Hakaret etmeden anlatacağım. Memleketteki "Süper zekalı ve Osmanlı hayranı " olan akp ve mhp seçmeni bu projenin kime ait olduğunu ve ülkeye neler kazandiracagindan bihaber ve neden hükümet bu ata projesini yapmıyor da İstanbul'u deliyor demek yerine. neden bu hükümet çok iyi işler çıkarıyor İstanbul'u geliştirecek diye "Süper zekalı tespit " yapıyor?
Adapazarı-Söğütlü- ve sonunda Karasu- İhsaniye arasından Karadenize çıkıyor. Aslında güzel bi projeymiş ama bu projede Sapanca gölü tehlikeye girer, tuzlu su karışır, ha eğer panama kanalı gibi seviye değiştirerek aktarma olursa göle o zaman olur ama o da hem daha maliyetli hemde akışkan olmaz.
Proje güzel sadece daha beriden olmalı yani İzmit merkezden geçen kanal, sonrasında Sapanca gölüne fazla yaklaşmayıp, gölün kuzey batı kısmından devam edip, Kısalar-Sucuali-Kandıranın batısı-Çalköy ve nihayetinde Seyrek Plajının olduğu yerden Karadenize...
İzmit merkezden geçen kısmına da güzel bir asma köprü :)
Emin ol İstanbul'daki kanal projesinden daha az maliyetli olur ve yapıldıktan sonra ülkeye getireceği kâr o kadar fazla ki şu anda İstanbul'da bir deprem olsa İstanbul'u kalkindiracak başka şehir yok. bu kanal olursa Sakarya metropol olur Yalova Bilecik Bolu gibi iller de büyükşehir olur. bu arada yine de verdiğin bilgiler ülkenin ortalamasinin üstünde 🙂
Ben maliyet derken sen o kısmı anlamamışsın, Sapanca gölü denizle birleşmesin diye aktarma tankları şeklinde gemiler göle indirilirse maliyet artar demek istedim. Zaten o yüzden Sapanca gölüne uğramadan geçen bir güzergah yazdım. Yoksa tabiki projenin toplam maliyeti açısından İstanbul kanalına göre daha ucuza gelir