Güncellemeler
+1 yıl
NATO'dan atılma tehditleri yeni sayılmaz, iki tarafta birbirine mecbur ama böyle bir karar alınması durumunda, biraz fikir alışverişi yapalım isterseniz. 🙂

Kendimi kandırmayalım, biz hiç bir zaman, batı ittifakından değildik; mecbur olduklarından, bizimle diyalog kurmaları kabul edilen bir gerçek. Eğer öyle bir şey olursa, siz neler düşünürdünüz?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Batı ittifakı dediğin yerde bir zamanlar Rusya vardı. Politika değişebilen bir statü. Mustafa Kemal zamanında biz tam anlamıyla gerçek bir Batılıydık. Burada Batılı olmak demek onları taklit etmek demek değil, onların ulaştığı medeniyet seviyesine gelmek ve hatta orayı da aşmaktır. şu an sen Batılı olamazsın zaten. Senin öyle bir gücün yok. Doğulusun evet. Filistin, Suriye, Hindistan, Afganistan evet o taraflardan. Rusya için değişen bir şey yok. Rusya ile Amerika'nın arasında problem yok. Amerika Avrupalı devletleri hizaya getirmek için Rusyayı kullanıyor. Amerika'nın asıl gözü Çin'de.
Amerika ve Rusya suriyede bizi köşeye sıkıştırmak için iş birliği yaptıklarını bir kesimden duymuştum da Amerika Rusya'yı kullanıyorsa gizli bir anlaşma da söz konusu olabilir.
Durum şu, Avrupalı devletler ikinci dünya savaşından bu yana Amerika'ya bağlı yaşıyorlardı. Fakat son zamanlarda bu değişti özellikle Trump'ın sürekli Avrupalı siyasetçileri aşağılamasıyla. Mesele şimdi değişti. Aba altından sopa götürüyor Amerika. Rusyayı kullanarak yalnız kalırsınız diyor. Suriye konusu ise, Amerika bıraktı orayı Ruslara. Niye? Karşıda Amerika olsa, Türkler durmayacak pat pat giriyor. Rusya olunca Esad ile diploması falan derken duruluyor sular. Bilmiyorum çok tuhaf şeyler dönüyor benim izlenebildiğim olay şu an oyunu Amerika kuruyor, Rusya ise vezir.
Rusya'nın gerçek yüzünü gören Amerikayı /Avrupayı mumla arar. Sovyetler, Rusyanın diğer halkları tarihin gördüğün en ağır şekilde sömürdüğü bir süreçti. Öyle ki bugün hala Rusyanın dünyaya attığı bu hava aslında, Orta Asya Türk cumhuriyetlerinin yer altı kaynaklarını sömürmesinden başka bir şey değil. Yani tüm gücü ordan geliyor.
Halk olarak hükümet olarak batılı gibi olsaydık kabul ederlerdi bak İsrail e