+1 yıl1. Önce adalet sistemi getiririm hırsızlık yapanın elleri kesilir tecavüz eğer kanıtlanırsa idam gelir,2. Emir ise polise vur emri polise artistlik yapan olsa vur emri bizzat çıkarırdım 3. Torpil rüşvet denen saçma şeyleri hepsini kaldırırım 4. gençlerimize iş olanakları fabrikalar kurarım kimse işsiz kalmasın herkes çalışsın ülkeyi çalışmak kurtarır tıpkı çinliler gibi korkma böl parçala tekrar yık yöntemi karınca gibi olacağız çalışacağız ülke böyle büyüyecek boş kafalar boş sınıflarda tabi tutulacak misal adam iş yapmak istemiyor akşama kadar telefon işte boş gezme serserilik madde kullanımı tembel gelmiş tembel gidiyor bu insanlara da bir sınıf verilecek okuyup topluma geri kazandırılacak 5. İse yukarı da değindiğim gibi uyuşturucu maddelerin hepsi yasaklanır bu ülkeye aynı şekil uyuşturucu girerse başında hangi baron olursa olsun kellesi cellatla birlikte gider kimsenin çocuğu zehirlenmesin toplum böyle pisliklerden alınsın 6. ülkede refah olur ekonomi hızlı büyür insanlar yatırımını yapar karını elde eder 8. ise sürekli zam gelmez ödeyeme durumunda olsa direk devlet destek verecektir. Yaşlı ve çocuk gençlerimizi de unutmayalım onlara da yardım parası olarak ekstra 500 lira verirdim özel günlerde misal 29 Ekim 23 Nisan kurban bayramı ramazan bayramı gibi 9. cevre kuralına gelelim yerlere çöp atan izmarit atana 3. Uyarısında da ağır para cezası ayriyeten hücreye atılıp 1 ay boyunca her gün dayak yiyecektir üstüne 1 çöp arabası kamyon gelip olduğu bölgeye çöp döküp tekrar bu kişiye toplatılacaktır hemde 1 ay 10. Hayvanları koruma dernekleri kurulacaktır sahiplenmek isteyen kimlikleri ile teslim alabilirler gönüllü olarak. 11. Olarak dış bağlantılarla pek işim olmaz ticareti orta yolla hallederiz 12. askeri gücü daha çok attırırım ülkemize bugün ne olacağı belli olmaz güçlü bir devlet lazım Türkiye küçük bir ülke değil hızlıca büyüyen bir ülke 13. ülkede kimse kabadayılık yapamaz yapan da devlet karşısında ağır cezalandırır 14. Kavga esnasında da ufak bir burun kırığında olay yerine itifaye ambulans olay yeri inceleme helikopter gelecektir üstelik suçu olana hepsinin faturası kesilecektir tazminatlar ve hastaneye masraflariyla birlikte 16. milletvekili sayısı fazla olamayacak korumalar olmayacak olsa da sayısı 100 geçmeyecek bir bakan da başbakan da bir vatandaş gibi olacaktır halk otobüsünde yolda parkta belki de daha çok şeyler var aklımda aklıma şimdilik gelen bunlar...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÜlkedeki tüm cemaatleri terör örgütü kapsamına alır, buralara üye olanların asker, devlet memuru olma, milletvekili olma haklarını ellerinden alırım. Hepsine güvenlik soruşturmasını zorunlu tutarım.
Devlet memurlarının askerlerin, öğretmenlerin, üniversite hocalarının, rektörlerin siyasi partilere üye olmasına, cemaatlerle bağlantılı olmasını yasaklardım.
Sığınmacıları ben de yollardım.
Tüm partiler anayasanın ilk 4 maddesini kabul edip onayladıklarını ve buna uygun siyaset yapacaklarını yazılı ve sözlü olarak imzalı şekilde beyan zorunluluğu getirir uymayanları kapatırdım. Yani bununla ilgili yasa koyardım.
Ülkede etnisite ve din siyaseti yapmayı yasaklardım. Hdp (Kürt partisi), Mhp (Türk partisi), Akp/Refah (Müslüman partisi) gibi partileri kapatırdım bölücülüğe sebep olup halkı kutuplaştırdıkları için.
