Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kişi başına milli gelir 9.500 dolara dayandı, daha da iyi olacak.”
— Pusholder (@pusholder) September 2, 2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kişi başına milli gelir 9.500 dolara dayandı, daha da iyi olacak.”
— Pusholder (@pusholder) September 2, 2022

Avukatım, 6000-6500 TL alıyorum. Zengin çevresi olmayan tüm meslektaşlarım da böyle alıyor. Üs düzey deneyimli olmayan mühendisler de böyle alıyor. Üst düzey deneyimlisi ise, Memur maaşı ancak alıyor. Sözelcile ise, asgari ücret. Tabi bunu da bulur iseler. Kimin milli geliri, bu kadar uçmuş? %20 lik, sürekli zenginleşen kesim var. Tüm parayı, bunlar götürüyor. Yoksa Tuik verilerine göre de kullanılabilir fert başına düşen gelir, asgari ücret olmakta.
Kaynak :https://data. tuik. gov. tr/Bulten/Index? p=Gelir-ve-Yasam-Kosullari-Arastirmasi-Bolgesel-Sonuclari-2021-45582#:~:text=Son%20yap%C4%B1lan%20ara%C5%9Ft%C4%B1rma%20sonu%C3%A7lar%C4%B1na%20g%C3%B6re, TR10%20(%C4%B0stanbul)%20b%C3%B6lgesi%20oldu.
Peki Çözüm nedir?
Tek kurtuluş, Zafer partisidir. Zira Altılı masa, ekonomiyi Ali Babacana devredecekmiş. 15 milyon kaçağı da zorla göndermeyeceğim diyor. Ali Babacan, ekonomik krizin çözümü olmaz. Zira döneminde, ekonomi nasıl iyi oldu biliyor musunuz? Akp, Amerikanın kucağında idi. Şimdi ise, Çin kucağında. ABD nin kucağında olunca, sıcak para aktı
Yani altılı masa, kesinlikle çözüm değil. Bir kere 15 milyon kaçağı, zorla sınır dışı etmeden ; ekonomik reformlar için, kaynak bile oluşturamazsınız. İşte Zafer partisi, "hepsini sınır dışı edecem, . İsrafı da yok edecem ve böylece ekonomik reform için, kaynak oluşacak" diyor. Çözüm de bu!.
Ama maalesef yine Akp kazanacak gibi görünüyor.. O halde akpnin, NASIL kazanacağını açıklayayım. Akp ye hizmet eden ve Bop projesi (ABD nin Türkiyeyi bölme projesinin) de bir oyuncusu olan altılı masa, Mansur Yavaşı aday yapmayacak. Aday ise, Ya Kemal ya da Ekmeleddin gibi, başarısız Halka hitap edemeyen birisi aday gösterilecek. Bu durumda Ümit Özdağ, 100. 000 imza toplayıp aday olacak
İyi parti ve MHP seçmeni, ÜMİT Özdağ' ya tüm desteği verecek ve iyi parti ile MHP baraj altında kalacak. ÜMİT Özdağ, %13-15 alacak. Ama Ümit Özdağ' ın ikinci turda cumhurbaşkanı olabilmesi için, ilk turda %30 a ihtiyacı var. Yani Ümit Özdağ, ilk turda, chp oylarının; %60-70 ni alabilmeli. Ama chp partizanları, bu oyları vermeyecek.
Böylece altılı masanın, Kemali ya da Halka hitap edemeyecek olan adayı ; ikinci tura kalacak. Böylece ikinci turda, Erdoğan %100 seçilecek. Ama kıl payı.. Peki daha sonra ne olacak?
1. Sayıları 15 milyonu bulan: Afgan, Pakistanlılar ve Suriyeliler, asla gitmeyecek. Hat da Hepsi, vatandaş yapılacak. Daha sonra Afrika Müslümanlarından, Afganlardan ve Pakistanlılardan göç gelmeye de devam edecek. Bunlar da ülkeye alınıp vatandaş yapılacak. Aksi halde akp nin, 2028 seçimlerini de kazanması çok zor.. Çünkü Türk gençliği, Zafer Partili olarak yetişiyor ve Dinden de tamamen kopuklar. Akp ise, din sayesinde oy alabiliyor.
