Dünyanın en zeki 100 ülke sıralaması 'nda Türkiye 48. sırada yer almış. Sizce sıralama gerçeği yansıtıyor mu?

Dünyanın en zeki 100 ülke sıralaması 'nda Türkiye 48. sırada yer almış. Sizce sıralama gerçeği yansıtıyor mu?

Kim hangi ölçme aracı kullanarak neye göre ölçmus. Toplumların hayat tarzlarına ve toplumsal özelliklerine göre karakteri değişir standart bir ölçüm yapmazsin.
Benim öğrencim vardı çocuk 8. Sınıf hala adını yazmaktan aciz. Türkiye'nin başka kentinin Ankara olduğunu, Ankara 'nın bir şehir olduğunu anlatmam 3 haftami aldı baygınlık geçirdim o çocuğa bişey anlatırken. Bir araba bir saatte 100 km giderse 3 saatte kaç km gider sorusuna 50 kez 3 cevabı vermisti. Ama aynı çocuk hiç kağıt kalem kullanmadan babasının özel halk otobüsüne biner akşam kadar kaç kişinin bindiğini kaçının tam kaçının öğrenci bileti bastığını aracın kaç km yol yaptığını ne kadar net kar kaldığıni milimetrik olarak hesaplardi. Yine aynı çocuk bizim hesap Makinesi kullanarak yaptığımiz kâr zarar Maliyet hesaplarını kalem kullanmadan bizden çok daha hızlı yapardı. Bu çocuk zeki mi aptal mi. Bu da sızın ölçüm kriterinize göre değişir. Siz bunun öğrenme yeteneğine göre ölçüm yaparsanız aptal çıkar, hesaplama yeteneğine bakarsanız emin olun dahi idi.
Dünyanın en zeki ülkeleri açıklandı. Dünya nüfusu üzerine araştırmalar yapan World Population Review en akıllı ülkeleri açıkladı.
Bireylerin olduğu gibi toplumların, ülkelerin de IQ dereceleri merak ediliyor. Her yıl değişen listede 199 ülke yer alıyor. Ülkeler IQ oranlarına göre sıralanıyor.
Peki dünyanın en zeki ülkeleri hangileri? Türkiye listede kaçıncı sırada? 48. Sırada olmuşuz
Türk'e imkan ver neleri başarır bilemezsiniz. aslında kafası çok iyi çalışan bir milletiz. lakin bizleri köreltip tekrar dünyanın başına bela olmayalım diye eğitim sistemini devamlı değiştiriyorlar. Bizdeki eğitim balığa uçmayı kuşa yüzmeyi öğretmeye çalıştığından çocuklarımız eğitimden uzaklaşıyor. Bir insanın becerisi ne ise o yöne yönlendirilmeli.
Eğitim sistemi nasıl tam olarak? Hayır ben Türkiye'de okumuyorum o yüzden merak ettim.
@HazalÇağlaSoral sende t@kip edermsiin ya da d. m at biaey daniscam sana
Güney amerika ve afrika kıtalarında toplam 66 ülke var zaten. Onları listeye koymaya gerek bile yok. Hem elli çeşit iq testi var sayisa sozel istsel gorsel duygusal zekayi ölçen falan filen. Her ülkenin her meslekten her yastan insani uzerinde test yapip ortalamasini alacaksın da hani testi yapacaksin be arkadaş?
Cevap
36Cevap
Gerçek tabi ki ne bekliyordunuz ki? 100 de olsaydık buna şaşırırdım. çünkü insanlar marsa gitmeyi düşünürken burada hala sakız bozar mı sorusunu tartışan var
Sence? İlk 50’de yer almamız bile başlı basına başarı 😂
Dunya capindaki markalara
Dunya capindaki bilim adamlarina
Dunya capindaki egitim siralamasina
Dunya capindaki bilimsel gelismelere katkilara
Vs vs bunlara bakarsak yansitmis bence
Türkiye aslında dünyanın en zeki ülkesi bence ama zekamızı üretmeye, araştırmaya ve geliştirmeye değil sahtekarlığa kullanıyoruz maalesef ve bu yüzden de gelişemiyoruz.
Kime göre neye göre ya hadisinler ordan :D Keyifli günler..
bi yanlışlık olmuş ilk 3 te olmamız gerekirdi,
altını dövizin sahtesini basan biz bu böyle devam edip gider... 😄😅

