Dünyanın en büyük insanı huzur içinde uyu #Mahsa_Amini ❤️

Dünyanın en büyük insanı huzur içinde uyu #Mahsa_Amini ❤️
Boşu boşuna kadınlar öldürüldü yıllarca. Geçenler de Ehlibeyt soyundan Mahmut Efendi Hazretleri vefat etmişti ve cenazesine kadınların gelmesi doğru bulunmadı. Kendisinin de açıklamalarında kadnlar bir dükkan sahibi olmamali şöyle olmalı böyle olmalı gibi kadınlara yönelik sözleri sosyal medya da dönüyordu ne kadar doğrudur yanlıştır bilmiyorum. Fakat bildiğin tek bişey var ki kadınlara bir çok hakkı veren sadece seçme ve seçilme değil, boşanma hakkı , miras hakkı olsun her zaman yıllar geçtikçe çocuklar için kadınlar için kendi doğduğu ülke değilde kurtarabildigi bir ülke için çabalayan tek bir adam vardır ki o da Mustafa Kemal Atatürk'tür. Kendi sapikliklari yüzünden kendilerinden koruyamadıklari kadınlara yıllarca zulüm eden erkeklerde de Allah korkusu olduğunu düşünmüyorum. Zaten yaradılış gereği güçlü ve kuvvetlisiniz hala kendini üstün hissetme ihtiyacı bencillikten başka bişey değildir. Hala da Atatürk'e katlanamayan bir sürü insan var. Adam öleli yıllar olmuş ve kimse ondan korktuğu için onu sevmemiş onu kimse ilahlastirmamis senin benim gibi Allah'ın bir kulu sadece. Yaptığı şeyler için sevilen ve saygı duyulan bir insandır kendisi. Bu İranlı kadın için heykelinin onunde böyle bir durum yaşanması iyi olmuş.
Mustafa Kemal Atatürk Türk ırkı için kutsal bir değerdir. Bu değeri yok etmek için adını karalamaya, hatta silmeye çalışan bir çok kesimden insan bulunuyor. "Keşke yunan galip gelseydi" diyebilecek kadar yobazlaşmış insanlarla aynı topraklarda yaşıyoruz. Bu insanlar bulunduğu konumlarını Atatürk'e borçlular. Fakat bunu algılayamayacak kadar gözleri körelmiş, ruhları kararmış ve cehalet batağına saplanmış durumdalar. Gerçekten üzücü.
Yabancı ülkelerden insanlar Atatürk'e saygı gösterirken, heykellerini dikerken, ders kitaplarında sayfa sayfa bahsederken, örnek bir insan olduğu anlatılırken, bazı kesimler rahat koltuklarında Atatürk hakkında atıp tutuyor. Üstüne üstlük halk böyle insanlara itimat ediyor.
Bu ülkede laikliği dinsizlikle bağdaştıran, sorgulamaktan aciz, her duyduğuna inanan, ülkemizi bize armağan eden Atatürk'e hakaretler eden cahiller var. Üstüne üstlük cahil kalmakta ısrarcı oluyorlar ve şeriat istiyorlar. İlginç.
Şeriat hayaliyle yanıp tutuşanlar avuçlarını yalar. Bu ülkede aydın insanlar, Atatürkçü insanlar, 'gerçek' Türk milliyetçileri ve Vatanperverler olduğu sürece şeriatı ancak rüyalarında görürler.

"İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin?"
Mustafa Kemal ATATÜRK.
bunun din ile alakası yok dine bağlamayın bu canilik şerefsizlik aptallık islam kadın değer veriyorum belli ki ordaki halk geri kafalı aptal bir kesim cidden açıyorum hepsine bir kadına kıyılır mı yaa bahsettiniz islam size bunu mu emrediyor yazılar olsun size
İfade ve inanç özgürlüğünü en çok yaşayan ve bu ülkedeki kadınlar Atatürk ü en çok onlar sevmesi gerekiyor. O olmasaydı bugün İran'da başörtüsü kurallarına uygun örtünmediği gerekçesiyle gözaltına alınıp öldürülen bu kadın gibi olacaktınız
Cevap
42Cevap
Bunlar bir ülkeye hakim olunca ilk zarar görenler kadınlar olur.
laiklik her ülkeye lazım bu sebeple
Harika olmuş atamızın önünde anmaları, bunu ülkemizde ki laiklik düşmanı dincilere de göstermek lazım. o kadar tecavüzcüye bir şey demezler ama kadın açık giyindi mi ahlaksız olur. zihniyetsizler.
İranlı kadınlar Türkiye, ye sığınmakta çok haklılar, yaptıkları çok doğru bir eylem, haberlerde ölen kadının çaresiz ağlayan annesini görüpte iyi ki Atatürk, ün bize kurduğu özgür kadın haklarının olduğu bir ülkede yaşıyoruz diye şükretmemek mümkün değil
İranlıyım. İran'da yaşıyorum ve bir İranlı olarak görüş yazacağım.