Böylece akp 2028 de de kazanacak ve kaçakların nüfusu bizi hızla geçecek. Şimdi Türk milleti, 100 yıl önce olduğu gibi; islamcı Osmanlı hukumetle karşı çıkıp Rumları ve ermenileri sınır dışı etmişti. Zira Türk milletinin %20 sini oluşturan bu iki terorist azınlık, bizi yok etmeyi hedefine koymuştu. Şimdi de emperyalizmin Suriyeli uşakları var. HEPSİ Türk düşmanı Hat da şu an sokaklara hakim olmak için; Türklere saldırıyorlar.
Eğer Zafer partisi iktidara gelemez ve akp yine seçilirse; 2040 da ülkemizi elimizden alıp bizi katledecekler. Ama , savaşı biz kazanırsak ; ermeni, Rum ve Yunan gibi kaçıp giderler. Savaşı kaybedersek, Türk ırkı Anadolu 'dan silinir.. Böylece Anadolu' da bir din devleti kurulacak. (Aynen Osmanlı gibi..) Zaten Emperyalizmin 'de istediği bu! Zira Emperyalizm, dinle (orta çağ kafasıyla) yönetilen zayıf bir Anadolu istiyor.
2. Ciddi ekonomik sıkıntılar, bizi bekliyor olacak. Zira Akp, tüm fabrikaları satıp tarımı bitirerek ; ülkeyi iflas eşiğine sokmuştu. şu an Arjantin 'den beteriz. Eğer 2023 de yine kazanırsa, Vanezula' yı geçeceğiz. Bitmek bilmeyen nakit sıkıntısı, işsizlik ve Kuraklığın da getireceği açlık; Türk milletini Afrika halklarının sefaletine sürükleyecek. Akp, "NASIL olsa Kaçaklar sayesinde oy alırım" diye hiç bir reform da yapmayacak ve Kaçakları da sürekli besleyecek.
Yani chp seçmenleri, Zafer partisine oy vermese veya Altılı masa süpriz yapıp Mansur Yavaşı aday göstermese; akp kesin seçilecek ve bunlar da harfiyen gerçekleşecek. İş, CHP seçmeninde bitiyor
Peki akp neden, berbat yönetmesine rağmen ;oy alıyor? Tek nedeni, din arkadaşlar. Zira Akp, dindar bir parti. Seçmenlerin, %45-50 si dindar. Böylece akp, Allah diyor ve seçmen her şeyi unutup oy veriyor. Özetle Siyasal İslam, Osmanlı'nın sonu oldu. Bu durumda chp seçmenlerinin, %60-70 i ilk turda Zafer partisine oy vermese ve Türk milleti kurtuluş savaşını kaybederse; bizim de sonumuz olacak. Aslında Atatürk olmasa, Türk milleti 100 yıl önce ; Anadolu' dan silinecekti. Bakalım, YENİ Atatürk olacak mı?
bu gdp nin kisi basina bolunmus nominal degeridir singapurda da kisi basi gelir 60 bin dolar ama singapurda kimse aylik 5 bin dolara calismiyor.. almanyada da kisi basir gelir 45 bin dolar ama herkesin geliri 3750 dolar degil... onemli olan lorezn egsrisine gore gdp nin hanehalkina dagilimi ve gini katsayisina gore o ile 1 arasindaki 0 a yakin olmasi.. ustelik Turkiye kayitici bir ekonomide degil.. kimin ne kadar gelir elde ettigi ne kadar ucretli calistigi serbest mesleklerin ne kadar isletmek ve sirket kari oldugu net degil... bu kamu maliyesi sorunu zaten duyunu ummiyeden bu yana 150 yildir sorunu.. o yuzden Turkiyenn makro ekonomik verileriyle ne siyaset yapilir ne muhalefet olunur.. once kamu maliyesini seffaflastirmasi gerekir sonra merkez bankasini bagimsiz hala getirmesi gerekir ama bunu 1923 den beri yapamis bir devlet ikinci yuzyilinda nasil yapar o biraz soru isareti..