şu olay geldi ya aklıma
Kurnaz ve çakallık olsaydı ilk 3 e girerdik ama :D Ne yazık ki bizde zeka ile kurnazlık fırsatçılık karıştırılıyor.
Ülkede beyni olan yok ki kafam olmasa da yaşarım diyen bir grup var hele yani sıralamayı bilmemde ülke konusunda hklı
Açık gözlük ayrı, zekilik ayrı.
Bu eğitim kalitesizliği ile ilk 10 da olmamamız gayet normal.
Türkiyede çok zeki insanlarda var çok aptal insanlarda var bunun için youtubeden sarı mikrofon kanalının videolarını izleyebilirsiniz
Bizimkiler zekâsını üçkağıtçılıkta kullandığı için ilk 10'da olmamamız normâl.
Afrika ve Ortadoğuyu da ele alırsak makul bir sıralama
ya seviyesi eğitim ile artırılabilir
Bizde eğitim yok maalesef
200küsur ülke de ilk 50 de isek.. diğer ulkeleri düşünemiyorum.. bana kalsa son 20 arasında olurdu
İnanırım. Türkiye'nin o listede olmasına inanamazdım zaten.
Sıralama kesinlikle gerçeği yansıtmyor biz çok zeki bir milletiz sadece tembeliz
Çok ayıp etmişler aslında biz zekiyiz bizim kafamız çok iyi çalışır
Turkiye son 10 da ise evet gerçeği yansıtmış. Çoğu insanin bilgisi hiç yok.
Bizim ülkemizdekiler üçkağıtta bir numaradalar kafaları ona çalışıyor sadece ondandır..
Aynen hiç yansıtmıyor hemde bizim ilk yüzde ne işimiz var birde 48. Olmuşuz buna kadir bile inanmaz
Ülkede bu kadar canım olunca otomatik olarak ortalamayı düşürüyorlar napalım
üzülerek söylüyorum ki mizah ya da boşşeylere gülmek güldürmek araştırması yapılsın türkiye 1. çıkar. ama bilgiye çalışmaya geldimi sıfırrr maalesef
Ne yazık ki yansıtıyor üzücü fakat gerçek 😔
Türkler zeki ama içimizdeki yobazlar mal onlar yüzünden sıralamada geri kalmisiz
Derslerden birazini anlayan ama hic calismayan ogrenci gibiyiz biraz biliyoruz konuyu ama calismiyoruz hep ortalamadayiz 🤣
burada bazı soruları görünce doğru olduğuna inanıyorum.
Doğru Türkiyenin ortalama iq su 90 89 olsa canım kategorisine düşüyoruz
Türk olmadığım için cevap veremeyecegim
karadenizliler olmasaydi ilk yuze bile giremezdik
Daha asaglarda oluruz saniyordum
Tam ortadayız yine kdkdkdk
İyi tabi en azından hiç yoktan iyidir
Bence sallamadığımızdandır o rahatlık işte bizimki
ilk 10 kimmiş merak ettim
Abboow bizden canım ülkelerde mi varmış
Gerçeği yansıtıyor
Kriterleri neymiş neye göre belirlemişler
O değilde herkes halk ger. izekalı diyor ama kendilerini dahi sanıyor ger. izekalılar. aynı halkın yüzde 70 ı aptal diyeni övüp o aptallardan olduğunu kabul etmeyenler gibi.
Yorumlara bakınca 48 bile iyi a. ptal olduğuna inanmayanların hakareti üstüne almayanların olduğu toplumda
Türkiye zeki olsaydı, böyle olmazdı zaten.
Gayet gerçekçi bence ilk 70 te bile yoktur
Zeki olsa idik böylemi olurduk
Böyle antin kuntin şeylere itibar eden var mı?
benı kapsamıyor cunku uzaylıyım
Hahasaaa😅😅😅😅😅😅😅
Fena sayılmaz
Orta
Yansitiyor
İlk yüzde var mı bari 😂
Yalan 😂
48 bize çok
Normal karşılıyorum
Şaşırmadım.
Yansıtıyor. 😅
Çok güzel çok doğru