz başarısız ve basiretsiz. Senelerdir Chp'nin başında kalması bile facia, partisinde Atatürk'e faşist, ırkçı diyen tipler dolmuş durumdayken bu adamı Kemalist devrimi yapan partide başkan tutmak Atatürk'e hakaret resmen.
@aerolite Bu arada Mansur Yavaş'ı sevmiyorum, ama adamın Kılıçdaroğlu'ndan daha iyi oy potansiyeli olduğunu görmemek için kör olmak lazım. İnsanlar bar bar her şeye karışmıyor diye seviyor zaten.
Ayrıca Chp'nin anketlerinde bile Kılıçdaroğlu'ndan önde. Bu Kılıçdaroğlu baskısını Yetmez Ama Evet eskisi liberal yanaşmalar çok istiyor
@Ragnar_Lodbrok 1-Aleviler arasında kaç kişilik bir anket yaptın ki Kılıçdaroğlu nün aleviler arasından bile sevilmedigini söylüyorsun? Bende öyle bir bilgi yok.
2- Mansur az konuştuğu ve birileri devamlı onu dışarıdan şişirdiği için başarılı görülüyor. Bu olay gerçeklerle alakası olmayan tamamen bir algı yönetiminin sonucudur. O da K. K kadar CHP genel başkanlığı yapmış olsaydı, daha çok konuşup, muhalefet yapmak zorunda kalacak ve dolayısıyla o da yıpranacak, CHP nin başarısına büyük bir katkı sağlayamayacakti. Aslında CHP nin başına her kim gelirse, gelsin ciddi bir başarı saglayamazdi.
3-K. K bence de başarılı değil ama mevcut olası adaylar içinde en iyi seçim olur. KK. seçim kazanmadı demek haksızlık olur çünkü belediye seçimlerinde seçtiği adaylar, diğer partilerle kurduğu birleştirici ittifak ve alınan sonuçlarla, akp nin eriyisine en büyük etkiye sahip olan 1 numaralı aktördür. Bugün Mansura ne kadar destek varsa KK ye gerek etnik kökeni, gerek geldiği bölge, şehir, inanç, parti içi politikalari vs durumlarından dolayı ciddi bir köstek vardır. Hatta akp liler bile sırf sağ görüşlü olduğu için RTE gidecekse yerine sağcı birinin gelmesini tercih ediyorlar. Çünkü rakip bile olsa mezhep, bölge, köken.. vs durumlardan dolayı bunu seçiyorlar.
Yani olayların arkasındaki gerçekleri iyi görüp analiz edemezsek medyanın beyin yıkama operasyonun kurbanı olur, güçlülerin maşası oluruz.
Ayrıca K. K benim için de iyi bir aday değil ama benim beğenmeme nedenim bambaşka. Çünkü belediyelerinde kötü hizmet ve yolsuzluklar çok fazla var.
Benim kriterim dürüst ve iyi hizmettir. CHP de mlsf bu yok. Mansur veya herhangi bir sağ görüşlü aday kendisini yaptıkları ile gerçekten kanitlayip güven vermiş olsaydı, oyumu ona verebilirdim. Ama birilerinin özellikle şişirdiği içi boş, belirsiz isimlere oy vermek bu ülkeye karşı sorumsuzca bir davranis olur.
Siyasetten hiç anlamayan birisi bile yandaş TV kanallarında sürekli olarak K. K nin seçilme şansının az, ama Mansurun şansı çok denildiğini duyunca, bu konuda ciddi şüpheye düşerdi. Hükümetin borazanlari acaba neden Mansura bu denli destek veriyorlar diye de düşünmek gerekir.
Bu toplumsal algı operasyonlarinin izlerini iyi takip edip, doğru analiz etmek gerekir. Yoksa bir Tayyip gider, diğeri gelir uğraşır dururuz.
@aerolite Lan ne yandaş kanalları? Chp'nin kendi yayınladığı anketler söylüyordu bunu!
Delirtmeyin ulan adamı. Ben hiçbir şartta Seyit Rıza'nın kitabıyla poz verip ''Mücadeleci insandı'' diye konuşacak bir adamı bu kadar hararetli savunmam.
Asıl lobiciliği siz yapıyorsunuz, Akp yıllardır Kılıçdaroğlu aday olsun istiyor.
Sanki bana İstanbul'u Ekrem İmamoğlu söke söke almamış gibi konuşmayın, Kılıçdaroğlu mu o kadar kitleleri arkasına topladı? İmamoğlu kendisi başardı bunu
Bugün Chp neoliberal sol görünümlü ağır kapitalist, kimlik politikalarına meraklı bir güruh tarafından işgal edilmiş durumda.
Kemal de bunların en istediği adam çünkü herkese yanaşma siyaseti uyguluyor helalleşme adına
@aerolite İnsanlar bıktı aga, canım değiliz, Mansur Yavaş'a bu kadar destek gelmesinin sebebi de basit: Adam öyle herkesle yan yana duracak birisi değil.
İMamoğlu bir tane Nagehan krizi ile kredisini ciddi sarstı mesela.
Nasıl bir nefretle karşı karşıya olduğunun farkında olmayan, kafası halkın hissiyatlarında olmayan adam istemiyor kimse
Mansur Yavaş olursa kazanacağını kim söyledi ki? Neden tüm halk ona oy verir gibi davranıyor bazıları? Mansur Yavaş'ın ses getiren icraatlarını göremedim henüz. Bazı elemanlar sırf Mansur Yavaş çok konuşmuyor diye iyi göstermeye çalışıyorlar. Ne yapsınlar parti içinde çok fazla skandal var, en azından yerinde oturup hiçbirsey yapmayanı şişirelim diyorlar.
Doğrular acitmis eksileyenleri 🤣🤣
Mansur yavaş adam olmalı. Halk kılıçdaroğlunu sevmiyor ve bugüne kadar kaç seçim ve referandum kaybetti halkın kafasında kılıçdaroğlu kaybeden bir siyasetçi bu ön yargı bile birçok seçmeni cumhur ittifakına itecektir. Kılıçdaroğlu adam olursa kesin kaybedecek ve bunu kendiside biliyor buna rağmen bile bile aday olursa yıllardır süregelen şüphelerim kuwetlenecek ve bence kılıçdaroğlu akp nin adamı onlar kazansın diye yıllardır uğraşıyor diyeceğim
Mansur Yavaş aday olursa görevinden istifa etmesi gerekir. Bu durumda belediye meclisinde akp çoğunlukta olduğu için belediye akp nin eline geçer ve bir sonraki belediye seçimine kadar orada neler yapar neler satar neler yer siz hesap edin artık
Tayip Erdoğan'ın karşısına aday olarak 3 lt CocaCola'yı çıkarsınlar, ben oyumu CocaCola'ya veririm.
O derece vahim durumdasınız yani bi adam çıkaramıyonuz beceriksizler 😂😂😂
Kılıçdaroğlu güven sağlamıyor. Mansur’u tanıyan çok yok Türkiye genelinde ama mevcut hükümetten bıkanlar kolaylıkla Mansur’a oy verir. Yalnız geçenlerde Kılıçdaroğlu ile görüşüp destek mesajı vermişti. Yani cumhurbaşkanı adayı olursa kılıçtar olur. Yoksa Mansur neden öyle bir mesaj vermiş olsun.
Mansur Yavaş'tan başkası olursa zaten olmaz. Mansur baba kanıtladı ne kadar iyi bir lider ve yönetici olduğunu. Adamı o kadar karalamaya çalıştılar ama olmadı.
Şu an en güçlü aday olarak görülüyor ki bence de öyle seçimi kazanabilecek tek aday bi zahmet kabul etsin ülkeyi kurtarsın bu kodamanlardan jsms
Valla bilmiyorum benimde gönlümdeki isim ama bir bakmışsın Kılıçtaroğlu aday olmuş seçimin kaderini gençlerin atacağı oylar ve içanadoludan gelen oylar belirler zaten diğer yerler belli.
CHP önce kendi adamını öne sürsün iyi partiyemi kaldı bu
Kılıçdaroğlu kendisi dedi İstanbul ve Ankara 'yı kaybetmek istemiyoruz o yüzden İmamoğlu ve yavaş aday olmayacak
Mansur başkan olursa kurtuluruz demektir bu illet partiden yeter
Öyle bir uzlaşma olmaz. Olursa kendi ayaklarına sıkmış olurlar. CHP den çok oy kaybı olur. HDP den, doğu ve güneydoğudan çok az oy alır.
naz niyaz aday kılıcdaroğlu ama korkuda yok degil o yuzden acıklamıyor bi emin olsa kazanırım diye
Mansur Yavaş 15 yaşından beri siyasette. Devlet terbiyesi bilici ile biyümüş bir zat. Öyle bir düşünce paylaşmamıştır. Kaos çıkarmak için ellerinden geleni yapıyor herkes
Evet, Olmalı, Olmazsa bu durum muhalefete olduğu kadar ona da zarar verir, Halkın gözünden düşer
Kazanacağı bir seçime gitmeyeceğini düşünmüyorum
Adaylığı kabul etmiş evet ama aday yapan kim.
Daha ortada bir şey yok. Bu sadece iyi partisinin isteği..
Mansur yavaş belediyeci bir adamdir ve başarilidir belediye de. Kapasitesi bu. Ülke yönetmek ayridir.
evet ayrıdır da ne biliyorsun ki kapasitesini
belediye başkanı cumhurbaşkanı olamaz mı yani :)
Şu durumda olmasi buyuk bir risk bana göre. Ülke dipte. Belediyeden gelip olanlari da goruyoruz..
senin önerin kim
Mansur yavaştan başka rakip olabilecek kimse yok. Yine en iyi seçenek mansur yavaş maalesef.
e o zaman neden baltalıyorsun ki gereksiz oldu yani yorumun
Hayir baltalamiyorum. Mansur yavaş bu ulkenin seçeneksizliginden doğan tek seçenek.
bence bi şansı hakediyor
Umarım ben yanilirim. Başa gelir ve herşeyi düzeltir...
başka biri başa gelmeden umut etmek saçmalık olurdu
Kemal adaylığı kimseye yar etmez. Atatürk gelse, onu bile tasfiye eder partiden.
