Bu saydığım ülkeler+birliğin Afganistan'ı yenememesi çok garibime gidiyor
Amerika, Sscb ya da Rusya neden Afganistan'a karşı savaştı neden-nasıl yenemediler?

Bu saydığım ülkeler+birliğin Afganistan'ı yenememesi çok garibime gidiyor
Kurtuluş Savaşı'nda ne tank var, ne gemi var ne yeterli silah. İki kişi bir cephe de iken biri silah sıkıyor diğeri Kur'an okuyor. Neden diğeri Kur'an okuyor çünkü silahı yok yanında ki arkadaşı şehit düşerse Kur'an'ı kapatıp onun silahını alarak çarpışmaya devam edecek. Böyle imkanlarla Nasıl kazanıldı peki Çanakkale? Demek ki her şey güç demek değilmiş. İman gücü de lazım orduya. Meselâ Napolyon Dünya tarihinde hiç yenilemiş iken Osmanlı Komutanı Cezzar Ahmet paşaya nasıl yenildi? Çünkü Allah ağır hastalık yaşattı askerlerine. Onları bırakıp dönmek zorunda kaldı. O yüzden inanç önemli bir unsur diye düşünüyorum.
Dayı ben ne soruyorum sen ne anlatıyorsun neyse...
Nasıl yenemedi diye soruyorsun dayım. Onlar gavur Afganistan Müslüman. İman Power var yani
Görüş
5Görüş
ABD nin derdi yenmek değil işgal etmekti. Onu da yaptı. Yıllarca sömürdü gitti
Duyduğum kadarıyla Amerika sırf bu operasyon için 975 milyar $ para harcamış yani sömürgeclik yaparak fazlasını kazandılar
Evet. Dünya uyuşturucu marketidir Afganistan. ABD Afganistana Taliban uyuşturucu tarlalarını yakmaya başlayınca girdi bir de öyle düşün.
Yendiler nasıl yenemediler. Sen sanıyosun ki topraklarını kendilerine katarsa galip gelirler djff hayır. İstediklerini aldılar.
Irak savaşında Amerika rejimi yıkıp Irak'ın petrolünü altınını vb değerleri şeylerini ganimet olarak almaktı onu biliyorum fakat Afganistan benim bildiğim pek sömürülmedi gibi sanki bilemedim
Abd vietnamda da rezil oldu. Topraklara hakim olmak lazim. Bugun olsa icinden gecerler tabi bilgisayardan oluyor savaslar
Yenememek sadece sebep sömürücü politikası
Duyduğum kadarıyla Amerika sırf bu operasyon için 975 milyar $ para harcamış yani sömürgeclik yaparak fazlasını kazandılar doğru mu anladım acaba
Çünkü başarısızlar
Irak'ın içinden geçen ülkenin Afganistan'a aynısını yapamaması garibime gitti başarısız olsaydılar bence Saddam rejimini deviremezlerdi
En İyi Görüş