Çalışanların %60 civarı asgari ücretli. Yaklaşık 3600 dolar yıllık gelir demek. Baya baya dayanmış 9500 dolara😂 Artı, ortalama gerçekten o rakam ise ortalamayı o seviyeye çeken kalan %40 ının kaç dolar kazanması gerek? 18350 dolar. Yani aylık 27 860 tl. Bunlar da mutlu akpli azınlıktır muhtemelen 😜
İş arayışlarım devam etmekte nihaha C. n olmadan da adam çarpacak değiliz yapboz bir hayat koca bir sıfır ama üretimde Tanrı bir gün insanlara diledikleri kadar para verir de gerçek ihtiyaçlarının o olmadıklarını anlarlar parasız şurdan şuraya gidemezsin ki
Cevap
128Cevap
Bugünku kur ile 171.000 yapıyor. Aylık ise 14.250
Asgari ücretliler ve emekliler bu kadar mı alıyor aylık?
gelirim kötü
Kişi başı milli gelir, ekonomik gelişmişlik açısından bir anlam ifade etmez. Gelir dağılımındaki adalet önemlidir. Ben memlekete bakıyorum, zengin çok zengin; fakir de çok fakir. Bunu sanırım aklı başında, takım tutar gibi parti tutmayan herkes görüyor. Görmek istemeyeni zaten dikkate almıyorum. Beyefendinin amacı belli, o gerçekleri görmek istemeyen kesimi ayakta uyutmaya devam etmek istiyor kendisi..
Çok basit bir matematik ile kendisinin söylediği sayısal oyunu anlayabiliriz.
5 kişinin maaşları sırasıyla 10 TL, 15 TL, 20 Tl, 30 TL, 10000 TL olsun. Bu 5 kişiyi referans alırsak aylık gelirlerinin ortalama değeri 2015 TL oluyor. Şimdi buradaki aylık ortalama gelirin 2015 TL olması çok iyi bir şey mi eğer ki gelir dengesizliği varsa kişi başı ortalama gelir 50 bin dolar olsa ne yazar mühim olan gelir eşitliğidir.
cok sacma bir uygulama milli gelir diye bir sey yok zenginin geliri var sonucta bu milli gelirin %80 i ülkenin %20 nufusuna ait bu durumda %20 lik gelir kısmıda %80 nufusa ait oluyor bu hesaba göre bizim yıllık gelirimiz 3500-4000 dolar civarında
Milli gelir, bütün gelirlerin ortalamasıdir. Şok mu oldun? Şimdi aşağıda ki ni oku:
Ülkede çok çok çok az bir kesim aşağı yukarı 40-50 bin lira alıyor ve asgari ücret ortalama yüzdesi bayağı yüksek olduğu için, milli gelir ortalaması ortalama 15 bine düşüyor. Artık iyice yüzsüzlük baş göstermiş durumda arkadaşlar, azıcık ekonomik bilgisi olan gider rte nin yüzüne tükürür :)
Buda yalan 5500*12/20=3300 dolar yapar oda asgari ücretli 16000 lira alan kişi olarak kimleri hesaplamalar merak ediyorum sokağa çıkıp sorsunlar bakalım yüz kişiden kaç kişi 16000 lira civarından maaş alıyor evet benim aylık gelirim 300000 dolarda olabilirdi tıktok YouTube cekseydim sanırım tıktoktaki video çekenler baz alınmış fenomenlerin kazandıkları para ☺️ gulemiyorum bile yanlış hesap bagdattan döner sap döner keser döner döner ekmek 30 TL ayran yok yanında 😥
Hea Bravo Valla O Kadar Güzel Rakam ki Rahatlık İçinde Yaşıyoruz Hayret bir şey ya Birde Utanmadan Söylüyor Türkiye ye Desteği Yok Kendi Çıkarlarını Cebini Düşünüyor Herşeye zam gelmiyor Hani hiçbir çalışma yapmıyor Halkın Maaşı bu Ekonomi de çok Yetersiz
Koç u Sabancıyı Eczacıbaşını, Limakı , Doğuş Holdingin Ağaoğlunu , Demiröreni ve bunların sahipleri ve daha sayamadığım nicelerini bu istatistikliğin içine alırsan tabiki artar. Daha fazla yazarsam muhtemelen içeri atarlar. iyi geceler
Kisi basi geliri sade tek basina bahsetmek yuceltmek basitliktir. Enflasyonu ve yolsuzluklari beraberinde dillendirince halkin nasil bir dar dunya gorusuyle yönetildiğini daha net gorecek.
Yillik bazda 9500 doların üzerinde kazanıyorum. Ancak asgari ücretli vatandaşları baz alırsak gerçekten gelir dağılımı arasında çok uçuk rakamlar var.