Çok üzücü bir olay yaşandı. Ahlak polisi olayı tamamen gereksiz bir şey ve kaldırılması lazım evet ama bu ülkenin sistemini komple yok edelim demek için yeterli değil. Bu şahıslar ölen kadın için üzülmüyorlar bile sadece sistemi yok edelim hatta İran'ı yok edelim kafasındalar. Her ölen kişiyi bu saçma sapan düşüncelerine alet edip böyle kendi çıkarları yolunda kullanıyorlar. Üzücü.
İşte Atatürk ün ifade özgürlüğünü getirmesi özellikle kadınlara çok yaramışken Türk kadını hala gelmiş Atatürk şöyle böyle diyor. Cariye gibi yaşayıp baskı altında ömür sürmek nedir bir fikirleri yok çünkü.
Buradaki Atatürk düşmanları görmeli. Sonumuz İranlı kadınlar gibi olmadıysa bu Atatürk sayesindedir.
Atatürkle konun alakası ne ki? Saçma olmuş. Büyük elçilikte yapabilirlermiş. Üstelik iran islam devrimini isteyen bunlardı şimdi ne diye yandım anam diyorlar hiç acımıyorum.
Hey kurban olduğum ATAM, sana bu ülkede düşman olan insanlar var, bilmiyorlar ki senin sayende nasıl bir özgürlük yaşıyorlar.
Atatürk'ü sevmeyen kesime bir bakın,
el tokalaşması haram,
saç teli göstermek günah,
vücut sergilemek günah :)
başı açmak günah :)
ama domuz gibi kul hakkı yemek helal...
Pers ırkçılarına karşı bir delil olarak notlarınıza alabilirsiniz. Her millet tek tip olmaz, toptan yargılanamaz. Hükümetleri sevmeyebilirsiniz fakat milyonlarca milleti dışlayamazsınız.
Yani mantık olarak yanlış bir şey ama olaya tarafsız bakın o ülkede doğup yaşıyorsan o kurallara uymak zorundasın yönetimi böyle Hindistandaa da boğaya laf desen adamı öldürür ler aynı mantık
“Türkiye bir maymun değildir ve hiç bir milleti de taklit etmeyecektir. Türkiye ne Amerikanlaşacak, ne de Batılılaşacaktır; o sadece özleşecektir."
Makama getirilen o kadınlar varya o kadınlar. Bilmezler seçme ve seçilme hakkını onlara veren Mustafa kemaldir. Nankorler işte. Kadına bu ülkede kıymet varsa Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir.
Türkiye'ye ilticaci gelen her kim varsa emin olun vatan haini , vatanını satmış kaçmış haindir.
Arkadaş Filistin mesela, benim inancimdan dolayı çok önemlidir ama filsitindne gelmiş üç kiz gördüm. İstanbul'da yaşıyormuş. Antalya'da çalıştığım otelde. Onlardaki ayarsız çıplaklık başkasında görmedim
Cok yerinde bir davranis olmus. Ayrica Atatürk'ün kıymetini bizim kadınlarımız üstlerine 3 kuma gelinceye kadar anlamaz.
orada din adamı tokmu cikipta diyemiyorum sizz kimsinizde Allah'ın verdiği canı alıyorsunuz.. hesap soran yokmu
Vallahi çok üzüldüm ya, öyle böyle değil. Atatürk'e en çok bu ülkenin kadınları olarak biz sahip çıkmalıyız.
Gercek bir önder olduğunu bütün dünya kabullenmiş bizde ki islamcilara sorsan keske yunan kazansaydi derler gerici akil zihniyeti.
Çok isabetli olmuş iran islam cumhuriyeti bir gün yıkılacak yerine demokratik iran cumhuriyeti kurulacak kadınların özgür olduğu
Allah rahmet eylesin kadın kardeşimize. Gerçekten çok yorulduk, kimse aklını kullanmıyor, sanki dünyaya kadın olarak gelmek hata gibi. Allah Atatürk'ten de razı olsun inşAllah Atatürk gibi gençler yetişir.
Heykeline bile sığınıyorlar. Sen ne büyük bir adamsın be ATAM ❤️
burada şeriat isteyen kadınları 6 ay irana gönderseler görürler ebesininkini çay tabağında
Konunun m kemalle ilgisi yok. Zaten nereye gitsen heykel
Herkes bizim ülkemizde güvende hissediyor. Türk toplumu olarak güven veriyoruz.
Kadınlara olanlar hiç umurumda değil. Yaşasın erkek milleti.
Onlar bile anladı bizim çoğu kişiler anlamadı diyebiliyorum sadece.
Atatürk'ün değerini bilmeyen tek ülke sanırım bizleriz ❗️
Anlayabilene çok şey anlayamana bu deliler ne yapıyor
bunu bizim eşeklere gösterin de örnek alsınlar
Bizim cahiller dışında herkes şu adamın kıymetini biliyor
İran dakiler bule anladı ya yanarımda ona yanarım. Lider olunmaz. Lider doğulur.