Ekonomi, Merkez Bankası, Milli Eğitim, Sağlık Bakanlığı Teknoloji Sanayi Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Adalet Bakanlığı bunların bakanları seçilirken siyaset üstü olma zorunluluğu getirirdim. Alanlarında uzman olma şartı arardım. Mesela yazdıkları makale sayısı, bunlar atıyorum 3 uluslararası bilim dergilerde yayınlamış olma bilme kaç yüz tane ithaf almış olma, devlet kurumlarında bilmem kaç yıllık çalışmış olma tecrübe sahibi olma gibi. Bu şartları taşıyan adayların meclis tarafından önerilmesi ve güvenlik soruşturmasından geçerek göreve gelmesini sağlardım.
Türkiye’ye bir de Nükleer Fizik Araştırmaları Daire Başkanlığı kurardım. Buraya da sadece bu alanda uzman bilim insanlarının gelmesini zorunlu kılardım.
Belediye Başkanlarına göreve geldiklerinde parti rozetlerini çıkartma ve devletin adamı olma zorunluluğu getirirdim.
Önceden devlete ait olan örtülü ödenek 2015’te cumhurbaşkanlığına verildi. Eskisi gibi tekrar devlete ait hale gelirdi. Her gelen cumhurbaşkanının, bakanın ne harcadığı sayıştay tarafından denetlenir haksız, sebebi açıklanamayan bir harcama var ise kişilerden tazmin edilirdi.
Türkiyenin fizibilitesi planlanmış ama kağıt üzerinde kalan uygulanmayı bekleyen kalkınma planları var:
DAP ( Doğu Anadolu Projesi)
DOKAP (Doğu Karadeniz Projesi)
ZBK (Zonguldak-Batın Karabük)
Yeşilırmak Havzası Projesi
bunları uygulamaya koyardım. Enerji Bakanlığını da uzmanlardan seçerdim ve Füzyon Nükleer Santralleri kurardım. Türkiye’nin uranyum ve toryumunu işlerdim.
Anayasa Mahkemesi-Sayıştay-Danıştay bağımsız olurdu. Hukuksuz bir şey olduğunda kim olursa olsun gereğini yapma hakkı olurdu. Talimat almazdı. Bunları yasal hale getirirdim.
YÖK’ün niteliğini değiştirirdim. YÖK’ün içinde her fakültenin işleyişinden sorumlu olan birimler olurdu. Bu birimlere hee hocanın kendi alanından sorumlu olacağı şekilde bir sınav yapardım. Bunların akademik makalelerini inceler yüzde kaç intihal yapmış. Bunlara bakar bazı progları doçent ya da doktor olurdu. Bazıları ise doçentlikten profesörlüğe geçebilirdi. Onlara yönelik de belirleme şartları koyardım. Doktorluktan doçentliğe geçişte yüzde bilmem kaç kopya (esinlenme) hakkı, doçentlikten profluğa yüzde 1-2 esinlenme hakkı, prof üstünde böyle bir hak olmazdı. Hepsine yabancı dil şartı getirirdim. İlkokuldan itibaren her öğrencinin cambly gibi yabancı dil uygulamalarına erişmesi için eba üzerinden oturum açma üyelik sahibi olma hakkı olurdu. Okulların her tarafında kamera olurdu. Tuvalet kabinlerinin içi hariç bunlar izlenirdi okul araç gereçlerine zarar veren öğrencilerden bunlar tazmin edilirdi. Okullarda yaşanan kriminal olaylarda da bu kameralara bakılma zorunluluğu olurdu. 209 üniversite var. Bunların kırsalda olanlarının hepsini kapatırdım. Kalan en yaşlı 100 üniversite bırakırdım. Açık öğretim kalkardı. Sertifikayla başkalarının bölümlerine atlama hakkı kalkardı. Anadoluda kalan büyük üniversite binaları gelişmiş liseler olarak eğitim verirlerdi. Bu binaların bazıları meslek lisesi bazıları meslek yüksek okulu olurdu bazıları da devlet hastanesi olurdu. İhtiyaca göre onları öyle değerlendirirdim. Meslek liseleri, meslek yüksek okulları bunlara yeni bölümler açardım. Bunun içinde Türkiyede 3 büyük dev oturumlar yapardım. 