Kamuoyu araştırmalarında Selçuk Bayraktar'a destek %60-70'miş. Bu %30'luk kitle Türkiye'nin önünde ki en büyük engeldir. Oğlum bu adam size ne yaptı?

Kamuoyu araştırmalarında Selçuk Bayraktar'a destek %60-70'miş. Bu %30'luk kitle Türkiye'nin önünde ki en büyük engeldir. Oğlum bu adam size ne yaptı?

Birinin biseyler yapiyor oldugu o kisinin yeterli duzeyde iyi oldugu anlamina gelmez. Harcanan paralar yapilan islerin verimliliginin kontrok edilmesi gerek. Hic yoktan iyimidir evet. Daha iyisi yapilirmi evet daha iyisini yapacak binlerce muhendis var mı bu ulkede evet
"yeterli duzeyde iyi oldugu anlamina gelmez" eğitimini ve kariyerini hiç araştırdınız mı? Bunu MIT de okumasına istisnaden mi söylüyorsunuz? Yeterli düzeyde olduğunu size kanıtlaması için daha nerede okumalıydı acaba? Çok merak ettim doğrusu.
tabiki araştırdım. daha doğrusu 25 yıldır teknooji sektöründe çalışıyorum. zaten bu tecrübeme istinaden yazıyorum. yani sen konu dışı birisin. farklı sektörlerde olsak bilmediğim konu üzerinden insan eleştirmem. ki aslında kişiyi değil ülkeyi eleştirdim. bu adamdan çok daha donanımlı en az 100 kişiyi bizzat tanıyorum mesela. Arkadaşın asıl yeteneği damat olması. öyle olmasa bak bakalım yapabiliyor mu? diğer binlerce insan bilgisizlikten mi yapamıyor sence? Ülkemizin gerçeği bu maalesef coğrafya kader.
Birçok bilişim bilirkişi arkadaşım var. Dolayısıyla ben savunma sanayisine yabancı biri değilim. Bu adam günümüze kadar bütün sınırdışı operasyonlarda aktif kullandığımız TB2'leri 2014'te üretti şirketindeki mühendislerle birlikte. Kendi kurduğu ekibe liderlik yaptı sadece. Bunun dünya çapında başarılı bir projeye dönüşmesi için de elbette bir devlet desteği lazım. Ama bu desteği 2016'da damat olduktan sonra değil, 9 sene önce kendi öz bütçesi ile yaptığı 2007 Bayraktar Mini İHA'nın TSK envanterine girmesinden ve Türkiye'nin ilk yerli İHA ihracatını yapmasından sonra gördü. O 100 tanıdığından kaçı kendi bütçesiyle böyle bir girişim yaptı da destek almadı? Tek amacın çamur atmak. Başka bir şey değil.
adama çamur atmadım ben. sen fazla fanatiksin o yüzden öyle algılıyorsun. bu kişiler zaten zengin kesimden beslenme kaynakları cemaatler gruplar vakıflar. kendi imkanıyla yaptığı bişey yok onlar size gösterilen fakir edebiyatı. bi akıllanamadınız ki gelişelim. bilmediğin konulrı fazla sabunuyorsan bu iyi değil. bu bahsettiğim kişilerin başvurmadığı kurum kalmadı. ayrıca projeler tek zamanı değil çift zamanlı düşünülür. bnlerce roje bitiriş biri olarak san aburda proje kronojisini detaylı anlatırım ama anlamayacağına eminim. diyelim 5 kuruş paran yokyine de güzel projeler yamak istiyorsun dimi. ne kadar zorlayabilirsin misal. diyelim borç aldım insanlardan 3-5-10 kimden ne bulursam yapılmaz mı yapılır. ama ne gerekir kesinlik neyin kesinliği. o proje bittiğinde ilgilenen birileir olması gerek ( yani müşteri fizibilitenin temel taşı. bu adam nerde kme yakın ( cemaatler hükümet siyasiler ) haa bi proje yapsa destek alacağı kesin mi evet. boş beleş biri değils eyapabilir mi evet. sana bunu nasıl anlatırım bilmiyorum ama çok boyutlu çok zamanlı şeyler düşünmeden atıp tutmanı tavsiye etmem. şu an şu dakida hala iddia ediyorumki daha donanımlı daha yetenekli daha zeki en az 100 kişi bizzat tanıyorum. kendimde oldukça donnımlıyım yani bilmiyor bo sallıyor diyorsan. elektrik elektronik mühendisiyim. isteidğin herşeyi sorabilirsin. sen bilmiyorsna bildiğini iddia eden birilerinede sordurtabilirsin
Cevap
11Cevap
Tek derdimiz bayraktara destek zaten djfjf
İyi işler yaptığı kesin bu arada.