🤣🤣🤣 valla bence bu yorum tüm zamanların en iyi yorumu 👍
Sizden aday çıkmaz , Tayyip yine 1 numara 😂😂😂 beceriksizler
Muhalefet kanadında seçimi kazanma potansiyeli olan tek kişi Mansur Yavaş.
Ya Cem Uzan ya Mansur diyordum. Mansur olursa efso olur
olmalı tayyibin karşısına ancak böyle bir aday çıkarsa kazanırız
Aday olsa bile kazanamaz. Hedefi sadece iktidarı indirmek olan bir muhalefet, asla iktidar olamaz.
Siyasi hayatını bitirir Eğer girerse çok erken Onun için bence yapabileceğini düşünmüyorum
Onu aday yapacaklarını sanmıyorum, ama eğer aday olacak olursa çok iyi olur.
Lütfen olsun çünkü bu iktidarı yollayacak tek adam o dur.
Erdogani dusurmek icin esek karsisina ciksin eseğe bile oy veririm.
Hadi inşallah, benim adayım kendisi zaten, umarım Başkan olur.
koşarak giderim gece yarısı bile uykudan kalkar gider veririm oy
teredüt etmeden koşa koşa seve seve vicdanım rahat bir şekilde oy veririm
Oy verdiğinizde anlarsınız... Ankara 'ya bir şey yapılmadığı halde c. Başkanı olmak 😂😂😂
Altılı masaya ne gerek var yahu? Tek başına çıksın yine kazanır.
6 lı masa var olmaz tek başına çıksın tamam onlarla çıkarsa olmaz
Olabilir ama Kılıçdaroğlundan dolayı etmeyeceğini dusunuyorum
Anketlerde %50'yi sadece Mansur Yavaş geçiyor.
Umarım aday olur, Kılıçdaroğlu'na fazla güvenemiyorum.
Merhabalar
mahsur bey aday olursa oy oranı daha fazla olacağına inanıyorum
İsmail saymaz üçkağıtçıdır. Onun haberlerine güvenmem.
inşallah kabul eder. kendisi Erdoğan karşısındaki en güçlü isim.
Bu adamı piyasaya çıkaran kılıçdaroğlu zaten. Bu adam kimdir ne yapmış neden bu kadar gündemde bir türlü anlamıyorum
arkadaşlar hiçbir şey belli değil her habere inanmayın ha aday olabilir mi %90 ama CHP istemeden hiç kimse aday olmaz
bu 6 partinin genel başkanlarından biri aday olamıyormu? olamıyorlarsa neden parti Başkanlari? ozaman mansur yavaş parti Başkanı olsun
hahaha banane ben reise oy vercem kudursunlar muhalefet ağlasın ohhh umarım akp kazanır daha da acı ceker chpliler iyi partililer
Olan sanada olacak s*lak😆😆
@simgee_yuuna sor bakayım umurumda mı ablacım?
Iyi açliktan sürün o zaman djdhsj
@simgee_yuuna param var merak etme sen gel sana azıcık harclık vereyim
Istemez senin parani... ayrica dolar kazanmadiğin halde o paran erir cebinde
@simgee_yuuna doları tayyip yükseltiyo mu sanıyon sen :D chp gelse de aynı durumda olacan haberın olsun
Ben chp'yi desteklemiyorum ki ikiside ayni rengin b*ku... zafer partisi kazanicak görürsünüz
@simgee_yuuna ıyy zafer partisi midem kalktı kusup gelcem
Git öteye kus
Olmaz umarım. Çünkü ben olmasını istemiyorum. Kendisini seven bir insanım.
ilginç bir ülkeyiz lideri topa tutar ama karşısına adam getiremeyiz..
Aday olsa kimsenin bir şey diyeceğini zannetmiyorum. Çünkü yıllardır yenilen bir muhalefet var. Belediye başkanlığını güzel yaptığı söylenen bir isim bir değişiklik yaratabilir
Aday olursa ak partinin kazanamayacagi kesinleşir
inşallah olur yoksa sirf hırsı icin aday olup bize kaybettirecek k. k
Olsun olsun. Ankarayı mahfetti sıra Ülke demi
hayır adayımız kemal kılıçdaroğlu
neden tum secimlerde kaybetmis birini secip de, potansiyel olarak en guclu adayi secmiyorsun?
@2dkyaCikiyorum mansurda başkan olmaz
kilicdaroglundan baskan oluyor yani? senin max IQ -30. fazlasi degil
@aerolite kadin kokusu filmini profil yaptigin icin bir puan IQ'unu yukseltiyorum.
Bu gündem ne çabuk değişiyor ya
Son dakika golü gibi olacak. GEÇÇEK!
Umarım aday olur.
Hdp de var isin icinde oy verilmez ki.
Niye eksilediniz awk hangi ulkede yasiyonuz 😂
Olursa kazanır bay kemal de iş yok
İşte şimdi başlıyoruz :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?