Valla benim harçlığım 500 tela başganım babama söyliyim ben o zaman, hakkımı versin bana 😌
günlük mü aylık mı 500
@wertherinACILARI aylık fakirim ben
cidden ççok fakir doluymuş buralar
@wertherinACILARI nabalım ölek mi
ölüsün farkında değilsin zaten
@wertherinACILARI sağol 😌😌😌😌
evde duracağına git çalış
@wertherinACILARI çok sağol gerçekten ben de gün içinde o kadar boşum ki napsam karar veremiyordum bi türlü. Hemen çalışmaya başlıyım
evde koca bekleme
@wertherinACILARI ya offf tam da kısmetler kapıya dizilmişti… aklımı mı okuyorsun be adam
bekçi mi kasiyer mi sırada:D
@wertherinACILARI maden işçisi 😌😌
neden koca arıyon sürekli
@wertherinACILARI Ütü yapsın bulaşık yıkasın falan diye işte 😌😌😌
anan sana bunları mı yaptırıyor hayalleri kes
@wertherinACILARI hayallerim bunlar değil ki 😌 şato falan almasını hayal ediyorum ben prenses olduğum için 👸
önce aç karnını doyur
düzgün beslenemediğin için şuurun kaybolmuş
@wertherinACILARI ama nasıl beslenicem kocam olmadan :((( param yok ki kocam olsaydı alırdı her şeyi 😭
burada her kız koaca arıyor
senin farkın ne?
@wertherinACILARI ay sıkıldım yeter. Amcacım sen özel olarak mı böyle ger*zekalı yetiştirildin kendi çabanla mı oldu aw*k. Hala yazıyor ciddi ciddi. Bi de nasıl emin kendinden. Vay anasını be ne kadar tanıyor beni ben bile tanımamışım kendimi. Benim hayatımı, neyi yapıp yapmadığımı da gayet iyi biliyor vay be. :DDD ikile hadi yeterince bildirim yaptın. Normalde muhattap olmayacağınız tiplere 2 kere cevap verince böyle arsızlaşıyolar işte. Hajshd
fakir yaaa:D
Üşenmedim okudum ne yaşıyorsunuz la siz 😂😂😂
Adam haklı yalan yok 9000 doları vergi geri kalan 500 de herhalde yine kendilerine bize bir şey kalmıyor
İlginç ben yılda 171 bin tl maaş almıyorum:)
Yandaşları milyarder yapıp milyarderlerin parasıyla yıllık gelir hesaplanması çok saçma.
Ben kazanıyorum amcamiz da sağolsun bizi baza alarak milyonlarca asgari ücretliyi fark edemiyor herhalde 😏
Bugünkü kur ile
9500x18.20=172906,84
172906,84÷12=14.408,9033
Aylık 14.000 Türk Lirası kazanan kaç kişi var ülkede?
Valla kendi partilileri o rakamın fersah fersah ötesinde kazanca sahip olunca bütüt memleketi zenginledi sanıyor sayın CB
Gelirimizin ne olduğu çok da önemli değil alım gücü düştü mü düştü. Zamlar artıkça istediğiniz kadar kazanç elde var sıfır..
Bizim ülkede verilen rakamları halk hiçbir zaman göremez.
Gelir eşitsizliğinden hiç bahsetmemiş. 5 kişiden 4 ü ayda 300dolar kazanırken biri parayı götürüyor
inanan bir kitle yeminle var . alkış tutuyor .
dostum bu öyle bişi değil niye herkes yanlış anlıyor
birileri çok kazanınca bizimde çok kazandığımız anlamına mı geliyor
Erdoğan'a oy basıyım mı :D 5 likeye 2023te basıyorum
Bana düşen mille geliri kim alıyor çabuk söylesin 😡
Burada yapılan hesaplama yanlış zenginleri dahil ettikleri için böyle gözüküyor
9500 dolara düştü demek yerine dayandı demekte güzelmiş
Daha fazlası bundan ama benimle Asgari ücretli adamı aynı ortalamaya alırsak işte böyle yanlış veriler çıkar... Yaşa göre meslek grupları ve hangi grupta kaç kişi vb... Amerika örnek;
Resim attım yüklenmedi
sen olayı yanlış anlamışsın. senin daha çok para kazanmanın bir önemi yok makro ekonomide sen bir hiçsin. ayrıca bu maaş geliri değil üretim çıktılarının piyasa değerlerinin toplamıdır. burada olay gsyih/nufüs oranıdır ve halkın refah seviyesini gösterir
Bahsettiğim de bu işte... Bu veri halkın refahını yansıtmaz..