Tek derdimizi dünya alem biliyor brom
kizilelmayi basarirsa Turkiyenin ciddi anlamda hava muharebe gucu ihtiyaci karsilanir.. desteklenmese de bu adamin basaracak kapasitesi var artk Turiyenin en buyuk ihracatcisi..
bu adamı siyasi olarak karıştırmayacaklar cumhurbaşkanı damadı da olsa bu adam başka adam harbi adam yani Türkiye'nin savunma sanayisinin önünü açtı
Desteklememeye bilir ama bok atıyorsa vatan haininden farksızdır
Desteklemeyenler ya cahildir ya da vatan haini
Erdoğan a günahımı bile vermem ama selçuk bayraktar koysun cumhurbaşkanlığına adaylığını direk oyum ona memleketin başına cahil insanlar deyil akıllı zeki insanlar geçmesi lazım
Yaptığı işi destekliyorum ama siyasi görüşünü desteklemiyorum. Arap harflerini savunan bir kişi. Akp zihniyetinden farkı yok. Parti kursa oy vermem
Yaptığı şey o kadar da abartılacak bir sey değil, bilimle teknolojiyle biraz ilgilenen birisi bu kadar abartılmasına kahaka atıyordur.
2 senedir, savunma sanayi havacılıkta üzerine bir yerde görev almaktayım. Senin dediklerine ancak bir yerimle gülüyorum :D
@kaşifmühendis millet kendi güneşini üretti aw, milletin çalıştığı yüksek enerji fiziği olsun, nükleer çalışmalar olsun... İHA ne lan kssksksk tamam ülkede doğru düzgün bir şey üretilmiyor ama dünya çapında düşününce çok da önemli bir şey değil
Allah aşkına tahsilin ne senin :D O İhaların yapay zekası , enerji, menzil vs zerre bilgin var mı? Türkiye Dünyada en iyi İHA üreten 3 ülkeden biridir bunu da dış ülkeler söylüyor haberin olsun. " Alaya almak cehaletin lisanıdır" attığın rondom seviyeni belli ediyor. Vesselam
@kaşifmühendis tahsili boş ver hocam, dünyanın en iyi ihasini üretince dünyanın en iyi teknoloji ve bilimine sahip mi oluyorsun?
@kaşifmühendis 2 üni bitirdim+İTÜ Fizik Mühendisliği
@kaşifmühendis Selçuk usta da İTÜ mezunu mesela
@kaşifmühendis İHA üzerine tez yazdığımı söylemeyi unutmuşum soryyy
@kaşifmühendis ya daracık zihninizle küçücük düşünmeyin, lan tamam çok iyi İHA üretiyor olabilir ama dünya çapında düşünürsek İHA ne ki? Adamların bir tuşu senin ülkeni yeryüzünden siler. Adamlar bi biyoteknolojik silah sallasa bu ülke yaşanmaz hale gelir
İHA üzerine yazdığın tezden bir kaç sayfa ekran görüntüsü bekliyorum :D Dünyanın en iyi bilim teknolojisine sahip olduğunu söyleyen yok zaten. Sadece bizim gibi geri kalmış bir ülke için çok büyük bir adım oldu. Tebrik ve takdiri hak ediyor.
@kaşifmühendis mail ver sallicam
@gokhanlan james7773424@maildrop. cc
Niye battı ki sana tb2ler?
Tabiki
Destekliyorum
Desteklemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?