1. Oturum Türkiye’nin büyük sanayi üreticileri olurdu. Onlar neye ihtiyaç duyuyorlar, nasıl eleman istiyorlar. Bunlarla ilgili raporlar hazırlarlardı. 2. Oturum hizmet sektörü bu alanda büyük şirketler üreticiler gelirdi onlar da isteklerini belirtirdi. Raporlaştırırdık 3. Oturum Tarım-Hayvancılık- Madencilik sektörü ve üreticileri bunların istediği eleman tipi ihtiyaçlar bunlar belirlenirdi raporlaştırılır. DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATINA verilir ve bir yol haritası yapılırdı. Buradan alınan verilerle de meslek liseleri ve meslek yüksek okullarının bölümleri eğitimleri verilirdi. Bunları yetiştirecek meslek öğretmenleri de yetiştirilirdi. Bunların öğretmenleri eğitim fakültesi çıkışlı olmazdı. Kendi okullarından uzman olanlar olurdu. Üreticilere enerji zammı, kazandıkları paradan vergi almayı kaldırırdım. Üreticiler büyük firmalardan kendilerine kalifiye eleman yetiştiren bu okullar için kazançlarından kesintiler yapardım. Bir fon kurulurdu. Bir eğitim sandığı kurardım. Şeffaf olacak şekilde hukuki olarak araştırılan denetlenen böyle bir şey. Büyük firmalardan buralara kesinti yapar meslek eğitimine aktarırdım.
11 Yorumla
Üniversite sayısını azaltırdım.
Özel okulları kaptırdım.
Gereksiz dersane, üniversitelere harcanan para ve binaları adam akıllı meslek edindirme kurslarına çevirdim.
Eli ayağı tutan kimseye bedava maaş vermezdim.
Nakit parayı kaldırır yerine sadece banka kartı kullandırırdım. Böylece her alışverişte vergi alınırdı. Bu sayede ÖTV, KDV saçmalığı biterdi.
Ülkede çalışanların %50si kaçak, legal çalışanların da %50si asgari ücretli gözüküyor lakin insanların çoğu asgari ücretten fazla maaş aldığı halde vergi ve sigorta primi düşük göstermek için asgari ücretle maaş alıyormuş gibi gösteriliyor. Ve yine devletten verdi kaçırılmış oluyor.
Yabancı işçi çalıştıran firma vergilerini yükseltirim. Kaçak işçi çalıştırmanın cezasını arttırırım.
İstanbul ve diğer büyük şehirlerde imarı durdururum. Anca oturduğun binayı yenileyebilirsin. Üniversite, memuriyet ve özel sektör cağırmadıkça İstanbul'da kimseye ikamet vermem.
Anadoluda ufak çiftlikler kurar tarım ve hayvancılığı geliştiririm.
Çin'den gelen ucuz incik boncuk gibi saçma sapan mallara ambargo koyarım. Hem çevreye hemde ekonomiye zarar. (Geçen yıl bir şemsiye aldım. Şemsiye yarım saat sonra bozuldu)
Din adamlarının parasını ödemem. Bir sistem kurarım. Din görevlilerine yardım etmek isteyenlerin elektrik faturasına x miktar yansıtılacak gibi.
Seçim vakti hiç kimse parti arabası, müzik, bayrak aşamaz. Trt kanalında adaylar çıkıp tartışacak. Bayraklara, onca kalabalığa gerek yok. Her yıl seçim vakti 5-6 milyar dolar çöpe gidiyor. Parti flaması, bedava kalem, konser, kalabalıkların x bir yerde toplanması v. s.
Kumarı serbest bırakırım. İllegalde döneceğine legalde dönsün para. Ben vergime bakarım.
00 Yorumla
Yabancılar gidiyor
Direkt cumhurbaşkanına bağlı müfettiş kurulu açılıyor ( 81 ilde belediyelerin bütçe isteyerek yapmayı düşündüğü projelerin ekspertizini yaparak yolsuzluk olaylarına doğrudan operasyon yapacak gerçek meblağ belirlenip o kadarı gönderilecek.)
Vergiler düzenlemeye girdirirdim
Toprağı olan olmayan (kiracı usulü) tüm çiftçilere çiftçi kartı çıkarıp gübre mazot düşük fiyattan verdirirdim.
Üretimi canlı tutmak için tüm tarım ürünlerine taban fiyat uygulamasına alırdım.
Bıçak silah vs.. ölüm kastı ile kadın çocuk erkek yaşlı farketmeksizin yardım sesine kesinlikle taviz vermeksizin gereğini yapılmasını yürürlüğe koyardım
Taciz ve tecavüz olaylarında idam için tüm çalışmaları yapardım ( kimse gelmesini istemiyor ama :/ ) hadım etme yasası da çıkartırdım
Son olarak gereksiz meslek grupları var onları ayıklardım ( bilenler vardır KYK yurtlarında manevi danışmanlarımız var bir halta yaramaz yurttan yer içer evine gider gelir milletle konuşur sadece hiçbir şeye yaramazlar )
Şimdilik bunu yapardım00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
41Cevap
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yılDincileri ülkeden göndermek. mültecileri göndermek. ve eğitime önem vermek
00 Yorumla Gizli bir dosya açar türk islam birliği için avrupaya duyurmadan bu birliği kurardım birliğin gücü dünyaya bedel olana kadar gizliden gizliye silah sanayide büyük gelişmeler yapardım kimyasal bombalar geliştirirdim gücü yeterince topladığımızda bize katılan ülkelerle birlikte elde ettiğimiz kümyasal bombaların birer listesini yayınlardım avrupayla bütün bağlantıları keser tüm dış tücareti bu birliklerle devam ederdim tabi bu nerden baksanız en az 50 yılı bulur daha sonra yüreği yeten sesini çıkarsın dünyadan bağımsızlığımızı ilan ediyoruz her türlü savaş teklifine kapımız açıktır diyerek sancağı dikerdim.
01 Yorumla
+1 yılTüm mültecileri sınır dışı ederdim. Tarikatlar kapatır Atatürk ve ülke düşmanlarını, Arap sevicileri için istiklal mahkemeleri kurup idam ettirirdim. Devlet içindeki tüm kurumlara işini gerektiği gibi yapan müsteşarlar atayıp kurumlar içinde temizlik yapardım. Ülke sınırları içindeki her ailenin çocuğuna eşit derecede eğitim verilmesi için tüm özel okulları kapatıp öğretmen atamalarını arttırırdım. Eğer üniversite için bir sınav olacaksa tüm rakipler eşit şartlarda girmeli. Dışa bağımlılığı bitirmek için fabrikalar kurar yerli iş adamlarının ülke içinde üretime teşvik etmek için gerekli esneklikleri sağlarım. Yaptığım her işin, verdiğim her kararın (ülkenin selameti açısından gizli tutulması gereken kararlar hariç) gün sonunda devlet televizyonunda her gün aynı saatte millete hesabını veririm.
00 Yorumla
+1 yılSiyasetçi değilim. Bu işi siyasetçilere bırakıyorum. Lakin şunu biliyorum. Mültecileri hemen geri göndermek mümkün değil lakin bunu 5 sene gibi bir zamana yayarak yapılabilir. Fabrika açmak yetmez bu fabrikalarda hammedde üretmek lazım önce. Hammaddeyi dışarıdan ithal ettikten sonra bir anlamı yok çünkü maliyetler hep yüksek olacak. Tabii bunun için de önceliği enerji sektörüne vermek lazım. Doğalgaz ve elektrik için nükleer tesisler kurarak elektriği üretip doğalgaz aramaları ve üretimi yapmak için de gerekeni yapmak lazım. Bu şekilde üretim maliyetini düşürmek lazım. Ve tabii biz bu kalkınma hamlelerini yaparken düşmanlarımız maşallah bol bol var bunun yanında da savunma sanayiinde atılımlar yapmak lazım ki düşmanlar birden saldırmaya cesaret edemesin. Ve tabii siyasi olarak öncelikle TÜRK birliğini kurmak bir araya getirmek lazım ve dindaşlarımızla da bir birlik kurmak lazım ki haçlı seferlerini başlatmak istediklerinde karşılarında ciddi bir güç görüp bunu yapamasınlar.
02 Yorumla- +1 yıl
Reis bunları yapıyor zaten
- +1 yıl
@xx-Black-xx o zaman doğru yapıyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇocuklara 3 gün bedavaya sinema ve lunapark, gençlere seçecekleri 2 konser için bedava bilet, emekli işçi memura hakettiği zam. israftan kurtulma devlet kademesi dahil tasarruf paketleri ve yapılanması. yeni ekonomik adımlar. siyasi komşularla barışma sınır güvenliği, sığınmacı göçmen mülteci sorununa kalıcı çözümler bu konuda uzmanlığı olanlardan danışmanlık almak gerekirse. yenilenebilir enerji santralleri açmak. elektrikli araçlar için şarj istasyonları kurmak. çiftçiye yarı fiyatına mazot ve elektrik, su esnafa ve sanayi işletmelerine yarı fiyatına elektrik ve su ücreti. Ülkede adalet ve hukuk reformu bu konudaki meslek ve stajyer sorunlarının çözümü modern yapılandırmalar. sağlıkta reform ve modernleşme hareketleri. eğitim öğretim için finlandiya modeli hizmet sektörü için, üretim için almanya modeli eğitim. İnsanlara huzur neşe refah dolu bir ortam sağlamak için var güçle çalışmak kalıcı adımlar atmak diye gider
00 YorumlaGündem konusunda 372 cevap paylaştı. 1-) Ülkedeki tüm mültecileri sınırdışı ederdim.
2-) Tüm tarikat ve cemaatleri kapatırdım, bu yapılanmalara devam edenlere ağırlaştırılmış cezalar getirirdim.
3-) Üretimi arttırmak ve dışa bağımlılığı azaltmak için teşvik projeleri hazırlardım. Fabrikalar açar çiftçiyi desteklerdim.00 Yorumla- Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yıl- Savunma sanayiinde daha ileriye yönelik ve daha hızlı özellikle adımlar atardım.
- Eğitim sistemini değiştirir, ülkesine ve tarihine yabancı olmayan, kendini küçük görmeyen gelecek nesiller yetiştirme odaklı yapardım.
- Şu zincir marketler ve fahiş fiyat artışı yapan esnaf ile ciddi mücadele ederdim.
00 Yorumla
+1 yıloncelikli sorun egitim duzeltmek moy okullarini yeniden acmak kenlerden kiye goce gecmek koyleri egitim kultur yonunden gelistirmek is imkanlarini arttirmak bina ve yollu gi gelismislik zaneden tuketime yonelik sektorden uzaklastirip uretime yonelmek adalet vergi burokrasideki sorunlari adamletsizligi esisizligi duzeltmek. gelire gore vergi sistemini getirmek avm kulturunu bitirmek carpik kentlesmeyi ve digayi taripneden yapilari kaldirmak
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücrete insanların sıkılıp çekinmiceği çok rahat yaşıcakları miktarda bir zam yapardım, ürünlerin fiyatlarını azaltmaya çalışırdım, eğitim için olan bütün borçları silerdim. Öğrencilere elimden geldiğince yardım ederdim. Evsizlere ev verir fakirlere yardım ederdim.
00 YorumlaDemokrasi 2. bir emre kadar kaldırılmıştır.
Bundan kelli ülkeyi ölene dek ben, benden sonra soyumdan gelen erkek çocukları yönetecektir.
İlk iki madde değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez.
21 Yorumla- +1 yıl
Tam buna layığız.
İlk önce insanlarımı eğitir geri düşüncelerinden ve saçma sapan taraf tutumlarini degistirirdim sonra ülkeye yararlı olacak doktor , mühendis vs olan mültecileri alır geri kalanların hepsini geri gönderirdim daha sonra da ekomomiyi düzeltmek için birplan olusturrdum fabrikalar acar istihdam saglar seri üretime gecilmesi talimatı verirdim
00 Yorumla
+1 yılLiyakata her alanda önem verirdim. Ufak bi torpil, tanıdıkçılık veya akrabacılık yapanı görevden alır veya bunun için caydırıcı hukuki yasa çıkarırdım.
