ABD, akpsiz Türkiye' ye hazırlık yapıyor. Şöyle ki AKP, ABD ne isterse verdi. İlk önce, Lozan'da bize bırakılan adaları Yunanlara verdi. Daha sonra, 12 adaları geri alma hakkımız varken almadı VE Yunan egemenliğini tanıdı.
12 adalar meselesi şöyle oldu ;On iki adalar, 2. ABDÜLHAMİD 'in donanmayı çürütmesinden dolayı geri alınamadı. Bu yüzden İnönü, 1947 Paris antlaşmasında, adalar silahlandırılmaması koşuluyla ; Yunan egemenliğini tanımak zorunda kaldı. Çünkü hala, zayıftık. Zaten elimizden de çıkmıştı.
Yani Adalar, 1. DÜNYA savaşında İtalyan işgaline girmişti. İtalya, Yunanistana tazminat karşılığında verdi. AMA Türkiye kıyameti koparınca; Yunanistan silahlandırmama sözünü antlaşmaya yazdı.
Artık adalar silahlandırıldığına göre, geri alma hakkımız var. Ama AKP döneminde, geri alamayız. Akp gittikten sonra, ekonomiyi düzeltip öyle geri alabiliriz. İşte ABD, galiba Akpnin gideceğini düşünüyor. Bu yüzden sevkiyat yapıyor ki ; Mansur Yavaş veya Ümit ÖZDAĞ Cumhurbaşkanı olursa, Türkiye yi işgal etsin..
Ama ABD, diğer muhalifet liderleri ve Edoğanla, gayet iyi anlaşır. ABD nin hazırlığı ; Mansur Yavaş ve Zafer Partisine karşı. Peki Akp gitti diyelim veya Çin güdümünde girdi ve ABD bizi işgal etmek istedi diyelim. Sizce ne olur?
Artık, nükleer silah diye bir şey de var. Kurtuluş savaşında, nükleer silah yoktu. Olsaydı, Japonya gibi ; teslim de olabilirdik. Şimdi ABD, hiç çekinmeden ; kullanır üzerimizde. Unutmayın ki Japonya 'da direniyordu ve İki bombayı yedi ve sustu. Bir de 15 milyon Suriyeli ve Afgan da içeriden bizi vuracak. Sonuçda ABD, boşuna başımıza bela etmedi bunları.
Yani ABD DESTEKLİ Yunanistan, bize savaş açsa ve ABD bizzat savaşa dahil olsa ; nükleer silah kullanılmasa bile, işimiz çok zor.. Nitekim Artık, eskisi gibi askeri eğitim de kalmadı. Zira askerlikte, üç mermi ancak sıktırıyorlar. Yani Vietnam halkı gibi, ABD yi geri çekilmeye zorlayabilir miyiz? Bilemiyorum.. Umarım, zorlayabiliriz diyelim
Kaynak:https://www.evrensel.net/yazi/89828/abd-askeri-neden-yunanistanda-konuslaniyor
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer