Biliyoruz ki kurtulus savaşında kaç kez denemelerine kadar ürkemizin misak i milli sınırlarını kopartamamıştır. Günümüzde güzel bir askeriye ve donalım var bu sefer hiç bir şey olamaz diye düşünüyorum fakat bu sefer yunan tek degil abd askeriyle beraber sizce sonuçlar neler olur? Bu savaş için sizce bizi nasıl sonuçlar bekliyor 😊
Sizce Yunanistan abd'den güven alıp Türkiye ye savaş açar mı?
Açamazlar. Yemez öncelikle saldırmaya Yunanlıların. Ayrıca 2 nato ülkesini savaşa sokturmazlar ki kaldı ki Yunanistanın ezileceğini bildikleri için ve Türkiye masada toprak bile talep etme ihtimali göz önüne alırsak böyle bir savaşa sokmazlar. Açarsa ayvayı yerler. Askeri personel olarak Türk askeri bariz üstün Nato yarışmalarını bile ambargo koyduğumuzdan yarışmayı iptal ettiler yediremeyip nato. Amerika en fazla silah ve para yardımı yapabilir. Fakat gerek nüfus gerek askeri güç olarak üstünüz. Ayrıca sahada devamlı olan Türk askeri dünyada en hazır durumda olan ordu konumunda. Tecrübe, hazır olma gibi faktörleri hesaplarsak ezer geçeriz.
yunanistanı bılen bırı olarak durum siyasi kıskırtmadır ve hep boyle idi.
sadece mhp tarzı kafatascı dinide argüman alıp faşist dıyecegımız kitle yunanda da mevcut.
halk ile türklerin sorunu yok. ıster adalarda ıster atınada gezın anlayacaksınız.
ayrıca yunan asla tr bulasmaz manevra yapar ab ve usa arkasın alır velhasıl abileri zaten izin vermez< az ayar cek der o kadar.
su anki siyasi parti olaganüstü hal ve secım ertelemesı dolap cevırmesı ıcın yunan kartını degıl kuzey ırak suriye kartını kullanır. ellerınde ekonomık arguman yok din ile vatan uzerınden alabalıkları cekmek isterler. bir kitlede erduvan giderse bu ulke batar dıye anırır soyları kuruyasacılar.
not: kultururunuz ortak gecmısınız aynı olan ulke ınsanları yunan ıle , bos yapmayın , sızın asıl hedef ve dusmanınız ortadogu komple .
iki tane ekonomisi tamamen batmış ülke halkını kontrol etmek için birbirini yapay düşman yapıyor. kimse savaşmaz. savaş çıkartsalar gidecek asker bulamazlar. bu arada haritadaki oklar çok saçma çünkü sınırın yunan tarafı çok eğimli bir bölge. piyadeler o şekilde ilerleyemez
ben kıbrısta askerlik yaptım. olası bir savaş durumunda nasıl saldıracağımızı çok iyi biliyorum. adalar ve kıbrıs bizim lakin trakya üzerinden bir saldırı imkansız. ayrıca kozmik odada rastgele çizilmiş oklar ve ne olduğu belli olmayan 4 tane asker olacağını sanmıyorum
Sence orada 4 asker mi var o plana göre yunanistan ilk hedef adalar sanıcaktı fakat bu plana göre şasırtmalı bi şekilde ordu cevreleyerek sarıcaktı. Kozmikodanın desifre olmasıyla plan da abd ye coktan ulasti. Bu sebeblede zaten artik bu plan kullanilmaz
birincisi sınırın diğer tarafı aşırı engebeli ve lojistik olanakları çok düşük. ikincisi çok ciddi bir savunma var. hem karada hem havada üçüncüsü ise yol çok uzun. yani sürekli pusuya düşmelik ve orduya yollanan her şeyin kaybolacağı uzun yollar. Ayrıca sınırın bizden tarafı da aşırı düzlük ve hiçbir uygun savunma olasılığı yok. o yüzden orada olabilecek tek mantıklı şey oyalamak ve nehri geçmelerini engellemek. düşmanın İstanbul'a yakınlığından bahsetmiyorum bile
Abd askeri falan destek vermez yunana kendileri de sıkıntıya girer bloklaşma olursa safımız rusyaya kayar abd sus pus olur. Ukrayna gibi olurlar anlayacağın. Ayrıca natodayız abd ile sıkar yani.
Abd Yunanistan arasında askeri işbirliği var bildiğin üst yapmışlar. Ama sadece Yunanistan değil Bulgaristan Romanya falanda var üst yaptığı sebebi de Rusya işte? Dediğim gibi bunlar nato devletleri bir de kurucu devlet adb ile Türkiye böyle bi saçmalık olmaz yane. Olursa tüm nato karşılarında olur. Abd nin derdi Rusya. Natonun ortak derdi Rusya zaten. Aynısını ukraynaya da yaptılar gazladılar sonra çekildiler.
@asfgjfdaf canımın içisi bilmiyorum o kadarını ben sadece kpss gereği abd ve Rusya siyasetine hakimim bir de kurtuluş savaşı mücadele dönemi gelişmeleri, bloklaşma dönemi falan oralardan çıkarım yaparak konuşuyorum sadece. Abd nin işgal etmesine gerek yok zaten baya mandası gibi olduk. Bir de ABD bile olsa destek vermeye yemez dediğim gibi Rusya devreye girer, nato devreye girer.
Böyle bir şey olmaz ki abd 🇺🇸 Türk Yunan savaşını kesinlikle istemez bunlar tamamen siyasi olaylar ne Yunanistan savaş ister Ne Abd bu savaşı destekler nede Türkiye savaşa girmek ister.
Beni güldürmeyin Türkiye Amerikan üsselerinin sayısını biliyormusun. Sadece Adana değil 40 yakın ABD askeri üssü var Türkiye hatta CIA Eğitim merkezi Askeri Lojistik üsleri Türk askeri limanlarında ABD silah depoları var.
Ne zaman ne için işlerine yarayacağını tam kestiremem ama 20 yıldır anladık ki; oyalama, manipüle, aldatma, göz boyama vs. vs. ortada ne var? Çene. car car çene.
Adamlar Amerika ve Almanya'nın bizden kötü durumda olduğuna milyonları inandirabiliyor. Böyle bir zaman ve mekânda yazdığımiz şu iki satır bile boşuna, yersiz, gereksiz.