Büyük bir mesaj bence, belli bir kesim kadınlarımıza bir mesaj olur umarım.
Ne demek istiyorsun?
@gitarcikizzz88 ne demek istediğim açık
Ahlakli olsunlar mi demek istiyorsun bu erkekler içinde geçerli
@gitarcikizzz88 ahlâklı olsunlar demek istemedim, şeriat isteyen kadınlarımız var onları kast ettim.
@gitarcikizzz88 ikinci bir mesaj da İran'lı kadınların Atatürk heykelinin önünde açıklama yapması
bu İran'daki erkeklerin soyu tüketilmeli İslamın ağzına ettiler
kadını dövüp komaya sokup birde utanmadan hastaneyemi götürmüşler
İranda olan durum gerçekten çok kötü. Acayip sinirlendim. İranlıların zamanında yaptıkları bir hta yüzünden şu an bu durumda olmaları çok acı verici. Bırakın istedikleri yerde ansınlar. Umarım biz de aynı duruma düşmeyiz demekten başka bişey söyleyemeyeceğim.
Suriyeliler, Afganlar, Pakistanlılar Bangladeşliler, acemler (Türkler hariç), ıraklılar gitmeli
İpini koparan burada alıyor soluğu, gel vatandaş gel. Burası beleş ülke, gidip kaldı ülkelerinde anıtında ansinlar bu ne ya, yallah ecnebiler😠
Kadına yönelik şiddet uygulayan kişileri diri diri yaksam Allah şahidim olsun ki bir nebze olsun acımam içim cız etmez
Bizim çomarlar görsün de Atatürk'ü kıymetini anlasın
Analbilir. Bu da kotukuk yokda suruiyeliler taksimin gibnde turk bayragni yaktiij bizm ekmk verdmz onlar sayesinde rezilik cektmz insanlar onlara bisey demek gerekmzmiiii
Boş işler, birileri fonluyor pazartesi iş günü gitmiş tören yapabiliyorlarsa başka açıklaması yok
İran'da ansın bir de onu da salandirsinlar. İnşallah İslam gelecek. benim gibi toplar dahil sallandıracaklar.
Atatürkün ne kadar ileri görüşlü ve demokrat biri olduğu tekrar kanıtlandı
Zavallı Atatürk bir kurtulmadi adam öldü hala arkasından adını içeren kötü olaylar söylemler var
İranlıları zerre sevmem kadına üzüldüm
Bizim millet gibi beyinsizler işte
İrandan zerre haz etmiyorum canımsın yıgınları
Arkadaş tam bir vahşet 😟😟
Atatürk'ün kıymetini bilmeliyiz
Ya bu Araplar cok korkunc ya adamların sıfatı konuşması bile işidlilerş çağrıştırıyor bna
İranlılar Arap değil.
Arapp
Hayır değil. İşine gelmiyor galiba anlaşılan. İran'ın geçmişteki devletlerini soylarını incelemeni tavsiye ederim. İstediğine inanmakta özgürsün sen buna inanıyorsun diye gerçek değişmiyor.
Acemler
Ben İranlılara has demedim genel dedm benziyorlar Araplara sonucta
Sonuç olarak din anlayışları ve kuralları oldukça farklı. Benzerlikler olabilir ama çoğu kendi çıkardıkları kuralları uyguluyor
Şeriat la yonetıkıyo laik degıller
İkisi de şeriatla yönetiliyorsa neden tüm kuralları aynı değil? Tamamen aynı sistemde olmaları gerekiyordu ama değiller.
Şeriatında mehzebleri var o yüzden aynı olamaz
Mezhepler olsa bile belli başlı kurallar var. Onların koyduğu çoğu kural kendi yaptıkları kurallar. Şeriatla alakası olmayan çok kural var. Vahhabilik zaten İngilizlerin deforme etmek için kurduğu bir mezhep.
Evet gerçek seriat cok daha katı
Sanki tüm kurallarını biliyorsun ve uygulandığını gördün de konuşuyorsun.
Biliorum hz ibrahım donemını oku anlarsın Mısır yahuda toplulugu seriatın kralı
🤣🤣🤣. Eminim biliyorsundur (!) Bilgilerin şu dediklerinden anlaşılıyor. 😂
Bu ne biçim bir üslup sen karşındaki her insanı bu çocuk agızı ile yalancı çıkarmaya devam et
pers imparatorluğu uyanıyor
Benim ülkemde neyin isyanı bizim ülkemizide irana cevircekler
Şeriat isteyenler düşünsün
İsrail'in İran'ı neden bombaladığıni iyi anladım
Ne mutlu Türküm diyene
Ne mutlu türküm diyene..
yazik cidden yaa
Canım Atam 🥰
Saygı duydum
Nedn öldürüldü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?