bu veri halkın refah seviyesini yansıtır. ülkenin ekonomik gücünü anlamanın en etkili yöntemlerinden biridir. senin dediğin ise basit bir sidik yarışı. ekonomi maaş üzerine değil üretim üzerine kurulu
Halkın ortalama geliri de değil alım gücü önemli ama ortalama aritmetik değil.. Bölüm bölüm kaç kişi ne kadar ortalamada ancak böyle bir fikir sahibi olunur Tuik böyle bir istatistik açıklamıyor
Üretim imkanları eğrisi dediğini göstermek için daha doğru bir grafik olacaktır burada halkın refahı alım gücü konuşuluyor şu an Türkiye bin üretme gücü değil
Kısa dönem arz eğrisini kanıt gösterip büyüme veriyor adamlar gerçi
Ürettiğini kime sattığın bunun ne kadar adaletli dağıldığı vs hepsi önemli
Olm bizim 9200 dolarımızı kim alıyor her ay o zaman
Ne dayandı bilmiyorum ama artık biraz çekselerde nefes alsak iyi olacak 😂😂
Erdoğan'a hastayım dünya lideri keşke dünya yi Erdoğan yonetse
Gelirin iyi olması yanında ihtiyaçlar karsilandiktan sonra giderin az olması önemli
Şey dedi mi devamında, "ama bu parayı kendimde saklama kararı aldım."
Ayda 20 bin kazanırıyorum kim kazanıyormuş 9500 $ söylesinde o işi yapalım tövbe tövbe
Yani 180000 TL 😂 yıllık 180 bin TL kazanan kim var?
Benim kişi başı milli gelirim, 5500 den tüm masrafları çıkarınca bir paket sigara parası
Ödediğimiz vergilere göre hesaplayınca doğru demiş aslında 😁
Kişi başı sana gelecek oylada senle dalga geçerler umarım
Aylığım 500 doların altında. (9 bin ₺). Bana yetiyor.
Doğru söylüyor, zenginleri ortalamaya alsan tabi böyle olur
Benim geriye kalan 9200 dolarimi kim yiyor len o zaman?
kim bu kişiler*
9500 dolar=172,900tl bir yılda bu kadar para kazanan kim var?
Araplardan dolar istemeyi bırakırsak ne kadar ediyor?
Yakın , ama çok yıprandım bu geliri sabitlemek için.
Asgariden hesaplasan yıllık 3500 dolar kazanıyoruz, nerden hesaplamış bu
Doğru diyor
O kadar zenginim ki evden çıkamıyorum
Kabaca 4 kişilik bir ailede aylık 30 000 maaş giriyor ise eve doğru demiş
Yalandan kim ölmüş ki ancak ahmak dergah kulları inanır
@34TUZLALI kafanın içinde beyin yok ki onun için kafanın içine doldurulanlarla yaşıyorlar.
İşsizim. İş arıyorum asgeri ücret veren bi yer bulursam başvurucam.
Kişi başı gelir sana bana sorularak hesaplanmasz. 15000 TL maaş alıyorum.
heralde sarayda calisanlarla kiyasliyor sarayda calisanlar.9.500 dolar aliyor anlasildi🤣🤣🤣
bu adam milletle dalga geciyor ya insallah kazanmaz chp yi sevmiyom ama verecem atamizin izinden iz brakmadilar chp de insallah duzgun biri gelir dicem de erdogan okaaa petrolu brakmaz kimseye😂yer alti hazinelerini de soydu
niye yanindami calisiyon altinimi degistiriyor aslan parcasi
hepsinin taaaa... banane yasiyasetten vs
adam bildiğin ya dasşak geçiyor milletle ya da hiçbirşeyden haberi yok buna böyle böyle söyle diyorlar
Yani aylık 14.250 Tl aynen ülkenin asgari ücret alan yarısı marsta yaşıyor zaten mal herif 🙄
Görecez bakalım seçimde milletle böyle dalga geçmeleri
Kişi başı 9500 dolar olsa millet bu kadar sıkıntı cekmez.. ülkenin yuzde 90 i fakir
Hangi kişilerin başı bu tam olarak? Bizim değil orası kesin😂
Rusya gazi kaca verecegini bize soruyor. Bukadar acik ve net🤔👍
Bir insan bir günde karısına, çocuğuna, arkadaşlarına kaç tane yalan söyleyebilir ki?😳😳😳😳😳
Kendisini tek çikarsa işin içinden.. 1500 e düşer ortalama
Dalga geçiyor milletle ama bu halkın azıcık aklı varsa onlarda sandıkta dalga geçerler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?