00 Yorumla
+1 yılfabrika açmakla olsa calısacak işçi yok kalifiye eleman yok olanda maas yok oncelikle ulkenin mantıgı bol calıs bol kazan olmalı ara eleman hor gorulmemeli herkes vasıfsız muhendis olmamalı
00 Yorumla
+1 yılİstifa ederdim işten anlamayan benim gibi insanlar kaldığı sürece ülke geriler ah şu bizdeki koltuk sevdası :(
00 Yorumla
+1 yılDevlet fabrika açmaz hangi devlet fabrika açıor hepsi özel fabrika onlar devlet ğretiö yapmaz devlet üretim yapmaya teşvik eder ve vergi alır
00 YorumlaŞu an inan ki ülkeyi kurtarırdım Çünkü çok zor durumda ülke maddi olarak yemeden içmeden çalışırdım Çünkü bu ülke elden gidecek
00 Yorumla
+1 yılÜlkedeki işin çoğunu mülteciler yapıyor , kendi sektörüm işin söylüyorum yabancılar olmasa bi çok iş yeri çalışan bulamaz
00 Yorumla- Gündem konusunda 635 cevap paylaştı.
+1 yılŞimdikinden farklı bir şey yapmazdım. Sonucta hak ettiğimizi yaşıyoruz , halk böyle yönetilmek istiyorsa boyle devam ederdim.
00 Yorumla
+1 yılReis ne yaparsa aynısını...
Fazla soze gerek yok
her şey oyle gorundugu gibi kolay değildir
Bir muhtarlık bile...00 YorumlaDüşünürken beynim error verdi bu ülke kolay kolay düzelmez artık.
00 Yorumla
+1 yılÜlkeye reset atmak. Tarikatları, sahte dincileri bitirmek
00 Yorumla
+1 yılMültecileri def ederdim ve ekonomi koltuğunu boş bırakırdım. Boş koltuk bile daha çok iş görürdü.
00 Yorumlaşu bakanlık şu vekillik şu müdürlük yık oğlum yık lan kepçeyle
00 Yorumlaülkede bir tane yabancı ( zenci afgan pakistan suriyeli ve diğer arap) bırakmazdım.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBütün tarikatları kapatırım, imamları kovarım. Akapeyi yok ederim..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstanbul sözleşmesini geri getiririm kadın hakları daha çok yaparım
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılMültecileri göndermek pek bir şey bilmiyorum ama bunu kesin yapardım sonra hakeden kim varsa o olsun
00 Yorumlaİdam getirirdim ülkeme sapığına tecavüzcüsüne adalet işlesin ırkçlığı kaldırırdım zamların azalması için elimden geleni yapardım ki kimse zorlanmasın 👍🏼
00 Yorumla
+1 yılÜmit Özdağ ı İçişleri bakanı, Mehmet maçoğlunu tarım bakanı yaparım
00 Yorumlailk olarak seni ve tüm mültecileri sürgün ederdim ki ülke gelişsin.
00 Yorumla
+1 yılSuriyelilerin göndermek
00 YorumlaGündem konusunda 499 cevap paylaştı. Üniversite sayısını yarı yarıya azaltırım.
00 Yorumla- Gündem konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılMültecileri gönderirim
00 Yorumla
+1 yılÜniversitelerden mezun olma gano 3.50
00 YorumlaParanın eşit miktarda dağıtılması.
00 YorumlaHer şeyi yıkıp yeniden yapardım büyük ihtimalle
00 Yorumlaay kız bilemedim yani
00 Yorumla- Gündem konusunda 391 cevap paylaştı.
+1 yılSuriyelileri gönderirim
00 Yorumla yakışıklı mülteciler kalabilir
04 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılilk seni saraya yemeğe davet ederdim
00 Yorumla- Gündem konusunda 501 cevap paylaştı.
+1 yılbizim ülke düzelmez aga
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDiyanet işlerini kapatmak
00 Yorumla
+1 yılKendimi kral ilan ederdim
00 Yorumla
+1 yılHer ilçeye psikolog atardim
00 YorumlaFiyatları dusrururum
00 Yorumla
+1 yılGençlerin önünü açmak her anlam da.
00 YorumlaMülteci ekonomi savaş kıtlık ben yatarım banane
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılsaraya işemek
00 Yorumla
+1 yılGüzel soru
00 Yorumla
+1 yılİdam getirirdim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılChp yi kapatmak
02 Yorumla- +1 yıl
İcimizdeki yunanlıları. denize dokmek desene
Detaylı bilgi